עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Sevixen,

1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Combat Arms , call Of Duty , GTA IV וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 אינץ שהוא גם טלויזיה של פליפס -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוה שהמחשב ישאף לגבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  2. Started by nitro_6,

ראיתי שעוד כמה אנשים ביקשו את זה, אבל לא מצאתי שם את מקומי בעיקר למשחק BF3 ועוד אחרים מפרט נוכחי: לוח אם: intel dp55wg מעבד:intel core i5 750 @ 2.67GHz זיכרון:kingston 4GB 2x2GB DDR3 1333 מסך: dell 2209wa רזולוציה:1680x1050 ספק כוח:550watt לא יודע איזה חברה כרטיס מסך: ati redeon 5770 1024MB חשבתי להחליף כרטיס מסך, או להוסיף עוד אחד, דעתכם? לקחת כונן SSD, זה כדאי, ועל מה אתם ממליצים? אולי להוסיף זיכרון ואיזשהו קירור למעבד תקציב: 3000 אפשר לחרוג, למטה או למעלה כל עוד זה ייתן תמורה לביצועים. תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by brsv,

יש לי מחשב יחסית ישן. אני רוצה לשדרג לוח אם ל ASROCK H61M/U3S3 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950 ומעבד לאינטל I3 או I5 . שאלה שלי אני יכול להמשיך להשתמש בזכרונות שלי 2X2G DDR2 800 ?

• 6 תגובות
    • 560 צפיות
  4. Started by dudiko,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים הבאים: התקנת תוכנות כגון : visual studio, eclipse, VMWare ועוד מגוון שונה של תוכנות המהוות סביבות עבודה לשפות תכנות... המחשב צריך להיות חזק ושלא יקרטֵעַ לי ברגע שאני אפתח מכונה וירטואלית ביחד עם ויזואל סטודיו. יחד עם זאת, כרטיס מסך שיאפשר לי הרצת סרטי HD. כרטיס קול מספיק טוב. דיסק קשיח של 1TB. וזהו בגדול. האמת, אני לא כ"כ מבין בשוק הרכיבים היום ואיזה חברות הולך יותר ואילו פחות. אני גם לא סגור כ"כ על טווח המחירים בשביל מחשב עם יכולות כאלו אז הבמה שלכם מה שכן, אעדיף לשמוע מחיר בין 2000 ל-3000. תודה מראש, דודי

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  5. Started by lihayr,

שלום לכולם,קודם כל ישר כוח על הפורום שעוזר לאנשים שלא כ"כ מבינים במפרטים(כמוני) "למצוא את עצמם" בכל הנוגע לקניית מחשב שמתאים לצרכיהם האישיים. הקדמה קצרה: לפני קצת פחות מארבע שנים קניתי מחשב שהיה טוב עבורי כי לא הייתי גיימר מושבע. עכשיו שיחקתי בדמו של פיפא 12 על ההגדרות הכי נמוכות ורזולוציה יחסית נמוכה והמשחק קצת קרטע למרות זאת,הבנתי שהגיע הזמן לשדרג. המפרט: מעבד: intel dual core e2160 1.8 ghz לוח אם: Gygabite p35-ds3l זכרון: 2gb כ.מסך: ati radeon hd3850 256 mb מארז: raidmax sagitta צורב dvd lg hard disk 160 gb ספק: HEC 400 TRT 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימו…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by retlol,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280*960 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  7. קודם כל תודה שהקדשתם מזמנך להכנס לאשכול שלי. כמו שציינתי בכותרת חברה שלי מתחילה ללמוד השנה , היא הולכת ללמוד אדריכלות. ואני מחפש מחשב נייד שיעזור לה בלימודים(מתנה). כמו שאני יודע היא הולכת להשתמש בהרבה תוכנות גראפיקה ועיצוב למיניהם אז חשוב לי נורא שהמחשב יהיה מספיק חזק בשביל להריץ את התוכנות בסגנון, וכמו כן הייתי רוצה שהרזולוציה של המסך תהייה כמה שיותר גבוהה (1920x1080). אני מחפש מחשב שהוא עם מסך גדול יחסית(15.6 ולא המיני למיניהם) וגם למרות שזה סותר אני מחפש מחשב כמה שיותר קל מכיוון שעדיין הוא מיועד לבחורה. גם הסוללה חשובה שתהייה כמה שיותר חזקה ומצד שני שתהייה כמה שפחות מזיקה ( שתפלוט כמה שפחות קרינה!!) וכמובן שאני מחפש המצלה למחשב של יצרן טוב ( לפי מה שידוע לי זה DELL ) …

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  8. שלום שוב. אני מתנצל על זה שאני פותח נושא חדש, אבל אני מקווה שתסלחו לי כי אני רוצה לקנות את המחשב כבר היום, וזו הוצאה כספית לא קטנה מצידי. אז זה חשוב לי מספיק כדי להיות קצת נאג'ס. שוב סליחה. אני רוצה חוו"ד לגבי המפרט הבא, בהנחה שהוא בול בתקציב שלי ושאני לא מתכנן לשדרג אותו בשנתיים הקרובות (ושאז יכול להיות שאני כבר אקנה חדש). בעיקר תגידו אם יש איזה חלק בעייתי, שיוצר צוואר בקבוק, או שאני יכול לשדרג למשהו טוב משמעותית ובזול. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1159 לוח אם: Gigabyte GA-Z68XP-UD3 כמות: 1 - מחיר: ₪780 מא…

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  9. אלוהה! אני מתכוון לקנות נייד חדש החודש ויש לי התלבטות קשה בין DELL ל LENOVO... קודם כל קצת רקע: * מטרות המחשב - ע ב ו ד ה. * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - כמה שיותר נמוך. אם אפשר להגיע לפחות מ2.5 קילו במסגרת התקציב אז מעולה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI, USB3, ESATA * בלוטות? - לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 320 מספיק, עובד עם כוננים חיצוניים * כונן CD/DVD? צורב? - צורב * כונן Bluray?- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אז ככה.. אני מחפש מחשב עם מסך מט (לא מבריק). פשוט כיף לעבוד מול מסך כזה. לכן סדרת VOSTRO של DELL היא אופצייה מעולה. איזה מחשבים מקבי…

• 13 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. Started by kisin,

אני מחפש מחשב נייד שיהיה בערך שווה ביצועים למחשב macbook air מהדגם החדש. אני מתכוון למעבד i5, הארדיסק SSD, מסך 13.3-14 אינץ, מסך איכותי, בטריה חזקה, 4-6 גיגה זכרון מישהו יכול להמליץ לי על מחשב שכזה?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Sevixen,

אוקי אני לא כזה סגור על התקציב שלי יש קיבלתי המון מפרטים שהם בין 2000-3000 עכשיו אני לא סגור על התקציב אני צריך שתמליצו לי על המפרט הכי טוב בעד 2500 ש"ח , ובמפרט הכי טוב ב3000 ש"ח כאילו אני יביא פה מספר מפרטים ותעזרו לי לבחור את השתיים הטובים ביותר למטרת גיימינג מפרט אחד שהוא עד 2500 ומפרט שני שהוא מעל 2500 תודה לעזורים ואלה הם המפרטים : 2500- ________________________________________________ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray כמות: 1 - מחיר: ₪617 קירור למעבד: Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support כמות: 1 - מחיר: ₪128 לוח אם: Gigabyte GA-MA770T ES3 כמות: 1 - מחיר: ₪339 מארז: Si…

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  12. שלום, טוב, ה Define R3 עושה את דרכו ל KSP אז צריך להחליט מה אני מכניס לתוכו, תעזרו לי להשלים כמה פרטים. הקדמה: המחשב לשימוש כבד, משחקים ב FHD, תכנות, מכונות וירטואליות ועוד. המחשב משמש אותי לפרנסתי ואת המע"מ אני מקבל בחזרה. התקציב שלי לא מוגדר במיוחד אבל אני לא אוהב לשלם על דברים שאני לא צריך. אני כמעט ולא מחליף את המחשב ועם הנוכחי שלי אני כבר יותר מ 4 שנים. OC לא מתוכנן כרגע אבל בשלב כזה או אחר גם זה יגיע. ההחלטות שכבר קבלתי: i7 2600K על לוח Z68 , 8 גי'גה זכרון, במארז Fractal Design R3 ו Crucial M4 SSD 120 GB. אין צורך בציוד הקפי או מסך מהמחשב הנוכחי שלי אני לוקח: Sapphire 5870 - לא רואה סיבה לשדרג אותו כונן אופטי 3 דיסקים קשיחים (כולם סמסונג, 4.5 טרה סה"כ) ההתלבטויו…

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  13. העדיפות היא לקבל לינק למחשב למכירה ולא להרכבה מחשב שיעבדו בו מעט משחקים כמו PES12, שישמש אותי להורדת וצפייה בסרטי HD, שירוץ טוב ושאוכל לבצע בו עבודה משרדית. התקציב 2.7 גמיש ממש מעט. אין צורך במערכת הפעלה. תודה רבה למסייעים!

14. שלום אני מחפש המלצה למחשב נייד לצורך הדרישות הבאות תקציב - 3500 פלוס מינוס. 1. ישומי אינרטנט אופיס כמובן 2. בנוסף אני הולך לעבוד איתו עם תוכנות visual studio ו ssis,ssas ו כן sql developer ולכן דורש מספיק כוח להרצה של שאילתות וחישובים על טבלאות ובסיסי נתונים גדולים 3. אני לא משחק משחקי רשת אבל שיהיה כרטיס מסך סביר שיתמוך בעבודה על חלונות מרובים וכו.. ( לא יודע אם יש קשר ..) 4. מסך - 14' נראה לי הכי אידיאלי אבל אולי אוכל להסתפק ב 13'. 5. מסך - מט ! חשוב! המסכים הבהירים גמרו לי על העיניים. 6. זמן סוללה - כמובן רצוי כמה שיותר 4- 5 נראה לי סביר. 7. משקל -בכל זאת סטודנט - שאוכל להתנייד איתו בלי לשבור את הגב כמו כן - האם לצורך הדרישות הללו אני זקוק למעבד i5 או שאוכל להסתפ…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים , תכני HD ,עבודה יומיומית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן, מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זה דגם המסך LG W2486L 24 INCH 1920 x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by SHIPIDYdoo,

חיפשתי ממחשב בתקציב עד 2000 ש"ח מקסימום מסך 15.6" שיתאים לצרכים בסיסיים (אינטרנט, מוזיקה, סרטים DVDRIP, ומשחקים בסיסיים מאוד כמו קונטר לדוגמה) מחר זה סופי אני קונה מחשב נייד חדש זה הנייד הכי טוב שהצלחתי למצוא בטווח של עד 2000 ש"ח http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=7020 הוא יתאים לצרכים שלי נכון? אם למישהו יש המלצה למחשב נייד עד 2000 ש"ח מקסימום בלי חריגה שלדעתו זה מחשב יותר טוב ממה שהבאתי אני אשמח אם לא יהיו תגובות כניראה זה מה שאני אקנה מחר

• 10 תגובות
    • 971 צפיות
  17. Started by ori24,

Intel Core i5 660 Socket 1156 3.33Ghz BOX, יחידות 1 1081 ש"ח http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1473 Asus P8H67 B3 H67 CHIPSET Socket 1155, יחידות 1 ₪622 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2382 Kingston Hyper X Blu 4GB Kit DDR3 1600Mhz CL9, יחידות 2 ₪326 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2941 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪279 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 GigaByte GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Ultra Durable, יחידות 1 ₪1570 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3159 Cooler Master 690 2 Basic Black, יחידות 1 ₪348 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2470 SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plu…

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  18. . מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:על המחשב ישוחקו משחקים כגון Call of duty ,Combat Arms,GTA IV , Crysis2 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית : 22 אינץ מסך של פליפס -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי מושג מזה ואני אף פעם לא מבין , אז לא. 7. האם האם י…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Velo,

שלום, מחפש מחשב חזק לעבודה משרדית, כמה שיותר קל משקל ודק, עם מסך בגודל 15.6, וחיי סוללה ארוכים (לפחות 6 שעות). לדוגמא, samsung 9 series, http://www.samsung.com/us/news/newsRead.do?news_seq=19774 בסדר הגודל של משקל וכח המחשב, אך במקרה זה הוא מסך קטן מידי, וחיי הסוללה שלו נמוכים מאוד לפי הביקורות. תודה מראש על העזרה.

20. Started by dubi123,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם...(אני מבולבל מכמות המידע...) ברצוני לקנות 2 מחשבים בתקציב של 3500 והשני ב2000 תודה רבה על העזרה 3500 מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, תלת מימד עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מה שרשום בשימשוי מחשב באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23…

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  21. Started by Chevy,

מחשב לחבר לספסל הלימודים בתחום האדריכלות, מיועד בעיקר לרינדורים. הרכבתי את המפרט הבא, אני רק לא בקיא בלוחות אם, אם יש משהו עם USB 3.0 זול יותר ועדיין מוגדר כלוח איכותי. יחובר למסך DELL 23" שנקנה לפני מספר חודשים. רכיבים שאני לא בטוח בהם ואולי כדאי לצמצם/לשנות: - לוח אם - זיכרון - ספק כח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 בממוצע עם רצון לחסוך. 2. מה שימושי המחשב? אוטוקד, סקצ'אפ, Revit, מקס ורינדורים בעיקר - המחשב נקנה כדי לחסוך זמן ברינדורים כאשר במקביל יש מחשב נייד שבו משרטטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הרכיבים אותם פירטתי אלו היחידים שצריכים להיות. 5. עד כמה חשוב השקט? בערך 8~, לא קריטי אבל רצוי שיהיה שקט כי הוא יעבוד …

• 19 תגובות
    • 5k צפיות
  22. אז התקציב הוא לא גדול, בכלל לא, כ- 2500 ש"ח לבניית מחשב(אני קונה רק את החלקים בKSP ומרכיב את המחשב לבד) בתקציב צריך להיות כלול מערכת הפעלה חלונות 7 Home premium באנגלית כמובן. וכרטיס מסך שיסיפיק למשחקים, לא הכי כבדים, עדיך כרטיס מסך של NVIDIA. מעבד אני מעוניין בINTEL ודיסק קשיח לא יותר מ500GB, אבל מהיר SATA3 תודה רמה לכל המבינים!

23. שניהם בתקציב שלי +-. Vostro http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18296 Inspiron http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18617 שניהם זהים במפרט, פרט לשני פרמטרים: 1. כרטיס מסך: ispiron - Integrated Intel 3000 HD Vostro - Intel Integrated Graphics Media Accelerator HD 2. גודל ומהירות דיסק: 7200RPM, GB500 ל- Vostro 640GB , 5400RPM ל- Inspiron ה- GB לא משנה לי המהירות כן. אני צריך מחשב שיתמוך ב: 1. גרפיקה בסיסית ב PhotoShope לא 3D או עריכת סרטים. 2. הקלטות מוסיקה ביתיות בסיסיות. 3. לא למשחקים כבדים !!! אני מעדיף כרגע את ה - Vostro, אבל אני לא יודע עד כמה משפיעה כרטיס המסך על הצרכים שלי. בבקשה מי שיכול להמליץ לי על אחת מהאופציות אני אשמח. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום, אני אצטרך 2 סקינים (מדבקות לגב המסך) ללפטופ 13.3" ובגיגול מהיר לא התרשמתי מהאתרים שמציעים סקינים. אני צריך שתהיה אפשרות להעלות תמונה אישית לייצור הסקין. אשמח לכמה הצעות לאתרים כאלה.

• 0 תגובות
    • 888 צפיות
  25. Started by כינויכינוי,

אפתח בלענות על השאלון שלכם * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? לימודים, בעיקר אופיס. וגלישה בסיסית באינטרנט, אני כנראה לא אוריד סרטים למחשב הזה. * גודל המסך? נראה לי שמשהו בסביבות ה14 יתאים לי. * משקל רצוי? מעדיף משקל קל, אבל לא יהרוג אותי משהו שהוא לא הכי קל שיש * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, סוללה חזקה זה דבר חשוב מאוד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אני לא "אלוף העולם במחשבים" אני מאמין שUSB יספיק לי, אבל גם HDMI יכול להיות לא רע * בלוטות? לא יזיק * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מבין בזה * כונן CD/DVD? צורב? לא…

• 1 תגובה
    • 494 צפיות

דיונים חדשים בפורומים