עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. קניתי מחשב נייד ובמפרט רשום שהוא מגיע עם ווינדוס 7 זה אומר שהמחשב מגיע מוכן להפעלה עם הווינדוס. השאלה עם אני צריך לפרמט עכשיו את המחשב לא צריך לקבל בנוסף את הדיסק התקנה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by amadey,

בעקבות הדיון שפתחתי לפני חודשיים בערך שבו חיפשתי מחשב נייד 13.3` , הגעתי ל 3 דגמים סופים. המחשב הראשון : HP ProBook 4330s I5 2420M השני: HP Probook 6360B והשלישי : lenovo Thinkpad E320 I3 - דגם יחיד בסדרה בעל מסך מט. מבחינת נוחות - ה E320 מנצח לדעתי בגלל ה THINKPAD ( יצא לי לראות את המחשב) אבל מפריע לי קצת עניין המעבד. (באותו מחיר אפשר להביא מחשב חזק יותר + כול הדרישות) HP-ה 4330s מעוצב היטב לדעתי - אבל חוץ מזה אני לא רואה משו "מיוחד " בו. (חיסרון - המחשב מכיל כונן DVD שאין לי בו צרוך) ה 6360B זהה ל E320 מבחינת PAD ( לפחות לפי התמונות). עניין נוסף לא פחות חשוב האחריות : IBM מטפלת במחשבי LENOVO THINKPAD שזה פלוס רציני מבחינתי. בקשר ל HP , אין לי מושג על איכות השירות שלהם …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. היי, קודם כל תודה על העזרה, ועל האתר המדהים הזה. לענייננו, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש, הוא ישמש קצת לכל דבר, קצת עריכת וידאו, יש לנו מצלמת וידאו mini dv, רוצים להעביר סרטים שצילמנו ולערוך אותם לDVD. קצת מצגות פאואר פוינט שישולבו בהן קטעי וידאו. קצת משחקים, בעיקר NBA ודומיהם, אבל גם שאר החדשים. התקציב הוא +- 3000 ש"ח, אין צורך בציוד הקפי (מסך, מקלדת, עכבר וכו'...). תודה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי, אשמח לעזרה במציאת מחשב או בנית מפרט שמתאים מרוב עצות כבר התבלבלתי.. השימוש העיקרי שלי הוא תוכנות אדובי למינהן וקצת תוכנת מידול בתלת מימד.. עד היום עבדתי עם נייח שפשוט קרס.. הבנתי שמה שחשוב הוא המעבד, הכרטיס מסך, והזיכרון של המחשב.. עד כאן הגעתי למסכנה שעדיף את הרכיבים הבאים: מעבד - 9700 intel i7 זיכרון - 16 RAM כרטיס מסך - nvidia geforce GTX 8GB רוצה להשקיע במחשב 5.5K גמישה עם יש צורך ניקר בכך.. (ללא עלות המסך וציוד נלווה) האם סכום זה הגיוני? אשמח לעזרה לדעת מה עוד לצרף לפרט. בנוסף- האם כל מה שצריך לשים עליו דגש במסך זה הIPS או שיש עוד דברים חשובים במסך לעיצוב גרפי ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אוקיי אני מעונין להרכיב מחשב שמיועד לשימושים הבאים: וירטואליזציה איחסון מידע מערכת הפעלה ראשית: לינוקס שימושים משניים: htpc/hdmi המלצות בסיסיות: מבוסס אינטל מארז שקט, העדפה לקירור פסיבי לחלוטין עדיפות למארז קטן מימדים שאלות: מעבד חזק, 2 הארדיסקים 2 סידירומים, מארז ולוח micro atx יהיו שילוב טוב? (מבחינה של התחממות,תאימות הרכיבים למארז...) תקציב: איפשהו בין 3000- ל5000 שקל, אין צורך במסך\מקלדת\עכבר אודה לעזרה, בעיקר בבחירת מארז וגוף קירור שיכול לשבת בתוכו, ברצוני ליצור מחשב חזק אבל שקט ולא גדול מימדים רוב תודות, עריכה 2: הרכבתי מפרט, וגם מצאתי מארז מיני שנראה לי שיאכלס הכל, וגם את הגוף קירור שבחרתי Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb Box 685 ש"ח 1 Intel® Desktop Boar…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3.5-4K יש אפשרות לחריגה של כמה מאות בודדים אם ממש משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?מקלדת ומסך-מעדיף 4K אבל אפשר להצטמצם גם ל-2 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?8-10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה WIN 10 והרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנ…

7. Started by אביב ויינברג,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 13400 ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימיניג כבד , הרצת תוכנות כמו : VisualStudio , OracleVMWare. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן דיסקים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יש העדפה למחשב גדול ומארז יוקרתי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…

8. Started by lompy,

שלום לכולם אני זקוק להמלצה למחשב נייד עסקי , יש מבחר מאד גדול וקשה מאד להתמקד על משהו. אין כל כך תקציב מוגדר אבל הכסף פחות חשוב פה, בו נגיד שאנחנו מדברים על מחשב בטווח הגבוה של המחירים אבל לא הכי גבוה. הדרישות מהמחשב מעבד i5 לפחות, זיכרון 4 גיגה או יותר,שיהיה קל/דק (אולי אולטרה?) , SSD אם אפשרי, כמה שיותר חיבורים (USB,DVI,HDMI,כרטיסי זיכרון),WIN 7 64 BIT או יותר לא סגור על גודל מסך פתוח להצעות. לא סגור על מחשב עם צורב DVD או בלי ,אני יודע שבהרבה דגמים ויתרו עליו כדי לחסוך בגודל ושמו אחד רק בעמדת עגינה,לא סגור על עמדת עגינה כן או לא. הבנתי של DELL יש מחשבים שנחשבים לטובים אבל אני לא ממש מתמצא. מאד חשוב לי השרות על המחשב במקרה של תקלה,שיהיה למי לפנות ולקבל שרות אמין ומהיר.…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב מחשב חדש השימושים שלי הם בעיקר תכנות, גלישה באינטרנט ומשחקים. (מידי פעם מתעסק גם עם גרפיקה, תלת מימד, אבל זה לא שימוש ראשי) בדר"כ פתוחות אצלי המון תוכנות במקביל, לפעמים אני מוצא את עצמי עם 100 טאבים פתוחים בפיירפוקס, המחשב שלי היום פשוט לא מסוגל להחזיק דבר כזה... אני רוצה לקנות מסך רחב כלשהוא בגודל 22" אבל אני לא לגמרי סגור על הגודל אז אני עוד פתוח להצעות פה. חוץ ממסך אין צורך בציוד היקפי. בנוגע למארז, שיהיה משהו שחור ולא מכוער מידי. אני משתמש בעיקר בלינוקס, אז בשל ענייני דריוורים אני רוצה לקנות כרטיס מסך של נבידיה. אני מתכנן גם להתקין ויסטה (בשביל משחקים בעיקר) (לא לכלול מחיר מערכת הפעלה במפרט) לא מתעסק עם OC נכון להיום. המחשב יה…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by oz25,

אהלן המחשב שלי ישן מלפני כמעט 10 שנים ואני רוצה טיפה לחדש אותו. מספיק שיהיו לי רכיבים יותר חדשים ממה שיש לי כרגע ואני אהיה מרוצה. השימושים היחידים שלי זה אינטרנט ועבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין. אגב, יש לי דיסק קשיח של 500GB השאלה אם גם אותו לפי דעתכם אני צריך להחליף ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by orninyo,

שלום יש לי נייד מסדרת HP DV6500 לייתר דיוק DV6256EA לפי המפרט הוא תומך בעד 4 גיגה זכרון פנימי שידרגתי אותו ל4 גיגה (2X2G) כעת כשאני עושה מאפיינים על המחשב שלי אכן רשום 4G אך שאני נכנס לdxdiag דרך RUN, רשום רק 3 מה הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Rt T,

היי! אני בקרוב מתכונן לקנות מחשב ואני מתלבט עם לקנות את הI7 6700K או את הI7 7700K תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by natan805,

ראיתי שיש הרבה סוגים של i5 ורציתי לשאול למשל מה ההבדל באחוזים בין ה intel core i5 760 2.8 לבין Intel CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz ? יש אולי איזה בנצ'מארק שאני אוכל לבדוק ? כי בשביל הפרש גדול אני כנראה אחשוב לשדרג את של שה ה760

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. המפרטים באתר נראים מעניינים מאוד והם באמת טובים אבל בכל החנויות שחיפשתי המחירים היו ממש מעל מה שאתם ממליצים אולי מישהו יכל להגיד לי מאיפה לקנות ???? אני מחפש משהו בסגנון של: מעבד AMD Athlon XP1800+ 0.13m 266mhz bus 355 גוף קירור למעבד SPIRE SuperRock AMD 47 לוח אם Chaintech 7NIF2 nForce 2 M.ATX 575 זיכרון פנימי TwinMos - 333mhz 256mb DDR - PC2700 233 דיסק קשיח Western Digital 40GB 7200rpm 8Mb Buffer Special Edition 410 צורב Lite-On 52x24x52 280 כונן דיסקטים TEAC 1.44 55 כרטיס מסך על לוח האם 0 כרטיס קול על לוח האם 0 כרטיס רשת על לוח האם 0 מארז Compucase CI-6A19 +Heroichi 300AR-T 307 ספק כח כלול במארז 0 ללא מסך

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by hedBisker,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, OFFICE, סרטים, SPSS, וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פחות משנה לי.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 8GB RAM, +512SSD+ מעבד i5+ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מסך בגודל 15.6" עדיף שיגיע עם מערכת הפעלה מובנית. המחשב מיועד לשימוש משרדי רגיל, ובנוסף יעבוד עם תוכנה לעריכת סרטים ופוטושופ. אשמח לקבל הצעות תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. לחברי הפורום שלום, אני צריך בבקשה המלצה למחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו לימודים וצפייה של סרטים (ישמש כסוג של סטרימר), חשוב שהמחשב יהיה: 1. בעל זמן סוללה כמה שיותר ארוך-הדבר החשוב ביותר (מעל 5 שעות). 2. שיהיה קל ולא יותר גדול מ-13.3. 3. מקלדת נוחה 4.BT בכלל לא חשוב 5. גודל של HD לפחות 320GB התקציב שלי עומד על 3K ואפשר גם לחרוג מעט, המחשב לא הולך להריץ שום דבר כבד אבל חשוב מאוד שידע להתמודד היטב עם תכנים ב- 1080P- ככה שחיבור HDMI הוא חובה. שתי המחשבים שחשבתי עליהם הם: Lenovo ThinkPad Edge 11 NVY24IV‎ http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2611 Asus 1215N http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9366 הציעו לי גם לשקול את המחשבים של LG ה-T280/380 שרציתי …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. אהלן חבר קיבל הצעה למחשב נייד DELL 3543 ב 2590 ש"ח (KSP). רצינו לבדוק האם יש מחשב משתלם יותר עד 3000 ש"ח. מה שחשוב לו זה הארדיסק גדול, לפחות 700+ ג'יגה, מסך טוב, וסוללה חזקה. תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אהלן לכולם (שנים שלא הייתי פה), אני מחפש לקנות נייד 15" למטרות של עבודה משרדית וסרטים. המחשב גם ישמש מדי פעם לעריכה תלת מימדית ולגיימינג לא כבד. בנוגע למשקל- לא יותר מ3 ק"ג, זמן סוללה לא מאוד חשוב. אני צריך גם 4 גיגה זכרון.. הארדיסק פחות עקרוני. כמו כן יש לי עותק חוקי לגמרי של וינדוס 7 בבית, ככה שאם יש אפשרות- אני מעדיף לרכוש מחשב בלי ווינדווס ולחסוך כסף. אני מתלבט בין היתר בין שלושה דגמים, דל סטודיו 1558 וHP dv6-3030ej, ו- dv6-3050ej. בין שני הדגמים של HP השאלה היא האם שווה לי להשקיע עוד 250 ש"ח נוספים בשדרוג המעבד וכרטיס המסך? ולעומת שני הניידים של HP, לדל יש מסך פול HD. השאלה אם מסך 1080 בכלל יהיה נוח על לפטופ בגודל כזה, ואם הוא שווה את זה שהחומרה בדל חלשה יותר. תודה ל…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם אני חדש פה ודי לא מבין בעולם המחשבים.... כרגע אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עם גודל קטן אבל אם ביצועים סבירים (לא נטבוק ) קשה לי להבין איזה מהמחשבים אותם הצגתי למעלה מתאים לי או טוב יותר.... אני מעוניין בגלישה הורדה ושימוש בתוכנות לא כבדות מידי (לא ברמה של פוטושופ או qbase) אני הולך להביא את המחשב מארה"ב אז אם יש לכם הצעות אחרות או תוכלו לעזור לי להחליט מבין המחשבים אני ישמח!! התקציב שלי עומד על +- 600$ תזכרו שאני קונה בזול מארה"ב. ה5310M ממש גבוהה לי במחיר אני מבין שהוא יותר חזק מהשאר השאלה שלי היא האם זה ממש משמעותי.... הנה המפרטים- http://www.laptopmag.com/review/laptop/hp-probook-4310s.aspx http://www.laptopmag.com/review/laptop/hp-probook-5310m.aspx http://w…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, יש לי כמה שאלות, אשמח אם מי שמבין יוכל לענות לי עליהם. רציתי לדעת איזו שילוב של מעבד- לוח אם כדאי לי לרכוש במחשב החדש שאקנה. ההתלבטות היא בין : א. core 2 duo e6300 + gigabyte ga-eg41mf-us2h ( הלוח מופיע באחד המפרטים המומלצים באתר ) ב. core 2 duo e7500 + לוח אם מתאים (אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור אותו) כך שהמחיר יהיה זהה (בערך) לשילוב הראשון. המחשב הוא לשימוש ביתי מאוד. כלומר, בלי משחקים כבדים ובלי תוכנות גרפיות (google earth נחשב?), אולי קצת סרטים מדי פעם אבל לא יותר מזה. אני מוסיף לרכיבים אלו 2GB 800MH KINGSTON ו - WD 500GB 16MB . אני רוצה שיחזיק מעמד כמה שנים (3-4) עם אולי שדרוג קל של הזיכרון. בכלל, האם העדיפות של מעבד מסדרה e7000 על אחד מסדרה e6000 (נראה לי …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לשמיעת מוזיקה וצפיה בסרטים. אני לא ממש מבין במחירים של מחשבים ניידים, אז אם אפשר לקנות מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי במחיר זול יותר זה גם רצוי. הדבר היחיד שבינתיים יש לי זה את ההצעה הבאה (המחיר בדולרים): מחשב נייד טושיבה Satellite A300-1MM מעבד Intel® Pentium® Dual-Core Processor T3200 זיכרון 3GB דיסק קשיח 250 GB צורב DVD כרטיס רשת +אלחוטי מסך 15.4" Vista Home Premium סה"כ לפני מע"מ 980 האם המחשב בהתאם לצרכים האלו? המחיר שלו משתלם? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום אני מחפש מחשב למשחקים , מסך ורמקולים אני קונה בנפרד. רצוי שהמחשב יהיה intel ולא amd. כרטיס מסך Nvidia ... לא צריך להגזים במארז , משהו פשוט. אני לא משחק הרבה במחשב , ככה שמספיק מחשב שמריץ כל משחק ולא מערכת יותר מדיי קיצונית. התקציב שנתתי הוא 5k , אבל אני חושב שגם ב3k אפשר להוציא מחשב טוב ואני מעדיף שתלכו יותר לכיוון של 3. תודה , אבי

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Shmonzi,

1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מנסה לכוון כמה שיותר גבוהה עם התקציב הנתון. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כפי שאמרתי, מכוון כמה שיותר גבוהה עם התקציב הנתון 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים