ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לקנות לעסק 4 מחשבים לשימוש משרדי, לא צריכים להיות חזקים במיוחד, שימוש דיי בסיסי מערכת ביתית מבוססת Intel Core i3 2100 מעבד: Intel Core i3 2100 3.1GHz - כמות: 1 - ₪0 קירור מעבד: Evercool 1155 - כמות: 1 - ₪0 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 - כמות: 1 - ₪0 מארז: Micro ATX 400W - כמות: 1 - ₪0 זיכרון: 4GB DDR3-1333 - כמות: 1 - ₪0 כרטיס מסך: כרטיס מסך מובנה במעבד Intel HD Graphics - כמות: 1 - ₪0 כרטיס קול: כרטיס קול מובנה 7.1 ערוצים - כמות: 1 - ₪0 כרטיס רשת: כרטיס רשת מובנה 10-100-1000 מגה ביט לשניה מותאם לADSL ולכבלים - כמות: 1 - ₪0 דיסק קשיח: 500GB Sata 2 - כמות: 1 - ₪0 כונן אופטי: צורב DVD-RW מהירות X22 - כמות: 1 - ₪0 הרכבת מערכת: הרכבת מערכת מקצועית ונקיה - כמות: 1 …
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה. קליטת האלחוט היא די טובה אבל במצבים מסויימים אני שם לב שאין לי קליטה או שיש לי קליטה נמוכה. שאלתי היא .. 1. האם יש אפשרות לקנות מגבר לכרטיס הרשת ? ( אני ידוע שיש אפשרות להגביר את עוצמת הגל של הראוטר .. אבל לא את זה אני מחפש מאחר ולא תמיד יש לי גישה לראוטר ( למחשב כשאני משתמש באותו מחשב נייד במסגרת עבודתי ) ) האם אפשרות לחבר כרטיס רשת נוסף ( כמו למשל בחיבור USB ) שיקלוט טוב יותר את האות מהראוטר ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה להבין מדוע יש שוני בין הדגמים, האם מדובר בדגם ישן ודגם חדש? תודה רבה ;D מקור 1: מפרט: [table][tr] [td][/td][td][/td][td] כללי [/td] [/tr] [tr] [td] יצרן [/td] [td][/td][td] DELL [/td] [/tr] [tr] [td] דגם מכונה [/td] [td][/td][td] Vostro V131 [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] מעבד [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] מעבד [/td] [td] Intel Core i5-2410M [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] מהירות [/td] [td]2.3GHz[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] זיכרון מטמון [/td] [td] 3MB L2 Cache [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] זיכרון [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] נפח [/td] [td]4GB DDR3 1333MHz/8GB max[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] איחסון [/td] [/tr] [tr] [t…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה לתיק מעתפת למחשב נייד 13.3. תקציב עד 200- שיהיה קשיח יחסית. תודה
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
תקציב: 4000-4500 ש"ח, לחסוך רק בדברים חסרי משמעות (אם יש כאלו), המטרה זה מחשב איכותי וחזק. שימוש המחשב העיקרי: משחקים, עבודה עם תוכנות שקשורות בתכנות וגרפיקה - מהיר. מיועד לשימוש בגרפיקה גבוה. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. - בעיקרון יש לי איזשהו כיוון כפי שתראו למטה, אשמח אם תתייחסו ותענו על שאלותי. מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray הארדיסק: WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI יש לי כמה שאלות: 1. ה-6950 - חדש להבנתי, האם מומלץ (משחקים כמובן..) ? 2. כמה הבדל מורגש יש בין ספק כח 500 ל-550 ל-600 וואט, והאם יש לי צורך ביותר מ-500 וואט ? 3. מארז - כמה השפעה באמת יש לו, אני זקוק להמלצה, אבל באמת שלא מע…
-
- 5 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש לימודי מדעי המחשב והבנתי שהמחשב הנוכחי שלי לא יכול לשרת אותי כראוי (15.6 אינץ'). לאחר התלבטות קלה ובעזרתו של חבר הפורום Chevy הגעתי למסקנה שאני רוצה ללכת על הVostro V131. ראיתי את המחשב פיזית ומאוד התרשמתי ממנו. השאלה אם ללכת עם הגרסא עם הi3-2310 או ללכת כל הi5-2410. אם עיקר העיסוק היה אינטרנט אופיס וכו' לא הייתי חושב פעמיים והולך על הi3, אבל בגלל שמדובר פה בתכנות נראה לי שעדיף ללכת על הi5. ההבדל במחיר: 400-450 שקל בין דגמים מקבילים. השאלה שלי היא אם ההנחה שלי לא מוטעית וללכת על הi3 לא תהיה טעות גדולה מידי. (ממה שראיתי ההבדל ביצועים הוא בערך 25% יותר לטובת הi5).
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום! החלטתי לשדרג את המחשב בן ה3 שלי, המפרט שלי כרגע הוא: Q9300 + קירור של ארטינג קולינג ALPINE PRO לוח אם MSI X48-C 2GB DDR2 800MH כרטיס מסך SAPPHIRE HD4850 512MB HDD WD 500GB ספק כח EZ COOL 500W המארז הפשוט של אייבורי אני רוצה לשדרג את המחשב בצורה מקסימלית במינימום כסף, עד 1200 שקל אני חשבתי על: זיכרון: 2x4GB G.Skill NT Dual Channel DDR3 1333MH CL9-9-9-24 245 שקל ב KSP ספק כח: SEASONIC 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 400 שקל KSP כרטיס מסך: 4850HD נוסף לCF, ראיתי רק יד שניה או מאיביי סביב ה250 שקל מארז: עוד לא החלטתי אבל חשוב לי בשביל נוחות (בלי הברגה, יציאה קדמית לאוזניות), יופי וקירור, נגיד עד 250 שקל רעיונות הצעות ושינויים יתקבלו בברכה נ.ב אני יודע …
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב עם ביצועים מהירים וחזקים לשימוש למשחקים כבדים, תוכנות כבדות, עבודה עם גרפיקה, והתקנה של 2 מערכות הפעלה לפחות. אני מעוניין שהמחשב יוכל לעמוד בכל זאת בצורה טובה מאד ושהביצועים שלו יהיו מקסימום. הקצבתי למחשב זה בין 5-10 אלף ש"ח ומאד אשמח להצעות, כמובן שאם השינוי הוא גדול ומדובר על עוד קצת כסף זאת לא הבעיה. העיקר לקבל מקסימום ביצועים. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
חבר של אחותי מתחיל ללמוד בסוף החודש. הוא צריך לעבוד עם התוכנה solidwork, יש מחשב בתקציב של 2-2.5k שיכול להתאים לו? תודה דרור
-
- 7 תגובות
- 686 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? איטרנט,צפייה בסרטים והורדות מאתרי שיתוף.אני מעדיף גם מארז קטן min א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BitTorrent ,פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 5 תגובות
- 661 צפיות
-
-
לפני כמה ימים פרסמתי כאן הודעה למפרט למחשב חדש, אני הולך לקנות אותו בלי קשר. כרגע יש לי מחשב "ישן" שאני הולך להעביר לאחי אבל הוא כבר לא סוחב ככ במשחקים, הדרישה העיקרית היא משחקים בגרפיקה גבוהה. זה המפרט: לוח: GA-G41M-ES2L מעבד: QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333 זכרונות: Kingston (2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM) X2 כ.מסך: GTX9800+ 512MB מארז דיי סביר לא זוכר את הדגם ספק בן 5 שנים של COOLERMASTER 550W זהו... איך שלי נראה השיפור יכול להיות בכרטיס מסך... השאלה אם שווה להשקיע בכלל? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, אשמח לעזרה בנושא תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם נראה שאפשר לחסוך במשהו, אז רצוי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח נוספים .2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, לצפיה בסרטים, כתיבת קוד תוכנה, וקצת למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים יותר יהיו Civilization 5 ו-heroes 5. בעיקרון המשחקים לא אמורים להיות כבדים מדי -מהי …
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) ניתן לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? משחקים, כגון : Pes, NBA, Football Manager, COD וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? ברצוני לקנות מסך חדש, על כן אינני יודע. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? יש צורך, במסך, מקלדת ורמקולים - אין העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מניח שלא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? השקט אינו קריטי, אך שלא ירעיש במידה בלתי נסבלת - 4, אם זה לדוגמא על חשבון ביצועי המחשב העדיף מחשב מרעיש במקצת. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע מה זה, לכ…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! אני מתחיל ללמוד בקרוב ומחפש מחשב נייד. השימושים שלי הם אינטרנט, Office , סרטים ואולי גם לשחק קצת. מתלבט בין 3 מחשבים: 1. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13669 מכירים את הדגם הזה? אם כן, איך הוא? האחריות היא איסוף והחזרה ל3 שנים בניגוד לDELL (אחריות בבית הלקוח) אז פה יש מינוס, מכל השאר הייתי מרוצה. 2. http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E... אשדרג ל6 GB זיכרון ויש אחריות בבית הלקוח. 3. http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7561 מישהו מכיר את המחשב הזה? יכול להמליץ עליו? איך המחשבים של Samsung? צריך את עזרתכם בבחירה. תודה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אשמח אם תזרקו כמה רעיונות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדאי לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, משחקים, עריכת תלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזמדן בתוכנות: , solid works, autodesk inventor, photoshop, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Assassin's Creed: Brotherhood, Warhammer 40,000: Dawn of War II -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
יש לי כמה דגמים שאני מתלבט ביניהם, אני יודע שיש הבדל לא קטן במחיר ביניהם, השאלה היא אם ההבדל הזה שווה את מה שמקבלים. שימושים עיקריים הם לצפייה בסרטים באיכות גבוהה, לימודים ומידי פעם משחקים. 1. Asus N53sv - sx104v (geforce gt 540m) 2. dell insperion 5510 (geforce gt 525m) 3. acer aspire 5750G-2634G64Mnkk (geforce gt 540m) 4. HP ProBook 4530s LJ475UT (radeon hd 6490m) לגבי הדל אינספריון, קראתי בכל מיני מקומות שהמבנה שלו דיי חלש - אבל אין לי מושג עד כמה זה נכון... ולגבי הכרטיס גרפי של HP הבנתי שהוא יותר חלש מה540 של ג'יפורס, זה נכון? מה לדעתכם הכי כדאי לקחת?
-
- 0 תגובות
- 468 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שמתאים לסטודנטים מעט משחקים כמו PES12 ועוד מעט, צפייה בסרטי HD ושימוש באינטרנט ומסמכים. עדיפות לחברת לנובו או דל גודל מסך 13-14 אינץ'. אשמח לקבל הצעות או לינקים למחשבים טובים. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
או שעדיף לחכות 4-5 חודשים? ויש לי סבלות. אבל האם באמת יהיה משתלם לחכות? כלומר ירדו מחירים? יצאו כרטיסי מסך חדשים? או שלא יהיה שינוי משמעותי ועדיף לקנות עכשיו? בכל מקרה, תודה למי יגיב.
-
- 13 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד שהשימוש העיקרי שלו הוא צפייה בסרטים דרך הטלוויזיה כלומר לחבר אותו לטלוויזיה בעזרת כבל HDMI ולהשתמש בתוכנת media center (כמו boxee) הדרישות: -חזק מספיק כדי לנגן 1080p בצורה חלקה ובלי בעיות -בעל חיבור HDMI כמובן -כמה שפחות מרעיש ומתחמם -גודל כונן קשיח לא משנה -עדיף חברה HP או DELL -זמין בארץ,בחנות מוכרת ואמינה -תקציב עד 3K מחיפוש שלי יש המון דגמים עם שינויים מינוריים, כך שממש קשה לבחור..ואני לא יודעת אם מעבד i3 מספיק חזק או שצריך i5.. אני אשמח לעזרה. תודה רבה (:
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום, הייתי שמח לקבל חוות דעת למפרט למחשב שישמש כ-NAS 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח אבל רק אם יש סיבה ממש טובה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? NAS, הורדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BitTorrent מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. ציוד היקפי. כרטיס מסך יעודי. …
-
- 6 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות את המחשב הזה ויש לי כמה שאלות: מעבד:intel sandy bridge core i5 2400 3.1 ghz מאוורר למעבד:Scythe דגם KATANA 3 SCKTN3000I תאימות למעבדי Intelלוח אם:gigabyte ga-z68ma-d2h-b3 זיכרון ראם:kingston 2x4=8 gb 1333 דיסק קשיח:samsung spinpoint f3 1TB HD1035J כרטיס מסך:Gigabyte דגם Radeon HD 6850 OC 1024MB GV-R685OC-1GD ספק כוח:seasonic-boronze 620w מערכת הפעלה: Windows 7 home primium 64 Bit מארז:coolermaster cm690 advanced 2 1.המחשב טוב למשחקים? 2.אני בונה עליו שיהיה לי לעוד 4-5 שנים אתם חושבים שהוא יחזיק לי ואם לו מה אני עוד צריך להוסיף? 3.המאוורר הזה Katana 3 Type I CPU Cooler למעבד יחזיק לי יותר מאשר המאוורר שבא עם המעבד?
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
[table][tr] [td]הסר[/td] [td]שם המוצר[/td] [td] כמות [/td] [td] מחיר [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td] [td][/td] [td] 874₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only[/td] [td][/td] [td] 117₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Gigabyte GA-Z68A-D3-B3[/td] [td][/td] [td] 544₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Raidmax Iceberg + Seasonic SS-750AT 750W - בקניית מחשב חדש[/td] [td][/td] [td] 731₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3[/td] [td][/td] [td] 280₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7280S BLACK[/td] [td][/td] [td] 105₪ [/td] [/tr] [t…
-
- 2 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל המלצה על מחשבים ניידים בתקציב 5000 שח , אין בעיה של גלישה בתקציב יש לי כונן SSD שאני מתכנן להעביר לנייד החדש, מסך 15.6,זכרון לפחות 4gb שימושים עיקריים: אינטרנט סרטים- סרטי HD (שידור מהמחשב לטלויזיה ) תוכנות - VS,matlab. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
תקציב 1500~2000 ש"ח. (הערכה כללית, אפשר לחרוג בעוד 300 אם זה קריטי) שימושים בעיקר שימושים משרדיים: תוכנות אופיס, אינטרנט, הורדות קבצים וכו' בנוסף אני כנראה אשתמש בעתיד בתוכנות כמו SOLIDWORKS, AUTOCAD ו - PHOTOSHOP, באופן מזדמן, אבל עדיין אני רוצה מחשב שידע להתמודד איתן. אם התוספת היא לא משמעותית, אני אלך על זה ואם כן אז לפחות שתהיה האופציה לשדרג בעתיד. ציוד היקפי - אין צורך. בנוסף, יש לי צורב DVD בן 4 שנים אבל די מהיר ועובד טוב, יש סיבה להחליף? מעוניין בדיסק קשיח בגודל 1T אין לי חנות ספציפית, בעיקרון כל חנות אמינה שעושה משלוחים לירושלים ו/או נמצאת באזור ירושלים/יבנה יכולה לבוא בחשבון. אני יכול להסתדר עם הרכבה עצמית. חשוב לי שהמארז יהיה שקט (רמה 8). OC - לא…
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
שלום פורום. צריך עזרה בקניית נוטבוק טוב עד 1.5K עדיפות לפחות. הכי חשוב זה זמן סוללה, היא סטודנטית ורצוי מחשב שיחזיק כמה שיותר שעות עבודה. כמו כן רצוי שהוא יהיה קל משקל. מע' הפעלה לא קריטי איזו. ראיתי את המחשב הבא של LG, האם כדאי? http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1315311&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Kama〈=he תודה
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-