ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות כבדות שאין לי אפשרות לציין כרגע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב StarCraft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי רגיל לא משהו מיוחד קצת word קצת office גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי לא משהו רציני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. במידה וכן אולי משהו בסיסי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך LCD 23 אינצ' אם אפשר -לאילו הגדרות…
-
- 7 תגובות
- 894 צפיות
-
-
לוח: Asus P5K-E (עם קופסה מקורית וכל העניינים) מעבד: Intel Q6600 ללא אוברקלוק קירור: Scythe Ninja 2 במצב פסיבי זיכרונות: (Mushkin XP-Series 4GB (2x2 כרטיס מסך: Gainward GT210 512MB (חדש באחריות) הארדיסק: Hitachi 500GB 7200RPM SATA2 כונן אופטי: Pioneer DVR-215D זוג מאווררים למארז: Noctua NF-S12B ומאוורר Scythe S-FLEX 12/800 מארז: Antec P182 עם המאווררים הנ"ל ספק כח Antec NEO HE430W לפי מה שניתן לראות מהמפרט מדובר במחשב שעלה מיליונים או אפילו מיליארדים באפריל 2008, והיה באותה תקופה המחשב הטוב ביותר על כדור הארץ או אולי אפילו ביקום כולו. בלי להגזים כמובן. מאוד כואב לי להיפרד ממנו, אך הגיע הזמן להתקדם לLGA2011 ואני כנראה נאלץ למכור אותו כדי לבנות את המחשב התותח הבא שלי. השאלה…
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן! מישהו יודע האם יש הבדל מורגש בין רזולוצית HD לרזולוציית FHD במסך 15.6 של מחשב נייד? מה זה אומר לי בשימוש היומיומי ובכלל...? תודה רבה!
-
- 29 תגובות
- 11.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיאפשר גם לשחק במשחקים (ברמה סבירה - לא חייב בHIGH) וגם בשביל שימוש יומיומי - אופיס/ סרטים/אינטרנט עם עדיפות לדגם עם זמן סוללה טוב. אפשר לחרוג עד כ300 שח פלוס/מינוס. הינה תשובות לשאלות שלכם לפי הפורמט: * מטרות המחשב? אופיס/ סרטים/אינטרנט +משחקים ברמה סבירה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי עדיף עד 2.5 . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? עדיף שכן, לא עקרוני. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320GB. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת…
-
- 5 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אהלן, מחר אני מתכנן לקנות מחשב נייד למשחקים וסרטים. המחשב שראיתי והתעניינתי בו הוא MSI GD620DX עם המפרט הבא: Intel Core-i5 2430M Nvidia GeForce GT555M 4096MB DDR3 15.6" מחשב נייד "15.6 MSI GE620DX 640GB 2.40GHz עכשיו רציתי לדעת, איך MSI מבחינת מחשבים ניידים, מה דעתכם עליו ? הוא יריץ משחקים (לא באיכות הכי גבוהה גינוני גם יספיק לי), יש מחשב אחר שמתחרה איתו עד 4K ? ושתי שאלות נוספות: הוא יוכל להריץ סרטים FHD על LCD 40 ? (כולל משחקים לא ברזולוציה מטורפת)? ואיזה פיצרים חשובים צריך להיות למחשב נייד? תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
להלן המפרט: מעבד: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+ לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) זיכרון פנימי: 2X512MB + KINGSTON 2GB = 3GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB) דיסק קשיח: WDC WD2500KS-00MJB0 ATA Device (232 GB, IDE) ספק כוח ומארז ג'נריים כפי שאתם רואים, מדובר במחשב די ישן. בכל זאת, האם אוכל לקבל עליו משהו? אולי אפילו על חלקים ממנו? מה אתם אומרים? למרות שהמחשב ברשותי כבר כמה שנים טובות, הוא עדיין מציג ביצועים טובים למדיי ועובד כמו ביום קנייתו. לא זכורות לי אי אלו בעיות איתו ואני לא חושב שתהיה איתו בעיה גם בשנים הקרובות. יש טעם לפרסם אותו? ואיפה? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שציינתי בכותרת אני חדש כאן בפורום ולא כל כך מתמצא בחוקים אז תודה מראש. אני רוצה לקנות השבוע מחשב נייד .רציתי לדעת אם אני גר בנתניה איפה הכי כדאי לי לקנות מחשב נייד ואיזה מחשב הכי מומלץ לשימושים של סטודנט . וגם שיעלו עליו משחקים יחסית חדשים כמו קול אוף דיוטי החדש כמו"כ חשוב לי שהסוללה תחזיק לי 5 שעות ככה לפחות .על איזה חברה של מחשב נייד אתם ממלצים?
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים לא כבדים, בעיקר תיכנות ב eclipse , אינטרנט סרטים בקטנה וכו'... * גודל המסך? אני מניח 15.6 אבל אם יש משהו יותר טוב עם מסך טיפה יותר קטן אז גם הולך.. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 יהיה נחמד אבל לא חובה, VGA (אני מניח שזה סטנדרט בכל אופן) * בלוטות? יתרון נחמד, לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש HP מפנקים באקססוריז, לא? מה דעתכם על הדגמים הנ"ל: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?P…
-
- 8 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום יש לי מערכת דיי חזקה אבל משום מה המשחקים לא רצים לי טוב. מעבד E8400 לוח אם GA-EP43-DS3L זיכרון 4 גיגה של קרוסייאייר כרטיס מסך GTX 480 EVGA וזה אחרי פירמוט של מחשב. מישהו יכול בבקשה לעזור לי אם התקלה. כל המשחקים החדשים כגון : באטלפילד 3, ניד פור ספיד החדש, LA NOIR, ועוד משחקים חדשים עובדים לי אם לאגים ולא חלק ואני פשוט לא מבין איפה הבעיה שלי??? תודה
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
קיים ברשותי LAPTOP של lenovo g550 עם לוח אם NITU1 הייתי רוצה להגדיל את הזכרון שיש במחשב כרגע ושאלתי היא פשוטה כרגע יש DDR3 1GB 1066 הייתי רוצה לשלוף אותו החוצה ולשים 4GB 1333 השאלה שלי היא פשוטה 1. האם הלוח שלי תומך בכלל ב1333? אני מנחש שאם הוא תומך ב DDR3 הוא אמור לתמוך גם ב1333 אבל שוב רק כדי להיות בטוח. 2. שוב רק כדי להיות בטוח (ככה זה שעשית קורס טכנאי PC לפני 7 שנים חחחח), במידה ואני משאיר את ה 1GB ,הזכרונות החדשים (היותר מהירים) יפעלו על המהירות של הזכרונות האיטיים נכון? אבל עדיין אין מניעה שהם יעבדו ביחד.
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
1) רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אין לי מושג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מה שיהיה יהיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) ושיהיה USB 2.0 X 2 ומעלה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני רוצה מחשב למשחקים נטו! , שיפעיל לי את המשחקים החדשים כמו COD:MW3 , …
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לכם יש ברשותי מחשב ישן ביותר שממש מתאים לחובבי הנוסטלגיה כמה ניתן לתמחר אותו . מעבד intel 286 WD 40GB כונן 1.2MB כונן 1.44MB כונן דיסקים מהירות X2 קריאה בלבד המחשב מכיל חלונות 3.1 חוקי למהדרין תוכנת גליון אלקטרוני Quatro חוקית למהדרין המחשב תקין לחלוטין מסך מחשב חברת Adi מסוג VGA CRT לא שטוח ולא דק כמה ניתן לתמחר מחשב כזה . אני יודע שיש למחשב כזה ערך אספני רב , אשמח לעזרה בנושא יום נפלא מיכאל
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות באתר של HP ארצות הברית את הדגם hp touchsmart 610 quad series אשמח לחוות דעת לגבי המחשב הספציפי הזה ובכלל מחשבי all in oneומסכי מגע
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. חדשים וכבדים. MMOS בין היתר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SWTOR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכל גולשי הפורום וברוכים הבאים לפורום "כמה המחשב שלי שווה?". בפורום זה, תוכלו לבדוק כמה החומרה שלכם שווה (בערך), על מנת שתדעו באיזה מחיר למכור אותה. המחירים שיוצעו לכם כאן אינם מוחלטים, אלא רק חוות הדעת של גולשי ומומחי הפורום. לכן, בסופו של דבר זה השיקול והבחירה שלכם, פותחי הדיונים, באיזה מחיר למכור את החומרה שבידכם. על מנת לייעל את התהליך ולהמנע מדיונים ארוכים, יש לקרוא את החוקים שבדף זה כדי למנוע אי-נעימויות. בנוסף, להלן 2 דברים חשובים שיש להדגיש: - מבקשי המחירים (פותחי הדיונים)- מומלץ שהדיון הראשי שלכם יכלול את הנתונים הבאים: שם הרכיב+ דגם מדוייק אם אפשר, תקופת אחריות אשר נותרה (אם בכלל). כמו כן, מומלץ לרשום גם האם הרכיב כולל את באנדל שלו (אריז…
-
- 0 תגובות
- 16.8k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כמו crysis ו cod, לימודים (אופיס, אינטרנט) סרטים באיכות hd. הראשון הוא Hp pavilion g6 1270sj 6gb זיכרון, קשיח 750g, כ. מסך ati radeon hd 6470 1g, מעבד i5 2430. השני הוא dell inspirion n5110 זיכרון 6, קשיח 640, כ. מסך nvidia geforce gt 525m 1g שניהם עולים 3700₪. הערות הצעות ועזרה יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד לגלישה באינטרנט , עבודה בסיסית עם office ואפשרות חיבור למקרן חיצוני. גודל מסך: 14/15 (עדיפות על 15) סוללה: לא כזה חשוב , שיהיה שעתיים-שלוש רישיון: שיהיה כלול כונן: שיהיה קורא/צורב dvd בסיסי. משקל: 2.7 אבל מוכן לשלם יותר (לחרוג מהתקציב) עבור משקל נמוך. מכיוון שיש לי נסיון טוב עם DELL , אני נוטה ללכת עליהם (אלה אם כן תגידו אחרת) ראיתי שלושה דגמים: vostro http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JH5EBE9F1 N5110 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110BK263NBD + אחד פחות חזק , אבל לא בטוח שאני צריך יותר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHN5110233 אגב למה ה vostro דורש אותו מחיר , אבל חלש ממנו בהרבה? מה מיוחד ב vostro…
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
היי במפרט אותו אני מבקש ארצה לחבר 3 מסכי dell 2312hm או כל מסך עם פנל איכותי במחיר משתלם כמו הדל ושבערך יגנבו מהתקציב 3000 ש"ח בשאר התקציב ארצה מחשב שיתבסס על ה2500k קירור אוויר סביר שיאפשר בעתיד להגיע ל4ghz דרישה סבירה לפי מה שקראתי עם 8 ג'יגה זיכרון, לעיתים נדירות עורך וידאו באפטר אפקטס וכו' oc מתוכנן למעבד בלבד לא לזכרונות כרגע משחק בעיקר bf3 מעריך שבשביל 1920*1080 כפול 3 אז אזדקק לצמד כרטיסי מסך וספק בהתאם כמו כן מקלדת גיימינג משתלמת יש לי כרגע ספק דיי חדש של קרוסאייר vx550 אם תהייה אופציה להשתמש בו אשמח מארז גם יש כבר Nzxt Hades כך שאין צורך במארז לגבי הארד דיסקים אין צורך,אולי בהמלצה על ssd משתלם שיקנה בחו"ל בשבילי בקרוב בכלל ,כל חיסכון בלי התפשרות…
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אחרי ששיגעתי אותכם הרבה מאוד זמן החלטתי להגדיל את התקציב שלי בגלל דרישה למסך חדש. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להוציא את המירב מהתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2/COD4/Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נדרש לכלול במפרט מסך 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 11 תגובות
- 964 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכם אני מחפש מחשב, בתקציב 3000-4000 ש"ח. מה חשוב לי שיהיה בו? (*) Core i5 (*) גרפיקה טובה לצפייה בסרטים (אני פחות אוהב כרטיסי מסך של אינטל...עדיפות לג'יפורס..) (*) סוללה טובה!!! (לפחות ארבע שעות) (*) 15.6 או 14...לא כ"כ משנה... (*) זיכרון גבוה (אני מניח שלמחשב עם מאפיינים כאלה יש ארבע ג'יגה) (*) דיסק קשיח לפחות 500 GB , עדיפות ל 7200 סל"ד (*) מקשי הקלדה נוחים!!! (וכמובן שגם עכבר נוח ) הוא אמור לשרת אותי יותר ללימודים באוניברסיטה, אך גם למשחקים מדי פעם P: תודה רבה ושבת שלום! לירון. (:
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שמיועד לעריכת וידאו באופן אינטנסיבי ושימוש בתוכנות - AVID, PHOTOSHOP, AFTER EFFECTS, CUBASE, SAMPLITUDE, FINAL CUT וייתכן שבהמשך גם לתוכנות אנימציה! המחשב חייב להיות חזק! כרגע אני לא מבין גדול בOC אבל אני מתכנן לעשות באופן בינוני. אני צריך חיבור FIREWIRE, USB 3. גלשתי קצת באתר וביררתי לגבי רכיבים שמתאימים לי והרכבתי מפרט שנראה לי יותר מדי טוב, זה המפרט: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray - מחיר 1410 ש"ח GIGABYTE Z68A-D3H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 3xPCI-E - מחיר 695 ש"ח DDR3 1333MhZ 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 X 2 - מחיר 580 ש"ח GIGABYTE GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E - מחיר 1…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ההורים שלי מעוניינים במחשב חדש במקום הישן שלהם. אני מנסה להרכיב להם מחשב כדי שלא יקנו אחד מורכב פשוט וזול שיתקלקל מהר מדי. השימושים העיקריים יהיו גלישה, אולי משחקים די ישנים של הנכדות עניתי על השאלות, והרכבתי מפרט עם כמה אפשרויות שונות שיופיעו אחרי התשובות. אשמח לעזרה והכוונה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נניח 200 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר גלישה באינטרנט, קצת צפייה במצגות. אולי משחקים ישנים(HoM&M4 אולי גם 5) המחשב לא אמור לשמש לצפייה בסרטים, אבל לא מן הנמנע שהוא כן יעשה זאת בהמשך. צפוי מסך חדש, כנראה 22-24 FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 4 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית נתחיל עם השאלון: מטרות המחשב? הרצת תוכניות מטלב עם חישובים כבדים וארוכים (לכן חשוב לי שיתבצע מספר חישובים גדול בזמן קצר), וכמובן שימושים סטנדרטיים יותר כמו צפייה בסרטי HD , תוכנות אופיס למינהן וגם משחקים קלים. כמו כן חשובה לי מאוד הניידות של המחשב * גודל המסך? העדיפות היא ל- 14" אבל מוכן להתפשר על 15.6" בתמורה לביצועים * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל, שוב גם כאן התפשרות לטובת ביצועים (עד 2.6 קילו) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות עבודה רצופות ללא חיבור למטען * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאות שחשוב לי שיהיו - usb 3 , HDMI , VGA כל יציאה נוספת הרי זה משובח * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב חזק לעבודה עם adobe cs5 עם כל התוכנות. האמת היא שאף פעם לא קניתי מחשב נייד ככה שאין לי מושג לגבי חברות, גודל מסך ושאר הדברים... אני עובד עם מחשב יחסית ישן ונייח, מעבד כפול ארבע גיגה זכרון ו120 גיגה דיסק קשיח. כמובן שאני מחפש משהו יותר טוב שיחזיק לי לפחות לשלוש השנים הבאות - כי אני מתחיל ללמוד. לגבי מעבד נראה לי i7 וכרטיס מסך חיצוני של לפחות 1 גיגה כמו שרשמתי התקציב הוא עד 5000 שקל אשמח לעזרה ממכם, שבת שלום
-
- 0 תגובות
- 860 צפיות
-