עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by eladv,

לכולם שלום, אבקש את עזרתכם בהמלצה למחשב נייד. אם שכחתי פרט כל שהוא אשמח לקבל כל המלצה לפרט החסר. אני מחפש מחשב נייד עבור סטודנט - מהנדס מכונות. המחשב אמור להריץ תוכנות שרטוט מסך 15" צורב DVD אם יש צורך לפי דעתכם אז זיכרון 8GB אם לא אז 4GB יציאות HDMI ו WIFI חשובות כונן קשיח 500GB כרטיס מסך חזק אשר יוכל להריץ תוכנות שירטוט בלי בעיה. המחשב יקנה בארץ כך שאחריות רצויה רק לארץ. המשקל אינו חשוב. רב הזמן המחשב יהיה בחשמל אין משמעות גדולה לבטריה. מחיר סביב 4000 5000 ש"ח תודה על עזרתכם

• 0 תגובות
    • 495 צפיות
  2. אני צריך שהוא יריץ 720p/1080p חלק ואת כל המשחקים הכי חדשים על הגדרות גבוהות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך כל עוד זה הכרחי. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שיצא/ייצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…

3. Started by Vafel,

שלום לכולם, בדקתי את המפרטים המוכנים שמפורסמים פה באתר ונראה שהם מתאימים לצרכים שלי, אשמח אם תענו לי לשתי שאלות: 1) איפה מומלץ לקנות? אני יכול להרכיב לבד את המחשב. עדיף חנויות בירושלים או תל-אביב 2) אלו הדרישות שלי למקרה שיש לכם עוד המלצות: התקציב הוא 1500 ש"ח, אם ניתן לחסוך אז עדיף מחשב נייח לצורכי עבודה משרדית (אינטרנט, תוכנות משרדיות וסרטים). הארד-דיסק באיזור ה160GB צריך להספיק. אני יכול להרכיב את המחשב בעצמי ולעשות OC אם צריך. אין צורך במערכת הפעלה. מידת השקט של המחשב לא חשובה. אופק העדכון לא רלוונטי. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  4. Started by rriemer,

אשמח לקבל המלצות למחשב וגם לדברים שצריך שחשוב שהיו במפרט של המחשב מטרה עבודה דברים כבדים שיצטרך להריץ Matlab אולי גם תוכנות כמו adams www.adams.com/ , צפיה בסרטים כן אבל לא דבר עיקרי תקציב בערך 8,000 שח Disk> 300GB מסך 13-12" משקל מתחת ל 1.5 קג סוללה 4 שעות לפחות כוננן קשיח לפחות 300GB בלוטות רצוי כונן CD/DVD -יכול להיות חיצוני כי רוב הזמן אני לא צריך אותו בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה עכבר פנימי רצוי מאוד Trackpoint אפשרות לחיבור של שני מסכים למחשב. כרגעה במחשב הקיים אני מחבר אותו לשני מסכים דרך תחנת עגינה מסך אחד חיבור רגיל (VGA),מסך שני חיבור (חושב שזה (DVI HDCP. מסכי מחשב שיש לי L1942PK W2246 שניהםשלחברת LG, הצעת מחיר יש עדיפות לספקים של האוניברסיטת בן…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Kameha,

שלום רב, אודה לכם על עזרתכם. מעוניין לקנות מחשב חדש (אני ללא ידע בנושא). תיאור:1. מה התקציב המקסימאלי: 2500-3500שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא מעל 3250K, אם אין ברירה אפשר ב -300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כולל חדשים אבל אפשר להתחשב ), הורדות, עבודה משרדית, צפייה בסרטים, טלווזיה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : : NBA2K12, MW3, ASSASIN CREED 3 -מהי הרזולוציה ה…

• 0 תגובות
    • 474 צפיות
  6. Started by hila1212,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך במידה וזה לא פוגע פגיעה משמעותית באיכות הרכיבים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, משחקים (לדוגמא WOW) -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? לא יודעת -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוניות (?) 3. האם יש צורך בציוד היקיפי? לא4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא (?) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חוזק …

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  7. Started by guyby,

Fujitsu Amilo Pro 2000 ישן מאוד כ-6 שנים, עם מע' הפ' XP הוא קורס (מסך כחול וRESET כל הזמן). מה שמוזר זה שהוא קורס רק בחדר שרחוק מהאינטרנט ז"א מהראוטר. בסלון זה לא קורס ומתחבר לרשת האלחוטית. הרשת האלחוטית עם אות חלש מאוד באותו חדר וזה על התחברות אוטומאטית. האם יש קשר של הנסיון להתחברות מהחדר הבעייתי לכך שהמחשב קורס? עדכון: בחדר הבעייתי כאשר ניתקנו את ההתחברות האוטומאטית לאינטרנט, המחשב לא קורס... מאוד מוזר!

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  8. שלום, הרכבתי לעצמי מחשב לפי התקציב שלי. שימוש המחשב הוא לעבודה גרפית, שרטוט, עריכת תמונות ווידאו, ומשחקים. אין צורך בציוד הקפי, גם לא בכרטיס מסך ולא בדיסק קשיח. חשוב שיהיה שקט, ואין צורך לעשות overclocking. חשוב שאפשר יהיה לשדרג את המחשב בקלות מכל הבחינות בעתיד. מה דעתכם על המפרט הבא? האם יש לכם המלצות לרכיבים אחרים באותם טווחי מחירים? Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1024 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2328]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2328 ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 Z68 CHIPSET, יחידות 1 ₪803 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3294]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3294 Kingston Hyper…

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  9. Started by yan,

האם שווה לחכות ולקנות את המעבדי sandy e החדשים עם לוח אם שתומך lga 2011 על מנת לאפשר שידרוג עתידי למעבד חדש או שבכל מקרה עוד כמה חודשים יצא עוד socket ובכל מקרה זה לא שווה.. ואם כך,האם שווה לחכות לlga2011 בשביל שהמחירים ירדו למעבדים שכרגע נחשבים היי אנד?

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  10. שלום לכולם , אני ידגיש בהודעה את החלקים החשובים. אני מחפש מחשב נייד בגודל מינימום 15.6 בעל פלסטיקה טובה (יש ילדים בבית) , יציאת HDMI , אם אפשר ESATA , bluethooth (בשביל לחבר עכבר אלחוטי כי אני מעדיף שלא יהיה צ'ופציק מחובר ל USB ) . מצלמה איכותית ומיקרופון איכותיים ככל האפשר,מומלץ גם רמקולים איכותיים. המשקל צריך להיות סטדנרטי. חובה , צורב והכל. הרד דיסק מינימום 320GB 4GB זיכרון מינימום. אין צורך במערכת הפעלה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. חובה אפשרות להרחבה האחריות ל3 שנים. חשוב שהמחשב יהיה נוח לשימוש ככל האפשר. וחשוב שיהיה מותג מוכר שיש לו יבואן טוב ואמין. תקציב גמיש ב100-150 ש"ח. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימושים כלליים ווידאו HD. המחשב מיועד לשימוש של המשפחה אני מחפש מחשב שבעיקר יחזיק כמה שנים טובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת …

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  12. Started by pitter,

אהלן, מבקש המלצות למחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח. אפשרית חריגה של כ 500 ש"ח. עיקר השימושים הם למטרות לימודים (אוניברסיטה) שכוללים קימפולים של תוכנות. פה ושם בסופי שבוע הרצה של משחקים (cod 3, crysis). מעדיף שהמשקל יהיה בסביבות הסטנדרט של היום של כ 2.6ק"ג. עדיפות למחשבים של טושיבה.. גודל דיסק קשיח: 500 ג"ב ומעלה... צבע וכו' - לא רלוונטי, רק לא של כוסיות פיטר.

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  13. Started by hila1212,

היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, התקציב שלי הוא 2500. רצוי שהוא יהיה חזק, מהיר, ועמיד, ומלבד השימושים הבסיסיים שיהיה ניתן להריץ בו גם משחקים כמו wow. המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135013&section=293&target=משחקים נראה מתאים לדרישות שלי מהכתוב, אבל נאמר לי שהמעבד לא טוב, ועוד כמה רכיבים לא הכי מוצלחים. מישהו יכול לומר לי איפה אפשר לשפר? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  14. המפרט הקיים שלי הוא: E8400 @ 3GHz Core2 Duo G.Skill - 4GB לא זוכר בדיוק מהירויות, אבל יש לו צלעות קירור עליו שחורות אני זוכר לוח GA-EP43-DS3L של GIGABYTE כרטיס מסך ATI READON HD4770 חשבתי לשדרג רק את הכרטיס מסך למשהו קצת יותר חזק בשביל משחקים כמו BF3 MW3 וכו' וכו', השאלה אם זה מסתדר עם שאר החברים במארז? ד"א הכרטיס מסך שחשבתי עליו הוא בטווח מחירים עד 800שח HIS HD5850 מה אתם חושבים? אולי כדאי כרטיס אחר? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 633 צפיות
  15. Started by rami_hsn,

שלום לכולם אני מחפש נייד בתקציב +- 3500 הכי חשוב לי זה לפחות יציאת USB3 אחת, מקלדת מלאה ומסך 15.6 "מומלץ שהמסך יהיה מט" השימוש בנייד : לימודים וקצת משחקים כמו FIFA12 ו- H.A.W.X על איזה נייד הייתם ממלצים לי שיהיה הכי חזק שעומד בתקציב ובקרטריונים?? ???

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  16. Started by stoned,

המפרט העדכני (הישן רצח) שלי הוא (לפחות מה שידוע לי עליו): Windows 7 Gigabyte G31M- ES2L Intel Dual CPU E2180 2.00 GHz Ram: 2.00 Nvidia 9500 GT 1.00 GB אני כנראה קונה מסך 24 אינץ', ועד כמה רכיבים לא הכי חדשים בשוק מכיוון שאני לא כל כך נמצא הרבה זמן בבית (חייל...), וזה אומר שאין כל כך טעם להשקיע הרבה כסף בדברים הכי חדשים. אבל בנוסף למסך יש לי דילמה: האם כדי בנוסף לקנות מעבד חדש (Dual Core E6600), ועוד 4 ג'יגה ראם או במקום המעבד וה4 ג'יגה ראם עדיף לקנות כרטיס מסך בסביבות ה400-450 שח ולהוסיף עוד 2 גי'גה ראם... ואם אני קונה כרטיס מסך חדש, מה אני יצטרך לקנות בכדי שהוא יעבוד מבלי שישרף או שיהיה לי צוואר בקבוק?

17. היי, מצורפות תמונות של המפרט הקיים של המחשב, מעוניין לשדרג אותו בכמה שניתן.. משתמש בו כרגע לגלישה/תכנות/משחקים קלים-בינוניים/סרטים http://i.imgur.com/HL3Vi.jpg http://i.imgur.com/Ti1dc.jpg תודה,

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  18. Started by eran1243,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BF3,COD... בעיקרי FPS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה בתקציב. 3. האם יש …

19. היי לכולם, אני מחפשת מחשב לצרכים בסיסים (אינטרנט, אופיס, סרטים וכ"ו...)> להורים שלי, אך יחד עם זאת שיהיה מחשב חזק שישרוד כמה שנים טובות. קיבלתי מפרט והצעת מחיר מאייבורי ואשמח אם תגידו לי איך הוא, והאם אפשר בסכום של 2500 להרכיב מחשב טוב יותר: ספק כוח- a.pfc 450 w fan12 ci-power cwt לוח אם- dh61ww h61 b3 dor3 intel מעבד אינטל- ghz 4mb core i3-540 11563.06 (שוקלת להגדיל ל i5) זכרון- ceon 4gb dor3 1333mhz דיסק קשיח- gb sata2 7200 16mb hitachi500 צורב- lightscribe sata samsung dvdx22 כ.קול- מובנה בלוח אם כ. רשת- g lan 1 מובנה בלוח אם מאיץ גרפי- intel graphics מארז- in win שחור מנוקד עם usb וסאונד קדמי *הצעת נוספת למארז בעלות 355 ש"ח- ps04b atx silverstone סט א…

20. אני מחפש נטבוק לחברה שלי סטודנטית בתקציב מינימלי, מיועד רק להקלדה בכיתה. אני רואה שההבדל היחיד הוא באחריות, אבל המפרטים זהים לחלוטין בין דל, טושיבה, אייסר, לנובו במחיר הזה. אין הבדלים בכלל?

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי?7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ואשמח לצפות בסרטים באיכות HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SKYRIM,MW3,BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

• 9 תגובות
    • 689 צפיות
  22. אהלן אנשים! היום קיבלתי את הDELL VOSTRO 3450 [בגרסאת מעבד ה-i5 sandy bridge] אולם מכיוון ולא מצאתי לנכון לשלם 400 ש"ח נוספים רק כדי שהמחשב יגיע עם מע' הפעלה, הזמנתי אותו ללא מע' הפעלה. לצערי הרב, המחשב הגיע ללא דיסק של דרייברים הכרחיים וכעת אני תקוע, שכן לא ברור לי אילו דרייברים אני צריך להתקין. נכון לעכשיו על המחשב מותקן WIN 7 64BIT [עותק מקורי שיש ברשותי], אך המחשב לא יכול להתחבר לרשת, שכן אין לו דרייבר לכרטיס הרשת ואינו מזהה אותו. ניסיתי להתקין כמה מהאתר של DELL, אך לא ברור אילו אני אמור להתקין. אשמח אם אנשים יכווינו אותי מה עליי להתקין - מה הם הדרייברים עבור המקלדת והטאצ'פאד? אילו דרייברים עליי להתקין לסאונד? לכרטיס המסך? ואילו תוכנות מובנית של DELL רצוי להתקין עליו? …

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by crs2007,

היי לכולם, כיום יש ברשותי לפטופ מסוג Dell Inspiron 1520 עם כרטיס רשת אלחוטי פנימי מסוג dell wireless mini card 1390 הכרטיס אינו תומך בתקן N ואני מעוניין לרכוש כרטיס אשר תואם ללפטופ שיחליף את הכרטיס הפנימי (הכוונה למוצר פנימי שלא צריך התחברות עם USB וכו') מישהו יודע אם הכרטיס תומך? Dell Wireless 1515 WiFi a/b/g/n mini-PCI-e Card או אם יש כרטיס אחר שתומך? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  24. Started by House M.D.,

הי. יש לי שני מחשבים מדגם Dell nn5010,. הבעיה התחילה כאשר באחד המחשבים חדרו מים למסך וזה גרם לכתם מים דיי גדול. מכיוון שהכתם לא התייבש, פתחתי את המחשב ופירקתי את המסך לגמרי - עד שהגעתי לשכבות שנמצאות מאחורי ה lcd עצמו) מחזירי אור?( ושם היו המים, ניגבתי אותם. חיברתי אותו למחשב וכשהפעלתי, היה ריח שרוף לשניה אחת ואז נפסק, לצערי לא ייחסתי לו חשיבות. המחשב לא עלה. החלטתי שהבעיה במסך, אז החלטתי לנסות את המסך במחשב השני לבדוק אם המסך עובד. לצערי לא רק שהוא לא עבד, נראה שהוא גם שרף את הלוח במחשב השני כי עכשיו המחשב השני לא נדלק. המחשב הראשון עושה שבעה צפצופים, הפסקה ואז עוד שבעה צפצופים. הוא לא מצפצף מייד אלא 15 שניות מהפעלת המחשב. המחשב השני עושה שלושה צפצןפים, הפסקה ועוד שלושה.…

25. Started by maor291,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה, עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עוד לא יודע, חשבתי על 23' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 11 תגובות
    • 935 צפיות

דיונים חדשים בפורומים