ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך רק אם ניתן ולחרוג רק אם צריך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא לעבודה של אבא שלי, שימוש רב בתוכנות של אופיס כגון WORD וEXCEL. כמו כן צפייה בסרטונים ברשת, גלישה, פייסבוק (פוקר) הורדות ושימוש בסיסי. (ניווט נוח במחשב עצמו) 3. האם יש צורך בציוד הקפי -לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -לא. רק המחשב עצמו. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב במיוחד אך שלא יהיה רעש מציק. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? -לא. 7. האם האם…
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב חדש. יש לי במחשב הישן מעבד AMD PHENOM 1 X4 Q9750 3.6GHZ. רציתי לדעת אם הוא יוכל לעבוד עם כרטיס מסך GTX 570TI ובמערכת DDR3. בנוסף יש לי הצעה ב קיי אס פי: דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8690 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman CNPS9500A LED http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=5237 לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE 880GM-USB3 AM2+, AM3, 880G, DDR3 1333, DVI , HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13138 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 כרטיסי מסך: ASUS - nVidia GTX560 Ti 1GB DDR5 DX11 2xD…
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
אני לא בטוח לגבי ההתאמה בין לוח האם, המעבד והמארז. אני הולך לשים את המחשב על השולחן (מתחת למסך?) לכן בחרתי מארז ל - HTPC. מבקש מפרט מ - KSP. מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=6727 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE Z68MA-D2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1333, 3xPCI-E, DVI, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12803 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower,…
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
דרוש מפרט למחשב עד 1000 שקל. המחשב מיועד לשימוש של ילד קטן, בעיקר גלישה באינטרנט ואולי משחקים קטנים פה ושם. *כונן בלבד(עם כל הרכיבים) ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. בעיקר שיזוז בקצב מהיר(אם זה תלוי בRAM או במעבד), עם כרטיס גרפי סביר+ והארד דיסק לא גדול מידי... 320GB מקסימום. *העדפה לחנויות באזור הצפון (במידה ואתם נותנים קישורים לחנויות) לא מתוכנן OC לא מתוכנן שדרוג מאסיבי בעתיד תודה
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
אהלן חברה, רציתי לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי: אני רוצה להריץ במחשב שלי בטלפילד 3 ומשחקים חדשים, אבל לפי הנסיון שלי מהבטא ולאחר בדיקה בCanYouRunIt, המחשב הנוכחי לא מסוגל לעשות את זה. אין לי הרבה ידע בתחום, ואני צריך עזרה ממכם..המפרט של המחשב:מעבד: Type DualCore Intel Core 2 Duo E7300, 2666 MHz (10 x 267)לוח אם: MSI G31M3-F (MS-7528) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)כרטיס מסך: nVIDIA GeForce 9500 GT (p729)RAM: System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)דיסק קשיח: Disk Drive WDC WD1600AAJS-61WAA0 ATA Device (149 GB, IDE)ספק: AC 230Wאוקיי, אז לסיכום, מה כדאי לי לעשות - למכור את המחשב, ולקנות חדש לגמרי ב3000+ שקל בערך (תלוי בכמה אמכו…
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לקבל חוות דעת אודות המפרט הבא: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪1441[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN NINJA 3 1156 + 1366 SUPPORT כמות: 1 מחיר: ₪216[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 כמות: 1 מחיר: ₪643[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: …
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
מחשב שהלך לעולמו מצריך ממני קנייה של מחשב חדש בסכום לא גבוה מדי; 3000 ש"ח. הדברים שאני זקוקה להם: - זיכרון גדול - לפחות 4 ג'יגה. - HD גדול - לפחות 1 טרה. - אני עורכת סאונד במחשבי, וברשותי כרטיס קול של ליין 6, UX2 - צריכה שהמחשב יקבל אותו כמו שצריך. - בקרוב מתחילה לימודי עריכת וידיאו, יודעת שכרטיס מסך זה עסק יקר ולא בטוחה שייכנס בתקציב הדל שלי, כך שיכול להיות שאשמור את קניית הכרטיס המסך המשוכלל לעוד מספר חודשים - כאשר יהיה רלוונטי (אשמח כמובן לדעת שאני טועה ולא אצטרך לעשות החלפת חלקים ושאוכל להשיג משהו נחמד בתקציב הנ"ל). - ושיהיה שקט, שקט, שקט. המון תודה!
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
בגדול זה לא מחשב למשחקים אלה כללי צריך מפרט שלם ואחריות לשלוש שנים על החומרה עם אפשר כמה שיותר קטן ושקט אין בעיה להכניס מעבד שהליבה הגרפית בתוכו עם זה יקצץ עלויות ואין בעיה להכניס AMD השימוש בעיקר גלישה ופיסבוק אבל לא רוצה מעבד אטום אלה משהו נורמלי יותר -זה לקרוב משפחה ציוד עיקפי לא צריך
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon II X4 630 לוח אם: GA-MA785GMT-UD2H זכרונות: Kingston DDR3 2048 MBytesX2 Ungaged PC3-10700 גרפיקה: DELL 2209WA on AMD Radeon HD 6700 Series הארד דיסק: SAMSUNG HD103SJ SATA Disk Device מערכת הפעלה: MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 תודה.
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב עד 2500 שקל אני צריך מהמחשב סרטים בFULL HD קצת מסחקים פשוטים (PES NEED FOR SPEED) לא משהו רציני מדי חשוב שיהי הרבה מקום (לפחות 1TB) הצעות יתקבלו בברכה
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יהיה אפשר לחסוך, אני אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג, אבל במקסימום 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ואולי משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מכיר משחקים, ככה שאני לא יודע איזה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין לקנות מסך חדש ככה שאשמח להמלצה בנוגע למסך (רצוי משהו ש…
-
- 37 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP PAVILION DV5. איך אני יכול לדעת את דגם המדוייק שלו על מנת להוריד לו דרייברים מתאימים?
-
- 1 תגובה
- 6.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד Dell vostro 3300 יש לי בו מודם 3G מובנה, כבר הרבה זמן שאני מדפדף ומחפש איזה דרייבר מתאים או דרך להפעיל אותו ניסיתי הכל ולא הצלחתי.. יש מישהו שהצליח להשתמש בזה ? תודה רבה..
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב כי בסך הכל יש לו פוטנציאל דיי טוב (הכל יחסי) אז ככה, (המחשב לפני 3 שנים) מעבד : Intel i5 750 2.6 עבר OC , מגיע ל3.2 אחרי הOC הוא על 30~36 מעלות! זיכרון : Kingstone 4GB ddr3 1600 כרטיס מסך : Nvidia 260GTX 1GB Leadtek Extreme לוח אם : DP55WB של אינטל הוא דיי בסיסי. עכשיו מה שאני רוצה לשדרג כמובן זה כרטיס מסך מה מומלץ למערכת שלי ? האם יש עוד חומרה שכדאי לשפר ? אם יש אפשרות להמלצה לכרטיס קול טוב , במחיר סביר , חיצוני עדיף! תודה
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב לכם. עד היום לא היה לי מחשב נייד, אלא עבדתי רק על נייחים (טובים). כעת אני זקוק למחשב נייד לטובת עבודתי כמפתח ב OPEN SOURCE לרוב DOT NET ו JAVA. עשיתי מעט סקר שוק וחשבתי ללכת על VOSTRO 3450 הבעייה היא הרזולוציה הנמוכה שלו. התקציב הוא 4000 פלוס מינוס האם יש לו תחליפים טובים לצרכים שלי ? הוא אכן צריך מספיק חזק לתיכנות ונייד שאישתי תוכל לקחת אותו למקום עבודתה במקרה הצורך תודה
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט לצילום ואני צריך מחשב המיועד לעיבוד תמונה דו מימדי (פוטושופ) ועריכת וידאו. התקציב שלי הוא בערך 4000 שקלים, לא כולל מסך וציוד היקפי. עוד פרט חשוב הוא שהמחשב יעבוד בשקט, אם זה קשור למאווררים, מארז וקירור פנימי. אשמח מאוד לכל עזרה מכיוון שאין לי מושג בנושא הזה. תודה רבה אייל
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום חברים ראשית אני מודה מקרב לב לחברים שסייעו לי בבניית המפרט הקודם, שאומנם מעט סטתי ממנו אבל בכ"ז יצא מעולה. שנית, אני פונה לעזרתכם שנית לבניית מפרט נוסף למחשב שישמש אותי בעבודתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו עבור איכות ותוצאה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי לסטות כמה מאוד בדדות. במאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה + משחקים כבדים במקסימום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים כבדים + עבודה אינטנסיבית עם Creative suite cs5 והרצה של מספר יישומים מתו…
-
- 8 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אני צריך שמישהו יתן לי טיפה מידע על שרתי הrackmount של חברת hp. תודה
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
אהלן אנשים לאחרונה רכשתי את הDELL VOSTRO 3450. מפרט: מעבד i5 2430 4.20GHZ כונן קשיח 500GB 7200RPM זיכרון 4GB DDR3 RAM שני מעבדים גראפיים - ONBOARD GPU - INTEL HD3000 ו RADEON 6630M 1GB מקלדת מוארת ועוד רכיבים שאינם רלוונטיים לבעייתי.. ביום השני להרצת המחשב לפתע נתקע המחשב - לא תקיעה של תוכנה, אלא HARDWARE FREEZE מוחלט - המקלדת, עכבר או שום רכיב אחר לא מגיבים והמסך קפוא. רק ריסט הוציא אותו מהמצב הזה. העניין הדליק לי נורות אדומות, אך בטרם רצתי לחנות ע"מ להחזיר את המחשב החלטתי שראוי לבדוק מה הבעיה. לאחר בדיקה של כמה ימים הבחנתי כי כאשר המחשב מחובר למטען, ופועל על המעבד הגראפי המובנה [האינטל] - הוא חם יותר, וכן אירעה תקיעה נוספת. כאשר עשיתי ריסט למחשב, הוא אוטומטית …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תוכנת 3DMAX, ושימושים של אינטרנט וכו'. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משהו ספציפי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? עדיף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320. * כונן CD/DVD? צורב? CD/DVD * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, המחשב יקנה בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? asus. התקציב למחשב הוא 700 דולר (חריגה עד 50 דולר). אין לי מושג מה התוכנה הזאת דורשת אבל יש לו מחשב יש…
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים האחרונים התענינתי פה על שידרוג כל חלקי המחשב והשארת המארז, כי היתה בעיה שבגללה לא יכולתי לקנות מחשב חדש. עכשיו היא נפתרה באופן מאד לא צפוי, וממילא אני צריך דרישות קצת שונות ממה שהיה מקודם. מצטער שהטרחתי אותכם לשוא בנושא הקודם אבל זאת היתה תפנית לא צפויה כלל. לכן פתחתי נושא חדש כי עכשיו משתנים כמה דברים, (אני מקווה שאני לא עובר על אחד מהנוהלים בפורום, ניסיתי עד כמה שאפשר למנוע בילבול וגם צינתי בנושא הקודם שהוא כבר לא רלוונטי, גם בנושא שלו, גם בהודעה הראשונה וגם בהודעה האחרונה, פשוט עכשיו אני צריך דבר אחר לגמרי מהמפרט הקודם, גם חיכיתי עד לרגע האחרון לפני שאני יוצא מהבית כדי שההודעה הקודמת תרד למטה כמה שיותר) ניגש לעינינים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) ה…
-
- 7 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מה דעתכם/ן? המפרט לא כולל HD בכוונה. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1008 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪230 לוח אם: Gigabyte GA-P67A-D3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪470 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪338 קירור למארז: Scythe 120mm Blue LED כמות: 2 - מחיר: ₪46 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE כמות: 2 - מחיר: ₪142 כרטיס מסך: Gigabyte GTX570 1280MB GDDR5 320-…
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
לפני הכל , אין לי בעייה תקציבית . השאלות הם מקצועיות בלבד . והם :א. איזה כרטיס מסך עדיף לקנות , GTS590 או GTS570 SUPER OVERCLOCK המומהר ?ב. מאיזה חברה כדאי לקנות את הכרטיס ? GYGABYTE או EVGA ? ג. לגבי החלק של הקירור . אני חושב לקנות I72600K ו12 GB זכרון ... כאילו להשקיע בסופר רכיבים ! השאלה היא האם דבר כזה בלי קירור יורגש בכלל ? בכאלו מהירויות צריך לקרר כדי להשיג אפקט יותר מהיר או שזה בכלל לא משנה כאן ?ד. איזה קירור לקנות ? התרשמתי מהסיקורים על קירור מים , ומה עדיף מערכת פנימית / חיצונית ? ואם אפשר המלצה על יחידת קירור מומלצת . ה. לגבי מארז, מחפש לאו דווקא את המילה האחרונה אלא מעולה כיאה למפרט . תודה רבה לעוזרים .
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
למען האמת, המחשב שלי מעולה. הוא קצת איטי כי הוא מבולגן והמקום שלי אזל (גם בכונן C, אחרי שנשרף לי הכונן נייד לא היה לי לאיפה לרוקן את המחשב.. ) לאחרונה השתחררתי מהצבא, וגיליתי שהמחשב שלי עדיין מסוגל להריץ משחקים, אבל על הגדרות נמוכות יותר (את MW2 הרצתי על הכי גבוה) ואת BF3 כבר לא. פוטושופ מידי פעם היה מודיע לי שנגמר לי הRAM, ואבלטון (ליצירת מוסיקה) גם היא לא עמדה במשקל הVST. יכול להיות שפרמוט וסידור המחשב יוכלו לעזור, אך גם הוספת חלקים מסוג אחר יועילו גם. לצערי הלוח שלי לא תואם CROSSFIRE או משהו כזה, ובכלל אני לא יודע אם להשיג כ. מסך נוסף מאותו דגם והחלפת לוח יעזרו- אנא עזרו לי ! מפרט המחשב שלי עכשיו הוא כזה (בערך..) Intel core 2 duo e8400 OC(3600) (עם קירור של ארקטי…
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15.6 יספיק * משקל רצוי?מינימלי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?200GB+ * כונן CD/DVD? צורב?DVD כמובן, עם צורב * כונן Bl…
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-