ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
הי אני צריכה לפטופ למתכנת שעובד עם גרפיקה. הכרטיס גרפי חייב להיות של NVIDIA ושהלפטופ יהיה כמה שיותר קל (אבל כנראה לא פחות מ13 אינץ כי אחרת קשה לתכנת) חשבתי בכיוון 4GB Ram, I5, 500 GB זמן סוללה לא קריטי. עדיפות לחברות בעלות שם אשמח להצעות ראיתי Dell Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525M מה אתם חושבים?
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שיזרים סרטי HD 1080P בצורה חלקה לטלוויזיה שמחוברת אליו (Full HD) קיבלתי הצעה למפרט: מעבד: Intel Core i3 3/1hz s1155, 3MB, GPU Core מאווררים: Zalman Extra, HDD fan, 2 X Case fan לוח אם: ASUS P8H61-M LX B3 s1155, Intel H67 DDR3 1333, DDr3 1333 זיכרון: DDr 3 1333Mhz - 4 GB Kingston דיסק קשיח: Western Digital 1TB, Black Edition, 7200RPM, SATA III כרטיס קול: ASUS GF 520 GT 2 BG DDR3 VGA DVI HDMI PCI-Ex כרטיס מסך: Integrated AC HD צורב: DVD: ASUS DRW-24B1st DVD+RW X24 Black Sata מארז: CM 690 II plus Black/Silver ATX Case ספק כוח: TopCool True 500W + 12cm Fan לפי מה שאני מבין המפרט יריץ סרטי 1080P בלי בעיה, האם אני יכול להסתפק ב Dual Core כדי להריץ 10…
-
- 2 תגובות
- 700 צפיות
-
-
הבטריה ללפטופ שבקה חיים - כיום אם אני יכול לעבוד עם המחשב כשהוא מחובר תמידית עם המטען לשקע החשמל.. אבקש הצעות למקומות לרכישת בטריה חלופית - מקורית? לא מקורית? ובמחיר לא יקר.. אודה לכל עזרה בנושא. תודה!
-
- 0 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע פתחתי פה נושא אבל חלק מהדברים לא רלוונטים והשתנה גם התקציב אז החלטתי לפתוח אחד חדש עם מפרט שפחות או יותר בניתי לאחר קריאת כמה הודעות אחרות פה. המפרט מיועד לגיימיג כבד ברזולוציה 1080p מתוכנן אוברקלוק בינוני רוצה חוות דעת לגבי המפרט, והאם אפשר להוזיל קצת ללא פגיעה בביצועים. הדבר היחיד שקצת לא נכנס בתקציב זה הארד דיסק 1TB שאני עדיין מתלבט אם לקנות או לא עקב המחירים. כמו כן אני לא בטוח לגבי הלוח אם, חשוב עניין ה sata 3 ו usb 3, ויכול להיות שישולב SSD בעתיד. Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1036 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produ…
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
http://www.israelcoupon.co.il/ נראה לי כמו מחשב די טוב, מה אתם אומרים עליו ועל המחיר? נשמע לי כמו דיל משתלם. איך הוא למשחקים?
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
המפרט שלי: מארז: raidmax tornado ספק כוח:a.pfc 12cm ss-500et 500w Seasonic לוח אם: gigabyte ga-ep43-s3L מעבד: intel core 2 duo e5200 box מאוורר: אינטל מקורי לסוקט 775 זכרון: special ops edition ocz ocz2soe8002gk 2x1gb 800mhz cL5 דיסק קשיח: seagate st3500410as 500gb sata-2 16mb כונן דיסקים: lg gh22ns30 x22 dvd+-r/rw sata black כרטיס מסך: palit geforce 9600gt 512mb ddr3עשיתי oc למעבד ל 3.5 ghz זכרון אני רוצה עוד סטיק של 2gb כרטיס מסך שיתאים למפרט
-
- 11 תגובות
- 776 צפיות
-
-
הי, מחשב לסטודנטית. מסך 13'-14' להשתדל כמה שיותר קל משמש בעיקר לעבודות (Word Excel...) וגלישה עדיף עם DVD תודה.
-
- 0 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המחשב שלי: Q6600 AC FREEZER 7-PRO CPU COOLING GIGABYTE DS3L GSKILL 2GM RAM 800MHZ CL5 WD 250GB 16MB BUFFER EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED LIBERY 400W UBER CHAKRA מכיוון שקניתי עכשיו MacBook Air, חשבתי למה לא להפוך את המחשב שלי למערכת קולנוע ביתי. השאלה שלי היא האם המפרט הזה מספיק? או שאני צריך לחזק את המחשב? בנוסף, ואני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל לא מצאתי פורום מתאים, איזה מערכת הפעלה כדאי לשים עליו? תודה מראש לעוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אודה לכם על עזרתכם. מעוניין לקנות מחשב חדש (אני ללא ידע בנושא). תיאור:1. מה התקציב המקסימאלי: 2500-3000 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא מעל 3000K, אם אין ברירה אפשר ב -300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים וזוללי משאבים), הורדות, עבודה משרדית, צפייה בסרטים, טלווזיה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : : BF3, MW3, CRYSIS2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום, אשמח להתייחסות לגבי המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב הם לצורך משחקים ברמת בינונית גבוה, תכני hd בשביל מסך hd 1080*1920 , במקביל ירוצו הרבה תוכנות כמו דפדפנים ועוד אז נראה לי שחשוב שיהיה מעבד חזק שיתמוך בריבוי משימות. מתוכננת גם עבודה מזדמנת עם תוכנות כבדות כמו סוליד וורקס ופוטו שופ. (בעיקר דורשות מעבד חזק אני מניח). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל מכם מפרט מחשב עבור אשתי לצרכי גרפיקה ללא ציוד היקפי וללא מסך היא משתמשת במחשב מדי יום לצרכי פרנסתה והיא משתמשת כבדה בפוטושופ , אילוסטרייטור לכן אשמח אם תציינו מה הם "רכיבי צוואר הבקבוק" שחשובים למחשב מסוג זה שאדע . תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - פוטושופ ואילוסטיירטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -איל…
-
- 2 תגובות
- 562 צפיות
-
-
לכולם שלום, אבקש את עזרתכם בהמלצה למחשב נייד. אם שכחתי פרט כל שהוא אשמח לקבל כל המלצה לפרט החסר. אני מחפש מחשב נייד עבור סטודנט - מהנדס מכונות. המחשב אמור להריץ תוכנות שרטוט מסך 15" צורב DVD אם יש צורך לפי דעתכם אז זיכרון 8GB אם לא אז 4GB יציאות HDMI ו WIFI חשובות כונן קשיח 500GB כרטיס מסך חזק אשר יוכל להריץ תוכנות שירטוט בלי בעיה. המחשב יקנה בארץ כך שאחריות רצויה רק לארץ. המשקל אינו חשוב. רב הזמן המחשב יהיה בחשמל אין משמעות גדולה לבטריה. מחיר סביב 4000 5000 ש"ח תודה על עזרתכם
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
אני צריך שהוא יריץ 720p/1080p חלק ואת כל המשחקים הכי חדשים על הגדרות גבוהות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך כל עוד זה הכרחי. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שיצא/ייצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדקתי את המפרטים המוכנים שמפורסמים פה באתר ונראה שהם מתאימים לצרכים שלי, אשמח אם תענו לי לשתי שאלות: 1) איפה מומלץ לקנות? אני יכול להרכיב לבד את המחשב. עדיף חנויות בירושלים או תל-אביב 2) אלו הדרישות שלי למקרה שיש לכם עוד המלצות: התקציב הוא 1500 ש"ח, אם ניתן לחסוך אז עדיף מחשב נייח לצורכי עבודה משרדית (אינטרנט, תוכנות משרדיות וסרטים). הארד-דיסק באיזור ה160GB צריך להספיק. אני יכול להרכיב את המחשב בעצמי ולעשות OC אם צריך. אין צורך במערכת הפעלה. מידת השקט של המחשב לא חשובה. אופק העדכון לא רלוונטי. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות למחשב וגם לדברים שצריך שחשוב שהיו במפרט של המחשב מטרה עבודה דברים כבדים שיצטרך להריץ Matlab אולי גם תוכנות כמו adams www.adams.com/ , צפיה בסרטים כן אבל לא דבר עיקרי תקציב בערך 8,000 שח Disk> 300GB מסך 13-12" משקל מתחת ל 1.5 קג סוללה 4 שעות לפחות כוננן קשיח לפחות 300GB בלוטות רצוי כונן CD/DVD -יכול להיות חיצוני כי רוב הזמן אני לא צריך אותו בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה עכבר פנימי רצוי מאוד Trackpoint אפשרות לחיבור של שני מסכים למחשב. כרגעה במחשב הקיים אני מחבר אותו לשני מסכים דרך תחנת עגינה מסך אחד חיבור רגיל (VGA),מסך שני חיבור (חושב שזה (DVI HDCP. מסכי מחשב שיש לי L1942PK W2246 שניהםשלחברת LG, הצעת מחיר יש עדיפות לספקים של האוניברסיטת בן…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אודה לכם על עזרתכם. מעוניין לקנות מחשב חדש (אני ללא ידע בנושא). תיאור:1. מה התקציב המקסימאלי: 2500-3500שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא מעל 3250K, אם אין ברירה אפשר ב -300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים אבל אפשר להתחשב ), הורדות, עבודה משרדית, צפייה בסרטים, טלווזיה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : : NBA2K12, MW3, ASSASIN CREED 3 -מהי הרזולוציה ה…
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך במידה וזה לא פוגע פגיעה משמעותית באיכות הרכיבים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, משחקים (לדוגמא WOW) -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? לא יודעת -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוניות (?) 3. האם יש צורך בציוד היקיפי? לא4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא (?) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חוזק …
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
Fujitsu Amilo Pro 2000 ישן מאוד כ-6 שנים, עם מע' הפ' XP הוא קורס (מסך כחול וRESET כל הזמן). מה שמוזר זה שהוא קורס רק בחדר שרחוק מהאינטרנט ז"א מהראוטר. בסלון זה לא קורס ומתחבר לרשת האלחוטית. הרשת האלחוטית עם אות חלש מאוד באותו חדר וזה על התחברות אוטומאטית. האם יש קשר של הנסיון להתחברות מהחדר הבעייתי לכך שהמחשב קורס? עדכון: בחדר הבעייתי כאשר ניתקנו את ההתחברות האוטומאטית לאינטרנט, המחשב לא קורס... מאוד מוזר!
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי לעצמי מחשב לפי התקציב שלי. שימוש המחשב הוא לעבודה גרפית, שרטוט, עריכת תמונות ווידאו, ומשחקים. אין צורך בציוד הקפי, גם לא בכרטיס מסך ולא בדיסק קשיח. חשוב שיהיה שקט, ואין צורך לעשות overclocking. חשוב שאפשר יהיה לשדרג את המחשב בקלות מכל הבחינות בעתיד. מה דעתכם על המפרט הבא? האם יש לכם המלצות לרכיבים אחרים באותם טווחי מחירים? Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1024 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2328]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2328 ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 Z68 CHIPSET, יחידות 1 ₪803 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3294]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3294 Kingston Hyper…
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
האם שווה לחכות ולקנות את המעבדי sandy e החדשים עם לוח אם שתומך lga 2011 על מנת לאפשר שידרוג עתידי למעבד חדש או שבכל מקרה עוד כמה חודשים יצא עוד socket ובכל מקרה זה לא שווה.. ואם כך,האם שווה לחכות לlga2011 בשביל שהמחירים ירדו למעבדים שכרגע נחשבים היי אנד?
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני ידגיש בהודעה את החלקים החשובים. אני מחפש מחשב נייד בגודל מינימום 15.6 בעל פלסטיקה טובה (יש ילדים בבית) , יציאת HDMI , אם אפשר ESATA , bluethooth (בשביל לחבר עכבר אלחוטי כי אני מעדיף שלא יהיה צ'ופציק מחובר ל USB ) . מצלמה איכותית ומיקרופון איכותיים ככל האפשר,מומלץ גם רמקולים איכותיים. המשקל צריך להיות סטדנרטי. חובה , צורב והכל. הרד דיסק מינימום 320GB 4GB זיכרון מינימום. אין צורך במערכת הפעלה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. חובה אפשרות להרחבה האחריות ל3 שנים. חשוב שהמחשב יהיה נוח לשימוש ככל האפשר. וחשוב שיהיה מותג מוכר שיש לו יבואן טוב ואמין. תקציב גמיש ב100-150 ש"ח. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימושים כלליים ווידאו HD. המחשב מיועד לשימוש של המשפחה אני מחפש מחשב שבעיקר יחזיק כמה שנים טובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת …
-
- 1 תגובה
- 493 צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצות למחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח. אפשרית חריגה של כ 500 ש"ח. עיקר השימושים הם למטרות לימודים (אוניברסיטה) שכוללים קימפולים של תוכנות. פה ושם בסופי שבוע הרצה של משחקים (cod 3, crysis). מעדיף שהמשקל יהיה בסביבות הסטנדרט של היום של כ 2.6ק"ג. עדיפות למחשבים של טושיבה.. גודל דיסק קשיח: 500 ג"ב ומעלה... צבע וכו' - לא רלוונטי, רק לא של כוסיות פיטר.
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, התקציב שלי הוא 2500. רצוי שהוא יהיה חזק, מהיר, ועמיד, ומלבד השימושים הבסיסיים שיהיה ניתן להריץ בו גם משחקים כמו wow. המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135013§ion=293&target=משחקים נראה מתאים לדרישות שלי מהכתוב, אבל נאמר לי שהמעבד לא טוב, ועוד כמה רכיבים לא הכי מוצלחים. מישהו יכול לומר לי איפה אפשר לשפר? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
המפרט הקיים שלי הוא: E8400 @ 3GHz Core2 Duo G.Skill - 4GB לא זוכר בדיוק מהירויות, אבל יש לו צלעות קירור עליו שחורות אני זוכר לוח GA-EP43-DS3L של GIGABYTE כרטיס מסך ATI READON HD4770 חשבתי לשדרג רק את הכרטיס מסך למשהו קצת יותר חזק בשביל משחקים כמו BF3 MW3 וכו' וכו', השאלה אם זה מסתדר עם שאר החברים במארז? ד"א הכרטיס מסך שחשבתי עליו הוא בטווח מחירים עד 800שח HIS HD5850 מה אתם חושבים? אולי כדאי כרטיס אחר? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 637 צפיות
-