ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עובד בפוטושופ , המחשב מחובר למספר מסכים 32" & 19" & (15" - לא מחייב) , הורדות ושימוש באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי - יש מסכים , מקלדת + עכבר אלחוטיים , מחשב מחובר למערכת 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בהארד דיסק (יש 750GB + חיצוני של 500) אין גם צורך בצורב \ כונן דיסקים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? קריטי ברמה שהמחשב בחדר שינה שלא יפריע יותר מידיי עם המאווררים. 9. האם יש העדפ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני חושב לשדרג את עצמי בלפטופ ואני מחפש אחד ישן יד שניה בתקציב נמוך. בעיקרון אני לא צריך יותר מ Centrino 1.6Ghz, אם דבר כזה יריץ ויסטה Basic ללא Aero ושטויות עם זיכרון משודרג (2GB), זה יהיה מעולה. עד כמה משתלם לקנות מחשב יד שניה? עניין הסוללה קצת מדאיג אותי אבל אין לי בעיה לקנות אחת חדשה ב 300~ ש"ח. מה בקשר לאחריות? יש מקום ספציפי שכדאי לקנות? * חיפשתי ב yad2 אבל הלוח מוצף ב P3 מה שאני לא רוצה וקצת קשה לסנן את הדגמים היותר מתקדמים. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב4-4.5 אלף כולל מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים (פשוטים). ועוד מפרט ב6-7 אלף עם אותו הציוד ההיקפי. המפרטים מיועדים למשחקים (לא ממש ממש כבדים אבל אני רוצה את המקסימום שאפשר להוציא מהתקציבים האלה) את המפרטים אני רוצה מהאתר של KSP בבקשה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים אשמח לעזרה בהרכבת מחשב גיימינג לייט (CSl, GTA וכו.. לא יותר) אם I3 נכנס בתקציב - רצוי. ללא מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים וכו.. מארז פשוט וזול, לא צריך להתפרע.. עד 2000 ש"ח, עם אפשרות חריגה של 100-200 אם זה משתלם תודה מראש ושבת שלום!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב 14-15 אינץ' שישמש לשימושים כלליים כמו סרטים אופיס ולימודים, המחשב אמור להיות רוב הזמן בבית אולי למעט מקרים חריגים שאקח אותו למכללה. הציפיות שלי מהמחשב בעיקרון שיהיה מהיר, נוח, ובעל ביקורות טובות. * מטרות המחשב? אופיס, סרטי hd, לימודים. * גודל המסך? 14-15 אינץ' עדיף 15 אני חושב אלא אם כן יש משו ממש טוב ב14 * רזולוציית המסך? לא מתמצא בזה,שיהיה רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? משקל סביר, שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?גם, שיהיה סטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן רגיל, שיהיה 500 ג'יגה לפחות * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת א…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי לא יחזור מתיקון בשל חוסר חלקי חילוף ולכן אני מחפש מחשב דומה או עדיף עליו. השתמשתי בlenovo flex 15.6" עם 8GB זכרון, דיסק משולב של 24GB+500GB וכרטיס מסך 820M. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 (צריך לכלול הרחבת אחריות במידה והאחריות לשנה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, טיפה משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לחדש את המחשב, בעיקר בשביל משחקים. אגב, יש לי קירור מים מסיבי, ואני מתכנן אוברקלוק רציני. (לפנות לפורום אוברקלוק במקום?) ואגב אוברקלוק, יכול להיות שאצתרך גם ספק כח חדש, כי כרגע יש לי 430W של אנרטק (TruePower Trio) עם שני ריילים של 12V. במעבד אני מכוון אל סדרת ה E6X50, או אולי אל הקוואד. לוח אעדיף של ג'יגה בייט, חשוב שיהיה בריא באוברקלוקים, הזכרונות לא משנה של איזו חברה, אבל אני מיתלבט בין 4 ג'יגה פשוטים לבין 2 ג'יגה מעולים (עצות? מנסיוני עד היום, כמות עדיפה מאוד על איכות) והכרטיס מסך... טוב זה החלק הכי חשוב. גם פה אעדיף ג'יגהבייט, כמובן מסדרת 8XXX, אבל אחפש גירסא נמוכה (לא אולטרה או GT) כדי שאוכל להקפיץ אותו אח"כ (אל דרגת האולטרה). אגב, אני לא מרוצה כל כך מה…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם נעים מאוד. אני מעוניין לקנות מחשב מבוסס i7 תווך מחירים 6-7k, ללא מסך. המחשב מיועד למשחקים, סרטים. נכנסתי לksp ובניתי מפרט בסכום זה, ללא ידע מסוים מה יותר טוב?, מה עדיף?, האם צריך מערכת קירור? והגעתי למסקנה שצריך עזרה. האם עדיף i7 על פני מעבדי אקסטרים מהדור לפני? אז תודה רבה לכל העוזרים. נ.ב עשיתי חיפוש בפורום אבל לא הגעתי למסקנה מה עדיף.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים, אני נוסעת לסמסטר בחו"ל וצריכה מחשב קל שאוכל להסתובב איתו בכיף, לאינטרנט, סרטים, סקייפ ואופיס. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להחליט בין שני מחשבים: Samsung Q330 JS03IL או (Lenovo ThinkPad Edge 13 (NV13BIV לסמסונג יש מעבד חזק יותר ויש לו גם כונן אופטי (הוא גם קצת יותר חתיך) אבל הוא שוקל משהו כמו 250 גרם יותר ויש עליו אחריות של שנתיים, לעומת הלנובו שבא עם 3 שנות אחריות ועולה 850 ש"ח פחות (על זה אצטרך להוסיף כמה ג'ובות על צורב DVD חיצוני). לפי אחת הביקורות שקראתי הלנובו נוטה קצת להתחמם. גם אחרי שקראתי כל ביקורת אפשרית ואחרי שראיתי כל סרטון אנבוקסינג של שני הדגמים בכל השפות אני לא מצליחה להחליט. אני יודעת שאני לא צריכה את המפרטים הנ"ל בשביל השימושים שלי אבל א…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן להוסיף עוד 2000 שקל רק במקרה של שיפור משמעותי באמת! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , מידול וגרפיקה ב3D , תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) : Unity 3D, Blender, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty, Assasins' Creed ומשחקים כבדים אחרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בהתאם למסך …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד לאחי, ישמש כתחנת עבודה ולכן סוללה וניידות משניים - תקציב גג קשיח 3500 ש"ח. * מטרות המחשב: מטלות לימודים - מסמכים/מצגות, autocad דו-מימד, סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט: 15" עדיף מט. * רזולוציית המסך? כל דבר מעל HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: ללא * משקל רצוי: אין הגבלה במשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אפשרות לשדרוג עתידי לSSD. * כונן אופטי: כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא * האם בתקציב צריך…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב חדש ומתלבט בין שני אלה בינתיים. המחשב ישמש בעיקר ללימודים ועבודה, אבל גם גיימינג מזדמן. הגעתי לאפשרויות האלה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12339 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12384 הסמסונג מגיע עם כרטיס מסך חזק יותר, וגם שוקל פחות הדל מגיע עם כונן עדיף ומסך FHD למישהו שמסתובב יחסית הרבה עם המחשב, האם ההפרש של חצי קילו משמעותי? והאם FHD יעשה יותר תועלת או נזק כשהשימוש העיקרי של המחשב הוא קריאת\כתיבת מסמכים וגלישה סטנדרטית באינטרנט? תודה לעונים, ואשמח גם לשמוע עוד המלצות בכיוון!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם הגיע הזמן להתחדש . מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD בעיקר וגם עבודה משרדית קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לשום תוכנה ספציפית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3,cod bo3, xcom 2 gta v tomb raider ובכללי משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מחשב נייד אשר יוכל להריץ במהירות פתרון של בעיות קשות ( בעיות LP ו IP למיניהם). מדובר בבעיות עם הרבה משתנים. הבעיות כתובות ב-MATLAB ואני משתמש ב-SOLVER חיצוני. התקציב שלי זה 14000 שקל ואני חייב לקנות אותו בארץ. אשמח להמלצות בנוסף, האם במקרה כזה חשוב רק המעבד? איזו חומרה הכי חשובה? תודה רבה, שגב
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתלבט לגבי קניית מחשב נייד, תקציב עד 3500, לשימושים ביתיים. האם כדאי לחכות לתמיכה בUSB3 ? אשמח להצעות נוספות לגבי מחשבים אחרים, חשוב שתהיה אחריות של 3 שנים ומסך 13.3". תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה! אני קונה מחשב חדש, וכבר בניתי מפרט (לא יודע איך הגעתי ל-7000, אבל שיהיה). אשמח לקבל תגובות\הצעות\שיפורים. והרי המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1016 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 512MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL ¤930 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H66N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤183 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK ¤758 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -SILVER ¤415 ספק כוח: ANTEC NEO HE (HIGH EFFICIENCY) 430W ¤450 קרור למעבד: SCYTHE NINJA PLUS REV.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ¤239 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממ…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני אשמע לקבל עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי בתקציב של 2000-2500 ש"ח. מה הכוונה בשימוש ביתי? המחשב ישמש בחורה בתיכון לשימושי אינטרנט, מוזיקה וקצת סרטים. לא מדובר שמישהי שמחליפה מחשב כל שנתיים אז אני מעדיף להשקיע במשהו טוב עכשיו. אני צריך מחשב שיוכל להריץ windows 7 ואופיס בצורה חלקה ומהירה. בכל מה שקשור לציוד היקפי אני צריך צורב DVD, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין צורך במחשב שקט במיוחד ואין צורך במסך. אני כן מעונין ברכיבים שיהיה ניתן לשדרג בעתיד (הוספת זיכרון למשל). אני אשמח לקבל גם מפרטים מבוססי INTEL וגם מבוססי AMD. אם לדעתם ניתן לבנות מחשב טוב שעונה על הדרישות בתקציב נמוך יותר אז אני אשמח לשמוע. תודה, רן
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נמאס לי לשבת דבוק מול המחשב בתנוחה אחת, בזמן שאני משחק ב-world of warcraft. אז חשבתי לעצמי לקנות מחשב נייד, שיוכל להריץ את המשחק הנ"ל, ומשחקים אחרים בעתיד, בצורה חלקה, וגם יוכל להפעיל את VISTA הקרובה. תקציב בין 4000-8000 שקלים, אתם תחליטו. אם התקציב לא מספיק אז תגידו, ואני אשתדל להוסיף.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לרשת באג יש מבצע של מחשבי סמסונג ללא מע"מ http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=12193 חשבתי על המחשב הזה בעיקר לצרכיי תכנון בעזרת אוטוקאד. האם המחיר באמת אטרקטיבי או שיש מחשבים באותו מחיר ( או אולי איני צריך מחשב כזה חזק ויקר יחסית), שישרתו אותי טוב יותר העבודה בעיקר בבית כך שלמשקל אין משמעות, חשוב גרפיקה איכותית, כוח עיבוד, מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל, חריגה עד 10 אחוז מה שימושי המחשב עבודה אוטוקאד, גלישה, העברת קבצים בין מחשבים ובין בעלי מקצוע (גרפיקה) עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס הפעלה כן האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא האם חשוב…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ליצור ועריכת מוזיקה משהו שיהיה תואם לקיובייס 3 תאימות מלאה, יהיה כולל סטריאו, כולל מסך. תקציב 3000-4000 ש"ח
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי HWZONE קניתי את המחשב באוקטובר, לפני שהתקבלתי לדוקטורט בחו"ל. אני מתכנן למכור את המחשב בארץ בשלמותו לפני הנסיעה, ולהרכיב מפרט חדש דומה בארה"ב. המטרה שלי היא לפנות לידע של חברי הפורום לקבלת מחיר הוגן עבור המפרט. אני לא מעוניין להרוויח על אף אחד. טוב, מספיק טקסט. המפרט: [TABLE=width: 258] [TR] [TD=align: right]מעבד[/TD] [TD=align: left]i5-4690k (Stock Cooled)[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD=align: left]Gigabyte GA-B85M-D3H[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון[/TD] [TD=align: left]ADATA 16GB DDR3 1600[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]קשיח[/TD] [TD=align: left]Crucial MX100 256GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]כרטיס גרפי[/TD] …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=19766
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רכשתי את הלפטופ הזה 4 GB RAM מעבד 9500 500 הרד דיסק אני דיי מרוצה תאמת מהמחשב חומרה טובה, נראה טוב, נוח אין תלונות מהבחינה הזאת סוללה די חלשה. התקנתי עליו ווינדוס 7 64 ביט כדי לעבוד עם כל הזיכרון אבל אני חווה הרבה קריסות רציתי לשאול את החברה פה שיש להם את הלפטופ אם גם להם זה קורה עם המערכת הזאת אני עובד על עוד מחשב DELL ישן יותר שגם עליו מותקן 7 32 ביט ושם אין קריסות שאני מדבר על קריסות הכוונה היא לפריז. אני לא יודע עם זה בגלל אי תאימות של דרייברים מסוימים או בעיה בחומרה אבל זה קורה כאשר מפעיל תוכנות בדרך כלל למשל התוכנת מצלמה תוקעת את המחשב. עכשיו התקנתי XP MODE אחרי ההתקנה הפעלתי את זה וקפא לי. אחרי ריסטארט הכל עובד קרה למישהוא פה ? אגב כמה זמן מחזיקה לכ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני טס בספטמבר לניו יורק ובכוונתי לרכוש מחשב נייד לקראת הלימודים. - המטרה של המחשב כמו שאתם יכולים להבין היא בעיקר שימושי אופיס למינהם, אבל אני כן אוהב לשחק במחשב וחשוב לי כרטיס מסך טוב ומעבד רציני - גודל המסך רצוי שיהיה 12- 14 אינץ' -המשקל הרצוי הוא באיזור ה2 קילו, אבל אם אין ברירה אני מוכן לסחוב יותר בשביל מחשב חזק (עד 3 קילו) -אני אשמח לזמן סוללה של 5 שעות + -אני מעוניין ביציאת HDMI גודל כונן : 500GB -עדיף שכן יהיה כונן אופטי (עדיך בלוריי אבל לא חובה) -אין חובה לרשיון ווינדוס (יש לי) -ראיתי חברה בשם maingear, האם כדאי להביא את המחשב לארץ? או שיש סיכון בגלל שאין משווק?? וגם ה Dell Inspiron 14z ניראה לי מצויין, מה אתם אומרים? בשורה התחתונה ראיתי אחלה מחשבים…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! הערה: השאלה הבאה התאימה גם לפורום "אמצעי אחסון" וגם לפורום "ניידים", כך שמי שמתעצבן על כך שהיא מופיעה כאן שייקח בחשבון שהיא מתאימה לשני הפורומים (וכמובן שפרסמתי רק באחד). קניתי הארד דיסק חדש לנייד (2.5 כמובן). עד עכשיו היה לי בנייד הארד דיסק אחד, ויש עוד מקום ריק לעוד הארד דיסק. ב"סלוט" שבו נמצא ההארד דיסק הראשון, יש מעטפת מתכת לכונן שמתחברת אליו עם ברגים וחיבור שמחבר את יציאות הכוח והמידע של ההכונן אל ההארד דיסק. בסלוט הריק אין את 2 הדברים הנ"ל. למישהו יש מושג איך קוראים לחיבוריםוהמעטפת הנ"ל ואיפה אפשר להשיג אותם? (אגב, לא נראה לי שזה משנה אבל המחשב הנייד הוא Toshiba Satellite A300 1MO) תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-