עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by feffer,

* מטרות המחשב? צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט* גודל המסך? בתקציב כזה אני מבין שיש אופציה רק למחשב קטן, אבל הגודל לא משנה* משקל רצוי? אין העדפה* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתים+* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא יש אפשרות לחריגה קלה מהתקציב. בגדול המחשב ישמש בעיקר לצפייה בסרטים כך שאני מעונין באיכות טובה שלא תאכזב אותי. בנוסף הוא ישמש לגלישה קלה באינטרנט לא משהו ממש מסובך..

• 21 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. שלום לכולם, יש לי אופציה לרכוש מעבדi7 2600k ולוח אם dz68bc של אינטל במחיר מוזל בתחילה תכננתי לרכוש מפרט ל-NAS שיריץ freeNas אבל לאור ההזדמנות של המעבד ולוח האם, אני מעוניין לבנות מפרט למחשב עיקרי לבית ולהשתמש במחשב הקיים כ-NAS שיריץ freeNas. לגבי המחשב החדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח (לא כולל מעבד ולוח אם) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו…

• 34 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by bar2133,

. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולטורים FSX , FALCON (כבדים) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 5. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב 6. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור חיפה 7.…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. יש לי מחשב נייח כזה - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/12454-12454-3329740-64546-64546-5035348-5169618.html קניתי בסביבות 3500 אם שאלתם... אני רוצה לקנות מחשב נייד לבן משפחה... את המחשב הבא - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7421&CatCode=315 שאלה 1 . האם יש בעיה כלשהי לקנות מחשב נייד מאייבורי ? הרי הם בסך הכל המוכרים מרגע שקניתי את המחשב אין לי עסק איתם לא ? אני "עובר לידי" השירות של hp ישראל מעתה והילך או שאני טועה? אשמח לתשובה מבעלי נסיון. שאלה 2 . איך המחשב הנייד בהתחשב במחיר ? מומלץ ? אני נעול על hp אם זה מעניין אותכם... שאלה 3 . במפרטים שמתי לב להבדל בין המחשב הנייח שלי לנייד שאני רוצה מבחינת מעבד,מה ההבדל הזה ? תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  5. היי חברים, אז ככה, נראה שיש לי כמות מוגזמת של תהליכים שרצים בנייד שלי LENOVO X200. מדובר על 86 תהליכים בIDLE כאשר כלום לא עובד ואין יותר מידי בTASKBAR חוץ מאנטיוירוס. גם כל התוכנות שמגיעות עם הלפטופ הסרתי והן לא בהפעלה. אני מרגיש שהנייד מתאמץ יותר מידי בעבודה די סולידית... אז איך יכול להיות שבנייח שלי יש 69 תהליכים במצב מנוחה ובפלפטופ 86? אגב, ביצעתי סריקה עם HIJACKTHIS ולא מצאתי משהו חריג. כנ"ל גם עם MALWAREBYTES למישהו יש רעיון איך לבדוק את העניין? תודב מראש לכולם!

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  6. היי, לצערי, גיליתי היום לאחר שנה ורבע גוש פיקסלים שרוף-למחצה בצבע אפור-כהה, בקוטר של כמילימטר קרוב למרכז המסך. חשבתי שזה סתם כתם על המסך והתאכזבתי לגלות שסמרטוט עדין לא מנקה את זה. מישהו יודע/זוכר איפה אפשר לממש את האחריות על מחשבים של דל שנקנו מפנדה? ספציפית על הדגם Dell Latitude E6410. נראה לי שגזרתי את הקרטון כך שלא תהיה בעיה, אבל בכל זאת אני רוצה להיות בטוח. בנוסף, על הלפטופ עצמו יש לי את המדבקה שמכילה את ה- Service Tag, Order Number ו- PO Number. זה מספיק לדעתכם? תודה.

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. שלום למומחי הפורום, קיבלתי הצעת מחיר למחשב שישמש לשימוש ביתי ממוצע, אינטרנט, אופיס וכו', אבל גם חשוב שיציג סרטים וסרטי HD באיכות טובה. האם המפרט הזה טוב ומתאים לצרכים אלו? תודה על הסיוע ! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  8. שלום, מבקש עזרה במפרט למחשב לגיימר עם סדר גודל של עלות של 7000 ש"ח. מצ"ב ההגדרות : מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח, גמיש, אם אפשר לחסוך זה נחמד לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ובמיוחד FPS כמו BF3 אך גם RPG כמו SKYRIM רזולוציה של 1280 * 1024 תספיק(מסך 19 או 21 אינץ מלבני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי כרגע לא נדרש, האם יש מסך 21" מלבניים? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב לא אמור להיות אולטרה שקט(אך גם לא טרקטור), כך שאין מה להשקיע לדעתי בקירור. גם מארז מיוחד שאיננו בליסט של חנות מחשבים רגילה, מיותר לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יש חיה כזאת?

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  10. אז שוב תקציב עד 5000 ש"ח לקניה בארץ. * מטרה עיקרית כהגדרתו ריבוי חלונות + צפיה בסרטים (כדאי שיהיה גם סביר למשחקים וגם מוכן לעריכת תמונות וסרטים אבל בקטנה.) * גודל המסך - לא פחות מ-14 (בכל זאת לצפיה בסרטים) עדיף באזור ה-15 עד 16 אבל שלא יהיה ענקי. * משקל רצוי - עד 2.7 ק"ג עדיף פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 4-5 שעות בפעילות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI רצוי אבל לא חובה. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - לפחות 500GB. * כונן CD/DVD? צורב? - כן * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא ממ…

11. שלום לכולם , כנראה מחר אני קונה את המחשב Toshiba Satellite L755-18Q http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10301 תוכלו להביא לי חוות דעת לפני שאני קונה אותו ? והאם במחיר הזה אפשר להביא מחשב יותר טוב ?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה עם אותו המחשב הוא שבק חיים. בניסיוני לחפש לו תחליף נגשתי ל- KSP, אבל הבחור שם לא נראה לי מקצועי ואמין. חבר ששרתתי איתו בצבא הוא אחראי פורום באתר והוא אמר לי בזמנו שכאן בטוח יוכלו לעזור לי. זה התשובות שלי לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 3000-4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי כל עוד במסגרת התקציב ועונה על הצרכים של המפרט ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש של המחשב הוא עבודה יומיומית באינטרנט, צפייה בסרטי HD ולעיתים רחוקות (מאוד) משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by RonenDT,

שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת מחשב עבור גלישה באינטרנט (בעיקר) ושימוש בתוכנת פוטושופ (חובבני) תקציב: עד 2,500 ש"ח. אני זקוק לחוות דעתכם מה הרכיבים הכי חשובים לצורך עבודה עם פוטושופ? למיטב הבנתי כרגע הכי חשוב להשקיע במעבד טוב (חשבתי על Intel Core i3 3.2GHz 4MB - כי זה סביר, ואני לא רוצה להשתגע). ובזיכרון מהיר של 4 ג'יגה. וכאן אני כבר לא בטוח. האם כרטיס מסך רלוונטי לעבודה עם פוטושופ או שאני יכול להסתפק בכרטיס המובנה? ומה לגבי ספק כוח ומאוורר? האם יש צורך להשקיע גם בהם? או שמשהו סביר ובסיסי יספיק לי? תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  14. Started by bar805,

שלום לכולם הציעו לי לקנות את המפרט הבא לגיימינג ואני לא ממש יודע כמה הוא משתלם: CORE I 5 2310 1155 אינטל מעבד GIGABYTE GA-H61M אם לוח 1GB OB רשת.כ + ערוצים 6 קול.כ 8GB DDR3 1333MHZ SAMSUNG זכרון 500GB S-ATA III 7200RPM קשיח דיסק שחור DVD-RW LG S-ATA X 22 צורב Arctic Cooling Alpine 11 - 775/1555 REV 2 למעבד מאוורר GEFORCE 560GTX 1GB PCI-E HDMI GIGABYTE מסך.כ BLUEORB 12CM SILENT מארז ZUMAX 12M SILENT 550W BLACK כח ספק סה"כ 3740 ש"ח אני אענה על השאלון בנוגע להרכבת מפרט מחשב כדי שתוכלו לומר לי גם אם מפרט אחר מתאים לי יותר 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, גם המחיר של המפרט שהביאו לי לחוץ ב) במידת הצור…

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  15. אני יודע שחפרתי פה... אבל כנראה לא הבהרתי את עצמי. יש עדיפות לTMS נתניה. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להוציא את המירב מהתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x1024 17 אינץ (מתכוון לשדרג לFHD בהמשך) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…

• 50 תגובות
    • 5.5k צפיות
  16. שלום אבא שלי רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה לצפיה בסרטים ולצפייה ישירה דרך רשת האינטרנט. המחשב יושב בסלון אז צריך כרטיס רשת אלחוטי. וגם יציאת HDMI 1.. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD גלישה באינטרנט וצפייה ישירה חיבור לטלוויזיה LCD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן מקלדת ועכבר אלחוטיים וכבלים הדרושים לחיבור השמע והתמונה. בנוסף אם תוכלו להמליץ על מערכת רמקולים לקולנוע ביתי ( לא כלול…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם, ברשותי מחשב LENOVO G550 עם INTEL CORE 2 DOU T6400 (אם אני זוכר נכון). לאחר ששמתי לב שהמחשב מבצע REBOOT באופן עקבי אחרי שאני מפעיל את INTERNET EXPLORER החלטתי לבדוק את העניין. ההימור הראשוני היה שזה באג באקספלורר אבל חיפוש מהיר ב GOOGLE לא הצביע על קיומו של באג כזה. ההימור הבא היה בעיית התחממות אז התכבדתי והורדתי את HWMonitor ולהפתעתי הרבה גיליתי שהמעבד קופץ לטמפרטורה מדאיגה של 75 מעלות בזמן גלישה באינטרנט ומגיע עד 88 מעלות אם משלבים את זה עם קצת סקייפ ומסנג'ר. יש לציין שאני דואג לפתוח את המחשב כל חודשיים בערך כדי להוציא את האבק שהצטבר במאוורר ובצלעות הקירור. נשאלת השאלה: 1. למה הוא מתנהג אליי ככה? 2. האם מישהו חווה בעיה דומה עם מחשבים מהסדרה הזאת? 3…

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  18. Started by shayre789,

Core I5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB GPU Core, Tray-מעבד Scythe mugen 3 Cpu Cooler-מאורר למעבד GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2XPCI-E-לוח אם DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skiil NT Dual Channel CL9-9-9-24-זכרונות RAM LG DVD+RW GH22NS x22 Black SATA Oem-צורב DVD CoolerMaster Elite 335U Black ATX Case No PSU-מארז Antec Neo Eco 620 620W Active PFC 12cm PSU-ספק כוח איך המפרט הזה? השאלון שיש בחוקים 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב אני רק רוצה לדעת איך החלקים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ........ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ........... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,ת…

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  19. Started by eran256,

שלום, אני מחפש מחשב נייד שאינו הולך לשמש יותר מידי כמחשב נייד מסך 15.4-6 שיהיה אמין ומהיר כמה שאפשר. רצוי אחריות ל3 שנים מבחינה גרפית לא צריך להיות מיועד למשחקים אך כן לסרטים 720/1080 אם אפשר הולך להיות מחובר למסך 22 ברזולוציה של 1050-1680 ולכן רצוי יצאת HDMI/DVI סוללה רצוי שתחזיק לפחות 5-6 שעות... מערכת הפעלה WINDOWS 7 ולכן לפחות 4G זיכרון. והתקציב הינו 3000 שקל.

• 5 תגובות
    • 995 צפיות
  20. 1.תקציב כ- 3000 ש"ח א) עדיף לחסוך ב) חריגה מקסימום 500 ש"ח 2. גלישה הורדות וצפייה ב- HD, לפעמים גם קצת משחקים לא כבדים במיוחד. 3. אם אפשר להוסיף מסך טוב וגם רמקולים טובים 5.1 4. יש לכלול את כל הרכיבים. 5. חשוב השקט ברמה 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. אין צורך בתוכנות או הרכבה. 8. חנות טובה באזור המרכז 9. הדרישות המיוחדות הן: 1. מחשב טוב ומהיר שלא יעשה בעיות אחרי שנת שימוש כמו הרבה מן המוצעים באינטרנט במחירים זולים. 2. אפשרות חיבור לרשת ביתית של 3 מחשבים. 10. עדיף שיהיה יכולת לשדרג את המחשב בעתיד. תודה רבה לכולם על העזרה שנה טובה אלי

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  21. Started by lordtiki,

שלום, אני מחפש מחשב לצורכי עבודה ולימודים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, אינטרנט ומעט סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודות תכנות ב-C וJava. וכמו כן מתכנן להריץ אובונטו על VM. אשמח להריץ את הכל בצורה חלקה למדי. אופן שימוש תדיר (8 שעות ביום) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  22. **** הפורום הוא לא לוח קניה/מכירה **** http://hwzone.co.il/tradezone/index.php

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  23. Started by armadolph,

* מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? 13 אינצ' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320K * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תודה מראש

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  24. Started by Jules Winnfield,

בוקר טוב, התחדשתי בלנובו S205 מסידרת ברייזורס של AMD ואני מרגיש שהוא לא עומד בקצב שלי עם סה"כ שתי גיגה זיכרון (רץ על וינדוס 7). אני מעוניין להוסיף עוד 4 גיג'ה בתדר 1333Mhz ולא 1066 כמו אצלי במחשב (הבדל מחירים גדול). האם עיניין זה יהווה בעיה? נ.ב אני לא טועה שהזיכרון אצלי הוא 1066 נכון? http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2129392

25. Started by shlomom,

מעוניין במפרט למחשב המסוגל להריץ עריכת וידאו (Sony Vegas) ועריכת קול Qbase יחד עם שאר מטלות הכלליות. המחשב מיועד לתקליטן שעורך ויוצר קבצי אודיו ווידאו ולכן הבקשה שהעבודה תזרום גם כשעובדים במקביל עם כמה אפליקציות. המפרט חלקי היות והוא מתבסס על מחשב ישן קיים ממנו ילקחו מארז, ספק, וכרטיס גרפי HD4800. הנה מה שהרכבתי, האם יש הערות הארות והצעות לשיפור? לנסות לחסוך ולא לפזר סתם כסף. זקוק לאוורור נורמלי, לא ל-OC כבד או משהו כזה. המפרט הורכב ב-rsm: MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA 597.00 ₪ G.Skill RipJaws-X 8GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL 279.00 ₪ Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray 1,062.00 ₪ Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 4…

• 5 תגובות
    • 790 צפיות

דיונים חדשים בפורומים