ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אשמח לעזרה בבחירת מחשב. המחשב הישן שלי הלך לעולמו אחרי 6 שנים.. אני אדריכל ועיקר העבודה שלי בתוכנות autocad, adobe ilustrator, adobe photoshop. אני צריך מחשב שידע לעמוד בדרישות המערכת של התוכנות האלו (עבור הגרסאות הכי עדכניות של 2023). יש הסבר באינטרנט לגבי מה החומרה הנחוצה אבל כשאני מנסה ליישם את זה בחיפוש באתרי קניות/KSP לדוגמא אני לא יודע מה לסמן בהגדרות. אשמח אם מישהו יוכל להציץ בדרישות המערכת ולכוון אותי מה אני צריך לסמן ברובריקות או להציע לי כמה אפשרויות של חברת DELL או LENOVO מאתר KSP. תודה רבה מחשב נייד לאדריכל 3000-6000 שקלים 15.6 אינצ' מבחינת משקל עדיף משהו קל (הישן שקל כ-2.6 קילו) משמש לעריכה גרפית + שרט…
-
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט בצד. חלק לא מעודכן (מסך לדוגמא - עברתי למסך 1680x1050) וגם הכוננים הקשיחים, אבל זה לא ממש משנה. זכרון 2G זה מעט מדי אז חשבתי לקנות dual channel של 1G (יהיה לי 3G סה"כ). אני לא אקנה 2 כי אני עם מע' הפעלה מקורית, שהיא במקרה 32bit. מעבד חשבתי או לקנות את ה 6400+ BE או לקנות קירור חזק יחסית ולעשות OC (תגידו מה לדעתכם כדאי) כרטיס מסך חשבתי להעיף את שלי לשים במקומו משהו כמו 8800gtx משומש. עם השדרוגים שרשמתי איך GTA IV ירוץ? כרגע הרזולוציה נתקעת לי על 1152x864 (יש בעצם פסים שחורים בצדדים), הכל על low, וגם ככה הוא לא רץ משהו- בקיצור, עובד חרא (כמובן הכל הודות לכרטיס מסך "האימתני" שלי) בקיצור איך העניין נראה לכם? שווה באופן כללי? ואם אני אשדרג את הרכיביתם שיש לי, לרכי…
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום. מבקש את עזרתכם למפרט מחשב לצורכי גיימינג. אני צריך שתהיה יציאה אופטית(SPDIF) בנוסף ל HDMI כי יש לי מגבר ישן ללא כניסות HDMI... מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-battlefield,call ofduty,batman ושאר המשחקים החמים המתוכננים עלינו לטובה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה לגבי לוח+זכרון+מעבד בתקציב עד 2000 ש"ח דגש על 4GB זכרון ולוח אם הכולל כ.מסך מובנה המערכת מיועדת לשימוש עריכה גראפית - פוטושופ ועבודה משרדית (מספר חלונות אופיס ודפדפן במקביל) כמו כן תוכנות ADOBE נוספות כמו שתוכלו לראות התקציב לחוץ ואין לי בעיה לרכוש חלקים בנפרד מאחר ואיני זקוק להרכבה. חשבתי על : INTEL Core i5 750 TRAY 890 ש"ח לוח אם Gigabyte דגם GA-H55M-S2H 505 ש"ח 2x 2GB 1333Mhz 318 ש"ח =1713 ש"ח שאלה ספציפית לגבי הלוח - יש הערה לגבי כ.מסך מובנה: (Note 2) To use the onboard D-Sub, DVI-D, HDMI, you must install an Intel CPU with integrated graphics. מה הדבר אומר ? האם המעבד שבחרתי יאפשר את פעולת כ.מסך המובנה ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי למצוא נחשב טוב לסטודנטים שהמחיר שלו נורמלי???
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מישהו יכול לעצור לי בבניית מפרט מחשב מאילת, מתכוון בסוף החודש לקנות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5500 באילת, יכול לחרוג עד 6000 אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה לי מה הגודל, אם …
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום, מחפשת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי בדגש על מסך איכותי ואמין, עדיפות ל15.6". ראיתי מספר דגמים ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בהיבט של עמידות בעיצוב גרפי: 1. Lenovo Y50 הגרסא FHD עם 16GB RAM 2. Lenovo Y510p הגרסא עם כרטיס מסך 750M SLI אשמח לשמוע את חוות דעתכם על דגמים אלו ובנוסף לשמוע על דגמים נוספים שלדעתם מתאימים יותר לדרישות. אציין שאני גרה באילת ולכן המחירים ללא מע"מ תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבד amd 64 3000 939 לוח אם asus a8n sli זיכרון 2*256 ddr400 דיסק קשיח wwd 120 sata כרטיס מסך gigabyte fx6600gt 128 vivo ddr3 pcie+sli כונן 1.44 כונן cd נייק ס16 צורב nek nd3500 מארז hec ci6919 400w לקחתי את הלוח אם לשידרוג בעתיד (יתכן שאוסיף כרטיס מסך נוסף) אשמח לשמוע חוות דעת . אפשרי שינויים במסגרת התקציב (5500)
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום! המחשב:מספיק לי 80 ג'יגה ואני כנראה לא מתכוון לעשות OC רציתי שתייעצו לי בנוגע למפרט מסוים שקיבלתי מחנות מסוימת אז הנה: מעבד Pentium D (805) 2.6 לוח אם INTEL Sorento (945G) DDR2 דיסק קשיח W.D 80 GB SATA כרטיס מסך Leadtek 7600GT PCI-E צורב DVD -נק הרגיל זיכרון 2X512 MB 667 חברה עוד לא ידועה כונן 1.44 מארז+ספק עוד לא ידוע הכל ביחד:4600 ש"ח א. את הלוח אם אני לא מכיר, איך הוא באמת? ב. הזיכרון מחר אני אברר..ורק מחברה מוכרת אני קונה כמובן ג. וגם ספק כמובן מחברה מוכרת ולפחות 350W.... ובכלל איך המפרט?? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
האם כדאי לדעתכם לחכות אם רכישת נייד חדש עם מערכת הפעלה של מייקרוסופט עד שתצא המערכת הפעלה הבאה, אולי יהיה שידרוג חינם לבעלי ווינדוס 8? ולפי ההערכות אתם חושבים שהמערכת ההפעלה החדשה תהיה מוצלחת יותר למחשב נייד ללא מסך מגע?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש בארץ חנויות / פרטיים שמוכרים ? אשמח להכוונה. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 485 צפיות
- 2 followers
-
-
זו ההודעה השנייה שלי בפורום מפרטים.. ההודעה הראשונה היא מערכת חדשה לגמרי ושם עזרתם לי המון.. היא התוכנית "ב" במידה והמפרט הזה של השדרוג לא יספק אותי.. מה שאני בעצם קרה לי.. יש לי מחשב בן 2-3 שנים.. עם מפרט יחסית טוב אבל לצערי לא ידעו מראש על הPCI-E.. למעשה יש לי תמיכה רק לAGP ולכן אני צריך לדעת עד כמה אני יכול להגיע למקסימום עם הלוח אם הנ"ל. יש לי: ASUS P4PE MAINBOARD Pentium 4 2.40GHZ 512 RAM Radeon 9700 PRO וכמובן עוד מספר רכיבים, אך הם לא חשובים לעניין זה.. אני צריך לדעת איזה שדרוג מעבד אני יכול לעשות במסגרת לוח האם P4PE שיש לי... עד איזה עוצמת עיבוד אני יכול להגיע בלי OC ומה יהיה המחיר.. איזה RAM אפשר להרכיב על מערכת זו (יש מגבלה לצערי..) וכמה זה יעלה (אני…
-
- 10 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין שמחשב חדש אשר יחזיק מעמד כמה שנים טובות צרכים : עבודה שוטפת - OFFICE INTERNET משחקים - אני לא גיימר מטורף אבל אוהב לשחק בייחוד משחק כגון NFS ו CALL OF Duty עריכת וידאו - סרטים בייתים זה המפרט הראשוני מ - KSP אנא הרגישו חופשי להחליף כל חלק (בייחוד אני לא בטוח לגבי הכרטיס מסך) המטרה היא כמובן להגיע לתקציב בעל עלות תועלת מקסימאלית המסך המיועד הינו vp930 אני לא מתכנן OC בשלב זה אולי עוד שנתיים שהמחשב כבר יתחיל לזייף במשחקים חדשים Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB 1280 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 655 זכרונות DDR II 667 1GB TwinMOS x2 980 כרטיסי מסך GIGABYTE 7900GS 256MB GDDRIII, TV, 2xDVI, PCI-E 1100 דיסקי…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אבא שלי צריך מחשב חדש לעבודה שלו והתבקשתי ליצור מפרט מתאים. תקציב: כ-6,000 ש"ח, כאשר אני צופה כי רוב הכסף ילך על המסך. המחשב ישומש לעבודה משרדית בתוכנות שרטוט גרפי כבדות ולפיכך, יש לי מספרים פרמטרים שיש להביא בחשבון: הזיכרון צריך להיות לפחות 1 ג'יגה-בייט. המעבד צריך לעבוד במהירות יחסית גבוהה. כרגע הוא עובד על מחשב עם מעבד AMD AthlonXP 2500+ והכול רץ בסדר אז מעבד דומה בהחלט יספיק. לא צריך כרטיס מסך כבד. המחשב הזה לא ישומש למשחקים. אבל אני חושב שכדאי שכרטיס המסך יחזיק זיכרון של 256 מגה-בייט. כרגע הוא עובד על כרטיס מסך GF4Ti4400 עם 128 מגה-בייט זיכרון ולפעמים העניינים לא רצים חלק. לפי אתר התוכנה, זה בגלל מחסור בזיכרון בכרטיס. יש כרטיסי מסך זולים ופשוטים אבל עם כמות זיכרון…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1EKSatelliteL4014H#shidrug זה מוואלה שופס תגידו מה אתם אומרים על המפרט שלו וגם על המחיר... וגם מה אתם אומרים על מערכת ההפעלה שלו תודה בקשה זה דחוף לי תודה רבה רבה לכל העוזר
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
חשבתי על המחשב הנ"ל - LG WIDEBOOK R560-LR29. אני זקוק למחשב עם יציאת HDMI, כניסת BLUETOOTH ובאופן כללי שיהיה חזק. האם זו בחירה טובה ביחס למחיר התקציב - עד 3250 ש"ח. תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
Core I5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB GPU Core, Tray-מעבד Scythe mugen 3 Cpu Cooler-מאורר למעבד GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2XPCI-E-לוח אם DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skiil NT Dual Channel CL9-9-9-24-זכרונות RAM LG DVD+RW GH22NS x22 Black SATA Oem-צורב DVD CoolerMaster Elite 335U Black ATX Case No PSU-מארז Antec Neo Eco 620 620W Active PFC 12cm PSU-ספק כוח איך המפרט הזה? השאלון שיש בחוקים 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב אני רק רוצה לדעת איך החלקים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ........ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ........... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,ת…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים תכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:call of duty 7,6 batllefield3 bulletstorm וכלי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מחשב נייד מעוניין גם במסך אבקש בפורום ציוד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני יודע שיש הרבה סיבות ללמה מחשבים נמכרים מתצוגה, חלקן קשורות לשריטות וחלקן לבעיות חומרה. כמובן שאני רוצה לקנות מחשב שהוא מתצוגה מהסיבה הראשונה ולא השניה, השאלה היא איזה דברים אני יכול לבדוק כדי להקטין את הסיכונים?
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם שמעתי מחבר שאתם הכי טובים ברשת ומהטיולים שלי בפורומים אכן נראה כך, אני מעוניין להרכיב מחשב שהשימוש העיקרי שלו הוא למשחקים כמו farcry2 crysis , בנוסף לצפייה בסרטים (hd),ואני מקווה להשקיע יותר בעריכת ווידאו עם ( adobe premiere) וכל יתר השימושים הרגילים,אינטרנט,עבודה משרדית וכו'. כרגע יש לי מסך mag 22" די פשוט,בהמשך יהיה גם מסך lcd 42" hd 1080p להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 2.6GHz 6Mb BOX קירור למעבד Thermaltake Mini Typhoon Cpu Cooler Value Pack CL-P0343 לוח אם Gigabyte GA-EP45-DS4 Intel® P45 Express Chipset LGA 775 זכרון 2יח' Kingston 2GB DDR2 800Mhz KVR800D2N5/2G דיסק קשיח Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 32Mb B…
-
- 13 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום ברצוני לדעת האם חיבור עזרים חיצוניים לחיבור ה-USB במחשב מנצלים יותר חשמל וגורמים לסוללה להסתיים יותר מהר? תודה!
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
אין צורך במסך, אני מחפשת לאחי מפרט למחשב עד 1000 שקל השימושים הם אינטרנט ואופיס. כולל צורב דיוידי. תדה! עדיף מהחנות IQPC. דפנה.
-
- 9 תגובות
- 640 צפיות
-
-
הגיע זמנו של המחשב שלי לצאת לפנסיה. אבקש עזרה בלהרכיב מחשב חדש. תודה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך תמיד טוב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?סרטים,אינטרנט,משחקים פעם ב ותכנות. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.V.STUDIO,ECLIPS ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?מסך של DELL 2209WAF לסרטים יחובר ל32 אינצ * באיזה סוג משחקים תשחקו?STALKER אולי בעתיד ומשחקי אסטרטגיה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוך בינוני 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט בין 3500-4000 שקל,עם חריגות קטנות-(רק בתנאי שזה חובה). אני צריך מחשב שעיקר הפעלה שלו זה משחקים. אני צריך הכל חוץ ממסך.אבל מפרט עם אופצייה לשיפור..בעיקר שיהיה עוד שנתיים אפשרות לשפר לכרטיס מסך D10,והוספת ג'יגה זיכרון. אני מחפש רמקולים פשוטים יחסים, 2.1 .ועכבר ומקלדת רק אם ישאר כסף אז לשפר.. תודה רבה לעוזר!
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
1)Intel Core 2 Quad Processor Q9450 2)Asus P5Q Deluxe 3)8GB Kingston HyperX (4X2GB) DDR2 1066 MHz 4)Thermaltake Ti1 CPU Color 5)Sapphire HD6790 1G GDDR5 2DVI HDMI 6)HT OMEGA CLARO 7.1 Sound Car(יבוא אישי*) 7)Thermaltake Armor MX 8)LG DVD-RW 9)Thermaltake 550W PS 10)500GB HDD כול זה ב2800 משתלם ? אני צריך את במחשב כהכרון למשחקים ,סרטים מוזיקה , ושיהיה חזק בלפתוח מלא אתרים בו זמנית . .
-
- 6 תגובות
- 747 צפיות
-