עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ksn1981,

שלום לכולם, לאחרונה התרחקתי מעניין הניידים.. אשמח שתעזרו לי להרגיש יותר בעניינים תודה. מחשב נייד לבחורה, שבעתיד הקרוב הולכת ללמוד עיצוב גרפי: דרישותיה - בנוסף לשימושים "רגילים", שיתמודד עם פוטושופ, אילוסטרייטור וכו'.. - כיוון ה- 15.6 אינטץ'. - זמן סוללה "טוב", ואחריות "טובה". - עד 5000 ש"ח. - העדפה לצבע לבן, בעיצוב "יוקרתי". מעבד י i7QM (עם 4 ליבות, 6MB, 45W) י i7M (עם 2 ליבות בתדר גבוה, 4MB, 35W) י i5M (עם 2 ליבות, 3MB, 35W) מה יתאים יותר לבצועים גבוהים (שימוש רגיל או עריכה גרפית) מול זמן סוללה? זיכרון 8GB היא לא דרישה מוגזמת.. לא? כרטיס מסך האם אין מנוס מללכת על כרטיס גרפי נפרד (בנוסף למובנה HD3000)? האם לפחות מובטח שיעבוד במקביל למובנה? או שלפי הדר…

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  2. Started by ov,

שלום, אשמח לקבל המלצות למחשבים ניידים העונים על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קצת תכנות, צפיה בסרטים באיכות HD. * גודל המסך? לא משנה. * משקל רצוי? קל ככל שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם USB3 ו-HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יש בלי? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף, במידה וחוקי הפורום מאפשרים זאת, אשמח לקבל הצעות לחנויות (רשתות או פרטיות) בהן ניתן לרכוש את המחשב באזור המרכז. תודה.

• 9 תגובות
    • 978 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב נייד ומרגיש שאני טובע בכמויות האינפורמציה ובסוגים השונים, אודה לעזרה. טווח מחירים 4000-5000 ש"ח (+/-) מטרת המחשב היא עבודה עם תוכנת SOLIDWORKS (מידול בתלת-מימד, דורש הרבה חישובים במעבד) ובנוסף משחקים שאותם לא אכפת לי להריץ גם ברמת ביצועים בינונית. המחשב יהיה בבית והניידות היחידה שלו תהיה בין הספה לשולחן קפה כך שמשקל ואורך חיי סוללה לא חשובים. מסך: באופן כללי לפחות 15.6". הרעיון של לעבוד עם לפטופ 17.3" קורץ לי מאוד, לא ברור לי למה יש רק מעטים כאלה, האם יש בעיה איתם? רזולוציה 1600X900, מסך איכותי (במידת האפשר) מעדיף מעבד אינטל + כרטיס גרפי של NVIDIA HDMI, USB3 בלוטות גודל דיסק קשיח - 250G וצפונה, מהירות 7200 (לא בטוח כמה זה קריטי)צורב DVD לא נדרשת אחריות…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by miz,

אני חושב לקנות סמסונג מחו"ל מהסידרה החדשה יש למישהו מושג מה קורה עם האחריות בארץ כשאני קונה בחו"ל

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. היי, אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב מפרט שישמש אותי לגיימינג באזור ה4.4K 1. מה התקציב המקסימאלי? 4400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי-אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, METRO2033, SKYRIM וכ"ו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצ…

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  6. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? לא יותר מ 3.5 זה מצויין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במידה מיוחדת(3 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 350 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מעבד: i5 לפחות זיכרון: לפחות 6GB

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  7. 1. התקציב המקסימלי - 5k ש"ח א) לא חייב לנצל את כולו ב) אפשר לחרוג בעוד 1k אם זה באמת קריטי. 2. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, מהטובים בשוק. א) כדאי שהמחשב גם יוכל להריץ תוכנות גרפיות תלת מימד (כגון NX או Solidworks) ב) המשחקים שהייתי רוצה שירוצו: -דיאבלו 3 (יוצא בפברואר!!!), witcher 2, mass effect, כל המשחקים החדשים שהולכים להיות - באיכות המקסימלית (אם זה אפשרי) -יש לי מסך 22" של סמסונג (226CW), רזולוציה של 1680X1050 -הגדרות גרפיות גבוהות ביותר. 3. אין צורך בציוד היקפי, יש הכל. 4. לכלול הכל במפרט. 5. דרגת השקט - 5. כלומר, אין לי דעה לכאן או לכאן. שלא ירעיש בטירוף, כמובן. 6. מעדיף ללא OC. 7. אין צורך במערכת הפעלה, יש. 8. מתגורר ברמת גן, אז מעד…

• 3 תגובות
    • 812 צפיות
  8. שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב לשימושים מקצועיים של מעצבת גרפית. כונן קשיח + כונן אופטי - קיים. התוכנות שעבורן המחשב - פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פלש ודרימוויבר. תקציב - 2000 ש"ח (כולל הרכבה). יש המלצות ? תודה לעוזרים ! הכיוון שאני חשבתי עליו - Intel Sandy Bridge Core i5 2320 Socket 1155 6MB 3Ghz 95W Box, יחידות 1 ₪922 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3215 ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪412 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪192 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2898 Cooler Master Elite 335, יחידות 1 ₪180 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by nirsk1,

רציתי לדעת את דעתכם , קניתי מחשב טוב בעל 8 GB זיכרון ומעבד I7 2600K ובנוסף התקנתי מערכת XP 64 BIT PROFECINAL שאלתי היא מה יותר טוב , המערכת הזאת או 7 של 64 BIT?

• 7 תגובות
    • 692 צפיות
  10. שלום, אני בכיתה י', ואני מתכנן לקנות נטבוק שאקח לבית הספר. אני במגמת מחשבים, לכן המחשב צריך להיות מסוגל להריץ תכנות visual, office וכמו כן מעט גלישה באינטרנט. זמן סוללה של יותר מחמש שעות, וקל משקל. חשבתי על שני ניידים: Asus eee 1215N, לעומת ה- Asus eee 1215B. ההבדל בין המכשירים הוא לא גדול. ב- N, המעבד הוא של atom במהירות עיבוד של 1.8 Gh/s, ב- B, המעבד הוא של AMD במהירות של 1.6 Gh/s. ב- 1215B, יש 4GB RAM, לעומת ה- N שבו יש 2GB RAM. אחת הבעיות, היא שאת הנייד 1215B, לא ניתן להשיג בארץ, ואני לא בטוח מה מחירו. אני אשמח אם אוכל לקבל ייעוץ לגבי המחשב העדיף מהמומחים שביניכם. תודה מראש, עמית

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  11. התקציב המקסימלי הוא 2500 (עדיף לחסוך כמה שאפשר) שימוש המחשב הוא משחקים...(GTA IV , Combat Arms , Call Of Duty ,).... אני צריך כרטיס מסך טוב , 4GB RAM מינימום , Intel I3 ומעלה (אבל אם נשאר בתקציב אפשר להעלות ל I5 או I7), לא דרושים מערכת הפעלה / מסך או מקלדת... הארד דיסק מעל 500GB מארז יפה , אני מעדיף שהמחשב לא יהיה רועש כל כך.... הרזולוציה שאני ארצה לשחק היא כמה שיותר גבוהה כלומר FULL HD 1080*1920 אבל אפשר להוריד גם ל HD רגיל כלומר 720 (יש ברשותי מסך HD 22 אינץ') תודה רבה !

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. כמו בכותרת. יש את משטח המגע\העכבר שלפני ששלחתי לתיקון היתי משתמש בשתי אצבעות יחדיו כדי לגלול דפי אינטרנט ומסמכים למעלה ולמטה ומשום מה עכשיו זה לא עובד. בהגדרות של זה לא ראיתי שום דבר מיוחד, פיספסתי משהו?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. מה דעתכם על המפרט הבא למשחקים כגון The Sims 3. מעבדי אינטל: Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11721 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 11 LP http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13117 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE Z68P-DS3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13595 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel 996768 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9844 דיסקים קשיחים: Seagate 500GB Barracuda 7200RPM 16MB Sata III ST500DM002 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14068 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6750 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. שלום לכולם, בשעה טובה המחשב הנייד הכבד והאנטיקה שלי התפגר סופית. הגיע הזמן לקנות מחליף. אני הולכת הלוך ושוב לפקולטה כל יום חצי שעה בכל כוון אז משקל הוא רלוונטי ולכן אני מבקשת שעדיף נטבוק ולא מחשב נייד (אלא אם כן הוא קל יחסית - המחשב הקודם שלי שקל 3 ק"ג) מצרפת לפי חוקי הפורום את הפרטים: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (divx סטנדרטי ואולי סרטים בyoutube ב- 720/1080p). אין צורך בגיימינג, תכנות או עיבוד גרפי. * גודל המסך? כמה שיותר גדול לתקציב. * משקל רצוי? 1.5 ק"ג נשמע לי סביר, לא צריך להשתגע על כל גרם אם זה מקפיץ את המחיר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כל דבר שמאפשר 8 שעות ניגון וי…

15. שלום רב אני מעוניין במחשב לצרכים סטודנטיאליים, פרטים בהמשך: * גודל המסך? 15.4 * משקל רצוי? 3 ק"ג ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות רצוי אף יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרח * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, יש כבר קנוי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Toshiba רק בגלל ניסיון העבר אז לא חובה. תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. הייתי רוצה ליבדוק באתר של חברה HP אם ניגמר לי אחריות על מחשב נייד.איך מגיעים לאתר ליבדוק דגם מחשב נייד ולדעת אם ניגמר אחריות מחשב נייד. תנו לי בבקשה כתובת האתר ישירות לחברה HP.ואיפה לוחצים בדיקה אחריות מחשב נייד באתר HP? אני לא יודע איפה זה נימצא באתר. ואיך אני בודק במחשב נייד דגם שלי להכניס פרטים לאתר חברה HP.ולקבל מידע על אחריות תוקף שלי? מיקי

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. מחשב נייד HP Pavilion dv6-3060ej WR752EA 6GB http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=3396 בעיקרון המחשב קצת למשחקים סימס 3 וכאלה ואנטרנט פייס וזה.. מה אומרים שווה? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם, אני חושב על קניית מחשב חדש, יש לי מחשב סביר לגמרה אבל אני חושב על לקנות חדש ולתת את הישן לאחותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (BF3) ו בתדירות 3DMAX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב- 1920X1080 מסך SAMSUNG 2333T -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עד כמה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ,DVD, HDD 5.…

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.(WOW, SWTOR, BF3, Diablo3) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך כרגע. מתכנן לקנות led 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - באטלפילד 3, COD 4, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by globalserv,

שלום לכל קוראי וחברי הפורום. ברצוני לרכוש מחשב נייח למשרד. מחשב נייח חזק יש לי בבית ולכן אני צריך למשרד משהו שיכול לבצע מספר דברים שאפרט 1. גלישה באינטרנט פתיחת המון טאבים בו זמנית בד"כ אני משתמש בדפדפן FireFox ולפעמים מפעיל מולטי של כרום ביחד איתו. 2. תוכנות כמו NotePad++ | PhotoShop | PHPD | Putty | FTP | התוכנות לעיתים פתוחות יחד. 3. תוכנות מסרים שתמיד דלוקות - מסנג'ר 4. תוכנות רקע - דרופ בוקס VNC חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר בהתאם לשימוש שכתבתי כאן מדובר כאן במחשב שאמור לשמש לצורך עבודה נטו לא משחקים ולא שטויות אך ורק עבודה. צריך במחשב כרטיס רשת אלחוטי כדי להתחבר ל WIIF התקציב הוא עד 1,500 ש"ח אין צורך במסך אני אשמח לקבל ייעוץ מהחברים כאן בפורום.

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  22. יש לי קורא תביעות אצבע מובנה במחשב הפעלתי אותו והכל עובד מה שאני רוצה לעשות זה כניסה למחשב רק באמצעות האצבע ללא סיסמה הוא נותן תמיד אופציה להיכנס עם סיסמה כגיבוי איך אפשר לבטל את זה מערכת הפעלה XP PRO S3 תודה אלירן

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש אשר השימוש העיקרי בו יהיה גלישה באינטרנט וצפיה סטרימינג של סרטונים וצפיה בסרטים בHD.סוללה לא כל כך חשובה לי(לרוב הוא יהיה מחובר לחשמל).גודל מסך אני משער שכל מה שיהיה יותר גדול מ12 אינץ' כולל יהיה בסדר.התקציב שלי הוא עד 2.5Kאני מחפש מחשב לשימושים בסיסיים פלוס יכול צפיה בסרטים של 720\1080 למרוט שב99% מהזמן יהיה מדובר בסרטים של 720P.מאוד אשמח להמלצות. לנושא המכירה,יש לי 2 מחשבים ניידים אותם אני שוקל למכור ואני אשמח לשמוע כמה לדעתכם הם שווים.הראשון הוא אחד הנטבוקים הראשונים שנמכרו מדובר על ASUS EEE PC 4G והנה המפרט שלו:http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=69281...מדובר על מחשב במצב חדש שבקושי היה בשימוש...ועם 1GB זכרו…

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  24. תקציב מקסימלי 4000 אם אפשר לחסוך - זה יהיה מעולה, סה"כ לא צריך מסך שימושי מחשב בעיקר לצרכים ביתיים (גלישה ברשת) ולצרכי עיבוד תמונה - lightroom + photoshop לצרכי פרנסה המסך שלי מדגם - dell u2312hm דרושים מקלדת ועכבר אלחוטיים. התאכזבתי ממיקרוסופט ואני מתלבט בין logitech mk520 ו mk710. יש הצדקה למחיר? לא צריך רמקולים חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט. לא מתוכנן oc נראה לי שכדאי לקנות ב ksp (אני גר בירושלים, הסניף בתלפיות קרוב), ואשמח שירכיבו את המחשב בחנות. מה אומרים? מה דורשת שמירה על אופק שדרוג? האם מומלץ לשדרג או להחליף, בעתיד? תודה רבה על העזרה! המחשב שלי בעיצומם של חירחורי גסיסה מתקדמים :-\

• 8 תגובות
    • 957 צפיות
  25. Started by rotman,

שלום לכולם , רכשנו את המחשב , המחשב מגיע עם כרטיס מסך radeon hd 6630 . כאשר אני נכנס ל device manager מופיעים לי 2 כרטיסים , ה radeon וגם intel HD ,אני מניח שהאינטל זה הכרטיס המובנה? איך אני יודע באיזה כרטיס המחשב משתמש בפועל? נ.ב ניסיתי לבטל את הכרטיס המובנה והרזולוציה של המסך פשוט ירדה ... אשמח לקצת הסבר איך זה בדיוק עובד ומה עליי לעשות?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים