ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן סטודנט למשפטים. משתמש בתוכנות הכי פשוטות שיש לצורך עבודות כסגנון קריאת מאמרים ומדי פעם צפייה בסרטונים. אציין שני דברים שעשויים להיות חשובים: א. ברשותי שני מסכים של 24 אינצ' ואני מעוניין להשתמש בהם במחשב. ב. ברשותי לפטופ של מאק. (סעיף אחד יותר קריטי. מניח שב' איננו קריטי אך מציין בכ"ז אם מישו ימצא איזושהי נפקא מינא) טופס בקשת מפרט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כנ"ל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. עם זאת יש צורך שהמחשב יתמוך בbluetoo…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, סבתא שלי מתעקשת לקנות לבת דודה שלי ולי לפטופים. אני לא יודע איך סבתא שלכם, אבל את סבתא שלי גם פיל במנוסה לא יזיז מילימטר. ולכן "נדפקתי" ואני צריך לבחור לבת דודה שלי ולי לפטופ חדש : 1. נתחיל מהפשוט יותר (תרתי משמע )- עד 2400 (כמובן שרצוי כמה שפחות) מדובר בצעירה בת 15. מחשב פשוט, לשימושים יומיומיים. בעיקר פייסבוק סרטים ומוזיקה, אולי קצת אופיס. רצוי שיהיה קצת יותר ססגוני מ"שחור מבצעי", אבל לא חייב.. כמובן שלא צריך להשתגע כאן, אבל כן חשוב שלא יהיה צעצוע שלא שווה כלום אחרי שנה. מתלבט אם לקנות Toshiba Satellite C855-12W ולשדרג לו את הזיכרון ל4GB או אולי אפילו 8. מה אתם חושבים? 2. UX31A מול מחשב בהרכבה עצמית של DELL מבוסס 430s - סדר גודל של 1000$ אני עובר לג…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש עם preimer 1.5 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא למשחקים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לא בכוח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים וגיימינג(OVERWATCH, GTA V ,ומשחקים עדכנעים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך גדול 15.6+ 1080P (אני לא רואה שום צורך ביותר ללפטופ) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם :-) אני מעוניין לקנות מחשב חדש עם דגש על כוח עיבוד (מעבד i5 750) כדי לעבוד עם קידודי וידאו ותוכנות גרפיקה. התבססתי על המפרט המומלץ שלכם ("All Around Mainstream ללא ציוד הקפי" בעלות של 4650), הורדתי כמה דברים שלא נחוצים ושיניתי את לוח האם (לטעמי הלוח של אינטל היה פשוט מדי, והלוח של ג'יגהבייט כאן יותר רציני). אשמח לחוות דעתכם על המפרט. האם כדאי להשתמש בלוח אם שבחרתי? האם יש משהו מומלץ יותר? האם כדאי לשים 3 סטיקים של ראם כדי לקבל טריפל צ'אנל? אשמח לטיפים והמלצות. המפרט (המחירים הם מחירים ממוצעים מזאפ) מעבד Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz - מחיר: 1050 גוף קירור למעבד SCYTHE MUGEN II - מחיר: 230 לוח-אם Gigabyte GA-P55-UD3R - מחיר: 750 זיכרון Corsair TWIN3X2048-1333C9 …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הגיע הזמן למחשב חדש ואני צריך את העזרה שלכם, אני אשמח לשמוע על מה אתם ממליצים. אז, ככה: התקציב הוא בסביבות ה-3500 ש"ח, מעדיף שלא לחרוג אלא אם כן ההבדלים יהיו משמעותיים. 2.מטרות המחשב - בעיקר משחקים, צפייה בסדרות וסרטים, מוזיקה ואינטרנט. אני מעדיף שלא להשקיע לדג' בכ.מסך חדש ויקר אם יש אופציה חלופית של כרטיס זול משמעותית ביחס אליו שאומנם לא יריץ משחקים שעתידים לצאת בקרוב על הגדרות מקסימליות אבל כן יריץ בצורה טובה את אותם דברים. 3.ציוד היקפי - בלי ציוד היקפי 4.דברים שאני חושב שלא צריך לכלול - כרטיס קול. אני שומע כל הזמן מוזיקה במחשב ויש לי מערכת נחמדה שמחוברת אליו אבל עד היום לא הרגשתי צורך בכרטיס קול נפרד או טוב במיוחד. 5.קירור - לפי שיקול הדעת שלכם. אני מעדיף ש…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין שתרכיבו מפרט לחבר. הנה כל התשובות לשאלות הרלוונטיות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, מעט מאוד משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים פלאש קלים, ושאר משחקים קלים …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בראשיתו המחשב מיועד ללימודים שלי בהנדסת תוכנה, בתור תפקיד שני הוא מיועד למשחקים כמו BF3\BF4 ומשחקים ששמתי עליהם עין שיצאו בקרוב, אין טעם לתת פירוט כי כולנו מחכים לאותם המשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ באופן קבוע VMware Workstation עם אובנטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ציינתי כרגע שניים ממה שאני זוכר שהם BF3\B…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל בשביל זה הוא קיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רצוי שלא אה.. 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?Gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אה כול משיש לי בסטים אה יותר מידי כידי לכתוב פה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן(וחלש ברמות..), ואני רוצה לעשות לו שידרוג רציני ... מהמחשב הישן אני יכול לקחת את הדיסק הקשיח, כונן אופטי אחד, ציוד הקפי, ואם לא תהיה ברירה אז גם את הזיכרות(256MB מלפני בערך 6 שנים...) והמארז(משו ג'נרי עם ספק שאין לי מושג של כמה..) אני לא מתכנן OC בכלל, אך חוץ מזה אני עושה איתו קצת מכל דבר... משחקים, סרטים, קידוד, גראפיקה, משרדי, וכו'... בקשר למשחקים, אני לא צריך משהו חזק במיוחד, אבל חשוב לי שהוא יוכל לתמוך בכל(או לפחות ברוב) האפקטים של DirectX 9c, לא רק בגלל המשחקים עצמם, אלא גם מכיוון שאני מתחיל לנסות לפתח משחקים ..(ב3D) אממ .. התקציב זה 3000+\- עדיף לכיוון המינוס... טוב בקיצור.. חשבתי על משהו כזה: NEC ND-3520AW 16/4/24//48/16/48 Bulk DVD±R/RW 319.00…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה מפרט שהציעו לי -מה אפשר לשפר לוח אם - Asvs p5vd2 - mx מעבד - kingston - 1024 mb ddr2 כרטיס מסך - 7300gs 256mb 512nb *לוח אם - תומך dual core *מעבד - intel p-d lga dual core 250GB -hrad disc sata2 ללא תוספת של מקלדת עכבר DVD וכו'... מפרט עד 5000 מה אפשר לשפר...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כן, זה מפרט לחדר מחשב, לא בדיוק למחשב. לא ידעתי איפה לפתוח את הדיון - נראה איך יזרום... אני עובד המון מהבית ועובד לבית חדש שם יש לי חדר עבודה לא גדול - בערך 2.5 על 4 מטר כשקיר שלם (הגדול) הוא בעצם חלון הזזה גדול חצי אטום שמשקיף החוצה מהקומה השניה. אני מתחיל לתכנן את חדר העבודה כי זה מאוד מאוד משפיע על נוחות, איכות והספק העבודה. התקציב גמיש למדי כי זו הבריאות והפרנסה שלי. לא פינוק. מה על הפרק? * מסכים - כרגע עם 2 מסכי 24 אינטש FHD. כבר לא מספיק. חסר לי שטח עבודה. מפנטז על 2 מסכי 24 אינטש קעורים 21:9 אבל זה מופרז לגמרי. * כיסא מחשב לישיבה ממושכת * שולחן מחשב גדול ונוח עם מקום לנייד וציוד מעבדה (אוסילוסקופ, כרטיסי פיתוח, ספקים ועוד). * רשתות חשמל ותקשורת - יציב, מהיר, אמין …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי המלצות בירורים וגלישה בפורום הזה הרכבתי לעצמי את המפרט הזה. http://www.tms.co.il/preview/spec/mvleu375 מה שאני מחפש זה מפרט שיהיה חזק מאוד שיריץ לי את bf 4 וcrysis 3 על אולטרה ובנוסף שיהיה שקט. מה דעתכם על המפרט? יש משהו שהייתם מחליפים? משפרים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לאחותי מחשב נייד עם חיבור vga ו s-video עכשיו רציתי לדעת איך אפשר לגרום למחשב להציגד וידאו על גבי lcd עם חיבור s-video קומפוננט וחיבור בננה בצבעים אדום צהוב לבן
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב שיהיה בתקציב 3K-4K אני מתכוון לקנות אותו דרך KSP הצרכים שלי הם דברים רגילים כמו שיריץ בקלות מלא דברים בו זמנית כמו מוזיקה, סרטים, הרבה חלונות/לשוניות של הדפדפן אני מעוניין גם בזה שהמחשב יהיה יחסית שקט (או לפחות שלא יהיה רועש, כי למשל אחותי יש לה מחשב מKSP ולאחד המארזים שלהם יש מאוורר מטורף בצד שלו בקוטר של 18 ס"מ נראה לי, והוא מה זה רועש ואני חושב שזה בגלל זה, אז אנלא צריך איזה מארז מטורף של 1000 שקל אבל אם אפשר להמליץ לי על משהו זול וסביר שלהם שלא ירעיש לי בטירוף,עד כמה שידוע לכם..) מממ אה כן השימוש שלי ביכולות גרפיות לא היסטרי רק פוטושופ לפעמים (אם זה באמת משפיע), וקצת קאונטר סטרייק אולי בהמשך יהיה טיפה יותר משחקים עתירי גרפיקה אבל בתכלס המ ש…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני שימי, בעבר טכנאי מחשבים ורשתות. לפני כ-8 שנים הפכתי למתכנת ודי יצאתי מהתחום של הטכנאות. אשר על כן, אני לא בקי במפרט שהשוק מציע ולא מעודכן בחומרה העכשווית. המחשב שלי אוטוטו בן 8, והוא כבר די איטי, בפרט שאני צריך לעשות קומפילציות וירטואליות של פרוייקטים גדולים - זה כבר מתחיל לעצבן (הוא היה הופך לצב אם לא הייתי מקפיד לא להתקין שום תוכנה שאני לא חייב ושומר על מערכת הפעלה מינימליסטית ונקייה). אז אני חושב שהגיע הזמן למחשב נייח חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב שהוזמן מהמבצע של וואלה (Asus n56jk) וכעת זה הדקות הראשונות שאני משתמש בו... רציתי לדעת האם יש איזהשהיא אפשרות לבדוק האם למחשב יש "זמן תגובה" אשר מצופה ממנו - לדוגמה שאני עושה מקש ימני על השולחן עבודה, לוקח לו שתי שניות עד שהוא פותח לי את התפריט, וכך גם שאני לוחץ על התיקייה למטה על מנת לפתוח את המחשב שלי..(יכול להיות שזה הקטע של הווינדוס 8 וזה נורמלי - פעם ראשונה שאני משתמש בו). אני מודע לזה שבמחשב אין כונן SSD, אבל עדיין יש לו HDD של 7200 RPM ומעבד\זיכרון חזקים מאוד - לכן זה נראה לי קצת מוזר... בנוסף, נתקלתי בבעיות קלות בסאונד (קשה להסביר, אבל זה כמו מוזיקה שמחוברת לרמקולים ולפעמים מישהו משחק עם החיבור ויש הפרעות) - רציתי לדעת אם עוד מישהו נתקל בבעיה זו וג…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לדעת עם המחשב הבא Asus G750JW-T4012H יוכל לסחוב משחקים ברמה סבירה עד גבוהה שבאמת יהיה כיף לשחק בו כולל משחקים כבדים המפרט של המחשב ובנוסף לגרפיקה כי זו העבודה שלי ,,, תודה מראש כל חו"ד תבו בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום אני צריך מפרט לאחי למחשב שיריץ את ה- XP ללא בעיות ולעבודה ואינטרנט: המחשב לא צריך לכלול ציוד היקפי(מסך,CDROM,מקלדת וכו') תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש בעיקר לתלת מימד (מאיה) ואפטר אפקטס. הרכבתי מפרט אבל הוא בכלל לא סופי. הדברים היחידים שאני פחות או יותר סגור לגביהם במפרט הזה זה המעבד והכמות זיכרון. -לגבי הלוח, אני רוצה שהוא יהיה של גיגהבייט. הבנתי שלסוקט הזה אין לוחות שתומכים ביותר מ 4 דים סלוטס, אם קיימים מעבד ולוח מקבילים מבחינת מחיר וביצועים שמאפשרים יותר מ 4 כרטיסי זיכרון אשמח לשמוע. כרגע בחרתי בלוח רק לפי מחיר. -לגבי הארד דיסק. אני מסתפק ב SSD יחיד כי אני הולך להוסיף הארדיסקים רגילים שקיימים לי כבר. -כרטיס מסך הוא בעדיפות נמוכה יותר אצלי מהמעבד. אני מעדיף רנדור מהיר מאשר תצוגת פריוויו מהירה. לכן הייתי שמח למצוא משהו של NVIDIA עד 700-800 שקל. ולא יותר מזה. -הקירור, טוב פה בחרתי משהו שאני בטוח שהוא …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, אז לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על המחשב Asus N55SF ולרכוש אותו דרך החנות חצי חינם (fre.co.il). אז לפני שבועיים רכשתי את המחשב, הגעתי הביתה ולהפתעתי גיליתי פיקסל שרוף במרכז המסך.. חזרתי לחנות, והמוכר אמר לי שיחליפו לי אותו לחדש רק הבעייה היא שהמחשב לא במלאי... בנתיים בעל החנות הביא לי מחשב נייד חלופי ולאחר שבועיים שהתחדש המלאי קיבלתי את המחשב החדש. המפרט שלו: מעבד intel i7 2670QM זכרון 8GB DDR3 כרטיס מסך Nvidia 555M + מובנה של אינטל מסך 15" FULLHD משקל 2.7 ק"ג בכל מקרה, מהתרשמות של כמה ימים מהמחשב, הוא פשוט מצויין ! התצוגה שלו באיכות הכי גבוהה שיש, רזולציה גבוהה (1920X1080), וזה תענוג לראות עליו סרטי FULLHD. אחד המדדים שחיפשתי בבחירת מחשב הוא הסאונד שהו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב, אשמח לעזרה קטנה איזה מחשב נייד יותר עדיף? מחשב נייד Dell Vostro 14 5000 5401 1035G18G51GL3OS או Dell Inspiron 14-3493 ה -vostro עולה 200 שקל יותר הצורך שלי הוא בסיסי לחלוטין. אולי להוריד תוכנה להקלטת שירים.. אשמח לעזרתכם. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
4th of july שמח לכולם אני בארה"ב כרגע ואני רוצה לחזור לארץ עם לפטופ שיאפשר לי להתנייד בין דירה בתקווה שתהיה לי\בית של ההורים\לימודים מטרות המחשב: 1. מולטימדיה - יחובר בחיבור HD לטלויזיה 42 ולמערכת רמקולים 5.1 לכן צריך להיות 1080p ואם יש חיה כזו גם יציאת SPDIF 2. פוטושופ - עריכת תמונות (אני עובד כצלם ומצלם כתחביב) 3. בעדיפות נמוכה - משחקים *גודל המסך: 15-17 *משקל רצוי: לא איכפת לי שלא יהיה אולטרא בוק אבל בתחום הסביר לקחת בתיק ללימודים (כבר יש לי תיק מתאים ללפטופ 17) * זמן סוללה: פחות קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ואם אפשרי SPDIF (לא מצאתי לכן אני שואל פה) * בלוטות: בהחלט * גודל מינימלי של כונן קשיח: ממש לא משנה * כונן CD/DVD? צורב: חובה צ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברה, אני מחפש מפרט למחשב ,מטרות משחקים וסרטים בלבד. השאלה אם יש סיכוי להצליח להריץ משחקים ברזולוציה כזאת בתקציב כזה. לא צריך רמקולים ולא צריך מסך,תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-