עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by DarkEnergy,

יש לי מחשב נייד של ASUS , דגם: 1215N, המטען הנייד כנראה אתמול נהרס, היה ריח של שרוף שהזכיר ריח של רובה "פיקות" למי שמכיר. האחריות שלי תקפה עד 09/11/2011, ככה שאני חייב להגיע לשם בראשון כדי לגמור את העיניין הזה כמה שיותר מהר, את המחשב רכשתי מ-KSP ב-09/11/2010, החשבונית אצלי ורשום בה שיש לי שירות איסוף והחזרה ע"י מעבדות סרבפרו. אני לא ממש יודע מה כדאי לי לעשות, להופיע אצלם במשרדים עם המטען והקבלות, או לטלפן אליהם ולקוות שהם לא ימרחו את ה-3 ימים שישארו בתקווה שהם לא יצטרכו להחליף לי לחדש. עצות? דעות? אני כרגע תקוע בלי נייד בדיוק כשאני צריך אותו, אשמח אם מישהו התעסק איתם ויודע איך אפשר לגמור את זה כמה שיותר מהר

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  2. Started by ExetRox,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים במיוחד וסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ושאר המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך מסך ואני גם לא סגור על הגודל כל כך אבל אני חושב ש-22 אינץ' זה סוג של ברירת מחדל. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם. אני מחפש מפרט לשימושים כלליים בתקציב של עד 2K. (אפשר למתוח בקצת אולי עוד 200 ש"ח) המפרט לא צריך לכלול ציוד היקפי, דיסק קשיח וכרטיס מסך (יש לי Gforce 9600GT 1GB ) אני מעדיף לקנות דרך KSP, ואני מעוניין במארז THERMALTAKE V4. אני רוצה לוח שתומך בזיכרון DDR3 1600Mhz, אני רוצה לשים 8G זיכרון DDR3 1600Mhz, הלוח צריך להיות עם 2 חיבורי SATA3 לפחות עם חיבור ESATA ו FIREWIRE ו 2 חיבורי USB3. אני מעדיף לא לקנות ספק כוח גנרי. זהו זה ... תודה מראש על העזרה.

4. Started by omfglol,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח - רק אם זה ממש שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רק משחקים. עובד עם VISUAL STUDIO לפעמים אבל זה לא כזה משנה לפי דעתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…

• 2 תגובות
    • 970 צפיות
  5. Started by levelone,

אתמול רכשתי את המחשב ThinkPad X121E שהוא בעל מסך 11.6". המחשב יגיע אלי כנראה ביום ראשון ורציתי לדעת אם מסך בגודל כזה יתאים לשימוש משרדי בסיסי (מצגות, אימייל, ומעבדי תמלילים), צפייה בסרטים (שבעקרון תעשה ע"י שימוש במסך חיצוני) וגלישה באינטרנט? בחרתי דווקא במחשב בעל מסך קטן מכיוון שאני משתמש בתחבורה ציבורית כל הזמן, המחשב יהיה איתי בטיולים, ובגלל שאני כל הזמן צריך לעבור מחדר לחדר. אתם חושבים שיש מחשב אחר שיותר יתאים לצרכים שלי? עוד שאלה קטנה שלא ממש קשורה לנושא: יש תיק מומלץ להגנה על המחשב? בגלל שהוא יהיה איתי הרבה בטיולים אני לא רוצה שהוא יקבל מכה וישבר. אני אשמח לדעת איך אני יכול להגן עליו מפני זה. תודה לכולם, levelone.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?3 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב: משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: חדשיםביותר -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך: רזולוציה: 1280X1024, גודל: 17 (נראה לי ככה, המסך הוא syncmaster 730B ובדקתי ברשת וזה מה שהעלתי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אבל זה לא כ"כ משנה לי, העיקר שירוץ חלק 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני אכתוב בסעיף 9. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב, רק שלא יהיה טרקטור ששומעים גם בחד…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. הקפצה: שלום, מבקש את חוות דעתכם למפרט הבא. ייעוד המחשב: רב תכליתי תקציב: עד 3,300 ש"ח, בלי חריגה, לא כולל מסך וציוד היקפי. מעבד: Intel Core i7 2600k 3.4 GHz גרסת Tray לוח אם: Intel DH67CL כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTS450 זכרון: 2x2GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz כונן קשיח: SAMSUNG F3 1TB קירור מעבד: Scythe Katana 3 מארז: antec 300 ספק כח: SeaSonic 500W DVD בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 485 צפיות
  8. Started by diablo4u,

מחשב קל מבחינתי אפילו מסך פחות מ15 שיריץ תכני HDMI וחיבור HDMI אפשרי עם כרטיס מסך לא ONBOARD שגם יהיה חזק? או שזה לא מסתדר עם הקל? המלצות מאיפה להזמין או מאיזה חנות לקנות זה כנראה לא יהיה בהרכבה אישית - צריך עד יום רביעי הבא להגיע למלון של חבר שלי בניו יורק אפשרי?

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  9. Started by amisu,

בעקבות רילוקיישן לאפריקה אני צריך לשמר את הגנים החנוניים שלי ולהצטייד בנייד חזק. רק כהערה, אם alienware היו עושים משלוחים.. הייתי מזמין מהם. הידע שלי בניידים מועט ביותר.. אני נאמן מושבע ל pc. הקיצר.. מעבד מהדור השני של i7 כרטיס מסך 560m זיכרון 4-8gb לא צריך מעל 500gb אכסון. אם יש דיל זול עם ssd, אז בשמחה מסך 17" led fhd בטח הסכום יוצא בסביבות 8k.. עריכה: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110761616640&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123 כרגע דיי נעול על זה, למרות שהחלום הרטוב הוא alienware

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  10. יש לי מחשב נייד ASUS N55SF, המחשב הוא מחשב חדש שנקנה לפני שבוע. המחשב הזה אמור להיות די חזק עם מעבד i7 זיכרון 8 GB וכרטיס מסך NVIDIA GT 555M 2GB.. התקנתי עליו את המשחק Battlefield 3 והמשחק פועל באיכות מעולה ברזולוציה של FULL HD אבל.. שמתי לב לדבר שאני לא מצליח להבין אותו, כשאני משחק בלי לחבר את המחשב לחשמל כלומר רק על הסוללה אז המשחק קטוע ואחרי 5 דקות של משחק המשחק פשוט ניתקע ואני צריך ללחוץ על ctrl+alt+delete בשביל לצאת ממנו. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבל אז חיברתי את המחשב לחשמל ושוב ניכנסתי למשחק ושיחקתי שעתיים רצוף והכל פעל חלק ואחרי זה שוב ניתקתי את המחשב מהחשמל ושוב המשחק קרס.. ואז הבנתי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלה הטעינה. רציתי לדעת עם זאתי בכלל …

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by satlachimpo,

AMD Phenom II X4 965 Black Edition מעבד AMD GIGABYTEGA- M68MT-D3L DDR3 לוח 2 X DDR3 4GB 1333MHZ CL9 KINGSTON זיכרון Western Digital 500GB 16M AAKX SATA3 7200RPM קשיח דיסק LG DVRW X 22 SATA צורב GALAXY GEFORCE GTX560 1G DDR5 256BIT מסך.כ D.DVI / M.HDMI CASE THERMALTAKE V4 BLACK EDITION מארז Spire SP-ATX-550WATT BLACKMOON ספק

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, מבקש המלצתכם האם כדאי ושווה את המחיר? 1. מארז טרמלטק V4 . 2. לוח אם גיגהבייט GA-H67A-USB3-B3 ATX . 3. ספק כוח גיגה בייט סופרב 460 וואט. 4. מעבד I5-2400. 5. זיכרון 4G קינגסטון 1333 מה"צ. 6. כונן DVDRW סמסונג. ההצעה אינה כוללת הרד דיסק !!! סה"כ 2200 ש"ח במזומן מה דעתכם ? תודה

13. Started by PowerUser,

היי קניתי מחשב חדש לפני כמה חודשים, וידעתי שדיסק קשיח 1TB עולה בערך 250-270 שח מה קרה שהיום המחירים של הדיסקים כלכך גבוהים ? והאם מאותה סיבה עלו עוד מוצרים חוץ מדיסקים ?

14. עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב, ואני כבר לא הכי מעודכן בשוק. לכן, אני אשמח לקבל הצעות להרכבת מחשב חדש. ניסיתי להרכיב מחשב כך שכל רכיבי החומרה יתאימו זה לזה באופן אופטימלי, אבל אני לא ממש בקיא (האמת שזה בעיקר שלא קראתי מספיק את המפרט של כל רכיב ורכיב). תקציב: 1500-2500 (ואם אני ממש לא ריאלי, אשמח לדעת כמה עליי לחרוג) יישומים עיקריים: בעיקר עבודה בC וMATLAB , אבל גם למשחקים (משחקי גוף ראשון / אסטרטגיה) מסך: קיים כבר מסך 23 אינץ של LG אין צורך בציוד היקפי (לא צריך כוננים ,צורבים, מקלדת, רמקולים) צריך: מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך, מארז גדול, ספק, ומאווררים שקט: השקט של המארז לא ממש קריטי לא מתוכנן אובקלוק – (בעיקר כי אני לא יודע איך לעשות, והאם כדאי, ומה ההשלכות ) מערכות ה…

• 7 תגובות
    • 783 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מומלץ לחסוך, אבל לא יותר מידי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, קריסיס 2+1 וכאלה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לכלול מסך שתומך ב-FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר, ברזולוציה הכי גבוה…

16. * מטרות המחשב? צפייה בסרטים , עבודה משרדית , ומשחקים מאוד פשוטים לאחותי הקטנה. * גודל המסך? 11.6 * משקל רצוי? כמה שפחות ? ראיתי שהמחשבים האלה הם בסביבות ה1.5 ק"ג שזה בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה אבל רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא חייב כונן קשיח גדול. 250 כזה ומעלה. * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה כונן DVD . * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תקציב בסביבות ה1700 . אפשר לחר…

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  17. Started by zxc1,

שלום לכולם ! עד היום יש לי את המפרט הבא: מעבד Intel Core2Duo E6550 כרטיס מסך nVidia GeForce 8800GT 512MB 4GB RAM Intel DP35DP עד היום אני איכשהו שורד עם מפרט זה. אבל לדעתי הגיע הזמן לשדרג, הכרטיס מסך כבל לא אותו דבר הוא לא מסוגל לעלות משחקים די חדשים ועוד... עריכה: המחשב מיועד למשחקים. מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על חלקים להחלפה? או בכלל מפרט חדש? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  18. Started by talevi83,

היי מה אתם אומרים על המחשב הזה: ASUS K53E-SX970V‎ מחיר: 2850 ש"ח איך החברה עצמה, ASUS? איך האחריות שלהם? מישהו התנסה עם החברה הזאת מבחינת מימוש האחריות, או טיב חומרת המחשב? לקנות או לא? מיועד לסטודנט תודה לעוזרים...

• 0 תגובות
    • 889 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי שניתן לחסוך בתקציב הנ"ל בכל מקרה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא. 8. האם ישנ…

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  20. Started by danzE,

שלום ברצוני לשדרג את חלקי המחשב, למה? כי הוא ישן ואני רוצה להריץ BF3, לפני חצי שנה שדרגתי תכרטיס מסך+ספק כוח וראם. עכשיו תגידו לי מה אני יכול לשדרג, כדאי שזה יריץ לי בסדר BF3. מעבד:Intel® Core2CPU 6300@1.86 Ghz RAM: 2GB כרטיס מסך: Ati Readon 5670 HD ספק כוח:600W לוח אם:Intel Corporation DG965SS תודה רבה.

21. Started by ac1240,

איזה מבין המפרטים כדאי לקנות ואיך המחיר ביחס לתמורה ? אני מעוניין לקנות מחשב בפתח תקווה וזה אחד המפרטים שקיבלתי מאחת החנויות או שאם תוכלו להרכיב לי מפרט מחנות בפתח תקווה במטרה לתוכנת עריכה MAYA במחיר של 5-6 חייב שהמפרט יהיה מורכב מחנויות בפתח תקווה המטרה של המחשב היא לתוכנת עריכה MAYA ולמשחקים אין צורך במקלדת עכבר ורמקולים ,ללא OC [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות , צפייה בסרטים ולשחק בפיפא 2012 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  23. שלום לכולם, עד היום למשך 304 שנים הסתדרתי עם המפרט שלי : E6750 GIGABYTE-P35DS3 9800GT-1GB WD1TB G.SKILL 6144MB GBPK ללא שום בעיה אבל עכשיו אחרי שהתקנתי את BF3 ואני מקבל בקושי 19 FPS על הרזולוציה שלי 1920x1080 כשהכל על LOW אני מרגיש שיש צורך בשדרוג. אני בספק אם ישנו שדרוג כלשהו שיוכל לעזור לי מיכוון שהמעבד כבר דיי חלש ויהווה צוואר בקבוק לכרטיס מסך חדש אבל בכל זאת אשמח לשמוע חוות דעות ו\או מפרט חדש. כמובן שאעדיף לשדרג את המחשב הקיים בעלות מינימלית אבל אני מודע לכך שיש סיכוי טוב שהדבר לא אפשרי ואצטרך לקנות מחשב חדש.

• 9 תגובות
    • 947 צפיות
  24. שלום, אני מבקש המלצה למפרטים לשני מחשבים שאני מעוניין לקנות: מחשב ראשון שמיועד לגרפיקה, בעיקר פוטושופ ורינדורים (לא בזמן אמת, לכן לפי מה שקראתי, חשוב יותר מעבד וזיכרון ופחות כרטיס מסך). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה ורינדורים בעיקר, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרבה פוטושופ, הרבה סקטצ'אפ, קצת אוטוקאד. כולל רינדורים (בעיקר מקסוול, פודיום, טוויילייט) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחק…

• 5 תגובות
    • 688 צפיות

דיונים חדשים בפורומים