ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ! אני מחפש חנות/רשת חנויות שמוכרת מחשבים באזור תל אביב ( עם עדיפות לסניפים נוספים באזור השרון ) ע"מ לקנות לי מחשב נייח, מיני לפטופ ללימודים ולפטוט לאבא שלי. חשוב שהחנות תהיה אמינה , הוגנת ובעל מוניטין טוב. מטרות המחשבים : מיני לפטופ ללימודים לסטודנט - אחרי הרבה בירורים הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות מיני ולא רגיל מהסיבה הפשוטה שככל שהמשקל הפיזי יעלה סביר להניח שאני אסחוב אותו פחות פעמים איתי לאוניברסיטה.. מחשב לפטופ לצרכים משרדיים עבור אבי. את הבקשה למחשב הנייח פירסמתי בפורום המפרטים. לפטוט עבור אבא : * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? 15' * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות ל…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ! יש לי מחשב נייד של אסוס (נטבוק) בערך שנה וחצי. אני מקלידה עליו הרבה, וכתוצאה מכך יצאו לי כמה מקשים מהמקום. בדקתי את זה וראיתי שהפלסטיק הפנימי נשבר (כלומר המקש עצמו). התייעצתי עם כמה אנשים וכולם אמרו לי שזה סיפור ולפחות הוצאה של כמה מאות שקלים. ניסתי לחפש גם באיביי ולא הצלחתי למצוא מישהו שעושה משלוחים למקשים יחדנים. לקנות מקלדת שלמה זה הוצאה גדולה, חוצמזה שזה דורש ממני לחרוט מחדש עברית על כולם שזה גורר הוצאה נוספת. אני קצת מיואשת..אם למישהו יש פתרון אני אשמח לשמוע.. תודה!
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות את המחשב הנ"ל (ראו תמונה) האם המחיר באמת אטרקטבי כמו שמציגים אותו? האם המפרט טוב? תודה אשר
-
- 9 תגובות
- 679 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וניגון סרטים בחיבור לטלויזיה (כולל סרטי HD). * גודל המסך? 13.3-15.6 * משקל רצוי? עד 2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בין 4-6 שעות בערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן אבל לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה. * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD. אם נכנס צורב אז עדיף. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. חשוב גם שתהיה תמיכה באינטרנט אלחוט…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש כרטיס מסך חזק ורציתי לשאול אני שם את העין כבר הרבה זמן על GTX 570 OVERCLOCK אבל אני לא מבין כל כך ורציתי לדעת האם זהו כרטיס הכי טוב במחירים האלו והאם עדיף של NVIDIA או של GIGABYTE כי לפי מה שבדקתי זה נראה עם אותם מאפיינים ובכל זאת נבידיה יקר יותר. והאם במחיר כזה מטורף יש משהו יותר טוב או שעדיף כרטיס אחר בכלל. תודה
-
- 2 תגובות
- 482 צפיות
-
-
השימוש הוא מאוד בסיסי אינטרנט - גלישה אופיס YOUTUBE SKYPE אני מתכנן לקנות 2 יחידות למבוגרים 50+ הדרישה זה מסך 15 אינץ - אם היה יכול להיות מט זה יכל להיות טוב אבל שהמסך יהיה איכותי עם זויות צפייה טובות מעבד i3 אני מניח מספיק 4גיגה זיכרון שלוש שנים אחריות - חובה! אני חושב על האפשרויות הבאות Samsung RV520 A02IL (שכרגע נראה לי הכי נחמד) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7476&CatCode=315 Asus K53EI3 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5194&CatCode=315 Dell Inspiron N5110 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5771&CatCode=315 תודה רבה על העזרה מקווה שעמדתי בכל התנאים לפתיחת נושא.
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, מנסה לבנות מחשב בסיסי לקרוב משפחה, אשמח לקבל קצת עזרה. זה מה שחשבתי בינתיים (נבנה דרך KSP) : Dell U2312HM UltraSharp With LED IPS 23'' DVI DP VGA WideScreen Black - 1090 Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray - 495 P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA - 395 2x2GB Patriot Signature Heatshield Dual Channel - 180 Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ - 225 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET - 290 מארז, כרטיס מסך רמקולים ועכבר חסרים... הכל נתון לשינוי מלבד המסך. והנה השאלון : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עד כמה שניתן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן ל…
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, טוב אז ככה.. המחשב שיש לי כרגע כבר מתחיל לפעול לאט ולא מריץ משחקים כמו שצריך... אז אני צריך מפרט למחשב חדש, אני מדבר על מחשב שיריץ משחקים כבדים על FPS גבוה (BF3,MW3 וכו') ממש לא משנה לי אם המחשב יהיה מבוסס על Intel או על AMD, אני לא הולך לעשות OC וגם אני לא צריך מערכת הפעלה, מסך וציוד הקפי. אני צריך שהמחשב יהיה קר ולא יתחמם אבל מצד שני שלא יעשה רעש. תודה לעוזרים =] ד"א אפשר לחרוג באיזה 100 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום …
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
אני מאוד רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה כמה שיותר קרוב למפרט הבא: ארץ בו המחשב נמצא: ישראל. שפת המקלדת ומערכת ההפעלה: עברית ואנגלית. גודל מסך: 13 - 16 אינצ'. משקל: לא משנה. זמן סוללה: שאשתמש במחשב מינימום 4 שעות ברצף. צורך ביציאות מיוחדות: VGA חיבור למסך חיצוני, HDMI, ExpressCard 34mm Slot, חיבור לרשת RJ-45, חיבור חשמל, חיבור לאוזניות ומיקרופון, 2 כניסות USB 2 (מומלץ 2 כניסות), 2 כניסות USB 3 (מומלץ 2 כניסות), כניסת eSATA/USB2 Combo. שן כחולה (בלוטות'): כן מומלץ Bluetooth v3.0 Combo Card. דיסק קשיח: מינימום 500 GB. …
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
סטודנט להנדסת תוכנה ישמש בעיקר לשימושי לימודים קצת משחקים סרטים וכאלה.. אני כמעט נעול על הThinkpad W520 אבל רציתי לדעת אם יש דעות אחרות בגדול אני מחפש את המחשב החזק ביותר לתקציב הזה תודה
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
היי, אני צריך בדחיפות המלצה למחשב נייד בגודל 13.3" עבור לימודים. תקציב: 600-700 דולר. דרישות: אמינות, חיי סוללה, קל משקל, אחריות תקפה בישראל ועדיפות ענקית למסך מט. מכיוון שאין כוונה לשחק במשחקי מחשב, חשבתי ללכת על קונפיגורציה של מעבד i5 המהיר והחסכוני וללא כרטיס מסך נפרד. ממש התלהבתי מהדגם הזה- http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2390893,00.asp?tab=Specs#fbid=E4mFuusPBGG שבגרסת ה-i5 עולה 700 דולר. אבל נדמה לי שמרוב שהוא חדש אין אותו בחנויות גדולות (חנות שאליה אני יכול לשלוח את החבר שנמצא כרגע בחו"ל, למשל B&H). אשמח למשהו בסגנון. המון תודות.
-
- 2 תגובות
- 598 צפיות
-
-
* מהארץ (ישראל) * תקציב:4500 * יש מצב לחריגה תלוי במה תציעו * מטרות המחשב? לדוגמה: (עריכה/גרפית\גיימינג\אינטרנט ואופיס\מוזיקה\סרטים\תיכנות\לימודים) * גודל המסך? 15ומעלה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מומלץ (לא חובה) * בלוטות? מומלץ (לא חובה) * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? מומלץ (לא חובה) * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא ממש * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הבנתי.. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אפשרויות נוספות במחשב: שהמחשב יהיה מחברה טובה ואמינה שיחזיק להרבה זמן לא יעשה בעיות שיתאים …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אנשים, בעוד כחודש אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באונ' וברצוני לקנות מחשב חדש. אחרי הרבה התלבטות החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב עם מסך 15 אינצ'. עיקר מהות המחשב היא ללימודים [תכנות], לכן אני מחפש שיהיה נוח להשתמש במקלדת שלו ושאזור המקלדת לא מתחמם יותר מדי. [לכן גם העדפתי הטבעית היא למעבד i5]. כמו-כן אני מעוניין במחשב שיהיה בעל כ. מסך איכותי מספיק להריץ משחקים ברמה בינונית-גבוה. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. עד עכשיו הייתי נעול על הDell vostro 3550, שנראה טוב. הבנתי שיש לו איכות בנייה טובה, אך ממה שראיתי, הוא מצויד בכרטיס מסך RADEON HD6630M, ותהיתי - מהם ביצועי הכרטיס בהשוואה לNvidia GT525M 1GB, ול-Nvidia GT540M? האם הוא חלש משמעותית מה-525? ומה-540? מכיוון והכ. מסך קצת מבא…
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל אפשר גם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, לימודים (מדעי המחשב), הורדות ואולי גם צפייה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE, Utorrent ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח, אם באמת משפר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? (לא בהכרח לפי סדר תכיפות): אינטרנט,אופיס, תכנות, סרטים ומשחקים בעיקר FPS, אבל לא גיימינג מאסיבי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD MW, מירוצים, פיפא ושאר FPS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך22"-23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 28 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ושנה טובה, היום, בשעה טובה, רכשתי מחשב חדש אחרי שנים רבות של שי שימוש במחשב מיושן. המחשב ישמש לגיימינג ורציתי לשמוע את דעתכם על המפרט. Motherboard: Gigabyte GA-Z68P-DS3 Processor: Intel Core i5 2500 3.3GHz 6MB Cache Processor cooling: Thermaltake Silent 1156 92mm CLP0552 Memory: 2 x Kingston 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM Graphics card: Gigabyte GV-N570OC-13I HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB 7,200RPM 32MB S-ATA2 Optical drive: LG GH22NS DVD+/-RW x22 Power supplier: Chieftec 650w Modular PSU Case: Thermaltake Element T VK90,001N2Z
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד עד 5500 ש"ח לעבודה עם תוכנת העריכה .Avid גודל המסך לא רלוונטי.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה השנה וחשבתי לקנות מחשב נייד חדש, הבנתי שהמחירים פה בארץ הרבה יותר גבוהים אז חשבתי לקנות בארה"ב, הבעיה היא שאין לי קרוב בארה"ב שישלח לי את המחשב לכאן. האם יש איזשהו אתר שדרכו אפשר להזמין מחשבים ישירות לארץ? אם כן, עם איזו חברות יש אפשרות לאחריות שתופסת גם בארץ? -הדיון שיש פה בנעוץ מיושן ובקושי הצלחתי להבין ממנו משהו. ולמען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? מטרות סטודנטיאליות ועריכת תמונות. * גודל המסך? 13.3+ * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים שלוש זמן עבודה נשמע סביר לא? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI חובה וUSB 3 עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח? חצי טרה * כונ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רצוי אצל RSM משיקולי שירות ושיקלול של תמורה למחיר. המפרט על הפרק להתיעצות הוא למחשב חדש, שימוש כללי רגיל. זה כולל אינטרנט, אקסל, וורד, אולי קצת פוטושופ ברמת חובבים, השמעת מוסיקה ברקע ברמה ביתית בסיסית (ברמקולים של 150 ש"ח), צפיה בסרטים מ DVD פיזיים וגם מהכונן אבל לסרטים רמת HD היא בגדר רצוי רחוק אך לא חיוני (הצג הנוכחי לא תומך ואין כוונה כרגע להחליף). אין תכנון למשחקים וכד' וכמובן שלא יהיה כל OC וכיוב"א. יהיה שימוש אקראי בתוכנת תיב"מ solidworks http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html לא באופן קבוע ושוטף אלא לשינויים ולתוספות של עבודות שלא הספיק לעשות בעבודה או הכנת רעיונות שקפצו לראש בשעות שלאחריה. נכון שבחברה הם ממליצים על כרטיסי QUADRO אבל זה קצת …
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שבוע טוב, אני מחפש מחשב שיהיה לאמא שלי שזה אומר אינטרנט,תמונות ומסמכים פחות או יותר. חשוב שהמסך יהיה גדול. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
לכל באי הפורום שלום רב. לפני כחודש וחצי פתחתי פה בפורום אשכול דומה לאשכול זה אך במסגרת תקציב נמוכה ב-1000 ש"ח. עדכנתי את המחיר בכותרת ואף מצאתי לנכון לפתוח אשכול חדש שכן האשכול הישן לא זכה להמשך שרשור כלל. להלן המפרט המבוקש: מטרת המחשב - עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה במולטימדיה. גודל מסך - 13.3 אינטצ'. משקל רצוי - כמה שיותר נמוך, המחשב לא אמור להוות Workstation נייחת אלא ניידת. זמן סוללה - רצוי שיוכל לפחות ארבע שעות ללא טעינה, לנסיעות ופגישות עסקים. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - עדיף שיהיה. גודל מינימאלי של כונן קשיח - לפחות 340 ג'יגה. צורב DVD - לא הכרחי. אחריות בינלאומית - לא נדרשת. חברה מועדפת - אין. משך אחריות - שלוש שנים לפחות. נקודה קר…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לשדרג מחשב לסכום של עד 3,000, המחשב הולך להיות בשימוש של תלת מימד בעיקר. אני לא מתכנן לעשות OC או כל מיני דברים בסגנון. מה שאני צריך זה לקנות לוח אם חדש, מעבד וזכרונות ראיתי שכל המפרטים האחרים שיש פה מגיעים עם מערכת קירור אז הוספתי גם את זה. בנוסף אני צריך לקנות גם ווינדוס 7 הום פרימיום באנגלית. מבחינת חומרה אני מעדיף מערכת מבוססת אינטל וזכרונות של קינגסטון. זה ההצעה שאני בניתי לעצמי באתר זיגזג. האמת שהסתכלתי יותר בכיוון המחירים ופחות מה מתאים למה כי את זה אני כבר לא כל כך מכיר אשמח לקבל הצעות אחרות/רעיונות. [table][tr][td][table][tr][td] מעבד Intel Core i5-2500K Tray[/t][/t][/t][/t][/t][/t] [table][tr][td] 1 [/td][td] …
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
-
אז ככה הרכבתי מפרט בשווי 4.3 אלף ואני רוצה את חוות הדעת שלכם כי אמרו לי שמאוד מבינים פה באתר ..... יש לי שאלות למטה מתחת למפפרט .. .! המפרט הוא לשימוש גיימינג כבד . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לנצל .. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן .. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf3 codmw3 crysis 2 gta וכל המשחקים הכבדים ... שעוד יצאו בהמשך -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מחפש חנות/רשת חנויות שמוכרת מחשבים באזור תל אביב ( עם עדיפות לסניפים נוספים באזור השרון ) ע"מ לקנות לי מחשב נייח, מיני לפטופ ללימודים ולפטוט לאבא שלי. חשוב שהחנות תהיה אמינה , הוגנת ובעל מוניטין טוב. מטרות המחשבים : 1) מחשב נייח - לטובת משחקים, אך בעיקר המשחק Battelfield 3 . 2) מיני לפטופ ללימודים לסטודנט - אחרי הרבה בירורים הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות מיני ולא רגיל מהסיבה הפשוטה שככל שהמשקל הפיזי יעלה סביר להניח שאני אסחוב אותו פחות פעמים איתי לאוניברסיטה.. 3) מחשב לפטופ לצרכים משרדיים עבור אבי. את הבקשה לניידים אעביר לפורום ניידים. דרישות מומלצות עבור המשחק : OS: Windows 7 64-Bit Processor: Quad-Core CPU Memory: 4 GB Hard Drive: 20 GB Graphics Card:…
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-