ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב לכל חברי הפורום הנפלא הזה אני צריך מחשב בתקציב של 4000 כולל הכל בבקשה . תודה לעוזרים . כמובן שזה מחשב שישמש אך ורק לישומי אינטרנט וישומי מדייה .
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום שוב חברים,מחר-מחרתיים מקסימום אני הולך לבצע את השדרוג...אני מציג לפניכם את המחשב הקיים בכדי שלא יווצר מצב של צוואר בקבוק ASUS P7H55-MLX Intel Core I5 760 Kingston 2GB DDR3 1333MHZ W.D 500G SATA 2 Manli 465GTX 1GB Zalman Z7 Zalman ZM500ST Sony Nec AD7240 SATA 2 ZALMAN CPU CULLER אני רוצה כמו שפתחתי בנושא הקודם כרטיס מסך חזק לגיימינג שיריץ משחקי HIGH END של התקופה הנוכחית ושל השנה הקרובה בצורה חלקה,המליצו לי על 7870XT אני בנוסף אני צריך עוד סטיק של 4G זיכרון. דעתכם ?
-
- 12 תגובות
- 641 צפיות
-
-
+מיקלת ועכבר יכול להיות שהתקציב יגדל ל- 5000 בימים הקרובים אז תתנו לי שני מפרטים אחד 4500 שח והשני 5000 שח רצוי מאוד לדחוף x800gto fb /x800gto2 יהיה אובר נחמד למעבד (משהו כמו 400 מגה הרץ ) לא חובה אבל רצוי שהזיכרונות יהיו גם טובים לאובר קלוקינג חובה 1 gb זיכרון תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
מישהו מכיר חנות כזאת שהיא אמינה גם? והאם זה ישתלם לי בכלל? תודה
-
- 6 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לחדש את המחשב, בעיקר בשביל משחקים. אגב, יש לי קירור מים מסיבי, ואני מתכנן אוברקלוק רציני. (לפנות לפורום אוברקלוק במקום?) ואגב אוברקלוק, יכול להיות שאצתרך גם ספק כח חדש, כי כרגע יש לי 430W של אנרטק (TruePower Trio) עם שני ריילים של 12V. במעבד אני מכוון אל סדרת ה E6X50, או אולי אל הקוואד. לוח אעדיף של ג'יגה בייט, חשוב שיהיה בריא באוברקלוקים, הזכרונות לא משנה של איזו חברה, אבל אני מיתלבט בין 4 ג'יגה פשוטים לבין 2 ג'יגה מעולים (עצות? מנסיוני עד היום, כמות עדיפה מאוד על איכות) והכרטיס מסך... טוב זה החלק הכי חשוב. גם פה אעדיף ג'יגהבייט, כמובן מסדרת 8XXX, אבל אחפש גירסא נמוכה (לא אולטרה או GT) כדי שאוכל להקפיץ אותו אח"כ (אל דרגת האולטרה). אגב, אני לא מרוצה כל כך מה…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרוש מפרט למשחקים, תוכנות, וצפייה בסרטים. לא מתוכנן OC ציוד היקפי דרוש: מסך,מקלדת,חולדה חנות שממנה אני רוצה שתבנו לי את המפרט: www.iqpc.co.il אני רוצה שהמפרט יכלול מארז יפה ושהמחשב יהיה כמה שיותר שקט, תקשיב של 5500 ש"ח ללא חריגה, שהמחשב יידע לעבוד תחת עומס, משחקים כבדים, תוכנות, המחשב יהיה רוב הזמן דלוק כי רוב הזמן אני מוריד דברים ואני לא רוצה לחבות אותו כל לילה.
-
- 5 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן כבר זמן רב לקנות מחשב והגיע הזמן (לא תאמינו אבל אני עדיין עם מסך CRT ). אז עשיתי קצת בדיקות וכו' אבל אני צריך גם מישהו שיעשה לי קצת סדר וייתן כיוון כללי. אז הנה: - תקציב 6,000ש"ח, ניתן לנצל את כל התקציב אם זה דרוש. - שימושים: עבודה משרדית בעיקר , אך חשוב שיוכל להריץ מספר רב של יישומים במקביל בצורה חלקה, וגם מדי פעם קידוד וידאו. - ההיבט כמעט הכי חשוב - שקט, שקט, שקט! הוא יהיה בסביבה לימודית לכן מאוד חשוב שיהיה הכי שקט שאפשר, לכן בגדול בניתי על מארז איכותי של אנטק ושאר חלקים שקטים (מאווררים, הארדיסקים) ותכלס זה חלק מהסיבה שהתקציב גדול יחסית לצרכים. - ציוד היקפי: מסך, מקלדת ועכבר (רמקולים אין צורך) - רצוי שיהיה כונן פלופי - אין לי צורך בהאדיסק…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני סטודנט לאנימציה בבצלאל ונמאס לי לחכות עד שאני חוזר הביתה כדי להתחיל לעבוד. כבר התיעצתי בפורום לגבי קניית נייח והוא בהחלט מספק אותי בכל הקשור לעבודה כבדה ורנדור - אבל הוא לא נייד. השימוש העיקרי לנייד מלבד גלישה וצפיה בסרטים יהיה עבודה עם תוכנות גרפיקה, בעיקר 2d (פוטושופ, פיינטר, תוכנות אנימציה) אבל גם 3d ועריכה (מאיה, זי-בראש, אפטר אפקטס...) הוא לא צריך להיות מפלצת (את העבודה הרצינית אני עושה בבית) אבל אשמח אם יהיה מסוגל להריץ את התוכנות בעומס סביר. לגבי התקציב, אין לי ממש מסגרת מגבילה אבל גם אין לי דרישות תובעניות כך שאני מעדיף נייד שהכי משתלם ביחס למחיר, מקסימום ביצועים בשביל מינימום כסף. הנייד יקנה בארץ, אשמח לקבל המלצות על ספקים או מאיפה להזמין. (אני ירושלמי אם זה …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב ביתי חדש - שישמש אותי בעיקר לאינטרנט, ולכל היותר בנוסף גם שימושי אופיס בסיסיים. בנוסף - אני מעוניין שיהיה בו כרטיס מסך מספיק טוב כדי שאוכל לצפות באיכות HD ביוטיוב או בסרטים על המחשב, ושאוכל אפילו לחבר לטלוויזיה אם ארצה. (בנוסף כמובן אני רוצה ווינדוס, וגם מקלדת חדשה - פשוטה כמה שאפשר ואלחוטית) 1. תקציב מקסימלי - בעיקרון אין ממש תקציב מקסימלי, אבל לדעתי המחשב עצמו (ללא המקלדת, עם הווינדוס) אמור להיות בסביבות גג 3000 אז אני מעדיף מחירים באיזור הזה. אני מעדיף לנסות לחסוך במידה ואפשר - אבל אין צורך להתפשר סתם. אם יש משהו שישפר את ביצועי המחשב בצורה טובה בהרבה והוא עדיין יעלה עד 3000 - אני מעוניין בו. 2. שימושי המחשב - פירטתי. אינטרנט וצפייה …
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום , ברצוני לקנות מחשב נייד לצורך אופיס , אינטרנט ותוכנות קלות. המחשב לא צריך להיות מהיר ולהפעיל משחקים כבדים , הוא לא נועד לזה - אלה לעבודה. חשוב שהמקשים יהיו נוחים להקלדה מהירה (מחשב לסטודנט ללמידה). תודה רבה, אבי
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
שלום, אנא עיזרו לי להחליט בין 2 המפרטים... אם למישהו יש רעיון יותר טוב (עד 3000 ש"ח), אשמח לקרוא המחירים הם מהאתר של KSP (היכן שאני מתכוון לקנות, בחיפה) P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) 990 NIS IS7-E2 (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA 430 NIS 256MB A-DATA *2 500 NIS PEAK RADEON 9550 TV,DVI 128MB 430 NIS ? MAXTOR 80GB (8MB) SATA 500 NIS CDRW Lite-on 52 x 32 x 52 (box) 190 NIS ATX MIDI 400W PFC, usb 220 NIS TOTAL 3260 Athlon XP 3000+(512k 333) 850 NIS NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 480 NIS 256MB A-DATA *2 500 NIS PEAK RADEON 9550 TV,DVI 128MB 430 NIS MAXTOR 80GB (8MB) SATA 500 NIS CDRW Lite-on 52 …
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
המפרט מיועד לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט (כולל הורדות...) + משחקים קלים מאוד לילדים עד גיל 5 57 Sony Floppy Drive 1.44 1 LITE ON 52X32X52 Retail 2 164 Westren Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM JD 1 362 FOXCONN TA 192 Alaska black 450W 1 216 Epox EP-5PLAI 1 450 Intel Celeron D 335J 2.8GHz 256KB LGA775 Box 1 607 Samsung 256MB DDR 400 Original 2 362 Club3D ATI Radeon 9250 128MB 64BIT AGP 1 237 2455 ומה אני יכול לעשות אם אני רוצה לרדת לסביבות 2200 ש"ח ועדיין להשאר עם מפרט מתאים ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב שלי מחשב טוב אבל אני רוצה יותר טוב עכשיו הבעיה שאני לא יודע כמה לבקש עליו הנה המפרט: לוח אם INTEL D865PERL CHPSET 865PE זה הלוח אם: http://www.maximus.co.il/Product.asp?Pid=IN80003&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=26&aff=zap# מעבד P4 2.66GHZ HT זכרונות DUAL 512MB??(256x2) kingston 800MHZ כרטיס מסך GEFORCE 4 MX440 128MB GAINWORD דיסק קשיח MAXTOR 80GB SATA כוננים DVD LG SAMSUNG צורב 12 -8 -32 כונן דיסקטים 1.44 מסך MAG 19 אינץ' מסך מעולה 1152 על 864 ב100 הרץ כמעט שטוח לחלוטין טיפ טיפה והוא שטוח לגמרי באמת מסך טוב דגם XJ810 מקלדת פשוטה ועכבר של מיקרוסופט ,מארז פשוט אבל עם שני מאווררים + מאוורר על המעבד כמובן. אז מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 924 צפיות
-
-
היי חברים, אחרי שעזרו לי כאן להחליט שבתקציב שלי האופציה הטובה ביותר בשבילי היא PC נייח אותו אחבר למסך 4K, אשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 6000 ש"ח. אפשר לחרוג ב-500 ש"ח אם אתם ממש ממש מתעקשים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים ב4K (כשלעתים הפורמט הוא HEVC, כלומר הכבד יותר) והנפשות. בגדול, אדובי פרמייר ואפטר אפקטס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. את המחשב אחבר למסך Dell 4K U2718Q 27" IPS (לא קשור לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפ…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, בגדול מדובר על מחשב שיעבוד יותר כפורטל גישה - ישנו מחשב נייח גדול ועוצמתי בבית שעליו ישבו התמונות הרלוונטיות ובמחשב הנייד זה יהיה יותר הצגה ללקוח ותיקונים גרפיים ושינויים יתבצעו מרחוק. (אשמח להמלצה על תכונה שמאפשרת את זה בצורה חלקה) כמובן שאם בתקציב הזה יהיה אפשרי לערוך גם תמונות וקבצים גדולים מאסיביים ומורכבים בזריזות ללקוחות גם יהיה נפלא. * מטרות המחשב? תוכנות עיצוב ועריכת תמונה : photoshop ותוכנות CS 6 השונות.... * גודל המסך?14-17 לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd 180Gb \ 500GB \…
-
- 6 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום. אני מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב הנדסת חשמל ומעוניין לקנות מחשב 15.6 אינץ'. שימושי המחשב הם לימודים, ניידות וטיפה משחקים לא חייב ברזולוציה הכי גבוה. ראיתי כמה מחשבים שעונים על הצרכים שלי המחשב יקנה באילת. רציתי לדעת איזה מבין המחשבים הבאים עדיף גם מבחינת מחיר וגם מבחינת מפרט. האם שווה לשלם 2000 שקל יותר לדגם היקר שאני מתלבט או שהדל יספיק. אם יש הצעות למחשב אחר על פי הדרישות שלי מהמחשב אשמח להצעות. הצעות עד 6000 שח. https://ksp.co.il/?select=&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=47978&txt_search=Dell+Inspiron+15+7000&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= …
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
ב-FAQ זה נרכז את השאלות הנפוצות ביותר המתעוררות בנושא זכרונות למחשבים ניידים. אני מודה לכל מי שתרם ותורם ל-FAQ זה. כל מי שיש לו שאלה או רעיון לשיפור ה-FAQ מוזמן לפנות אליי בפרטי. ש: האם אני יכול להוסיף זיכרון למחשב הנייד שלי? ת: במרבית המקרים כן. ברוב הניידים המודרניים יש שני סלוטים לזכרון. חלק מהדגמים מגיעים עם סלוט אחד פנוי כך שניתן פשוט להוסיף. גם אם שני הסלוטים תפוסים, אפשר להחליף את הסטיקים בגדולים יותר וכך להגדיל את הנפח הכללי. בחלק מהמחשבים (לרוב אולטרא-ניידים) סטיק אחד של זיכרון מולחם ללוח ולא ניתן לשדרגו. במקרים קיצוניים (ונדירים) ביותר, יש רק סטיק אחד והוא מולחם, ואז לא ניתן לשדרג זיכרון כלל. ש: האם זיכרון של נייד שונה מזיכרון של מחשב רגיל? ת: כן. המחשבים הרגי…
-
- 0 תגובות
- 23.2k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם ביצירת מפרט למחשב חדש עבורי. בדרך כלל אני נוטה לשמור על הציוד שלי לאורך זמן, ולכן אני צריך מחשב שיחזיק מעמד וישרת אותי כמה שנים קדימה (3-4 שנים לפחות) ללא שדרוגים. מבקש מפרט שיהיה מלא עם כל מה שצריך להיות כלול במארז (כולל המארז עצמו חחחח). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 ש"ח (ללא ציוד היקפי). אם תהיה סיבה/המלצה משמעותית להוסיף יותר, אני אשקול לחרוג, אבל כמובן שמעדיף שלא. אם נראה לכם שהתקציב ממש לא תואם את המציאות והדרישות שלי, אשמח שתאירו את עיני ואעדכן בהתאם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זהו כרטיס מסך הכי פשוט הארד דיסק 160 גיגה כרטיס קול פשוט ! תודה לכולם
-
- 1 תגובה
- 490 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרתכם אני רוכש מחשב שמיועד לעריכת וידאו בצורה מסיבית, שימוש בעיקר בתוכנות של אדובי. אשמח להמלצות לשידרוג: האם לשדרג מעבד ל 9900K הם לשדרג לכ.מסך 2080 ? יש לי עוד כ4000 פנוי אחרי המחיר של מפרט זה. ואם יש המלצות לשינוי קונפיגורציה אשמח לשמוע, חשוב לי מחשב חזק ושקט זה המפרט שהציעו לי : מעבד Intel i7-8700K 6 Cores / 12 Threads 3.7 GHZ up to 4.7 GHz …
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
הי, אני חדש פה ואני צריך עזרה :] יש לי 2000/2500 ש"ח ואני רוצה להשוות בין שני מחשבים כדי שיהיו פחות או יותר תואמים מסחינת ביצועים (FPS) . המפרט הראשון : CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+ Motherboard Name Gigabyte GA-K8NF-9 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) System Memory 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM) Video Adapter Radeon X1950 Series Secondary (512 MB) - חצי עובד (מתחמם יתר על המידה , מאורר עובד /נקי , אבל הייתה איזה הפסקת חשמל אחת שהרסה אותו....) מפרט שני : מעבד /דיסק קשיח / כץמסך מתחממים יחסית הרבה (מעבד על 59 -62 מעלות) CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) Motherboard Nam…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ויש לי תקציב של 4500שקל אני לא צריך מסך מקלדת וכו... אני רוצה מחשב אינטל לשימוש בעיקר למשחקים ומוזיקה הציעו לי את המפרט הזה אבל אני לא יודע אם הוא טוב והחלקים מתאימים אחד לשני. INTEL P4 2.8GHZ HT(לא פרסקות)( 1100ש"ח) לוח אם: ASUS P4C800 DELUXE(1180ש"ח) זכרון: SAMSUNG 2X256MB DDR 400 MHZ(600) דיסק קשיח: WD 80GB 7200RPM S-ATA 8MB(450) כרטיס מסך: GIGABYTE G-FORCE FX 5200 128 MB(411) מארז: RAIDMAX SCORPIO 868 SILVER 420 WATT (390) צורב: (180)SONY 52X32X52 כונן דיסקטים: ב50 ש"ח מה דעתכם על המפרט? אם יש לכם משהו יותר טוב להציע במחיר הזה אז אני פתוח להצעות
-
- 9 תגובות
- 995 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6Mb 1333mhz BOX העולה 1000 ש"ח או Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHZ 12MB 1333MHZ BOX 1230 ש"ח או Intel Core i5 750 2.66GHZ 8MB LGA1156 BOX 1100 ש"ח מה עדיף? המעבד יעבוד בשיתוף פעולה עם PNY nVidia Quadro FX580 512MB . המפרטים של הE8500 והQ9550 מוצעים עם זיכרון 4GB DDR2 1066MHZ DUAL CHANNEL, בעוד הi5 750 מוצע עם 4GB DUAL CHANNEL DDR3 1333MHZ. הפרש המחירים הוא סביב ה100 ש"ח, כך שההחלטה היא בסופו של דבר איזה מעבד+זיכרון יעיל יותר לכרטיס הנ"ל. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי חבר המעוניין לרכוש מחשב בתקציב הנ"ל. באייבורי נתנו לו כמה הצעות - המעניינות שבהן, לדעתי, היו - Dell Inspiron 3421, HP Pavillion SleekBook. נטיתי יותר לכיוון ה-Dell - גם בגלל הסוללה (שישה תאים), וגם בגלל המעבד (i5 מול i3), אך כיוון שראיתי עליו ביקורת שלילית (המון תקלות - ויכול להיות שזה היה מקרי), וכיוון שאני לא מתעדכן בחדשות החומרה כבר שנים, העדפתי להתייעץ איתכם. אין העדפה מיוחדת לגודל מסך (מ-13" ואילך אני מאמין שזה בסדר). אין העדפה מיוחדת לחיי סוללה ארוכים (סביר ואילך). סה"כ הבקשה היחידה שלו היא שמערכת ההפעלה תעבוד בצורה חלקה, כולל כמה תוכנות ברקע (לא מדובר במולטי-טאסקינג מטורף). אין העדפה מסוימת לחנות - עדיף שתהיה בארץ, ואם יש אפשרות באזור המרכז, אבל ל…
-
- 16 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום,אני צריך מחשב למשחקים כבדים כמו Gta Iv,Pes 09,Lord of the rings:Conquest,Hero,Mafia 2 וכו'... ואני מצפה שהכל יעבוד על רזולוצייה גבוהות. כמו כן,אני מעצב בפוטושופ וכדומה אז הוא צריך להיות בהתאם. אני גם מתכנת בשפות כמו C פלוס פלוס,אסמבלר וC שרפ אז אם זה דורש משהו שתדעו... אין צורך בשום ציוד הקפי,ואני לא צריך OC,וגם לא צריך צורב. אם אפשר שהמארז יהיה בצבע שחור/כחול כהה שיתאים לצורב שלי :] אין גם צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט,והארד דיסק של 320 ג'יגה לפחות,עדיף 500... תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-