ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
היי, בחרתי מפרט מעולה שכמה עזרו לי בבחירתו, ורגע לפני שאני קונה את המחשב, רציתי לשאול האם יש סכנות בבניית מחשב שאני הרכבתי ולא בא מחברה כמחשב מוכן? בהנחה שאני קונה אותו מחברה שמתמחה בבנייה,לא יהיו לי סכנות ולא עדיף לקנות אחד מוכן של חברות כמו HP ,DELL או Packard Bell שראיתי שחזרו לא מזמן? (דרך אגב, מה דעתכם על החברות האלו?) תודה רבה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין למכור את המחשב וזקוק לעצתכם בנוגע למחיר ריאלי. סיבת המכירה היא מעבר לנייד. מפרט המחשב: AMD 64BIT 3200 754 GIGABYTE K8NS NFORCE3 250 KINGSTON 512MB CL3 DDR400 W.D H.D 120GB SATA 8MB W.D H.D 80GB IDE 8 MDB THERMALTAKE SILENT PUREPOWER 480W LG DVD 4081B אודה לעזרתכם
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
ב"ה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 (חוץ מציוד הקפי), עדיף פחות אבל אפשר לחרוג קצת במקרה הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, עיצוב בפוטושופ וכדומה, ועבודה משרדית (ללא עריכת סרטים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הכול, אבל רק מסך אני צריך גדול ונוח לעבודה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קצת רקע למאורעות: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451223.0 כבר למעלה מארבע שעות שאני נובר בפורום, באתר של asus, gigabyte, amd, intel כדי לפתח פרספקטיבה על מה שאני רוצה כמפרט כי כבר מזמן אני לא בעניינים..צבא.. יש לי ניסיון עם אינטל, אסוס ואנבידיה - מעבד, לוח אם וכרטיס מסך בהתאמה.. אבל הרגע בדקתי גם מחירים של מעבדי amd ולוח אם תואם של gigabyte ואני יכול לחסוך עד 800 ש"ח בערך.. אך אני לא מכיר את amd בכלל. קראתי גם על ה core i5.. מה שגם קצת הוריד אותי מאינטל. שימושים עיקריים למחשב העתידי: משחקים, תכנים בHD, הורדות ופוטושופ.
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 100ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (תמונות, וידאו ורינדור 3D). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא עקרוני. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן Windows 8 (כולל שדרוג ל- 8.1). 8. האם ישנה העדפה לרכוש …
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אבקש מפרט בסביבות מחשב נייח בסביבות 3,500 למשחקים כמו world of warcraft team fortress 2 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של HP עם מעבד AMD 64 ביט (Pavillion dv9700). המחשב הגיע עם ויסטה 32 ביט. האם כדאי להשתדרג למערכת הפעלה 64 ביט ? ואם כן, האם מומלץ להתקין על מערכת ההפעלה הקיימת או לפרמט ולהתקין מאפס ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אז ככה , קודם כל , העסק ירוץ על מסך 19" או 22" עדין לא סגור. בכל מקרה לא צריך מארז , לא צריך קירור למעבד , לא צריך קשיח. בעיקר אני רוצה I7/I5 עם 5870. הOC יהיה עד לגבול היציב , קירור TRUE 120 שאקנה לו מתאם לS1156/1336. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 886 צפיות
-
-
רב תכליתי ב 4000 ש"ח גמיש ללא אביזרים נלוויםחשוב לי מחשב שקט ביותר. מהיר +למשימות מרובות. זיכרון פנימי מהיר וגדול. עם אופציה לעריכה ויצירת מוסיקה+תוכנות גרפיות כמו פוטושופ עריכת וידיאו בסיסית (לא מקצועית). +כרטיס מסך חזק שיוכל להריץ תכני hd וגרפיקה של משחקים חדשים. יציאות רבות של usb2 ו usb 3. hdmi וכל מה שצריך גם לעתיד. לוח אם איכותי ועם יכולת רחבה לשידרגים בעתיד. 4 חריצי זיכרון+ ,תמיכה ב sata3. יציאות קידמיות נוספות. הקיצר רב תכליתי ומאוזן חזק ושקט מאוד סביב המחיר הזה. האם כדאי את מערכת ההפעלה והתוכונת להעמיס על כונן ssd נפרד? שווה את ההשקעה הכספית? מישהו יכול לעזור לי להחליט מה לקנות זה משגע אותי כבר כמה ימים יצאתי מבולבל. תודה נמרוד
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד high end שיספק אותי ללימודים וגם למשחקים ותוכנות שגוזלות הרבה משאבים מכרטיס מסך והדיסק קשיח. הדרישות שלי מהמחשב גבוהות אז אני גם מוכן לחרוג מהתקציב בעוד קצת אם יש משהו מתאים. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, ישומי postgressql. * גודל המסך מעדיף 14 בשביל הקומפקטיות בהרצאות באוניברסיטה. אבל מוכן להתפשר על 13 או 15 אינץ. * רזולוציית המסך? רצוי כמה שיותר קרובה ל1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף מקלדת מוארת וללא מספרים בצד * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך סוללה כמה שיותר חזקה, 5-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? צריך SSD לפחות 128GB, מספיק ל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש בתוכנת Revit ו- Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במע' …
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
במחשב נייד ההבדלים בין המעבדים CORE 2 לבין I5 גדולים? (שווים הבדל של 250$ במחיר)
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
;D סוף סוף הגיע הזמן למחשב חדש המפרט יהיה בעיקר למשחקים ולOC בינוני. חשבתי על המפרט הבא: Intel E6600 CPU - 365$ ASUS P5B Deluxe - 214$ G.SKILL 2gb 800mhz CL4(HK/HZ) - 1325/1600 NIS eVGA Geforce 8800GTS 320mb - 300$ Gigabyte Aurora 570 case - 170$ Enermax Liberty 500W - 650 NIS Sony X95FB LCD - 1440 NIS Westen Digital 320GB KS - 110$ Tuniq Tower 120mm HS - 266 NIS איך המפרט? איך המחירים?אפשר לבנות משהו יותר טוב בתקציב? איזה מקלדת להוסיף?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, כבר כמעט בניתי מפרט למחשב שלי, אבל אז גיליתי את הפורום והוא די שינה לי כמה תפיסות. אז אני פשוט אבקש המלצה של מומחים: השימושים של המחשב: עריכת תמונות (פוטושופ וכו'), עריכת וידאיו (פרימייר וכו'), ו-HTPC. אין לי ממש זמן למחשקים, אבל יהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים סבירים (בקיצור, לא צריך את ה-8800). המחשב ימוקם בסלון, ולכן חשוב ביותר שיהיה שקט מאוד ואסטטי (צריך לעבור את ה-WAF - Wife Acceptance Factor ;D). המחשב יריץ Vista Ultimate. אין לי שום כוונה לעשות OC. להלן המחשבות שלי: - מארז - די נסגרתי על ה-Antec Sonata III, אבל אני חושב אולי לשדרג ל-P182 עם איזה ספק חמוד, וקיט השקטה, למרות שהוא קצת גדול לטעמי. - לוח אם - כמעט הזמנתי את ה-Asus Maximus Х38, אבל נראה שז…
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי מחשב כבר 3 שנים בערך ואני חושב שהגיע הזמן לשדרג אותו... איפה אפשר וצריך לשדרג אותו כדי שיריץ משחקים כבדים חלק כמו GTA V, NBA 2K 15..
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אחרי סינונים שכללו תקציב, צרכים ונתונים הגעתי לשניים האחרונים: הראשון של סמסונג: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1195536 השני של דל: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1125061 את הראשון (של סמסונג) יש לי בעבודה, והוא בסדר, עם השני טרם התנסיתי, אני רואה שהוא מומלץ בזאפ אבל אין התייחסות לעריכת וידאו רק לגיימינג, ואני רוצה לרכוש לעבודה מהבית, ומתלבט בין שניהם, אשמח לעיצות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
- 1 follower
-
-
אבא שלי רוצה לקנות מחשב חדש למשרד שלו, המחשב יכיל את האופיס, עדיף הרבה ראם.. שיהיה מספיק זיכרון להרבה קבצי וורד, שיהיה מספיק מהיר ושלא יהיה צריך לחכות 200 שנה כדי שהמחשב יעלה.. עדיף שיהיה שקט.. לא צריך כרטיס מסך טוב, עדיף הכי פשוט, שיספיק כדי להציג וורד . טוב זהו בעיקר. תודה רבה לכולם
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לדעת האם כדאי לעבור לדור החדש של אינטל או בכלל לעבור לראשונה לAMD או בכלל להישאר עם מה שיש. זה מחשב שלי: MSI Creator 32 PS321URV Intel Core i9-13900K ADATA XPG Levante 360 AIO Gigabyte Z790 AERO G Vengeance RGB 64GB DDR5 5600Mhz (ראיתי שלוחות האם החדשות בכלל תומכים ב6400 צפונה, החשש שלי שזה ידרוש גם שדרוג זיכרון..). Samsung 990 Pro 2TB Samsung 980 Pro 2TB Samsung SSD 840 EVO 1TB Creative AE-5 Plus Nvidia 3080Ti PSU ROG THOR 850W מדובר על הרפתקה כלכלית לא קטנה ואין כל כך את מי לשאול האם כדאי על סמך מה שכולם אומרים שהמעבדים חלשים יותר.. …
-
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: E5450 XEON מותאם לתושבת 775 (מעבד זהה ל Q9650) לוח: INTEL DP43TF זכרון : 4 כרטיסים של 2 גיגה כל אחד ,DDR3 ,מהירות 1333 . סה"כ 8 גיגה RAM כרטיס מסך : GTS250 של LEADTEK עם 512MB צורב: DVD של LG ,חיבור SATA דיסק : 250GB, טושיבה קרור סטוק למעבד ספק : 500W REAL של EZCOOL מארז :מיד טאואר לא ממותג אבל כחדש.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים , אשמח להמלצה למחשב משרדי + 2 מסכים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 , כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי ,אקסלים , וורד גלישה באינטרנט וכו’ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 2 מסכים בסביבות 24 אינץ ושיתחברו בקלות למחשב(בלי מתאמים וכו’ ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב רב תכליתי. כח העיבוד עדיף לי על זמן הסוללה. שיידע להריץ סרטים באיכות HD ללא כל תקלות. ושירוץ באופן כללי בצורה טובה ללא כל תקיעות. אמינות חשובה לי גם. במחשב הבא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8454&perur=2&t=1&c=339 יש את כל מה שאני מחפש מבחינת רכיבים. (HDMI , BT , 13.3 וכו') איך הוא מבחינת אמינות? איך הטושיבות בכלל? לא ראיתי שמדברים בפורום עליהם יותר מדי. כמו כן , האם זה בעייתי שרק באג מוכרים אותו ולא ראיתי עליו יותר מדי מידע באינטרנט?
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 0 תגובות
- 472 צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט מחשב המחשב מ TMS מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo כמות: 1 מחיר: ¤1495 לוח אם: Gigabyte GA-P35C-DS3R כמות: 1 מחיר: ¤652 מארז: Gigabyte Aurora TowerCase Aluminum Body 3x120mm Black כמות: 1 מחיר: ¤643 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤393 זיכרון: OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Gold XTC CL5-5-5-12 כמות: 1 מחיר: ¤361 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB SATA II WD1600AAJS כמות: 1 מחיר: ¤269 כונן אופטי: LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black כמות: 1 מחיר: ¤179 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 מחיר: ¤5 סה"כ: ¤3997 ו כרטיס מסך Sapphire Radeon 3850 512MB DDR3 Retail אני לא משחק ממש זה מספיק לי לFIF…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב למשחקים ולצפיה בסרטי HD 720P ב5K המשחקים יהיו משחקים כבדים כגון : GTA IV, crysis .. כל המשחקים החדשים שיצאו ויצאו. חשוב כרטיס מסך עם 2 יציאות שאחת מהן HDMI כי המחשב הולך להתחבר במקביל ל 32" LCD. כרגע המסך מחשב הוא CRT שלבנתים המחשב יחובר אליו, ובעתיד ישודרג גם למסך מחשב LCD שככל הנראה יהיה 19" רגיל. המחשב נמצא בחדרי ככה שהוא לא ירעיש זה חשוב, לגבי הOC אני חושב שזה הכרחי אז כן אלא אם כן תגידו אחרת. רצוי מעבד c2q,ולוח אם תומך DDR 3 למען שיפורים עתידיים והמחשב מיועד לשנתיים 3 הקרובות מבלי לעבור שידרוגים. תודה מראש, שמעון
-
- 16 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום יש לי מערכת דיי חזקה אבל משום מה המשחקים לא רצים לי טוב. מעבד E8400 לוח אם GA-EP43-DS3L זיכרון 4 גיגה של קרוסייאייר כרטיס מסך GTX 480 EVGA וזה אחרי פירמוט של מחשב. מישהו יכול בבקשה לעזור לי אם התקלה. כל המשחקים החדשים כגון : באטלפילד 3, ניד פור ספיד החדש, LA NOIR, ועוד משחקים חדשים עובדים לי אם לאגים ולא חלק ואני פשוט לא מבין איפה הבעיה שלי??? תודה
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-