עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. צהריים טובים לכולם! נתבקשתי להכין מפרט למשרד אדריכלים,ובגלל שאני כבר הרבה זמן לא מעודכן החלטתי להיעזר בכם 1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?במידת הצורך כן.אם יש אופציה לחסוך קצת למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כלל וכלל לא 2. מה שימושי המחשב?עבודה אדריכלית. אוטוקאד,תוכנות הדמיה כמו סקאצ'אפ וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש .כל התוכנות מסעיף קודם,ובתדירות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי ?מקלדת ועכבר פשוטים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא, אבל גודל דיסק הקשיח לא עקרוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7 6. האם מתוכנן א…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Athenelol,

יש לי שאלה, במקרה מחקתי איזה תוכנה וזה ביטל לי את יכולת להשתמש בכפתורים של הווליום בצד השמאלי של המקלדת, עכשיו כשאני לוחץ הם לא עושים כלום, למישהו יש מושג מה שתוכנה שיכולה להיות אחראית לכפתורים האלה לעבוד? אני עובד עצות התרגלתי אליהם.... תודה

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  3. מעבד: INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! מחיר: ₪966 לוח אם: ASROCK H61M/U3S3 מחיר: ₪396 זיכרון: KINGSTON HYPER-X 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600MHz CL9[מחיר: ₪278 צורב DVD:LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי מחיר: ₪112 קרור למעבד: THERMALTAKE SILENT 775 : CL-P0092 מחיר: ₪116 דיסק קשיח: SEAGATE 1TB SATA3 מחיר: ₪652 מחיר סופי: ₪2520 למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית כפי שאתם רואים זהו מפרט לא גמור ואין עדיין ספק כח ומארז מלבד חוות דעת והערות, רציתי לשאול כמה שאלות: א. האם box חוסך את הצורך בקירור למעבד שב-tray צריך לקנות בנפרד כי נראה שהקירור יעלה לי יותר מההפרש ב.האם יש סיבה להוסיף עוד קצת בשביל 2500k בי…

• 9 תגובות
    • 981 צפיות
  4. אני מתעניין במחשב נייד מסוים בעל כרטיס מסך GT 540M 2GB. בכמה חנויות שבדקתי אין אותו במלאי אבל בחנות אחת יש את אותו המחשב רק שהכרטיס מסך GT540M 1GB וזה מוזיל אותו ב 200 ש"ח. רציתי לדעת אם ההבדל בין השניים כל כך משנה? כי זכור לי שמעל 1GB של זיכרון כרטיס מסך אין ממש הבדל ויותר משנה הדגם. אני צודק?

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  5. שלום , אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לעריכה גראפית של סרטי חתונות ותמונות. בעתיד הרחוק אני רוצה לשדרג אותו גם למחשב לעריכה גראפית ב3D MAX ותוכנות כבדות שונות ככה שצריך להיות אפשרות לשדרוג. בניתית את המפרט הבא: מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray לוח אם: Gigabyte GA-PH67A-D3-B3 for socket 1155 ספק כוח: Thermaltake 550W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כרטיס מסך: PNY Nvidia QUADRO FX 580 PCIE 512 mb Retai כונן אופטי: LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Blac…

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  6. Started by ai21,

כך שאין צורך בשום ציוד היקפי או דרישות גרפיות מעבר למינימום. מחיר:לא מגבלה. שימושים:קומפילציה למחשב LINUX 32bit - שימוש אינטנסיבי במעבד, אבל רק ב2 CORES עם גישה אינטנסיבית לדיסק הקשיח אוברלקלוקינג: לא אין צורך במערכת הפעלה רכיבים: - אין צורך ב כרטיס קול - אין צורך בכרטיס מסך חזק - דרושות כניסות USB3, eSata - דרושה תמיכה בraid0+1 שדרוג רצוי שלא

• 0 תגובות
    • 516 צפיות
  7. על מה כדאי ללכת: http://tms.co.il/pcbuilder/preview/1:9112:1/6:5580:1/2:10288:1/4:10381:1/3:8873:1/20:7584:1/9:8825:1/11:10618:1/18:10042:1/ או זה? http://tms.co.il/pcbuilder/preview/1:9112:1/6:5580:1/2:10288:1/4:6184:1/7:6849:1/3:8873:1/20:7584:1/9:8825:1/11:10618:1/18:10042:1/ מנהלים בבקשה לא לנעול עם עברתי על חוקים

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  8. עד 5000 או אפילו 5500 מצ"ב ההגדרות : מה התקציב המקסימאלי? 5000/5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, HD ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי לא נדרש 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, זיכרון SSD של OCZ כבר יש בדרך אליי וצורב DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה וללא אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא משנה, א…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by roei_s,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של אסוס, עם כרטיס מסך לא מובנה של ניבידיה ג'יפורס 310M 1G, בנוסף יש למחשב כרטיס מסך מובנה INTEL HD, משום מה המחשב מזהה רק את הכרטיס מסך מובנה, גם ב EVEREST לא הצלחתי למצוא איזכור לכרטיס מסך הלא מובנה, הוא מראה שם רק את ה INTEL HD, מה אפשר לעשות? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום. עברתי על כמה המלצות שלכם לדרישות של אחרים בפורום וניסתי להרכיב מחשב לבד, אבל הייתי בלבטים רבים כוון שאני כבר מזמן לא מעודכן בחומרה, ובייחוד בדרישות ל 3D. ורציתי שמישהו שמבין יעזור לי. 1. התקציב המקסימאלי - 2300, אפשר לנצל את כל התקציב , עדיף לא לחרוג, אם חייבים אז ב 200 שח. 2. שימושי המחשב: בעיקר שיתמוך בצפייה בתכני תלת מימד בקבצי MKV ו M2TS, (ברור של HD רגיל לא צריך הרבה) ומזמן לא שיחקתי במשהו ואם כבר אז שיוכל לתמוך במשחקים ברמת באטלפילד 3, COD 4, ברמה טובה. שאוכל להנות במשחקים בטלביזיה. ובעיקר צפייה בתכני תלת מימד בקבצי MKV ו M2TS, 3. המחשב יחובר לטלביזיה בלבד שאקנה בשבוע הקרוב, תלת מימד 47" LED. אני לא בטוח לגבי הרזולוציה. (כמובן FULL HD) 4. ציוד הקפי …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by purple-hey,

שלום,: אני אשמח לחוות דעת על הניידים של פאקר-בל. ספציפית לגבי שלושת הדגמים הנ"ל: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11797&perur=2&t=46&c=603 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11810&perur=2&t=46&c=603 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11815&perur=2&t=46&c=603 למעט העובדה שפאקר-בל פשטו רגל ואז נקנו ע"י אסייר אין לי נסיון או חוות דעת חד משמעית לגבי המוצרים שלהם(רפרפתי בפורום). בנוסף אין דרישות ספציפיות ולכן אני לא מלאתי את השאלון אבל בכול זאת, אני עובד על מאיה לפרנסתי, את הנייד אני לא מיעד לעבודה אבל גם לא רוצה לסגור את האופציה.השימושים העיקריים - תכנות, אינטרנט,אופיס,מדיה בHD,PS,ECLIPSE, ושאר הירקות הסטנדרטיים. לא למשחקים, לא לע…

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  12. אני עובד בגרפיקה על תוכנת 3D-MAX ונצרך למערכת בעיקר לצורכי רנדר מהיר וכמה שיותר מהיר (רנדר לאנימציה) ואני אמור לרכוש מערכת חדשה בימים הקרובים. ואני מסתפק בין מעבד ה i7-3930K שמחירו נע בסביבות ה 2800 ש"ח לבין ה 2600K שמחירו נע בסביבות ה 1500 ש"ח. הסיבה לספקות אינה המחיר אלא לתמורה. כלומר כמה באמת המעבד הזה יותר מהיר ממעבד ה 2600K אשמח מאוד אם מישהו מכיר את המעבד i7-3930K בתחום הרנדר בכדי לתת לי אפשרות לערות השוואה בין השניים. נ.ב. אני כבר מחזיק מחשב אחד עם מעבד 2600K ויש לי זמני רנדר לתמונה בודדת של המעבד הזה. אם יש למישהו כאן את המעבד i7-3930K אשמח לשלוח לו את אותה הסצנה שרינדרתי בכדי שירנדר על המעבד הנ"ל ויאמר לי כמה זמן לקח לו לרנדר את התמונה וכך אקבל תמונה יותר ברורה…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by lolol,

שלום לכולם! מקווה שלכולם תהיה שנה חדשה מצוינת ;p ובכן, עכשיו שכרטיסי ה-7000 החדשים באופק הלא כל כך רחוק מאיתנו, רציתי לשאול ולהתייעץ לגבי קניית מחשב חדש מבוסס על כרטיס שכזה. עכשיו, אני יודע אני יודע - זה עדיין לא יצא אפילו! עדיין, אני משער שלחכמי הפורום יש כבר מעין מושג מסוים מה יהיה מומלץ לקחת למפרט חדשני שכזה עם כל המידע שכבר גם ככה דלף לגבי הכרטיסים החדשים. התכנון שלי הוא שברגע שהכרטיסים ייצאו אני אזמין כרטיס 7970 באיזה 550$ מאתר מחו"ל כמו Amazon או משהו אחר שנוח (מכיוון שבארץ זה בטח יעלה מעל 3000 ש"ח וככה בהזמנה יצא לי איזה 2100 ש"ח בסה"כ). חשבתי לעצמי אם כבר אני קונה מחשב חדש - למה לא ללכת עד הסוף ו"להידחף" לדור הבא כבר שיהיה כמה שיותר טוב ומעודכן לעתיד. חשבתי לעצ…

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  14. Started by kokoki,

אני מעוניין במפרט למחשב משרדי, שיהיה חזק ומהיר כדי שיוכל להפעיל בו זמנית כמה תוכנות בלי בעיות. כולל מסך מומלץ מ-22 אינץ' עד 24 אינץ'. וכמו כן שיהיה בו כרטיס רשת מהיר. בתקציב של עד 3900 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  15. Started by spooky,

אני צריך מחשב חדש לשימוש ביתי עד 2000 ש"ח ללא שום ציוד היקפי. השימוש יהיה בעיקר לגלישה באינטרנט וצפיה בסרטים (HD). אבל גם משחקים מדי פעם. לא מתכנן OC, וגם לא ממש מפריע הרעש, אלא אם כן מדובר בטרקטור ;D רצוי מפרט מKSP כי יש להם סניף קרוב אלי ראיתי באתר שלהם מפרט "מומלץ" בדיוק בתקציב, תגידו לי אם זה באמת הכי טוב שאפשר להשיג בתקציב הנ"ל. Athlon II x4 Quad Core 645 3.1Ghz Socket AM3 3.1Ghz Box GIGABYTE M68MT-S2P AM3, nForce 630a, DDR3 1333, GeForce 7025 DDR3 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield X2 Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II Sapphire HD 5450 512MB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) Antec VSK-2000 …

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  16. Started by malren,

אהלן, יש לי בעיה שאני מחבר את המחשב הנייד שלי (studio xps 16) לטלויזיה בעזרת חיבור HDMI אז רואים את המסך גדול מדיי כאילו יש דברים שפשוט מחוץ לגבולות המסך ולא רואים אותם, עכשיו אני יודע שבעבר סידרתי את זה אבל אני פשוט לא זוכר איך עשיתי את זה וזה משדע אותי אני יושב על זה כבר כמה שעות ולא מצליח למצוא את זה..אני עדכנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך ואני חודש שהאופציה לשחק עם הגודל נעלם לי אבל אני לא בטוח. אם אני משחק עם הרזולוציה אז יש רזולוציה שבאמת מקטינה את המסך אבל אז יש רווחים שחורים בצדדים וזה לא טוב אני יודע בודאות שבפעם הצלחתי לעשות שהמסך יהיה בדיוק על הגודל של המסך טלויזיה. אני שוקל לעשות שחזור מערכת אבל לפני זה אני רוצה לברר האם אני מפספס משהו. תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  17. שלום חברים אחרי חיפושים רבים הגעתי ל2 דגמים שיענו לדרישותי כמעצב אינטראקטיב אשמח לקבל ביקורת ממכם מה עדיף ואם יש דגם נוסף ברמה זאת אשמח שתשתפו אותי http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=796216&cid=6860 או http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18826 תודה,

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  18. . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אקסס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא ישחקו בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…

• 7 תגובות
    • 676 צפיות
  19. שלום רב, במקביל ליצירת נושא זה אני עובר ברשת על מדריכים שונים ופורמים שונים לקבל פרספקטיבה טובה יותר בעצמי על הנושא אך הייתי שמח לשמוע מחברי הפורום דעות שונות גם כן על העניי, מומלץ מניסיון אישי. מחשבים ניידים עם מפרט המותאם למשחקים הם מצרך שעל פניו נראה ממש אטרקטיבי וריווחי מכל הצדדים. מיותר יהיה למנות את היתרונות של מחשב נייד פשוט שניתן לנייד אותו ולעשות בו כל שימוש בכל מקום.. ובמחשבים ניידים המיועדים למשחקים גם האפשרות.. של לשחק את כל המשחקים שבעבר היו אקסלוסיבים למחשבים שולחניים גם על מחשבים ניידים. השאלה שלי היא כזו: אין זו שאלה שכיום ניתן להריץ כל משחק על מחשב נייד המותאם לכך.. לא משנה מפרט כרגע.. בין אם הוא עולה 4-5 אלף או 7-8. אבל מה שבאמת חשוב לי לדעת זה, האם מחשב…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל וכמה שיותר טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD:MW3/2 , AVA , BF:BC2, BF3, APB -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה מסך LCD ואחבר את המחשב דרך HDMI -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  21. אני אולי מבצע פה השוואה קצת לא שגרתית, מחיר שונה לשני המחשבים, מפרט שונה קצת.. בדל שלי, יש את הCore i5-520mשעובד על 2.4 ומגיע ל 2.933 בשעת הצורך. יש לי אפשרות לעבור ולהשתמש ביום יום במקבוק אייר, שמשתמש גם הוא במעבד דומה, אך נמצא על 1.7 ובמאמץ מטפס ל2.7. שניהם עם 4 ג'יגה זכרון פנימי, 13.3" וכד'. לעיתים אני מבצע שימוש דיי כבד על המחשב, משתמש בלינוקס דרך VMWARE לצורך לימודים או בmodelsim בווינדוס. כנראה שאת אלו אעשה ע"י הפרללס. העניין היחידי שהוא גם כן דיי שולי, הוא שכרגע יש לי חצי טרה על הדל ובמקבוק אייר רק 128. אבל זה לא סוף העולם מבחינתי ובהחלט לא מבטל את המעבר. לצורך לימודים אני גם מתעסק לעיתים עם מספר קבצי PDF במקביל, וכמובן שתמיד ברקע יש כמה תוכנות של IM, UTORRENT, מספ…

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  22. שלום לכולם, אני שוב מחפש מחשב נייד, הפעם לאח שלי, הוא התחיל ללמוד הנדסת מכונות והבנתי שהדרישה העיקרית היא תוכנת סולידוורקס. בהתחלה הבנתי ממנו ומאתר התוכנה שצריך מחשב חזק במיוחד עם כרטיס מסך לגרפיקאים אבל לאחר שחקרתי קצת הגעתי למסקנה שזה לא נכון וגם מחשב "סטנדרטי" של 3000 ש"ח אמור להספיק. בכל זאת, המחשב הזה יהיה המחשב היחיד שהוא יעבוד איתו (אין מחשב נייח) אז הייתי רוצה להכניס כמה שיותר כח שנכנס ב4000 ש"ח תוך כדי הקפדה על התנאים הבאים: חשוב שיהיה אמין מבחינת השירות, זמן סוללה ארוך וכרטיס מסך יחסית חזק. הנה הנתונים מהסטיקי: * מטרות המחשב? SolidWorks ושימוש ביתי (סרטים, מסמכים, אינטרנט), הוא נשבע שהוא לא נוגע במשחקים עד לסיום הלימודים, אבל למקרה שהוא יתחרט, הייתי רוצה לשמור …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Alonleibo,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לאבא שלי בסביבות ה-2500 ש"ח. (אפשר לחריגה בגבול של עד 3000 ש"ח, עדיף שלא) הינה תשובות לשאלות שלכם לפי הפורמט: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 לפחות. * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? עדיף שכן, לא עקרוני. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף שכן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. (אם גורם להבדל משמעותי ביכולות המחשב - אז לא) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  24. Started by ofir667,

שלום, אני לא יודע אם זה בדיוק המקום המתאים לשאלה.. מה אתם אומרים על לקנות את רכיבי המחשב בנפרד בחו"ל? מישהו אמר לי שיכולה להיות בעיה והם לא יפעלו יחד בצורה המקסימלית ויכולות להיווצר בעיות.. חוץ מזה, מה אתם אומרים על לקנות מחשב שלם בhp או dell זה שווה את זה? ובכלל לגבי האחריות? תודה..

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  25. שלום, מחפש מחשב עם מקסימום ביצועים ותמורה למגוון שימושים (משרדי, סרטים וגיימינג בינוני). מעדיף לקבל מפרטים מאייבורי, KSP או רשתות אחרות שיש הרבה סניפים... תודה

• 1 תגובה
    • 562 צפיות

דיונים חדשים בפורומים