ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
היי, אני משדרג את המחשב של ההורים (בן 10 הגיע הזמן..) ורציתי להשתמש ברכיבים החדשים שיש לו. אני רוצה לקחת את הכרטיס מסך (Radeon HD 7950 ) למחשב החדש, קניתי את הכרטיס הזה לפני 3 שנים בנוסף אני רוצה לקחת את הספק כוח (לא זוכר את הדגם, אבל הוא איכותי ונותן הספק גבוהה יותר מהמומלץ למפרט שלי), קניתי אותו לפני 3 שנים. ואני גם אקח את ה - SSD שקניתי בקנייה הקבוצתית כאן בפורום - samsung ssd 850 evo 250gb. 1. מה אני צריך לברר לפני שאני קונה את שאר חלקי המחשב? (גודל המארז שיתאים לכרטיס מסך, מתאמים ל - SSD) 2. אני קונה את שאר הרכיבים בהרכבה עצמית. האם ירכיבו לי את זה או שאצטרך להרכיב לבד? (בדקתי את פלונטר, KSP ,TMS, אייבורי) 3. האם כדאי …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסדרת PAVILION של HP המעבד עובד בתדר של 2260 MHZ לפעמים הוא מטייל ל 2300 בקיצור נחמד מאוד לאחרונה קרו הדברים הבאים בצפיה בלשונית אובר אוקלוק באוורסט תמונה : המעבד צונח ל 13 MHZ 150 200 1500 הוא משחק אם זה איך שבא לו עשיתי שחזור מערכת למרות שזה צעד שלא יוביל לכלום כמו כן גם ביצעתי עדכון ביוס שלא עזר ( היה לי את הכי מעודכן) בקיצור התופעה נצפתה ב WINDOWS 7 למרות שקודם לכם לא היו בעיות כרגע משחקים נתקעים לי ויש לאגים יש לי אחריות HP השאלה אם מדובר בדבר בר פיתרון בתודה שלומי נ.ב ביצועי המחשב מוגדרים על מקסימום עבודה = פועל תמיד= הגדרות גבוהות [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני סטודנט, דל תקציב, לומד הנדסת תוכנה.. זקוק למחשב נייד כדי לעבוד קצת על תיכנות כשאני מסתובב.. וגם בכיתה. בסך הכל אני רוצה שהוא יהיה סביר, אני לא מצפה ממנו יותר מידי, כמו להריץ משחקים. אבל אני כן הייתי מצפה שיריץ WIN XP בצורה טובה,ואפליקציות כבדות פה ושם. לא חשוב לי שיהיה BT , אבל כן חשוב שיהיה כרטיס רשת אלחוטי. ואם לא אהיה אני מניח שאקנה כרטיס SD WIFI (חשוב שיהיה גם חריץ SD) התקציב שלי הוא בערך עד 1500 שקל.. אני יכול טיפה לעלות למעלה אם זה באמת ישתלם. בדקתי באתרי יד-שניה אבל אני ממש לא בקיא בדגמים, אם יש לכם דגמים שתוכלו אולי לומר לי את שמות הדגם, שאוכל לדעת מה בידיוק כדאי.. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ברצוני לקנות מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה וגם לפיתוח תוכנה עצמאי תקציב: לא משנה..עד 10000 מטרות המחשב: לימודים ופיתוח תוכנה גודל המסך: 13.3" או 14" מקסימום, מאט. רזולוציית המסך: בין 1366x768 לבין 1920x1080.. לא משנה דרישות מיוחדות: מעבד מסדרת ה-Haswell, ללא מסך מגע. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מוארת עדיף..אבל לא חייב משקל רצוי: פחות מ-2 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, יותר מ-6 שעות לפחות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא Bluetooth: כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB לדיסק קשיח, עדיפות גבוהה ל-SSD בנפח 128GB ומעלה. כונן אופטי: לא האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם יש לכם העדפה לחברה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש לבנות מחשב נייח (לא בנוי מראש) עד 7000 ש"ח. הכי חשוב לי זה 3070 ושהחומרה תהיה הכי טובה סביב הכרטיס מסך הזה. תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב נייד לסטודנט בתקציב 4K. דרישות: 1.אפשרות שדרוג ל WINDOWS 7 בחינם (או לחכות חודש בקנייה) 2.מסך 15 אינץ 3. מחשב חזק שיכול להריץ כמה יישומים בו"ז. 4.יכולות גרפיות טובות, לא בשביל קריסיס, אבל כן בשביל להריץ משחקים פשוטים יותר כמו NFS 5. כרטיס רשת מובנה 6.סוללה חזקה. 7.צורב DVD (עדיף) 8.דיסק קשיח 250 ג'יגה ומעלה. 9.מצלמה מובנת (עדיף) 10. והכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו- מקלדת נוחה, מסך איכותי ... עזרתכם ושאלה: בווינדוס 7 החדש זמן הסוללה צפוי להיארך או להתקצר? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב 3000 עם חריגה של 200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, תכנות, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא דיל ברייקר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8.…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, סרטים, מוזיקה, הורדות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הגודל של המסך 22 אינצ' והוא HDR * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וע…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, שמי גדי פונט, אני בן 39 ואני גר בלוס אנג'לס. החלום שלי בעשרת השנים האחרונות זה שיהיה לי מחשב חזק מהיר ושקט, והמחשב הכי טוב בעולם. אי לכך ובהתאם לזאת שאני עושה ערימות של כסף ביום וסוף סוף אני יכול להרשות לעצמי להרתם למען הגשמת חלומי, אשמח אם תעזרו לי להגשים את חלומי ולעזור לי בבחירת חלק המחשב. חשוב מאוד לציין שחשוב שהמחשב יהיה מאד שקט, מהיר בטירוף, שהתאום בין החלקים יהיה אבסולוטי, המחשב עם החלקים הכי טובים ויעילים כרגע בשוק, החל מהבורג במארז, דרך כרטיס הקול והמסך וכלה בכונן התקליטורים. תקרת הגג היא בעצם לא קיימית, אבל עדיף כמובן לא להמליץ על חלקים שסתם יקרים אבל פחות טובים. אני אעריך מאד את העזרה שלכם ותודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר שהגעתי להחלטה לקנות נייד של DELL נפתחו בפני אופציות לרכוש את המחשב בחנויות שונות באינטרנט. רציתי לדעת האם, מנסיונכם האישי, אין שום סיכון ברכישת המחשב דרך אתרי האינטרנט והעיקר למצוא את הכי זול, או שכדאי לי להמתין עוד כ-30 יום עד שהדגם הספציפי שאני מעוניין בו יגיע לחנויות? למי שמעוניין, אני מדבר על הדגם: DELL VOSTRO 3500 i5-520M תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שמסוגל לטפל באינטרנט, קצת תוכנות אופיס, מדיה (סרטים תמונות), וגם לספק יכולת משחקים סבירה. התקציב - עד 2500 ש"ח למחשב ללא מסך וללא אביזרים נילווים. קיבלתי את המפרט הבא: · לוח: GIGABYTE INTEL GA-EP43T-UD3L DDR3 1600MHZ · זיכרון: ddr3 - 4giga – שני סטיקים של 2GB 1333 Mhz CL9 KINGSTON · מעבד: E7500 2.93G CORE2D 1066MHZ 3M BOX · דיסק קשיח: HITACHI 320GB 16M SATA II או כל דיסק SATAII בנפח 200-320 ג'יגה מיצרן מוכר אחר. · כרטיס מסך: ATI VTX3D HD 4670 1GB DDR3 HDMI/ DVI / VGA · ספק כח: Spire Jewel 550WATT או כל ספק 450W-550W מיצרן מוכר אחר. · צורב DVD: LG GH22NP20 · מארז: נתנו לי Compucase 6A19 אבל האמת הוא שהוא לא מאד מו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד , שימושים: 1.לימודים 2.סרטים עדיפות למחשב בעל סוללה טובה +מהיר + מסך גדול. עניין התקציב פתוח , תודה ושבוע טוב
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש להחליף את המחשב הישן שלי, המחשב החדש ישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, מולטי-טאסקינג וצפייה בסרטים (HD 1080), במשחקים אני לא משחק. מסך כבר יש לי, אמנם לא תומך ב HD אבל כרגע מספק אותי SAMSUNG SYNCMASTER 931B 19", בעתיחד הקרוב התכנון הוא גם לחבר את המחשב ל- LCD 42". אפשר גם לחרוג קצת מהתקציב אם יש צורך אבל השאיפה היא כמה שפחות תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי! מחשב למשחקים, מבוסס AMD, צריך לוח עם FIREWIRE, מעבד, 1 GB זכרון וכרטיס מסך PCI-E תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בבקשה לא לעבור את ה 3400 שקל, זה ממש ממש על הקשקש. בהתחלה חשבתי על מחשב ב 3200, אחרי זה המחיר קפץ ל 3.3, ועכשיו 3.4. זה ממש הגבול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V כשיצא למחשב, WATCH DOGS (רוצה שירוץ על ULTRA), פיפא/NBA הכי חדש שירוץ על ULTRA (לא חושב שיש …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי לרכוש מחשב חדש, והסתכלתי קצת על המפרטים באתר בניסיון למצוא את המחשב בשבילי. מטרות המחשב הן: 1) שימוש ביתי - אינטרנט, תמונות, מוזיקה, אופיס וכו'.. 2) הצגת סרטים וסדרות טלוויזיה. 3) משחקים - תתפלאו או לא אבל מה שגרום לי לקנות מחשב חדש זה גם זה שהנוכחי ישן, אבל גם זה שאני לא יכול להריץ את דיאבלו החדש עוד שתי נקודות חשובות בשבילי הן: 1) כיום אני משתמש ברשת אלחוטית באמצעות אנטנה שחוברה למחשב על ידי כרטיס יעודי. אני צריך תמיכה בכרטיס זה, או לחלופין יכולת WIFI מובנית. 2) הטלוויזיה בחדר שלי ישנה, ובעלת חיבורי RCA בלבד, ולכן אני זקוק לכרטיס מסך שתומך ביציאה זו. לחלופין, אם קיים כבל שממיר בין HDMI לRCA אז גם אין בעיה. התקציב המוגדר הוא בין 3500 ל4000 שקל…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני נוסע עוד שבוע לארה"ב ואחי רוצה לקנות לעצמו מחשב נייח חדש לגיימינג. התוכנית שלי היא להזמין דרך אמאזון חלק מהרכיבים ואז בארץ לקנות את שאר הרכיבים ולהרכיב. רכיבים עד כה שנראה לי עשויים להשתלם בקנייה דרך אמאזון - לוח אם, ספק, זיכרונות, כונן SSD 128 Crucial m4, אולי מעבד.. הבעיה היא שלמיטב הבנתי צריך שכל רכיב יעלה פחות מ - 200 דולר.. בכל מקרה אלה הדרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנס…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט ביחס לתקציב שלי, אני חושב שהפקתי את המפרט המירבי ביחס לתקציב, אבקש דעה על המפרט מה אתם אומרים? מפרט לצורכי משחקים כמו BF2, COD BLACK OPS, FIFA 13 מידי פעם, גלישה באינטרנט, שקט, חלק... התקציב הוא 2300 פלוס מינוס, איך המפרט ביחס לתקציב? זה המפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/z2fp36jsוגם מה עדיף מבין שניהם הראשון או זה? מעבד: Intel Dual Core G640 2.8Ghzקירור למעבד: אינטל מקורי לוח אם: MSI B75MA-E33זיכרון: 4GB DDR3 1333MHZ כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD7770 1GB GDDR5 מארז: Gigabyte Luxo X140 1X120MM ספק כח: FSP 400W HCN 32A@12V כונן קשיח: 500GB 7200RPM SATA3 כונן אופטי: DVD-RW X22-X24
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, מחליף מחשב בן 5 בעקבות סדרה של תקלות, בניתי מפרט ב 3K מ-KSP ללא כונן קשיח וכרטיס מסך שיהגרו מהמחשב הקודם. אמור לאפשר אוברקלוק, אני אנסה להגיע ל- 4.7-4.8 גיגה אך לא קריטי. מחפש בעיקר עצות איך לשפר את המפרט. היעד העיקרי מהירות+יציבות כשההתלבטויות שלי הן הלוח-אם והספק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך לכיוון 3000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח כלומר 4000 זה המקסימום 2. מה שימושי המחשב : משחקים ב 1080p בהגדרות בינוני-גבוה + שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - כל מה שרשום המפרט דרוש 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לשדרג את הזכרון במחשב Thinkpad T61 , אם אני לא טועה מדובר ב pc2-5300 . רציתי לשאול כמה צריך לעלות סטיק של 2 ג'יגה? (אני רוצה 2 כאלה) ואם אפשר המלצה על איפה לקנות.. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם ! אני מקווה שאני מפנה את הבעיה לפורום הנכון.. במידה ולא אשמח אם תוכלי להפנות אותי לאן שצריך יש לי מחשב נייד Compaq CQ61 הוא הגיע עם וינדוס ויסטה - מקורי מיד לאחר הפעלה ראשונית יצרתי לבקשת הודעה שהופיעה לי במחשב דיסקים של גיבוי ראשוני של המחשב לפני 3 שבועות רכשתי וינדוס 7 מקורי דרך HP - גרסת עדכון מויסטה ל - 7 וזה הגיע בשני דיסקים שבוע שעבר ניסיתי להדליק את המחשב וצצה לי ההודעה הבאה : "widows failid to start a recent hardware or software change might be the cause" למרות שערב לפני השתמשתי במחשב בצורה רגילה ולא היה שום דבר חריג בכל אופן בהמשך להודעה הזו ניצבות בפני שתי אפשרויות : 1/ launch startup repair (recomended) 2/ start windows normally לא משנה מה אני בוח…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לכל העוזרים שלום רכשתי HP Pavilion dv6-6140ej לפני שנה ושמתי לב כי האפשרות של התאורת מסך לא עובד בכלל, לא בשילוב על כפתור הFN ולא דרך האפשרויות של צריכת חשמל, לא משנה אם המטען מחובר או לא פשוט האופציה של בהירות מסך לא עובדת במחשב בכלל. מישהו מכיר/נתקל??
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד חזק שימש אותי בכנסים. חיי סוללה טובים וגודל קטן הם הכרחיים. כמו כן אני רוצה להשתמש בו בבית עם תחנת עגינה ותוכנות כבדות כמו מטלב. אשמח להצעות. מדינת הרכישה: ארצות הברית. מטרות המחשב: עבודה על תוכנות כגון מטלב והצגה בכנסים. גודל מסך: קטן. רזולוציית מסך: כל המרבה הרי זה משובח. משקל רצוי: נמוך ככל הניתן ללא פשרה גדולה מידי בביצועים או הסוללה. זמן סוללה: ארוך, עבודה של חצי יום עד 3/4 יום ללא חשמל. יציאות מיוחדות: VGA או לפחות אפשרות למתאם VGA. Bluetoot : לא יזיק אבל לא קריטי. גודל כונן קשיח מינימלי: 256 ג"ב עדיף SSD כונן אופטי: לא חובה. האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה?: כן אחריות בין לאומית: עדיף רשיון למערכת הפעלה: כן תודה רבה אושרי
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אמא שלי רוצה לקנות מחשב, דבר ראשון זה חייב להיות באייבורי (כמעט בטוח), אבל משום שיש להם שם הרבה אפשרויות במחירים דומים רציתי שתמליצו לי איזה חלקים הכי הכי משתלם לקנות במחיר הזה. התקציב הוא עד 3000 ש"ח כולל מסך LCD דק 20 אינטץ', או 19 לא משנה.. אז מה אתם מציעים? יש באייבורי מחשב Core 2 Duo E7200 עם כרטיס מסך 8500GT 512MB ללא Shared, 320GB הארד דיסק, 2GB זיכרון מהירות 800MHZ, נשמע ממש טוב נכון? כל זה + מסך דק רחב 20 אינטץ' אני חושב או 22, ב2700 ש"ח. איך זה? הוא מספיק מהיר המעבד? הכרטיס מסך והמעבד מספיק חזקים בשביל משחקי רשת כמו MU, PRISTONTALE, Rohan online, Rakion, CS 1.6? CABAL Online. חשוב לי שהמחשב יריץ לפחות את כל המשחקים האלה בצורה טובה ללא תקיעות בכלל!! אשמח לקב…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ואני מחפש מחשב חביב לתקופת הלימודים. נכון לעכשיו ראיתי את הדגם הזה: Asus P53E-SO061V Intel® Core i5 2410M Processor, 2.3GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB 4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096MB) 640GB (SATA) 5400rpm 15.6'' 16:9 HD (1366x768) LED Backlight anti-glare Integrated Intel® HD Graphics 3000 אחיות 3 שנים ע"י IBM (איסוף והחזרה בבית הלקוח) מחיר - 3300 בעיקורן אני מחפש מחשב שיחזיק לי לשלוש שנים הקרובות. המטרות העיקריות שלו הם אינטרנט, סרטי HD ולימודים (מדעי המחשב). הדבר הכי חשוב לי במחשב הוא שהוא יהיה מחברה ידועה וטובה ללא כל בעיות נפוצות, והכי חשוב זה האחריות. רציתי לשאול מה אתם חושבים על המחשב הנ"ל? איך Asus בתור חברה ואיך האחריות ש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-