ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב חדש. זה שהמחשב יהיה MAC זה כבר סגור ממזמן. ההתלבטות שלי זה בין הPRO לAIR בקטגוריית הMACBOOK אני לא כ"כ מבין בניידים, וגם לא כ"כ מבין בMAC כי עד עכשיו הייתי נאמן כמו רובנו למייקרוסופט. ההתבלטות שלי היא בין 2 הדגמים האלו: 1. http://store.idigital.co.il/mac/macbookair/mc968 2. http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/mc700 אם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים ומה עדיף אני אשמח, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני סטודנטית שמתחילה ללמוד בקרוב ואני מעוניינת לקנות מחשב נייד עד 3000 שח. ממה שקראתי בפורום עד כה ראיתי שיש המלצות למחשבי ASUS, לא הבנתי למה. אני פשוט לא כל כך מבינה בזה והייתי שמחה אם מישהו היה יכול להסביר לי אני אשמח, מה ההבדל למשל בין DELL לHP או טושיבה. מה שחשוב לי במחשב זה שאפשר להוציא ממנו כמה שיותר בסכום הזה. מה שחשוב לי זה שלא יתחמם יותר מידי, שהזמן סוללה יהיה גבוה כמה שאפשר (מ-4 שעות), כרטיס מסך נורמלי, ומסך שיהיה איכותי כמה שאפשר. יש לי 2 מחשבים שראיתי פה המלצה עליהם, אשמח אם תעזרו לי: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=K53SJ&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=141&aff=Zap〈=he http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18591
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
יש בwalla מחשב נייד של lenovo ב2099 ש"ח, דגם מסוג: M27C2IV באתר שלהם לא מובא איזה סידרה זו, וגם באתר של לנובו לא מצאתי שום דבר בדגם הזה. מתברר שהם הפסיקו לייצר את הסדרה הזאת. מה זה אומר, שזה לא מוצלח? ראיתי גם שמישהו אומר שיש בעיות עם הפד של העכבר. מה אתם אומרים? זה קצת דחוף כי זה נראה מבצע טוב. תודה.
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
-
-
היי. אחרי שמצאתי 2 מחשבים שעונים לדרישות שלי מחשב עד 3K סטודנט. נשארתי עם ד דגמים מאוד זהים פרט לכרטיס מסך שהוא ההבדל העיקרי, רציתי שתעזרו לי להבדיל איזה כרטיס מסך ייתן את התפוקה הטובה יותר ? דגם ראשון : http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=K53SJ&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=141&aff=Zap〈=he דגם שני : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18591 והאם באמת מומלץ חברת ASUS ...
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
המפרט כרגע הוא intel core 2 duo e8200 xfx nforce 680i lt SLI ready xfx 9600gso 580m 384mb DDR3 g.skill 800mhz 1gb x2 pny 800mhz 2gb x2 Thermaltake 430w xp550 np bitfenix merc alpha + 6x 120mm scythe arctic freezer pro 7 panasonic "42 th42px60b hd ready המחשב מחובר רק לטלויזיה , עיקר השימוש הוא לפרו אבולושיין ופיפא, אך לפעמים גם משחקים כגון CALL OF DUTY וכו' עד עכשיו הכרטיס מסך סחב יפה , פיפא 12 כבר קשה לו וגם ב CALL OF DUTY היו נפילות מדיי פעם, ברצוני להחליף את כ. המסך ואת הספק , תקציב עומד על 200£ לירה שטרלינג (אני חי בלונדון) שמספיק ל 6870 ו CORSAIR GS600 אשמח להצעות נוספות וחוות דעת. תודה מראש לירן
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה, אם לא מצטער אבל חשבתי שמי שקונה מחשב חדש כדאי שישים לב... השקיע במחשב I7 2600 עם 16GB זיכרון ועוד כמה דברים... כאשר הגעתי לראות את המחשב - חשכו עייני... שימו לב - נשבע לכם לא נגעתי מארז CM 620 ניסיתי להעביר את הכבל מהספק השמאלי ממאחורי הלוח אם אבל הוא קצר מידי... בגלל שאנחנו מאילת אז הקניה נעשתה באילת... פשוט חובבנות [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעזור לידידה שלי שרוצה לקנות מחשב נייד עבור הלימודים שלה. היא סטודנטית שלא מתכננת לעבוד על המחשב בזמן ההרצאות אלה במעונות שלה ולכן מבחינת גודל/ניוד פחות קריטי ואפשר גם לבחור מסך גדול. מבחינת תקציב עדיפות למחשב נייד זול ואין צורך להתפרע הצרכים הם אופיס וגלישה (עד גג 3K עדיפות לפחות) *מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (בקושי). * גודל המסך? סטנדרטי או גדול יחסית * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי, סטנדרטי מבחינתי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * הא…
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD , AC, battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22-23 אינץ' רזולוציה הכי גבוה FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן , מקלדת, עכב…
-
- 9 תגובות
- 672 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך ב200 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2 call of duty gta iv assassin creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' לא תומך HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 6 תגובות
- 661 צפיות
-
-
והאם בכדי להחליף USB צריך להחליף את כל הלוח אם?
-
- 15 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
אני צריך לקנות לעסק 4 מחשבים לשימוש משרדי, לא צריכים להיות חזקים במיוחד, שימוש דיי בסיסי מערכת ביתית מבוססת Intel Core i3 2100 מעבד: Intel Core i3 2100 3.1GHz - כמות: 1 - ₪0 קירור מעבד: Evercool 1155 - כמות: 1 - ₪0 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 - כמות: 1 - ₪0 מארז: Micro ATX 400W - כמות: 1 - ₪0 זיכרון: 4GB DDR3-1333 - כמות: 1 - ₪0 כרטיס מסך: כרטיס מסך מובנה במעבד Intel HD Graphics - כמות: 1 - ₪0 כרטיס קול: כרטיס קול מובנה 7.1 ערוצים - כמות: 1 - ₪0 כרטיס רשת: כרטיס רשת מובנה 10-100-1000 מגה ביט לשניה מותאם לADSL ולכבלים - כמות: 1 - ₪0 דיסק קשיח: 500GB Sata 2 - כמות: 1 - ₪0 כונן אופטי: צורב DVD-RW מהירות X22 - כמות: 1 - ₪0 הרכבת מערכת: הרכבת מערכת מקצועית ונקיה - כמות: 1 …
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה. קליטת האלחוט היא די טובה אבל במצבים מסויימים אני שם לב שאין לי קליטה או שיש לי קליטה נמוכה. שאלתי היא .. 1. האם יש אפשרות לקנות מגבר לכרטיס הרשת ? ( אני ידוע שיש אפשרות להגביר את עוצמת הגל של הראוטר .. אבל לא את זה אני מחפש מאחר ולא תמיד יש לי גישה לראוטר ( למחשב כשאני משתמש באותו מחשב נייד במסגרת עבודתי ) ) האם אפשרות לחבר כרטיס רשת נוסף ( כמו למשל בחיבור USB ) שיקלוט טוב יותר את האות מהראוטר ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה להבין מדוע יש שוני בין הדגמים, האם מדובר בדגם ישן ודגם חדש? תודה רבה ;D מקור 1: מפרט: [table][tr] [td][/td][td][/td][td] כללי [/td] [/tr] [tr] [td] יצרן [/td] [td][/td][td] DELL [/td] [/tr] [tr] [td] דגם מכונה [/td] [td][/td][td] Vostro V131 [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] מעבד [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] מעבד [/td] [td] Intel Core i5-2410M [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] מהירות [/td] [td]2.3GHz[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] זיכרון מטמון [/td] [td] 3MB L2 Cache [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] זיכרון [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] נפח [/td] [td]4GB DDR3 1333MHz/8GB max[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] איחסון [/td] [/tr] [tr] [t…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה לתיק מעתפת למחשב נייד 13.3. תקציב עד 200- שיהיה קשיח יחסית. תודה
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
תקציב: 4000-4500 ש"ח, לחסוך רק בדברים חסרי משמעות (אם יש כאלו), המטרה זה מחשב איכותי וחזק. שימוש המחשב העיקרי: משחקים, עבודה עם תוכנות שקשורות בתכנות וגרפיקה - מהיר. מיועד לשימוש בגרפיקה גבוה. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. - בעיקרון יש לי איזשהו כיוון כפי שתראו למטה, אשמח אם תתייחסו ותענו על שאלותי. מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray הארדיסק: WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI יש לי כמה שאלות: 1. ה-6950 - חדש להבנתי, האם מומלץ (משחקים כמובן..) ? 2. כמה הבדל מורגש יש בין ספק כח 500 ל-550 ל-600 וואט, והאם יש לי צורך ביותר מ-500 וואט ? 3. מארז - כמה השפעה באמת יש לו, אני זקוק להמלצה, אבל באמת שלא מע…
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש לימודי מדעי המחשב והבנתי שהמחשב הנוכחי שלי לא יכול לשרת אותי כראוי (15.6 אינץ'). לאחר התלבטות קלה ובעזרתו של חבר הפורום Chevy הגעתי למסקנה שאני רוצה ללכת על הVostro V131. ראיתי את המחשב פיזית ומאוד התרשמתי ממנו. השאלה אם ללכת עם הגרסא עם הi3-2310 או ללכת כל הi5-2410. אם עיקר העיסוק היה אינטרנט אופיס וכו' לא הייתי חושב פעמיים והולך על הi3, אבל בגלל שמדובר פה בתכנות נראה לי שעדיף ללכת על הi5. ההבדל במחיר: 400-450 שקל בין דגמים מקבילים. השאלה שלי היא אם ההנחה שלי לא מוטעית וללכת על הi3 לא תהיה טעות גדולה מידי. (ממה שראיתי ההבדל ביצועים הוא בערך 25% יותר לטובת הi5).
-
- 4 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום! החלטתי לשדרג את המחשב בן ה3 שלי, המפרט שלי כרגע הוא: Q9300 + קירור של ארטינג קולינג ALPINE PRO לוח אם MSI X48-C 2GB DDR2 800MH כרטיס מסך SAPPHIRE HD4850 512MB HDD WD 500GB ספק כח EZ COOL 500W המארז הפשוט של אייבורי אני רוצה לשדרג את המחשב בצורה מקסימלית במינימום כסף, עד 1200 שקל אני חשבתי על: זיכרון: 2x4GB G.Skill NT Dual Channel DDR3 1333MH CL9-9-9-24 245 שקל ב KSP ספק כח: SEASONIC 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 400 שקל KSP כרטיס מסך: 4850HD נוסף לCF, ראיתי רק יד שניה או מאיביי סביב ה250 שקל מארז: עוד לא החלטתי אבל חשוב לי בשביל נוחות (בלי הברגה, יציאה קדמית לאוזניות), יופי וקירור, נגיד עד 250 שקל רעיונות הצעות ושינויים יתקבלו בברכה נ.ב אני יודע …
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב עם ביצועים מהירים וחזקים לשימוש למשחקים כבדים, תוכנות כבדות, עבודה עם גרפיקה, והתקנה של 2 מערכות הפעלה לפחות. אני מעוניין שהמחשב יוכל לעמוד בכל זאת בצורה טובה מאד ושהביצועים שלו יהיו מקסימום. הקצבתי למחשב זה בין 5-10 אלף ש"ח ומאד אשמח להצעות, כמובן שאם השינוי הוא גדול ומדובר על עוד קצת כסף זאת לא הבעיה. העיקר לקבל מקסימום ביצועים. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
חבר של אחותי מתחיל ללמוד בסוף החודש. הוא צריך לעבוד עם התוכנה solidwork, יש מחשב בתקציב של 2-2.5k שיכול להתאים לו? תודה דרור
-
- 7 תגובות
- 688 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? איטרנט,צפייה בסרטים והורדות מאתרי שיתוף.אני מעדיף גם מארז קטן min א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BitTorrent ,פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
לפני כמה ימים פרסמתי כאן הודעה למפרט למחשב חדש, אני הולך לקנות אותו בלי קשר. כרגע יש לי מחשב "ישן" שאני הולך להעביר לאחי אבל הוא כבר לא סוחב ככ במשחקים, הדרישה העיקרית היא משחקים בגרפיקה גבוהה. זה המפרט: לוח: GA-G41M-ES2L מעבד: QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333 זכרונות: Kingston (2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM) X2 כ.מסך: GTX9800+ 512MB מארז דיי סביר לא זוכר את הדגם ספק בן 5 שנים של COOLERMASTER 550W זהו... איך שלי נראה השיפור יכול להיות בכרטיס מסך... השאלה אם שווה להשקיע בכלל? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, אשמח לעזרה בנושא תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם נראה שאפשר לחסוך במשהו, אז רצוי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח נוספים .2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, לצפיה בסרטים, כתיבת קוד תוכנה, וקצת למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים יותר יהיו Civilization 5 ו-heroes 5. בעיקרון המשחקים לא אמורים להיות כבדים מדי -מהי …
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) ניתן לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? משחקים, כגון : Pes, NBA, Football Manager, COD וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? ברצוני לקנות מסך חדש, על כן אינני יודע. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? יש צורך, במסך, מקלדת ורמקולים - אין העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מניח שלא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? השקט אינו קריטי, אך שלא ירעיש במידה בלתי נסבלת - 4, אם זה לדוגמא על חשבון ביצועי המחשב העדיף מחשב מרעיש במקצת. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע מה זה, לכ…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! אני מתחיל ללמוד בקרוב ומחפש מחשב נייד. השימושים שלי הם אינטרנט, Office , סרטים ואולי גם לשחק קצת. מתלבט בין 3 מחשבים: 1. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13669 מכירים את הדגם הזה? אם כן, איך הוא? האחריות היא איסוף והחזרה ל3 שנים בניגוד לDELL (אחריות בבית הלקוח) אז פה יש מינוס, מכל השאר הייתי מרוצה. 2. http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E... אשדרג ל6 GB זיכרון ויש אחריות בבית הלקוח. 3. http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7561 מישהו מכיר את המחשב הזה? יכול להמליץ עליו? איך המחשבים של Samsung? צריך את עזרתכם בבחירה. תודה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אשמח אם תזרקו כמה רעיונות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדאי לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, משחקים, עריכת תלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזמדן בתוכנות: , solid works, autodesk inventor, photoshop, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Assassin's Creed: Brotherhood, Warhammer 40,000: Dawn of War II -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-