ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם מעוניין לרכוש בימים הקרוביחם מחשב שישמש כשרת ביתי למטרות למידה. המחשב יריץ מכונות וירטואליות בעיקר וישמש גם כמחשב משרדי . להלן השאלון: א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוךנסות לחסוך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה שרת שיריץ מכונות וירטואליות (3-4 מכונות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SERVER 2012 R2 שימוש תמידי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט הוא : מעבד : Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם : IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI זכרונות? DDR II 667 כמות 2 512MB TwinMOS כרטיס מסך : 8800GTS 320MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E דיסק קשיח : maxtor :160GB 8MB, SATA II Teac/SONY 1.44 (Black :FLOPPY צורב :LG DVD±RW GSA-H12 x18 Beige מארז : HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ספק כוח Liberty ELT400AWT 400W: Enermax לא מיועד לoc , מיועד למשחקים וכול השאר מה דעתכם בבקשה? תודה רבה.....
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מצורף מפרט שהכנתי עבור מחשב עבודה לאוטוקד וRevit . הפרויקטים שאנו עובדים עליהם הינם פרויקטים גדולים (50,000-100,000 מ"ר) אשמח לקבל הערות/הצעות לשיפור ושינוי בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 4K. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, PREMIER, AFTER EFFECTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק עם זה 7. …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך יעוץ לגבי המחשב שלי.בהתחלה שקלתי אם לקנות מחשב חדש או פשוט לשדרג מכיוון שכרגע אין לי כל כך הרבה כסף. אז ככה,זה המפרט הנוכחי שלי: Intel Core 2 Duo E6400 ASUS P5B Nvidia Geforce 7950GT 512MB Kingston 1GBX2 וספק Thermaltake 440W.אם אני לא טועה.ובטח גם אותו צריך להעיף. והמסך שלי הוא 19" וכרגע אני לא שואף ליותר.. זה פחות או יותר מה שיש לי..עוד דבר אחד חשוב זה המארז שלי-Suprano VB1000 שלדעתי הוא קצת מוגבל במקום לכרטיס מסך חדש.אבל תעודדו אותי ותגידו לי שאני טועה. בעיקרון מה שאני רוצה מהמחשב שלי זה שהוא יריץ את GTA IV בצורה בינונית+ במצב שחיק. עזרו לי בבקשה! תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי נייח בן 5 שעובד מעולה, מערכת הקירור של המחשב מתחילה להראות סימני גסיסה וברצוני להחליף אותה תוך שמירה על המחשב. החלקים להחלפה: קירור למעבד i5-3470 תושבת 1155 קירור לכרטיס מסך AMD Radeon 7950 ספק כח (לא זוכר ) מישהו יכול להמליץ לי על הקירורים שמשתלם לשים? איזה ספק כח לקחת? (המטרה לשמור על המחשב, לא לבזבז יותר מידיי כסף על הנושא אבל גם לא לחסוך בכל מחיר).
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אם כדאי לקנות את המחשב עם המפרט הבא ( אני לא מבינה בזה בכלל). GALAXY 2835 Intel Pentium4 2.8 Ghz לוח אם 800Hhz HT Support דיסק קשיח 400GB/7200 כרטיס מסך 3D-FORCE AGP up to 128MB integranted o/b כונן DVD משולב צורב CDRW רשת 10/100Mbps כולל מסך 17 המחיר 3000 ש"ח לא כל כך חשוב לי המחיר אלא האיכות.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני 7 שנים עם אותו מחשב והגיע הזמן להחליף את העגלה... אני מחפש מפרט למחשב גיימינג וגרפיקה. אני עובד בעיקר עם תלת מימד (Blender). אני גם מפתח תוכנה אבל אני חושב שמפרט גיימינג וגרפיקה יהיה יותר ממספיק בשביל זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן מדובר בשינוי ניכר בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Blender - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=15650 אני עומד לקנות מחשב לגיימינג כבד רציתי קצת חוות דעת ממש לפני שאני קונה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט מיועד למשחקים וסרטים בעיקר. המפרט הוא עד 6000שקל מקסימום אבל רצוי מאוד! ואני מדגיש מאוד מתחת ל5700שקל. לא צריך שום ציוד היקפי פרט לעכבר אופטי רגיל של מיקרוסופט. אז הנה מה שחשבתי עליו : CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ v2.1 nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) [ ¤ 571.12 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 517.54 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 11+ Xaser Edition Highest Performance Cooler for AMD [ ¤ 169.93 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 498.43 ] 1 Video Cards : G…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב טוב למשחקים כבדים כמו GTA IV שיעבוד טוב. אני לא צריך מסך יש לי כבר(19") דברים שאני רוצה שיהיו במפרט: E8400 מעבד HD4850 כרטיס מסך אני מוכן לחרוג קצת מהתקציב עד 200 שקל אבל רק אם זה באמת נחוץ. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4K-4.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים בעיקר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם י…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מסך 17" משמע כרטיס מסך יהיה בטוח 8800GTS 320MB זה מה שחשבתי בעבר: e6400 G.skill 2048 800Mhz cl4 gigabyte ds3 WD 250GB 16MBbuffer Antec sonata2+psu450W 8800GTs 320MB LG H30 DVDRW שזה יוצא 6500 כמעט. אפשר להשוות את זה לזה? AMD ATHLON 64 4600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.4GHz 1MB CACHE - ADO4600CUBOX - BOX מחיר: ¤661 אחריות :שלוש שנים יבואן רשמי. לוח אם: DFI INFINITY NF ULTRA2-M2 מחיר: ¤491 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC2 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤2008 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤396 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERE…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר על IBM R50E. מפרט כללי: מסך-15" 512mb hd-40 XP pro Pentium M-1.7 ghz חסר כפתור "\" אבל אפשר להשתמש! אם לוחצים על המקום של הכפתור אז הוא עובד.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שנה בדיוק קניתי מחשב חדש - חוץ מכרטיס מסך כי היה לי Sapphire Radeon 7850 dual-x ( שקניתי משומש) עכשיו הכרטיס מסך שלי התקלקל ( התחיל להקריס את המחשב כל פעם שאני נכנס לfortnite לגרום למסך לקפוא ואז חייב לעשות restart ואז גם התחיל לעשות את זה סתם) אז עכשיו אני רוצה לקנות כרטיס מסך, בתקציב של 500-1000 ש''ח - המטרה של המחשב זה בעיקר gaming, אבל אני לא מחפש לשחק דברים כבדים רק דברים קלילים כמו fortnite וfifa ולא אכפת לי להיות על הגדרות ממוצעות ולא high מצרף את המפרט של המחשב שלי ( כי שמעתי שצריך שהכרטיס מסך יתאים בצורה טובה ללוח אם) Quad Core i5 7500 3.4Ghz + ASUS H110M-K DDR4 S1151 8GB Crucial DDR4 2400Mhz CL…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב , יש לי מחשב נייד Dell Inspiron 6400 , והגיע הזמן להכניס אותו לטיפול 10000 . מה זה אומר? אז ככה , הצירים של המסך קצת יצאו מהמקום והוא רופף כנראה שיצטרכו להחליף אותם ואת המסגרת. הגיע הזמן להחליף את הסוללה וכנראה גם את המטען. ורצוי להגדיל את הזיכרון מג'יגה ל2 . מישהו מכיר מעבדה טובה באזור המרכז? פתח תקווה , רמת גן והאזור. תודה על העזרה. *עריכה* למחשב כבר אין אחריות , הוא נרכש בסוף 2006.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני שואל פשוט כי אני רואה שחלק מהחלקים כבר לא מוכרים היום... ----------------------------------- אני שואל לגבי מחיר יד שניה ולא חדש ----------------------------------- מפרט מחשב: מחשב 1: מארז: Antec P180 (שעבר השתקה וציפוי פנימי בחומר אקוסטי מגומי מיוחד חוסם רעשים) לוח אם: Asus Striker Extreme מעבד: E6600 Conroe זיכרונות: OCZ 1066 1Gx2 כרטיס מסך: V.CARD: EVGA 8800 GTX AC3 version כ. קשיחים: HD: 150 GB WD Raptors 10K RPM צורב: Asus 1814BLT -=SATA=- Lightscribe ספק כח: EnermaX 620W קירור: ZALMAN 9700
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מישהו יודע את ההבדל בין מעבד P למעבד T של intel? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. תקציב: עד 2300 ש"ח, ישנה גמישות קטנה. 2. שימוש המחשב: עבודה משרדית, YouTube, Office, גלישה באינטרנט. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. רכיבים שאין צורך לכלול: DVD 5.חשוב מחשב שקט 6. אין צורך לOC 7. אין צורך לכלול תוכנות מכל סוג שהוא. 8. אין העדפה לחנות ספציפית 9. קניית המחשב מתוכננת לשבוע שבועיים הקרובים 10. לגבי יציאות חשובות, חשוב שיהיה HDMI, DVI ואם ניתן למצוא SPDIF אז מדהים אבל לא חובה 11. חשוב לשמור על אופק שידרוג המחשב 12. הינה מפרט שהכנתי ואשמח לקבל עליו חוות דעת AMD Ryzen 5 2400G 3.6Ghz Radeon RX Vega 11 AM4 - Box Asus PRIME B450M-A AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI Kingston ValueRAM 16GB (8GB * 2) DDR4 2400Mhz CL17 …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לאור הספקס הדי מדהימים בהתחשב במחיר של הY50, חשבתי פתאום- האם לא שווה יהיה לרכוש את אחד מדגמי הTN (בהנחה שיהיה די דבילי לעשות זאת על הדגם של ה4K...) ומסך טוב, להחליף את הפאנל ב5 דקות ולהנות עד הסוף? אם מוצאים מסך מתאים, למה לא בעצם? לא מצרף תקציב וכו' כי אני רק תוהה, לא מתכוון לרכוש את המחשב כרגע. אבל נשמע מעניין, במידה וכן אעשה מעבר מנייח לנייד.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
טוב שניתי כותרת והודעה. אני חושב שעכשו זה אינפרומטיבי יותר. שיקולים שלי: 1)מוכרח כרטיס קול - בהחלט דבר שאני רוצה איכותי במחשב. 2)לא צריך הרבה נפח לHD, אם כי רצוי מהירות גבוהה 3)OC קליל, משהו כמו נניח לעלות FSB קצת ודברים כאלו, ואם זאת מעדיף לשמור על קירור חזק 4)שקט - שיהיה לא שקט ברמה של איזה 10 דצבילים בקושי, אבל מצד שני לא רוצה איזה משהו רועש סביב ה40 אפילו, מעדיף משהו שקט יחסית שאוכל נניח לשמוע מוסיקה בשקט ועדיין לא לשמוע רעש המפריע מן המחשב. 5)יופי - לא ממש חשוב לי, לא אוהב את כול הקטע של מודים וכו', מעדיף פרקטיות מאשר יופי. 6)מעדיף מעבדים וכו' מהדור החדש, כלומר נניח מעבד Q9450, וכרטיס מסך גם מעדיף נניח את ה9800GTX מאשר את ה8800GTS וכו' (גם אם יוצא שמשלמים פה …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה מחשב בעיקר לצפיה בסרטים, אינטרנט וכו', כי אני לא משחק במשחקים. (לא HTPC). חשוב לי קודם כל שהמארז יהיה שקט ונוח לתפעול, ושיהיה קירור שקט למעבד. עדיף מעבד אינטל, אבל זה לא קריטי. (במידה ויש הפרש קטן בביצועים לעומת המחיר). בלוח צריך להיות יציאת אודיו SPDIF קוואקסיאלית, כרטיס רשת. לוח של אסוס או גיגהבייט. ספק כוח מתאים. זכרון של 4 גיגה. הארדיסק של W.D 1TB. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. מסך כבר יש לי (Samsung 2949HS). אני מקרית גת. תקווה שלא שכחתי כלום, תודה ענקית למי שעוזר
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עבדתי עליה משעה 8 בערב אתמול עד 4 וחצי בלילה ועכשיו אני פחות או יותר מתקין תוכנות ומנסה לתת חיים במערכת הלכתי על החלקים הנל Intel Core i5-4670K http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116899 SABERTOOTH Z87 - Asus http://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_Z87/ Vengeance® Pro Series — 16GB (2 x 8GB) DDR3 DRAM 1866MHz C9 Memory Kit (CMY16GX3M2A1866C9) http://www.corsair.com/us/memory-by-product-family/vengeance-pro-series-memory/vengeance-pro-series-16gb-2-x-8gb-ddr3-dram-1866mhz-c9-memory-kit-cmy16gx3m2a1866c9.html Hydro Series™ H100i Extreme Performance CPU Cooler http://www.corsair.com/us/cpu-cooling-kits/hydro-series-water-coolin…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עד 1500 ש"ח, לצרכים בסיסיים - אינטרנט, קצת אופיס, מוזיקה סרטים. אני מעדיף שיהיה לו כונן DVD מובנה. גודל - העדפה ל 13-15.6 (העניין הוא שבמחיר הזה מצאתי רק או נטבוקים ב 10 אינץ או נוטבוקים ב 15.6) לפי מה שראיתי אני מתלבט כרגע בין 2 הדגמים הללו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5685&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7396&CatCode=315 יש עוד משהו ששווה לראות? או להחליט בין 2 אלה... אני יודע שהסכום הוא נמוך יחסית...השאלה אם יש עוד מבחר בסכום הזה? המון תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, נניח עד 3000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף מאוד שלא 2. מה שימושי המחשב: גיימינג, הרצת MATLAB, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: MATLAB בתדירות גבוהה (אבל לא נראה לי שזה צריך להשפיע על השיקול, כל מחשב סביר יסחוב בכיף) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: רוצה להיות מסוגל להריץ בכיף משחקים חדשים שיוצאים בשנה הקרובה נניח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינצ', 1440X900 אבל יוגדל בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני קניתי בחודש אוקטובר מחשב נייד של GIGABYTE דגם W468N ויש לי מספר בעיות איתו, הבעיה הראשונה שלי(לפחות אני חושב שזאת בעיה) היא שכאשר אני לוחץ על מקשים מסויימים אני מרגיש שהמקלדת כולה נלחצת למטה ובכפתורים אחרים היא לא נלחצת. אני מרגיש שכל הפאנל שמחזיק את הכפתורים נלחץ ובחלק מהכפתורים הוא לא נלחץ ורק הכפתור שלחצתי נלחץ. אני חושש שזאת בעיה בהרכבה ולכן משתדל ללחוץ בעדינות כל פעם. בעיה נוספת היא בהתחממות של הכרטיס מסך, אני לא בטוח שזאת בעיה, יש למחשב הנייד כ.מסך 8400GS וכשאני בודק הוא תמיד על 60-65 מעלות ואם אני משחק באיזה משחק כמו call of duty4 ברזולוציות לא גבוהות הוא מתחמם אפילו ל75 מעלות. אני לא יודע האם זה תקין. אשמח מאוד אם תעזרו לי.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-