עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לי לשימושים הרווחים הבאים: 1) מספר דפדפנים פתוחים במקביל (בד"כ כ-2 כרום ופיירפוקס אחד) עם לא מעט (עד 20) טאבים פתוחים בכ"א. 2) במקביל, תוכנות נוספות רצות, כגון וורד, אקסל, paint.net וכד'. מן הסתם הייתי שמח לתוכנות כבדות יותר במקביל, כמו עריכת וידאו/גרפיקה/וקטורים וכו'. 3) נגזר מהשניים הראשונים - חושב לשדרג מהלכים ולהשתמש בשלב מסויים בשני מסכים במקביל, אז כמובן חומרה וכ. מסך שיתמכו באופציה הזו (למימוש עתידי, כרגע אין תקציב לשני מסכים). בנוסף: 4) תוכנות מעט כבדות יותר, כמו תוכנות ניתוח סטטיסטי - stata (למרות שבחומרה הקיימת שלי, בת 5 שנים, אין לי בעיות מיוחדות איתה), ואקסלים עם הרבה שורות - עשרות אלפים - ועליהם הרבה חישובים (יש בע…

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  2. דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12207 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10902 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H55N-USB3 s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1333, PCI-E, VGA, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10589 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 דיסקים קשיחים: Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10225 צורבי DVD: Samsung SH-S223B / SH-222AB DVD±RW x22 Black SATA http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=6410 מארזים: Antec Sonata Proto Quie…

• 6 תגובות
    • 619 צפיות
  3. אני הבנתי שיש להם אחריות בארץ, אבל בארה"ב אומרים לי שזה רק אחריות למדינה שבה נקנה המחשב. מישהו קנה לאחרונה ויכול להסביר לי איפה זה עומד, או איזה דגם אפשר לקנות?

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  4. Started by obali,

אהלן, אני זקוקה למחשב נייד לצרכי CAD וגרפיקה (לא באופן יומיומי, בערך אחת לשבוע), לפעמים גם קצת תלת מימד ורינדורים. טווח המחירים שהייתי שמחה להגיע אליו הוא 3000 - 3500 ש"ח, אבל אני יכולה גם לחרוג מזה אפילו עד 4.5K אם ההבדל משמעותי וזה מה שיאפשר לי להשתמש בו ביעילות לאורך שנים רבות יותר. * מטרות המחשב? כאמור, CAD, גרפיקה, קצת 3D, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....) * גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק נשים גדול בנוחות) * משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גמיש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 …

5. שלום רב, מחפש נטבוק שיוכל להריץ משחקים (לא ברמת גיימר או משחקים עדכניים ביותר), שמתי עין בעיקר על אסוס 1215 עם ION2. האם יש המלצה נוספת או טובה יותר?

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  6. Started by Salwaby,

אוקיי, אני מחפש עזרה בבניית מפרט לחבר, כהשימושים הם בעיקר יומיומיים עם שימוש בתוכנות עריכת מוזיקה. התקציב הוא עד 2500 ש"ח ללא חריגה, אין צורך בשום ציוד היקפי. בנוסף הייתי מעוניין שהמחשב יוכל להתמודד עם משחקים מודרניים ככה שכרטיס מסך mainstream בינוני, כמו ה gts450 או בגרסאת ה OC שלו, גם חשוב שייכנס למפרט. תודה רבה לכל המייעצים ! *בניתי את המפרט הבא בכוחות עצמי, כמובן שאני לא מומחה אבל זה הסדר גודל של הרכיבים שאני מאמין צריך במחשב : (מ KSP) מעבדיAMD Price Units Total Athlon II x3 Triple Core 455 3.3Ghz Socket AM3 Box 380 1 380 למעבדי אם לוחותAMD GIGABYTE Price Units Total M68M-S2P AM2+, AM3, nForce 630a, DDR2 1066, GeForce 7025 230 1 230 זכרונות DDR3 1333Mhz Price Units…

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  7. חשוב מאוד שתהיה אחריות בינלאומית כשאהיה בחו"ל. גודל מסך לפחות 15". שהרזולוציה לא תהיה גבוהה מדי בשביל שהטקסט יהיה גדול וקל לקריאה. חשוב שהמסך יהיה איכותי, חד וברור. עדיף מחנות באיזור הצפון. * מטרות המחשב? : עבודה משרדית, מוזיקה וסרטים עד 720p * גודל המסך? לפחות 15" * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן שיהיה ארוך נגיד 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. עדיף כמה שיותר יציאות USB. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB 5400RPM 8MB לפחות * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחב…

• 0 תגובות
    • 508 צפיות
  8. Started by below_z,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסטודנט למדעים מדויקים, משרדי, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מטלב וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. (ללא מסך). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מת…

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  9. Started by Bulugulu,

אהלן, בניתי את המפרט הזה במטרה לשחק בהגדרות מקסימליות\גבוהות עם AA, ברזולוצית 1920X1200 (מסך אחד). זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ מעבד Intel Core i5-2500K Tray http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=15701 כמות: 1 מחיר: 982 ש"ח ( למזומן:962 ש"ח ) CORSAIR 8Gb Kit (4GX2) CMX8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14106 כמות: 1 מחיר: 689 ש"ח ( למזומן:675 ש"ח ) Twintech GTX580 1536MB GDDR5 DUAL DVI HDMI - RETAIL לרוכשי מחשב חדש בלבד http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=13985 כמות: 1 מחיר: 2,284 ש"ח ( למזומן:2,238 ש"ח ) קירור למעבד CoolerM…

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  10. Started by poki366,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ושיוכל להריץ MW3 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty modern warfare 3, starcraft 2 world of warcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס 3. האם יש צור…

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  11. מחפש לקראת הלימודים מחשב נייד עד 7000K לצורך עבודות משרדיות והרצת סרטים בHD ללא משחקים בכלל. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,) * גודל המסך: בין 13'' ל 15.6'' * מסך: מט * מעבד: i5 ומעלה *זיכרון RAM: רצוי 8 * משקל רצוי: כמובן שאשמח לכמה שיותר קל (אולי יהיה צורך לסחוב אותו לאוני') * זמן סוללה : מעל 4.5 שעות * יציאות מיוחדות: HDMI , USB 3.0 , * בלוטות: לא מחייב * כונן קשיח: SSD * כונן CD/DVD : לא מחיייב * כונן Bluray: לא * אחריות : 3 שנים אשמח לעזרה בעיניין.

12. Started by vemplord,

שלום רב, מחשב שמיועד ל 80% צפיה ב HD ו 3D בלו ריי ו MKV ו 20% פוטושופ בסיסי אינטרנט ועיבוד תמלילים. כמו כן אני זקוק ל spdif. האם המפרט המצורף יענה על הדרישות? (יש להוסיף 6450HD ודיסק של 1 טרה שלא מופיעים שם) האם כדאי להוזיל במעבר לAMD? (אם כן, איזה מעבד ואיזה לוח) בברכה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 518 צפיות
  13. היי לכם! יש לי בעיה, בשעה האחרונה המחשב עושה לי בעיות תצוגה חבל"ז, המסך מחשיך וחוזר ואז מופיע הודעה: nvidia windows kernel mode driver אירעה שגיאה וזה קורה כל דקה שתיים, בבקשה אני ישמח לעזרה דחוף! המחשב שלי במפרט בצד ASUS זה קורה כל פעם שאני פותח חלון בדפדפן או תוכנה חדשה וגם סתם כך תודה, דובי. עריכה: התקנתי דריברים מחדש לכרטיס מסך וכן את פיירפוקס והסתדר

14. Started by Morfium,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לחברה שלי עד 1500 שח (כמובן רצוי פחות) אם זאת המחשב אמור להיות להרבה שנים, כמו המחשב הקודם שלה ז"ל שפעל ללא דופי משהו כמו 6 שנים . הדרישות הם בעיקר : * עבודה משרדית * סרטים (לא אמור להיות HD למרות שבטח כל מעבד מריץ את זה בקלות) * מוזיקה. רצוי שהמחשב יהיה חסכוני בחשמל ושקט .... אין צורך בציוד היקפי. חשבתי על Intel עם Core I3 (שכולל כרטיס מסך בפנים) או כמובן AMD (שגם יכלול כרטיס מסך בפנים) אודה מאד לעוזרים .

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. מפרט לעבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ , אדוב אילוסטרייטור, מאיה, 3D STUDIO MAX , AUTOCAD תוכנות עריכה של וידאו גם שמשתמשות במעבד של הGPU וכו' עד 3K זה אומר שזה רק מעבדי AMD? שווה לקנות חלקים לבד ולהזמין נניח מעבד I7 מחו"ל? או שזה יוצא בכל מקרה יקר יותר? אם זה מחשב עד 3 אלף (עם אפשרות חריגה עד ל3.5K) וצריך גם כרטיס מסך טוב , מומלץ ללכת על מעבדי ATHLON 2 X4 ? או שרק על PHENOM 2 X4 ? איך מעבדי הLIANO ל DESKTOP ? ועל איזה כרטיס מסך מומלץ ללכת בתקציב כזה?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by talevi83,

היי האם הכרטיס מסך הזה :intel graphics hd 3000 מסוגל להריץ תוכנות כמו פוטושופ וסירטי HD?

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  17. שלום. אשמח לקבל את עזרתכם בבניית מפרט: . מה התקציב המקסימאלי? - כ-2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200~300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הורדות וצפייה בהן (גם HD), אופיס, גלישה, צפייה ישירה, משחקי אינטרנט (לא משחקים כבדים) וכל מה שילדים בגיל בי"ס יסודי צריכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרו…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by dwking3,

מפרט זה הורכב ב - www.1pc.co.il - רשת חנויות א&א מחשבים CPU: Intel Dual Core i3-2100 3.1G 3Mb 65W 1155 Box - With Graphics ₪ 589 x 1 MotherBoard: Gigabyte GA-H61M-S2-B3 Intel H61 Chipset balk ₪ 288 x 1 Memory: Kingston 4Gb 1333MHz DDR-3 ₪ 125 x 1 HDD: Western Digital 500Gb 16Mb Sata 3 Caviar Blue ₪ 214 x 1 Case: Thermaltake V3 Black 120mm Led Fan - בקניית מחשב חדש ₪ 199 x 1 Power Supply: SeaSonic ET 500W Active PFC 120mm 4*SATA 8-pin PCI-E - בקניית מחשב חדש ₪ 260 x 1 Video Card: GIADA GeForce GTX 560 TI 1GB GDDR5 PCI-E HDMI Limited Stock - בקניית מחשב חדש ₪ 944 x 1 Optical Drive: LG X22 Super Multi DVD Burner Black Sata ₪ 110 x 1 ---------------------…

• 42 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. שלום, אחותי מעוניינת במחשב לאינטרנט, אופיס, סרטים וצרכים כלליים. המחשב יהיה מחובר לטלוויזיה FHD ומסך 22" של dell- שתהיה יציאת hd לכרטיס. חשוב שיהיו חלקים איכותיים ואמינים כדי שהיא לא תצטרך להתעסק עם זה לטווח כמה שיותר רחוק (ספק כוח או כרטיס מסך שנשרף פתאום). סאונד: אני מניח שמספיק כרטיס קול מובנה, אך לוודא שיהיה טוב- שמיעת מוזיקה ברמקולים של מחשב וסרטים. לגבי התקציב: הגדרתי תקציב אך אני מניח שאפשר לעשות את זה בפחות.. לא חייבים למתוח את התקציב למקסימום אם הדרישות מסופקות. עדיפות לחנות באיזור המרכז. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  20. Started by Apexa,

.................................................................................

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  21. Started by michal33,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD ומעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינץ' של סמסונג (דגם 2253BW ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום, טוב, כרגע לאחר חזרתי ממילואים, ההתלבטות היחידה היא בין שני המחשבים הבאים: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=5173 http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3232 מבחינת מיפרט שניהם עונים על השדרישות שלי והמחיר שלהם פחות או יותר דומה, על כן עומדת השאלה מה עדיף מבחינת ביצועים לצד מארז חזק. תודה, דרור

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  23. בוקר טוב לחברי הפורום. מעוניין בחו"ד על המפרט הנ"ל. המטרה של המחשב להיות רב תכליתי זאת אומרת מספר פעולות בו זמנית, גיימינג קל, קצת מולטימדיה HD וכו' 1 אינטל מעבדי Price Units Total Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 995 1 995 GIGABYTE Price Units Total לוחות אם למעבדי אינטל P67A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E 530 1 530 זכרונות DDR3 1600Mhz Price Units Total 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel CL9-9-9-24 200 1 200 מסך כרטיסי Sapphire Price Units Total HD 6570 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 370 1 370 קשיחים דיסקים Samsung Price Units Total 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ 255 1 255 צורבי DVD Samsung Price Units Total SH-S223B …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום למומחים, אחרי 4 שנים טובות עם המחשב הנוכחי הגיע הזמן לשדרג. המחשב הנוכחי מצויין ושרד המון, ושני הדברים היחידים שבגללם אני מחליף הן א. משחקים חדשים כבר לא עולים (אם כי PES 12 עולה!) וכי כמות הקיבולת שלו מגוחכת (80GB). השימוש שלי במחשב הוא בעיקר בצפייה בסרטים ובמשחקים (המשחקים שאני מדבר הם משחקי ספורט למינהים, כמו פיפא NBA2K12 וכו' וכמו כן משחקי מלחמה כגון באטלפילד וכו'). כמובן אחד הדברים החשובים מבחינתי הוא מחשב שיחזיק מעמד. פעם הייתי מחליף אחת לשנה - שנתיים ועכשיו אני כבר 4 שנים עם אותו מחשב וגם הוא ממשיך לעבוד ולחיות בצורה מצויינת (פשוט כבר לא יכול להתאים לצרכים שלי). אם המחשב הבא שלי יחזיק את אותה כמות - אהיה אסיר תודה. http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=…

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  25. Started by Nadav Yesh,

שלום לכולם, הנה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. כמובן שעדיף לחסוך 100-200 ש"ח, אך לא על חשבון הביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ועבודה משרדית (לימודים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed, HAWX, COD, BF. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך - אני מניח שאקנה בסביבות 2…

• 3 תגובות
    • 735 צפיות

דיונים חדשים בפורומים