עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 ש"ח - 7,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטים כבידה יחסית, פרימייר ואפטר אפקט, קצת פוטושופ ולייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן ssd של טרה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…

2. בס"ד שלום לחברי הפורום, מדובר בבניית מחשב לווינדוס 7 לעבודה בדפדפן אקספלורר וכרום, משמע לא צריך כח עיבוד אלא יותר זיכרון וכרטיס גרפי שיריץ חלונות זריז בלי לאגים (כמו שיש לי עכשיו עם מעבד אינטל G4400 כשפותחים הרבה חלונות ועדיין יש ראם פנוי.) 1. לוחות האם החדשים לא תומכים ווינדוס 7 באתר היצרן, יש לזה פתרון? קומבינה? דרייברים קודמים שמתאימים? אני בשוק מהקטע הזה. 2. נניח ואין פתרון לסעיף 1, ראיתי לוחות של אסוס משני קצוות הקשת של amd vs intel, יש את אסוס tuf של amd שממש הרשים אותי. 3. אז הלכתי לכיוון מעבד עם כרטיס גרפי מובנה של amd ואז אין מעבדים כמעט ואם יש אז לא box ומנסיון אין להם בסיס בארץ וזה הימור קל והם עולים מ…

3. הלך לי הלוח אם של סוס העבודה הזקן שלי (2015) שמבוסס i7-4790 , GeForce GTX970 , Fatal1ty B85 Killer עם מארז איכותי של NZXT . אמנם זמינה כרגע גירסה פשוטה יותר של לוח האם, אבל השאלה האמיתית היא האם לא סביר לשמור את ה-650 ש"ח תיקון (ואולי 1000 אם רכיב נוסף נדפק), או שכדאי להשקיע כל שקל במחשב חדש? המחשב תפקד כעמדת גרפיקה ווגימינג באופן מעולה ושקט עד היום.

4. Started by ofiry,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עם אפשרות חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לעבודה, אני מתכנת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יהיה נחמד אם המקלדת תהיה מוארת והמסך יהיה יחסית גדול 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

5. אשמח ממי שמבין האם המפרט הבא של מחשב מיד שנייה שווה את המחיר והאם יעמוד בגיימינג קל בעיקר פורטנייט לילד בן 9. המחיר 2000 ש"ח. מסך מקלדת עכבר וכו' לא צריך. תודה מראש לעוזרים מעבד: AMD Ryzen 5 1600 לוח אם: MSI B450 Gaming Plus Max ראם: G.Skill Aegis 16GB 2400Mhz כרטיס מסך: MSI GTX 1060 3GB Gaming X קירור למעבד: Noctua U12S-AM4-SE מארז: Antec P8 - גרסת זכוכית למארז הוחלפו המאווררים לשל Bequiet דגם Silent Wings 3 ספק כוח: Antec VP650P אחסון: כונן למערכת הפעלה: 970 EVO 250GB כונן אחסון: Netac N720S 720GB

6. Started by Pomki,

שלום לכולם ותודה מעבד: 779 ₪ - intel Six Core i5 11400F 2.6Ghz-4.4Ghz Rocket Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 198 ₪ - CoolerMaster Hyper 212 TURBO DUAL (2x120mm) ARGB לוח אם: 399 ₪ - Gigabyte GA-B560M DS3H זכרון: 329 ₪ - * חדש במבצע * - 16G (2x8G) Kingston FURY BEAST DDR4 3200Mhz CL16 כרטיס מסך: 3450 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX 3070 8G Up To 1755MHz DUAL V2 דיסק קשיח: 421 ₪ - * חדש * - KINGSTON 1T SNVS NVMe R/W Up To 2100 / 1700MB/s 3 Year Warranty ספק כוח: 256 ₪ - * מבצע * - ZALMAN 700W ZM700-LXⅡ 80 PLUS 3 Year Warranty מארז: 256 ₪ - Antec P82 FLOW 4X120mm Fan Tempered Glass משלוח: 39 ₪ - על ידי חברת שליחויות חיצונית - עלות עבור …

7. מה דעתכם? האם לשדרג קצת את המעבד? מחשב משחקים ב 1080P 144Hz. אקנה מסך "1080P 24

• 7 תגובות
    • 997 צפיות
  8. היי! העניין הוא כזה: יש ברשותי מחשב נייח ששירת אותי לא רע עד היום, אבל עם הזמן הבנתי שלהיות מוגבלת אליו בלבד זה לא נוח בעליל, להסתמך על המחשבים במכללה זאת טעות גורלית, ושמחשב נייד נהיה דיי הכרחי בשלב הזה. מאמינה שעל מרבית הדברים ה"כבדים" אוכל לעבוד מהבית, אבל אם יש אפשרות לעשות את זה גם על לפטופ בלי למכור את כל הרכוש שלי ונשמתי יהיה נחמד. רוב האנשים שהתייעצתי איתם התעקשו שמקבוק פרו הוא הדרך הטובה והזולה ("""""זולה""""") ביותר בתחום הזה, אבל אם יש אפשרות ללפטופ PC עם ביצועים דומים באותו טווח מחירים... אעדיף אותו, בכנות. אשמח לייעוץ לכאן או לכאן בכל אופן! מפה לשם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בתכלס א…

9. Started by Mushesh,

אהלן חברים, אחרי כמה שנים של עבודה על המחשב הנייד שצריך לנוח, אני מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 20K, אין אפשרות לחריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מידול, רינדור, עריכת וידאו וגיימינג. שימוש בתוכנות: Autodesk Maya (Arnold,Vray), Zbrush, Substance Painter, Adobe Suite. בנוסף גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …

10. Started by dkaro,

שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את כל החלקים הבאים (בנפרד) על מנת להרכיב מחשב מבוסס אינטל דור 11: היוצא דןפן היחיד הוא הכרטיס מסך שכבר היה ברשותי משומש. המחשב בפועל עדיין לא הורכב ותכננתי להרכיב אותו ממש בימים אלו. אבל, במקרה התאפשר לי להזמין ממש בזול מעבד מהדור החדש 12600K, כך שאצטרך לעשות אחורה פנה לגבי כמה מהחלקים (ואמכור את אלו המיותרים). בעצם השאלה שלי היא, מהם החלקים שאני צריך להחליף? 1. אני יודע כבר שאני צריך להחליף לוח אם, כך שאשמח להמלצה ללוח אם (אין חובה ללוח שיתמוך בזכרונות DDR5 שכן הם עדיין מאוד יקרים, אבל אם ההבדל במחיר זניח כמובן שעדיף שיתמוך כדי שאולי עוד כמה שנים כן אחליף אותם). ראיתי שהכריזו אתמו…

11. Started by _daFink,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייח ועוצמתי לטובת עבודת תלת מימד. אני עובד עם Cinema 4D ומרנדר בOctane שזה GPU Rendering. כלומר אני זקוק לכרטיס מסך חזק. הרכבתי מפרט לא מזמן עם מעבד 5900x, אבל אז ראיתי שה-12700K עדיף עליו - והבנתי שאני לא מבין כלום, לכן באתי להתייעץ. אני לא מבין דבר וחצי דבר בלוחות אם, לכן אני רק אגיד שאני רוצה שתהיה תמיכה בwifi כי לא בא לי להעביר כבל רשת. בנוסף, אין לי מושג אם זה סטנדרט או לא, אבל אני כן מעוניין שיהיה אפשר לחבר 2 כרטיסי מסך (מתוך מחשבה לקנות כרטיס נוסף מתישהו בעתיד כשיהיה צורך לשפר מהירויות רינדור). לגבי הכרטיס מסך - במפרט שאני מצרף אין אחד כזה, אבל בגדול המחשבה היא 3070 או 3070ti... ודבר אחרון, תקציב - אם מוסיפים כ.מסך …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by GoldenACE,

שלום, אני משדרג את המחשב בין ה-6 שלי ורוצה לבדוק שלא פספסתי משהו מבחינת תאימות בין החלקים (למשל תאימות לפאנל קדמי במארז הקיים עם הלוח אם החדש). אני מחליף את הלוח אם, הספק (שכבר החלפתי), מעבד וזיכרון. משאיר: Fractal Design Define R5 4 כוננים קשיחים (4TB) Corsair Force MP510 M.2 2280 960GB PCI-Express 3.0 x4, NVMe ספק חדש - CORSAIR RM850 מעוניין לקנות: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 12600 / 1700 Tray כמות: 1 מחיר: ₪ 981 …

13. Started by peresay,

היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים ולמידת מכונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8000 עם אפשרות לחריגה אם החומרה מצדיקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד (עיקר השימוש הוא בשפות תכנות R ו פייתון) , כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד …

14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה 4000, אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים לשדרוג משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו בפרמייר, משחקים בסגנון פורטנייט ופיפא 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש משנה, עדיף שלא יהיה לו רעש של מטוס סילון 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

15. שלום רב, אשמח לעזרה בבניית המפרט למחשב שתפקידו העיקרי עריכת תמונות בתוכנת לייטרום - לא שימוש מסחרי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (500+-) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עריכת תמונות עם לייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם המלצה למסך בתקציב של עד 1500 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד אפשר לשבת ליד המחשב, הכל טוב 6. האם ישנה הגבלה או העד…

16. Started by saphisto,

ערב טוב, מקווה שאני מפרסם במקום הנכון. ברשותי יש את המחשב הבא שאני מעוניין למכור. הבעיה היא שניסיתי לחפש חלק מהחלקים ביד 2 והמחירים פשוט קופצים ממקום למקום. לכן רציתי להתייעץ כאן, כמה המחשב שלי שווה? מעבד core i7 3770 (לא K) קירור למעבד arctic cooler freezer 7 pro לוח אם Gigabyte GA-Z77X-D3H זיכרון Kingston Hyper X 8Gb (2x4) 1600mhz כרטיס מסך Asus Strix 1070 ספק כוח Antec Neo ECO 520w מארז Corsair 500R שחור דיסק קשיח A-DATA s510 120Gb SSD דיסק קשיח מכני WD 300Gb תודה לעוזרים!

17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 ניתן לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות והרצת מכונות וירטואליות, פוטושופ, אילוסטרטור. גיימינג יהיה נחמד אבל בעדיפות אחרונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

18. היי , אני סטודנט להנדסת חשמל באריאל ,מחפש מחשב נייד נייד קל משקל , בעל מסך איכותי , מעבד חזק , וכמובן סוללה שתחזיק מעמד ,אשמח להמלצה על מחשב שיחזיק מעמד לכל התואר , התקציב עד 5000 שח

19. Started by ariel323,

היי , יש ברשותי מחשב נייד של לנובו חדש שקניתי בבלאק פריידי ועכשיו אני רוצה למכור אותו בגלל שקניתי אותו עם 8 ג'יגה ראם ואין אפשרות לשדרג אותו , כי בעתיד זה לא יספק אותי ואצטרך 16 גיגה לפחות עכשיו שמתי עין על שתי המחשבים האלה : lenovo thinkbook 15 gen 2 Asus vivobook pro 15 oled או לקנות את מה שיש לי ideapad 5 רק עם 16 גיגה עכשיו בthinkbook ראיתי שיש רק דגמים בארץ עם 250nits 45wat סוללה ושיש עוד דגם עם 300 nits עם 60wat ולא מוצא חנות אחת שמוכרת את זה ובasus יש כמה חסרונות המסך לא מט ושתי חיבורי USB 2.0 לעומת 3.0 למרות שיש עוד אחד ושהטעינה שלו היא לא בtype c כמו שתי הדגמים של הלנובו הasus על פניו ניראה יותר מרשים ב…

20. Started by Michael Safadel,

שלום מתכנן לקנות מחשב בארה"ב, ואשמח ממש לעזרתכם. שמתי לב שיש דגמים שיש שם ואין ופה. 1. תקציב מרבי: 1500 דולר ~ 4.5 אלף 2. שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית קלה, עבודה משרדית שותפת) 3. גודל מסך 15-16 אינצ, משקל נמוך. מידע נוסף: מחפש מחשב שקט, עם איכות מסך גבוהה כמה שניתן, הקלדה נוחה. מחשב שנמצא רלוונטי עד כה: Inspiron 16 plus - Dell https://www.amazon.com/dp/B09ZG1G98K/ref=cm_sw_r_wa_api_i_VKZZ4ZZ2EZBSY8Q1REJV?psc=1 תודה לכם, בברכת סופש רגוע:)

21. Started by Rio_911,

היי, אני חושב לקנות את lenovo thinkbook 16p g2 ורוצה זיכרון פנימי גבוה עם יכולת לשדרג.. יש שני דגמים עיקריים למחשב, שניהם עם סלוט מולחם וסלוט זמין לשידרוג. אחד הוא 8+8 והשני הוא 16+16, לנובו כותבים באתר שלהם שמגבלת הזיכרון היא 24 למחשב של ה8 המולחם (8+16) ו32 למחשב שיש לו 16 מולחם. יש למישהו ניסיון עם שדרוג מעבר למה שהם מציעים? למה אין תמיכה בסטיקים של 32gb? לינק ל8+8 - https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkBook/ThinkBook_16p_G2_ACH?M=20YM002UIV 16+16 - https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkBook/ThinkBook_16p_G2_ACH?M=20YM002VIV תודה רבה

22. Started by naki,

ישמש לאופיס כרום יוטיוב ויחובר הרבה למקרן 14 אינץ' סוללה שתספיק סביב 5 שעות שימוש ssd 256 אם אפשר להגדיל נפח בתוספת תשלום עדיף מאוד מה שמבלבל זה המעבד... בתקציב זה יש i3 סלרון ועוד דגמים שני לא מכיר.. נוטה ללכת על לנובו... ישנה חנות מומלצת או ksp הקרוב לביתך? תודה

23. Started by hai555,

שלום רב אני מעוניין לבנות מחשב לעריכת וידאו אודיו מבוסס AMD Ryzen 9 5950X איזה מפרט מומלץ להרכיב עם זה חשוב לי שכל החלקים יעבדו כמו שצריך וגוף הקירור היה היטב בישביל המעבד הנ"ל גם המארז. הרכבה עצמית של מחשב נייח (ksp.co.il) יש לי במחשב הישן הרד דיסק של 4 טרה ביט . בכרטיס מסך אין צורך כי יש לי במחשב הישן שאני מוציא. בחרתי מעבד AMD Ryzen 9 5950X 3.4Ghz AM4 - Box קירור נוזלי למעבד Corsair H55 RGB Liquid CPU Cooler לוח אם Asus PRIME X570-P AM4, AMD X570, DDR4, 2xPCI-E, HDMI זכרון למחשב Kingston FURY BEAST RGB 32GB DDR4 3200MHz CL16 כונתן לכונן C ונתונים כונן Western Digital Blue SN570 1TB SSD M.2 228…

24. היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 חריגה עד 5,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודי תיכנות python אולי java ועוד בהמשך 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, נדרש מחשב נייד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? צריך שקט, אם זה רלוונטי למחשבים ניידים בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קל בתקציב הזה זה טוב 7. האם…

25. שלום לכולם, ותודה רבה על הנכונות לעזור אתם אלופים. בשבועות האחרונים עבדתי מהבית על לפטופ i7 של DELL , עם 16GM ראם וכונן SSD. כרגע המחשב בקושי זז ונתקע המון, ממש בלתי אפשרי לעבוד (אפרט מה השימושים לפי הפורמט). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 7000 ש"ח אבל אפשר למתוח לכיוון 7200 אם משהו מצדיק 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי הוא תוכנת Arcgis Pro שהיא תוכנה לעבודה עם מפות ושימושים גיאוגרפיים שונים. אני תמיד עם מולטיטסקינג - כלומר פתוח ברקע אקסל, וורד, גוגל כרום הזללן ולפעמים עוד תוכנה קטנה. בנוסף אני עם…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.