עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, מעוניין לקנות מחשב נייח לצורך הפעלת תוכנות כמו פוטושופ,לייטרום וכו'. בעתיד רמת התוכונות יעלה. שיהיה הרבה זיכרון וכרטיס מסך טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לתוכנות: תוכנות עריכה,פוטושוט,לייטרום וכו',שימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד (כמה שעות טובות כל יום) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  2. Started by Style_Shachar,

ערב טוב, יש לי שאלה, יש הבדל משמעותי בין הכרטיס מסך הזה: Nvidia geforce 540m לבין nvidia geforce 525m? תודה לעוזרים..=]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם לאחר שחיפשתי מחשב חביב לסטודנט כבר זמן מה, נתקלתי בASUS U 31F, הוא היה נראה מחשב טוב, נוח, קל יחסית וכמובן עם זמן סוללה ארוך ומתאים למחיר שלי (באיזור ה-3k). החשש היחיד שלי היה שאסוס נותנת רק אחריות לשנתיים. ואז משום מה התחלתי לשמוע שהשירות של החברה בארץ הוא על הפנים, שהמעבדה שלהם עובדת מאוד לאט וכו'. אמינות של מחשב מאוד חשובה לי (חשוב לציין שלא שמעתי כלום לגבי האמינות של הדגם הזה, לכן אני אשמח אם תעזרו לי גם פה), ואני לא רוצה להתקע באמצע שנת הלימודים חודשיים בלי מחשב כי פתאום נדפק משהו והחברה לא עושה מספיק. לכן רציתי לשמוע מה דעתכם על אסוס באופן כללי בתחום הזה, ועל הדגם הזה ספציפית. מעבר לכך, בזאפ יש ממש דף שמרכז את כל הדרישות שלי (מחשב קל, בטווח של עד 3K)…

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  4. Started by mmmbbb,

אני מחפש מחשב נייח למטרות עבודה..המחשב לא מיועד לגיימינג או עבודה אינטנסיבית עם גרפיקה ברמה גבוהה (פה ושם פוטושופ) מצד שני אני כן רוצה לראות סרטי מדי פעם ולא רוצה שהוא יתחיל לזייף עם HD התקציב יכול להגיע עד 3000 כשאיפה(איך לא..) למשוך מטה לכיוון ה2500 עד כמה שאפשר.. הנה מפרט ראשוני שהורכב שסה"כ גמיש לשינויים: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪938 קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪116 לוח אם: Gigabyte GA-PH67-DS3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪475 מארז: Gigabyte Triton 180 + Seasonic S12II-430W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪492 ק…

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  5. הדרישות: 1)מסך 13.3 אינץ'-חובה. 2)זמן סוללה כמה שיותר ארוך-רצוי 8 שעות. משקל נמוך יתקבל בברכה. 3)כמובן ש3-4GB RAM לפחות. המחשב הוא למטרות לימודים באוניברסיטה (משפטים) ואין צורך בכ"מ חזק וכ"ו. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 758 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, יישומי office, עריכה גראפית , צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש פרטי - עריכה והמרת RAW ל-JPEG בתוכנות של ניקון ובעתיד אולי גם DXO. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…

7. אהלן, הלפטופ שלי שבק חיים ומסרתי אותו למעבדה, המחיר להחלפת לוח אם די יקר ורציתי לדעת האם יש דרך להחליף את הלוח אם בצורה עצמית, כמובן שאני בעל רקע ודי בקיא מדענין, ורציתי באמת לדעת מה סך המחירים ללוח אם של ניידים, מחשב של fujicom simens תודה מראש ..

• 6 תגובות
    • 794 צפיות
  8. Started by roeesnir,

מדובר על נייד Lenovo N300. במסך מופיעים קווים או משבצות קטנות בצבע וורוד, תכלת, ולבן. (התאורה שלו עובדת כמו שצריך) ממש אי אפשר לראות כלום. כשנכנסים לביוס, רואים ממש בקושי. נראה כמו כרטיס מסך שרוף. אבל כשמחברים אותו למסך חיצוני דרך יציאת ה-VGA - רואים מצויין. מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

• 5 תגובות
    • 639 צפיות
  9. ברשותי מחשב במפרט הבא, E6300 945pl-s3 3GB RAM DDR1 כ.מסך RADEON HD 4890 1TB HDD ספק לא ג'נרי, 500W (לא זוכר סוג) מעוניין לעשות שדרוג למארז,זכרונות,לוח אם ומעבד . אשמח לקבל המלצות ורכיבים מומלצים תחת התקציב הזה (ניתן לחרוג עד 100-200 שקל) כמו שרשום בנושא, התקציב הוא 1500 ש"ח, ואני מעוניין להשאיר את הכרטיס מסך, הHDD והמסך. תודה מראש, רועי

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  10. Started by swisaman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחריגה.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים על הגדרות כמה שיותר גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך קטן יחסית,אבל כניראה ישודרג בזמן הקרוב ל22-23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר…

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  11. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה שיפור משמעותי - 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, יכול להיות שגם תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). editor לתכנות, תוכנת סטטיסטיקה קלה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל - דגש על אסטרטגיה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  12. Started by 00Amir,

אני רוצה לקנות נוטבוק 10" בשביל לחבר אותו ל TV , להריץ עליו סרטים HD ביציאה ל TV , יוטיוב והורדות... האם המעבדים בנטבוקים יסחבו את המעבר ל TV והרצת סרטים? פשוט מצאתי נטבוק ב 550ש"ח - דיל של החברה.. איזה נתונים לחפש? מה המעבד המינימלי שצריך?

• 9 תגובות
    • 898 צפיות
  13. Started by amitaik,

למה המחשב נמכר עם סוללת 4 תאים? למישהו יש ניסיון עם הסוללה של המחשב הזה? (הביקורות מדברות על 8 תאים כשהסוללה בולטת) הסוללה מספקת זמן פעולה סביר? תודה

14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות משמעותיות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, שימוש תדיר. עבודה עם מספר הארדדיסקים חיצוניים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ׳ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  15. שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בלי מסך, בדגש על שקט. בניתי מפרט למטה ורציתי שתגידו לי מה אתם חושבים. האם כדאי לשנות/להוסיף משהו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב-תכליתי, משחקים חדשים ברמה די גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפ…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. Started by Jochman,

אהלן וסהלן יא סחבי! המחשב שלי מפסיק לסחוב, בעיקר BFBC2, כשאני עם OC (בקטנה ל3800) המשחק קורס בצורה פתאומית (לא בדקתי עם OC יותר קטן ל3200 למשל). בלי OC כמעט ולא שחיק המפרט שלי היום Intel E7300 @ 3600MHz (בעבר הגעתי ל4 ) Gigabyte EP45-DS3 Zerotherm Nirvana 120 WD6400AAKS G.Skill שאני-כבר-לא-זוכר-דגם 2X2GB DDR2 800MHZ CL4 HD4870 עם OC נחמד שעשיתי לו TwinTurbo (אין לי את החלקים, אז לא יכול להעביר ). CM 590 SeaSonic ET 500W הרעיון הוא לשלם פחות ולקבל יותר. אלא אם יש למישהו רעיון מה לעשות עם המחשב הקיים כי תכלס הוא עדיין חזק... AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz 125Watt Quad Core AM3 Black Edition BOX , יחידות 1 ₪671 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1118 …

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. . מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אבל אם יש אפשרות למפרט טוב עם חיסכון, למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקרון אני רוצה את האפשרות לשחק כמעט כל משחק שיצא עד עכשיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - לא מבין כל כך ברזולוציות -לאילו הגדרות גרפיות …

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  18. Started by shahar0592,

אני צריך מפרט ב-2400 ש"ח שירוץ טוב עם gra IV, mafia 2, gta sa, need for speed mw ברזולוציה 1280-1024 עם עתיד לשידרוג מעבד לבולדוזר (אם ניתן אפשרות לשני כרטיסי מסך) בלי קשר לזה ב-tms אין שום ליבה של and (מהזולים) חוץ מה-800 ומשהו מפרט לביקורות שקיבלתי מאתר אחר: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X4 840 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪492 קירור למעבד: Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support כמות: 1 - מחיר: ₪128 לוח אם: Gigabyte GA-870A-USB3L AMD870 + SB850 Chipset כמות: 1 - מחיר: ₪408 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד…

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  19. מעבד ASUS K53E-BBR3 לינק http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?pi=3ICK53E&s=MainCat.aspx

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  20. Started by zaza88,

מטרות המחשב?כעיקרון אני רוצה לפטופ חדש שגם יתאים לי ללימודים אבללא רק:אז כן עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לא משחקים כבדים,אבל חשוב מסך טוב לצפיה בסרטים סדרות HD, רמקולים טובים כי אני שומעת מוזיקה והרבה. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 2 קג לא יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן לפחות 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו). HDMI חשוב * בלוטות?לא יודעת מה זה * גודל מינימלי של כונן קשיח?2 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? עדיפ שיהיה כונן אבל לא קריטי אם משפיע משמעותית על המחיר * כונן Bluray? לא חשןב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? שיהיה אחריות לא משנה איזה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש…

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  21. Started by propush,

היי חברה! גנבו לי לפטופ, וקיבלתי מהביטוח 4000 שקל לקנות חדש. השימושים שלו: עבודה (פוטושופ קצת, DREAMWEAVER וכאלה), לימודים (וורד) ומשחקים. המשחקים הכי פחות חשוב ואני מחבר את המחשב למסך 22 נפרד, וציוד היקפי נפרד כשאני משחק ולכן גודל המסך לא חייב להיות יותר מ-14 אינטצ'. הניידות וחיי הסוללה הכי חשובים. אחרי זה ביצועים עם התוכנות שציינתי, ולבסוף משחקים. ------------------------------------- * מטרות המחשב: לימודים, עבודה (קצת פוטושופ) ומשחקים. * גודל מסך: 14 אינטצ', פתוח להצעות אחרות כלפי מעלה. * ניידות: לא נורא קריטי לי, אבל ניידות באופן עקרוני זה חשוב - אז כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן. עדיף 6 שעות ומעלה (מה שאפשר, אני לא יודע מה נהוג) * האם יש צורך ביציאות מיוחד…

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  22. Started by Pancakes,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SKYRIM,SAINT'S ROW 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אחד מהם ברזולוציה 1680X1050 והשני נמוך יותר,לא בטוח כמה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שאפשר לסחוט בתקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. …

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by springkatz,

שלום, בקרוב אנחנו קונים מחשב חדש, עד עכשיו היה לנו נייד מיושן והחלטנו ללכת לכיוון של נייח, התקציב הוא בין 2000 ל 2500, וצריך לכלול גם את הציוד ההיקפי של מקלדת עכבר מסך , (רמקולים לא צריך) לא נראה לי שיש צורך ביותר מזה. השימושים הם די כלליים, אופיס, אינטרנט, מולטימדיה, קצת עריכה בפוטושופ, אני מתכנן לחבר אותו גם למסך מחשב (צריך להכנס גם בתקציב) וגם לטלויזיה LCD על מנת לצפות בסרטים, רובם באיכות DVD אבל חלק ב HD. חשבתי על מפרט מבוסס I3 2100, הוא יחסית זול וממה שקראתי הפתרון של ליבה גרפית הוא לא רע בכלל ויוכל לשמש גם למטרות של צפייה בתוכן FHD, הלכתי גם על לוח קצת יותר איכותי בשביל שתי יציאות HDMI ו USB 3. אני מניח שאם יש 2 יציאות HDMI לא תהיה בעייה לעבוד ב DUAL VIEW או כל ת…

24. . מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 500 ש"ח, בהחלט אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, משחקים ועוד משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 וה OBLIVIAN החדש מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך וגם אין צורך במסך . עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=…

25. אהלן, מחפש נייד איכותי ויעיל שישמש בעיקר לקולנוע ביתי ולצפיה בסרטי HD התקציב הוא עד 2700 - 2800 גג תודה רבה

• 3 תגובות
    • 691 צפיות

דיונים חדשים בפורומים