ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה גרפית (ציור דיגיטלי, פוטושופ, אילוסטרטור וכו'), גלישה ברשת וצפייה בסרטים, משחקים ברמה בינונית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ציור דיגיטלי, פוטושופ, אילוסטרטור באופן כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי סימס החדשים אם ב…
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רציתי לדעת האם ההבדל בין שני כרטיסי המסך הבאים הוא משמעותי כשהשימוש העיקרי של המחשב הוא לצפייה בסרטים וסדרות משחקים כמעט ולא וגם אם כן אז הם ישנים או שלא דורשים יכולת גרפית גבוה ! הדגמים הם : Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory לעומת : NVIDIA GEFORCE 8400M GS בתודה מראש !!!
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר שלי צריך נייד ללימודים, שלא יהיה כבד וגדול מדי, ושהסוללה שלו תספיק להרבה זמן. מעבר לזה אין ממש דרישות. שלא יהיה HP ושהאיכות בניה תהיה טובה. טנקס :-*
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
מחשב שיהיה מהיר ויציב בשביל גלישה באינטרנט,אופיס וסרטי FULL HD אני לא צריך שום ציוד היקפי בלי הרכבה ובלי מערכת הפעלה את זה אני יוסיף אחר-כך. יהיה מותקן על המחשב WINDOWS 7 HOME PREMIUM 32 BIT על המחשב יהיה קצת עומס לפעמים פתיחת כמה חלונות בדפדפן בו זמנית ,וגם מדי פעם תוכנה שרצה ברקע (סריקה של אנטי-וירוס או סרט ב -יוטיוב לדוגמא) אני לא רוצה שזה יאט את המחשב ,אז אני חושב שאני יצטרך יותר ממעבד עם 2 ליבות. את המחשב אני לא יכבה כמעט אף-פעם ככה שצריכת החשמל ועוצמת הרעש מאד חשובים. אני צריך שיהיה מארז וספק איכותי שיהיה שקט ומספיק מקורר (אבל לא צריך להגזים נראה לי אפילו שמארז באזור ה-300 ש''ח יספיק) התקציב עומד על 1700 ש''ח אבל אפשר לחרוג קצת מהתקציב אם זה באמת שווה את זה
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום רב. לפטופ בין שנתיים אני חושב. במצב מעולה, מעולם לא הוצא מהבית. Dell Inspiron 1525 מפרט בתמונה: הארדיסק 150 גיגה בייט מסך 15.6 אינצ'
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, יש לי שני מחשבים בבית וקניתי כרטיס מסך חדש - 6600GT אני מתלבט על איזה מחשב לשים אותו. השימוש שלי צפיה בסרטים וקצת משחקים מחשב 1: P4 1.8GHZ 768MB RDRAM 800HZ מחשב 2: P4 2.66GHZ 640MB DDR 333HZ איזה מהם ירוץ טוב יותר? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מחשב נייד לצרכים הבאים: הפעלת תוכנות אדריכלות ועיצוב פנים:AUTOCAD 2009-2010,כאשר השימוש הראשי במשאבי המחשב יהיה בשימוש התוכנה הנ"ל. שאר התוכנות פחות מצריכות כח ומשאבים מהמעבד והקונפיגרציה של המחשב. חשוב לציין דבר מאוד חשוב:המחשב אמור להגיע מארה"ב.שוטטתי קצת באתרי מכירות המחשבים ומצאתי 6 דגמי מחשב שהייתי שמח לקבל את חוות דעתכם בהנ"ל: 1-http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9149557&type=product&id=1218036213752 2- http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9149414&type=product&id=1218036213682 3- http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9167947&type=product&id=1218041998788 4- http://www.bestbuy.com/site/olspage.js…
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לדעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד למשחקים בלבד, כבדים ככל שיהיו, כרגע ב 1080p (ובעתיד אולי גם oculus rift). בהחלט אנסה לבצע OC - לכן אני מתלבט לגבי לוח אם. כרטיס מסך כבר יש - 970gtx, דיסק קשיח, מסך וכו' כנ"ל. תקציב הוא כ 5000 שקל. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80662I76700K - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Box... שלוש שנים אחריות - נמכר רק כחלק ממערכת ולא בנפרד כמות: - 1 - 2005/1965 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-Z170X-Gaming-3 - Gi…
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
עד 3500 ש"ח. * מטרות המחשב? סטודנט להנדסת מערכות מידע. רוב השימוש במחשב יהיה תכנות ולימודים (אינטרנט, הרצאות VOD). תכנות וקימפול. לא בטוח מה מחכות לי בשנים הבאות, יכול להיות שיהיו עוד כמה תוכנות שדורשות מחשב ממוצע. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מאוד מאט, אך לא קריטי. * רזולוציית המסך? לרוב ארצה לחבר אותו בדירה למסך גדול. מה כדאי? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כניסת LAN לאינטרנט אבל לא חייב. * משקל רצוי? אקח אותו מדיי פעם לאוניברסיטה אבל לא הכי קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד. * האם יש צורך ביציאו…
-
- 25 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
אני מתעניין לקנות מחשב נייד פשוט אך מהיר לשימושים של אינטרנט וסרטים כרגע זה מה שהכי מתאים לי ככל הנראה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17946 אני מתעניין אם מישהו היה ברוסיה - מוסקוה ויודע מה טווח המחירים שם לעומת הארץ אני נוסע לטייל במוסקווה בעוד חודשיים +- האם הפער הכספי מצדיק את ההבדל?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מתחיל ללמוד השנה וצריך המלצה לנייד (אני ממש לא עושה את זה בלב שלם, אהבתי היא לנייחים, אבל כולם אומרים לי שהכי טוב ונוח ללימודים נייד.. מפחד שאני עושה טעות..) בכל אופן המחשב יהיה בעיקר לאינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים/סדרות וכו' - אבל לא רק.. אני כן גיימר קל ואני אשמח אם המחשב יריץ משחקים (אובליביון ו-world of warcraft זה יותר מדי לבקש?) תקציב - השאיפה היא בין 3 ל-4 אלף, וגם זה די לחוץ לי.. גודל מסך - למרות שאני אהיה סטודנט והכל, אני כן רוצה את המחשב גם לסרטים ומשחקים כפי שציינתי, ולכן אני כן מעדיף מסך "רגיל" ולא קטן (עוד קילו, פחות קילו, לא קריטי לי) חוץ מזה אני לא חושב שיש עוד דברים חשובים או קריטים.. תודה רבה מראש!
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך שתרכיבו לי מפרט עד 5500 שקל...!! הוא לצורך מישחקים ותוכנות ואינטרנט... !! תודה מראש....
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
נתחיל מזה שהייתי חבר בפורום הזה לפניי דיי הרבה זמן והייתי מתעסק הרבה בחומרה וכו' . עם הזמן זה ירד וירד עד שהגעתי למצב שאני מפרסם נושא בכדי לקבל מפרט למחשב חדש . המחשב הוא בעיקר לשימוש ביתי שזה אומר אינטרנט ומשחקים קצת פחות מספיק שיחזיק בצורה הכי טובה את הFIFA 2011 שצריכה לצאת . מה שאני מחפש בגדול זה מעבד של אינטל בלבד[מצטער לא סומך על AMD ] , כרטיס מסך בינוני + שאמור להגיע עד רבע מהתקציב , זיכרון לא ממש מפריע לי לא מאמין בזה , צורב דיוידי חובה , ספק כוח לא ג'נרי שיש לו אספקה של 500 וואט ועולה 70 שקל .. מעדיף אחד של 350 לא ג'נרי יותר יקר . חשוב שהמארז יהיה עם פתחי איוורור רבים בגלל שהמיקום של המחשב הוא בחור ונצבר שם דיי הרבה אבק . בקשר להארד דיסק אני לא הולך להשתמש יותר…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, התחלתי לקרוא פה כל מני המלצות אבל שום דבר לא היה חד משמעי ולא בדיוק מה שאני צריך.. אז ככה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תמונות וקצת פוטושופ * גודל המסך? לא משנה כל כך, הבנתי ש13 מספיק וגם לא זולל סוללה. * משקל רצוי? לא כל כך משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ואם אפשר אז גם USB3 * בלוטות? יהיה נחמד לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לפחות 320G * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שכן, לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות: עדיף 3 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה …
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-
-
כמה צורך מחשב נייד חשמל? עם מסך 15 אינץ ועם 17 אינץ? תודה.
-
- 7 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב HTPC לסלון בחודש הקרוב בערך. ואני מתלבט בין להרכיב מפרט בעצמי ולקנות פשוט את החלקים או ללכת על מחשב ייעודי. המחשב היעודי שהכי קסם לי ביינתים זה: ASUS Eee Box EB1501P הוא עולה ב newegg 520$ ויהיה לי איך להביא אותו משם. הנה לינק לאתר שלהם: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16883220050 יש לי היום את ה Eee 1005ha וטפו טפו טפו אין על האמינות שלו. אני מאמין שבמחיר שלו אני אצליח לקנות מחשב יותר חזק השאלה אם כדאי לי ? ומה אני מפסיד מכך שאני לוקח את המחשב הזה ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב יהיה מיועד למשחקים, OC (לא גדול) לא מתכנן בזמן הקרוב אך חשבתי עליו בזמן הכנת המפרט: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400 Pro2 nForce2 U400 Motherboard (Dual DDR,AGP8,Sound,RAID,SATA,Firewire,G-LAN,USB 2) [ ¤ 685.34 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 1 CPU Cooling : Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD CPU Cooler [ ¤ 177.93 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk - Black ! [ ¤…
-
- 44 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אחי שלי הביא לי את המעבד והכרטיס הישן השינים שלו אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב. בעיקרון מה שיש לי עכשיו זה סלרון עם 6600GT, קיבלתי עכשיו e4400 עם ATI 1950XTX אני צרךי לוח אם, ספק, זכרונות אני לא מתכנן OC, המחשב יהיה לצפייה בסרטים וגלישה נטו לכן אני לא צריך משהו מיוחד (אז לא חייב להשתמש בכל התקציב, עדיף כמה שפחות). בנוסף (בלי קשר לתפקיד) אם אפשר גם הצעה למארז יפה ושקט (מכיוון שהמחשב יעמוד בסלון). תודה
-
- 6 תגובות
- 773 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב -בעיקר אינטרנט משחקים וסרטים 3. האם יש צורך בציוד היקפי -לא 4.האם לקנות בחנות ספיציפית?- עדיף מחניות אמינות כגון rsm skypc iqpc וזהוא.. על זה מה שאני חשבתי: . מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) - BOX ₪521 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] THERMALTAKE V3 ( BLACK) VL80001W2Z w/o PSU - זמין במלאי ₪219 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪362 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים…
-
- 6 תגובות
- 858 צפיות
-
-
אני אקנה בחו"ל- מה שיוזיל משמעותית את העניין כרגע אני חושב על אחד מהמקבוקים- למישהו יש עוד איזשהי הצעה למפרט דומה? למישהו יש מושג אם היציאת DVI במקבוק היא DVI-D או לא? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מתעניין בקניית מחשב נייד ולאחר הרבה התלבטויות והתייעצויות, מצאתי את הדגם: Lenovo ThinkPad Edge E460 i7-6500U 8GB אני חייל, תוכניתן, מתחיל בקרוב לימודי מדעי המחשב, ומעוניין במחשב שישמש לתכנות וללימודים. בעל סוללה עמידה יחסית, ביצועים טובים. האם מישהו שמע על מחשב זה, ויכול להמליץ עליו? אם לא האם מחשב אחר יוכל להתאים? תודה רבה, יונתן
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
ביקשתי הצעת מחיר היום על המפרט הזה (לא קונרו וכן אני יודע שעדיף קונרו אבל בחרתי AMD כי להשיג קונרו כרגע זה סרט לא קטן.. אז תרדו מהנושא בבקשה) אני צריך דעה איך יהיה המפרט למשחקים AMD 4200X2 Dual Core ASUS M2N-E AM2 PQI Turbo DDR2 667MHZ 1GB Dual Channel WD 160GB 8MB 7200RPM Sata 2 Radeon X1800XT 256MB NEC ND - 4550 Dual layer DVD+R/W 16X Black Gigabyte Triton ENERMAX LIBRETY 400W סה"כ 5695 איך המחשב יריץ משחקים חזקים וכו' (HL אובליביון וכו') מה גם שאני אשמח לחוות דעת (שוב ללא קשר לקונרו)
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת מחשב לבן דודי בתקציב של 4,500 ש"ח . המטרה: משחקים, סרטים,שירים , אינטרנט וכו' . נ.ב. בן דוד שלי חושב ש- AMD זה מחשב לנכים, והוא אומר ש- Intel טובים מהם בהכל . מישהו בבקשה יכול להסביר לו שהוא טועה? [אמרתי לו שרק בקידוד סרטים Intel לוקח ]
-
- 7 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום למומחים, מעוניין במחשב חזק מבוסס 6600 core due 2, ג'יגה זיכרון (800 mhz), אין צורך בציוד היקפי ו HD. התקציב עומד על 7000 ש"ח. חשבתי על המפרט הבא: מפנדה: 1 Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 258 ש"ח 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb 2,150 ש"ח 1 Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 1,095 ש"ח 1 Mushkin 1GB 512MBx2 Enhanced EM2-6400 DDR2-800 996526 770 ש"ח 1 LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black 210 ש"ח 1 Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU 268 ש"ח 1 Enermax Liberty 400W Active PFC 475 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה 188 ש"ח סה"כ 5,414 ש"ח ומנועה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5732 במחיר 1580 ש"ח אני מתל…
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
מבקש המלצה לקניית מחשב נייד לצורכי שימוש באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים ובעיקר עבודה עם תוכנות גרפיות (revit, photoshop, autocad). התוכנות בחלקן תלת מימדיות וישמשו אותי במסגרת לימודי אדריכלות ועיצוב פנים שאני מתחיל בקרוב. גודל מסך: לפחות 15 אינץ' משקל רצוי: כמה שפחות בהתאם לתקציב. זמן סוללה: ארוך ככל האפשר בהתאם לתקציב. דיסק קשיח: 500 ג'יגה. צורב DVD: כן. לא נדרשת אחריות בינלאומית. אין עדיפות לחברה כלשהי. ישנה חשיבות גדולה לכרטיס מסך בהתחשב בתוכנות שאצטרך להפעיל. אני לא מכיר הרבה חברות ודגמים ולכן אני פונה לעזרתכם. הייתי רוצה לדעת שאני קונה מחשב שישמש אותי לפחות לחמש השנים הבאות. תודה רבה מראש לכל המגיבים
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-