עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, התלבטות בין שתי קונפיגורציות אפשריות לנובו E15 בקונפיגורציה של i7' דיסק 512 SSD בתוספת דיסק 1T אבל 5400 RPM זיכרון 16G לבין לנובו E15 בקונפיגורציה של i7 דיסק 256 SSD בתוספת דיסק של 1T SSD זיכרון 8G *מניח שניתן יהיה לשדרג את ה8, אם לא במעמד הקניה אז אח"כ. ההבדל - גודל הדיסק גדול יותר בראשון, הדיסק השני הוא hdd... הזכרון גדול יותר בראשון

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) RTX 3080 Founders Edition 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…

3. היי חברים, זה הבילד שבניתי ב-StartPC. אשמח לעזרתכם בבחירת לוח וזכרונות שאולי יותר יתאימו. (ואולי גם ספק?) מעבד: 1435 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 444 ₪ - Gigabyte B460M D3H Type-C 2xNVMe זכרון: 365 ₪ - * חדש * - G.Skill 16G (2x8G) RipJaws V DDR4 3600Mhz CL19 כרטיס מסך: 2947 ₪ - * בהרכבת מחשב * GIGABYTE GeForce RTX3070 8G D6 Up To 1725Mhz Gaming OC דיסק קשיח: 368 ₪ - * מבצע * - Samsung SSD 500G 970 EVO M.2 NVMe Read-3,400MB/s Write-2,300MB/s ספק כוח: 399 ₪ - GIGABYTE G750H 750W GOLD MODULAR 3 YEAR תוכנה: 488 ₪ - Windows 10 64 bit English OEM - תמיכה דרך מייקרוסופט ישראל 09-762540 בגדול מעוניין בבילד מ…

• 7 תגובות
    • 748 צפיות
  4. היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 2K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא בעדיפות עליונה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Lapua23,

סביבות 3000 ש"ח גודל - מעדיף כמה שיותר גדול 17 סטודנט - שימוש עיקרי זה בתוכנת AUTOCAD מערכת הפעלה - לא חובה הבנתי שמשתלם להזמין מAMAZON או NEWEGG , מכיוון שההיצע בארץ על הפנים. תודה רבה !

6. אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג עם העדפה למעבד דור שלישי של Ryzen אני אשתמש במחשב לגיימינג כללי מLoL עד RDR2ת כלומר צריך שיריץ כל משחק AAA ב5~ שנים הקרובות. העדפה למארז לבן עם RGB קניית המחשב מתוכננת לשבוע\שבועיים הקרובים. לא צריך כונן דיסקים. לא צריך ציוד היקפי. המסך הנוכחי שלי 1920x1080 144Hz.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by King_J,

מעבד I5 9400 F לוח אם gigbayte B360M זיכרון - HYPER FURY 2*8 GB DDR4 2933MHZ כרטיס מסך - RTX 2060 6 GB OC כוננים קשיחים - 1 טרה בייט של ווסטרן דיגיטיל 3 סטה + כונן של סנדיסק SSD 240 GB ספק כוח 550 של קרוסאייר מארז של אנטק GX202 איך המפרט לגיימינג ? יריץ משחקים כבדים גם ? אשמח לביקורות תודה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Guy Ziv,

שלום לכם, איך אפשר לדעת האם ללוח יש בקר NVME? אני מניח שללוחות חדשים כן אבל אני רוצה לדעת איך אפשר לוודא אני מתעניין למשל ב ASUS PRIME X570-P ב Manual האזכור היחיד ל NVME הוא זה: NVMe RAID modeThis item allows you enable or disable the NVMe RAID mode. Configuration options: [Disabled] [Enabled]

9. שלום ידידה שלי מחפשת לרכוש מחשב נייד לבית לא יהיה בשימוש שוטף וכשהיא תשתמש - לפוטושופ ואילוסטרייטור בעיקר (לכן צריך ראם נורמלי, וכנראה שעדיף ssd), עריכת סרטים ואולי קצת משחקים עדיפות למסך 14 אינץ' התקציב כאמור הוא 3-4K אשמח לעזרה , תודה !

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4k, מתחת לזה (3-3.5k) יכול להיות נחמד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש גרפי לצלם - עריכת תמונות סטילס שאני מצלם, בפוטושופ ולייטרום cc. אני בדרך כלל עורך פרויקט אחד ביום עבודה רגיל, עד 400 תמונות לאלבום בלייטרום, מצלם בfull frame קבצי raw. מעבר לזה, עושה עבודה משרדית באופיס וגלישה באינטרנט. לא עורך וידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך gtx770 בן שנה וחצי, שאני יכול להתקין במחשב…

11. Started by k534d,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 אפשר לחרוג קצת אבל מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בגדול עבודה משרדית וצפייה בסרטים לא יותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה תחנת רוח 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי, אבל אפשרי לחכ…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, חריגה אפשרית(אבל מינימאלית ומשתלמת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי, צפייה בסרטים (נטפליקס וכו'), עריכת וידאו בסיסית (סרטי טיולים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …

13. Started by Gamma,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5K, אפשר לחרוג אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD (יש לי כבר 3) כרטיס מסך (יש לי Nvidia GeForce GTX 1070) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אף אחד לא ישן בחדר כשהוא דלוק. יהיה טוב שהוא לא יהיה רועש מספיק כדי להפריע לשחק / לעבוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני לא סגור על איך, אז לא. 7. האם הא…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by oshrinuri,

שלום, להלן המפרט: מתבלט לגבי שדרוג כ"מ, השאלה פה למטה. CPU: AMD Ryzen 5 3600 (BOX)+ Wraith cooler Motherboard: ASUS PRIME B450M-A Memory: 8Gb*2 XPG DDR4 3000 Mhz 1.35V (XPG GAMMIX D30) GPU: Geforce GTX1660 (GALAX) 6Gb Dual Fan SSD: Crucial 50OGB (MX500) Case: Antec NX200+NE550M PSU שימושים עיקריים: ווינדוס, Linux, תכנות (Android Studio בעיקר), גיימינג. כרגע בעל מסך ישן שמספק אותי (Dell 2209WA, רזולוציית FHD) ותוהה אם כדאי לשדרג את הכ"מ ל1660Ti, כי אולי בעתיד אשדרג גם את המסך. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש סטנדרטי של מחשב בייתי - אינטרנט, כתיבת מסמכים צפייה בסרטים עריכה גרפית ב Photoshop ו Blender דרישות מינימום ל Photoshop : Intel® Core 2 or AMD Athlon® 64 processor; 2 GHz 8 GB recommended OpenGL 2.0 support דרישות ל Blender: CPU 64-bit quad core RAM 8 GB recommended OpenGL 3.3 graphics card with 2 GB RAM - recommended 4GB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדו…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. היי לכולם, בזמן האחרון אני חושב לעשות "מתיחת פנים" למחשב שלי, ורציתי להתייעץ אתכם המקצוענים לגבי האופציות שיכולות להיות רלוונטיות עבורי. קצת רקע - כבר כמה שנים טובות שאני בעסקי התעופה והסימולטורים (לפחות הייתי, הצבא עושה את שלו...). ב-2014 רכשתי מחשב חדש לטובת העניין. את המחשב הרכבתי בעצמי תוך התייעצות עם חובבי סימולטורים כמוני שמבינים דבר או שניים בבניית חומרה לתחום זה. להלן המפרט שלו: כפי שניתן לראות, מדובר במחשב יחסית חזק. כדי לקבל מקסימום ביצועים, ביצעתי OC למעבד (רוב הזמן עמד על 4.4GHz). לפני כשנה וחצי בערך, הOC עשה את שלו, והקירור הנוזלי כבר לא הצליח לשמור על הטמפרטורות כמו שצריך, אז ביטלתי את הOC וחזרתי לתדר הדיפולטי של המעבד. (על הדרך…

17. Started by D.A.Y.C,

שלום לכולם. חבר שלי רוצה לקנות לו מחשב לגרפיקה. והוא החליט שהוא יבנה את המפרט. מפרט: האם זה יתאים לגרפיקה?

18. אהלן, לרגל מבצעי הבלאק פריידי אני רוצה לקנות לעצמי מחשב חדש יש הפרשי מחירים די משמעותיים בין קנייה בארץ לבין הזמנה מחו"ל השאלה שלי היא- איזה חומרה הייתם מזמינים מחול? מבחינת שיקולי אחריות למשל קראתי על כמה מקרים שבהם היתה בעיה בכרטיסי מסך (מתעניין ב2060/2070 rtx), ואני קצת חושש להזמין כזה מחול. לעומת זאת כונן קשיח/ssd/כרטיסי זכרון הבנתי שזה פחות בעייתי קיצר אשמח להמלצות וסיפורי הצלחה/כשלון אם יש כאלו ואם כבר בנושא, אשמח לעוד הכוונה. המוצרים שאני מסתכל עליהם כרגע מאמזון הם: כונן קשיח https://www.amazon.com/gp/product/B07H2GY8ZS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 זכרון …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by greencorn,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח - ומעדיפה לחסוך אם יש אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיפה שקט אם יש לזה משמעות במחשב ניידו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביב 2 ק"ג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by 10ziv,

שלום חברים, אני מעוניין אחרי 8 שנים בערך לשדרג את המחשב שלי . המפרט שלי כיום הוא: i5 2500k 16gb gtx 980 ti קירור mugen 3 256sdd+1tb seasonic 750w (לא זוכר בדיוק את הדגם) מארז haf 932 בגדול אני רוצה לשדרג את המעבד,לוח אם וקירור. זיכרונות חבר מביא לי, SSD גם לא צריך,ספק כח מספיק לי ולגבי מארז אני עדיין לא בטוח כי בגדול הוא טוב אבל הוא בלי פילטרים בכלל והוא ממש מושך אבק:D כן הייתי רוצה לבדוק גם מארז טוב שתציעו לי, או שכן כדאי להשאר איתו? המחשב יהיה בשביל משחקים. תודה. בכל מקרה אני מוסיף את השאלון שאתם מבקשים: . מה התקציב…

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4500 - אבל רק אם זה באמת משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך - חובה יכולת כיוון גובה וזווית אנכית - האם מומלץ קעור? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. מחשב לגמייניג+ עריכת תמונות ווידאו | תקציב: 6,500 אפשר לחרוג "טיפה" אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט אין צורך במערכת הפעלה קניה בחודש הקרוב אין צורך להתחשב בשידרוג עתידי המפרט הזה נבנה בעזרת המפרטים מדור המפרטים המומלצים אך בוצעו בו שינויים בהתאם לתקציב והעדפות מעבד: Intel® Core™ i7-9700 Coffee lake Tray מאורר למעבד: Arctic Freezer 34 לוח אם: Gigabyte Z390 Gaming X (rev. 1.0) ATX זיכרון: HyperX FURY DDR4 RGB 2666MHz 2x16GB דיסק SSD: Samsung 860 QVO 1TB SATA III SSD דיסק קשיח: Western Digital WD Red WD20EFAX 2TB כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER ספק כוח: Cooler Master MWE…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 9000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עריכת סרטים ועריכה גרפית - Avid 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שני מסכים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים מארז + ספק Raider RA650, יש מערכת קירור למעבד מצורפת תמונה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by O3R3Z,

שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג נייח בעלות של כ 5.5K: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל, עדיף ללא אורות מיותרים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. המחשב נועד למשחקים עדכניים. יש לי כרגע כרטיס מסך GTX1080 והבנתי שבשביל להרגיש שדרוג בגזרת הכרטיס מסך אני צריך להוסיף עוד כמה אלפי שקלים ולכן כרגע המפרט בלי כרטיס מסך. חשוב לי הרבה מקום על ה-SSD כדי שבנוסף למערכת הפעלה אוכל להתקין עליו משחקים ותוכנות. איך כל שאר החלקים? נסיון כלשהו עם המארז? הייתם מחליפים למשהו יותר טוב בתקציב כזה פחות או יותר? כמו כן האם המפרט הזה יכול להיות יותר זול בחנות אחרת? מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3900X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 2280 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler Special Edition for AM4 כמות: 1 - מחיר: ₪ 250 לוח…

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.