ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,332 דיונים בפורום זה
-
אני לא בטוח שזה המקום הנכון לשאלה הזו, אבל לא מצאתי מקום טוב יותר. אני מחפש מחשב נייד שמיועד לעבודה בתוכנת סוליד, שמיועד לסטודנט להנדסה. במחיר של בערך 6 אלף שקל קונים מחשב נייד של HP או לנובו (Workstation) עם כרטיס מסך קוואטרו. זה גם בערך המחיר של מחשב נייד חזק לגימינג אני חשבתי על אופציה אחרת, לקנות מחשב נייד יד שניה (Workstation) עם כרטיס מסך קוואטרו. בתקציב של בערך 2000 שקל קונים מחשב נייד משומש. אני האמת מעדיף להשתמש בווינדוס 7 אז זה מסתדר לי. גם, פחות כאב לב אם המחשב יגנב או ישבר. מצאתי את האופציות האלו- https://www.amazon.com/gp/product/B07HKBDFQX/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A171014CP909KT&psc=1 https://ww…
-
- 25 תגובות
- 10.7k צפיות
- 3 followers
-
-
היי כותרת,אם יש אותם נתונים בחברה אחרת טובה יותר ,פתוח להצעות HP Omen 15-DC1003NJ / 6WD86EA או Lenovo Legion Y540-15IRH 81SY006GIV מפרט/אותו מפרט בשני הניידים מחשב נייד מבית Lenovo/HP OMEN בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-9750H 2.60GHz - 4.50GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 256GB, מאיץ גרפי NVIDIA Geforce GTX 1650 4GB וכולל מערכת הפעלה
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
- 2 followers
-
-
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה אני הולך לקנות בקרוב Gaming laptop והתקציב שלי הוא נע בין 5-6 ואפילו קצת קרוב ל7 אלף ומצאתי לפטופ משתלם מאוד במחיר זול אבל אני רוצה לבדוק עוד אפשרויות לפני שאני מחליט סופית אז השאלה שלי היא כזאת: האם אתם מכירים לפטופ עם מפרט כזה במחיר משתלם ויחסית זול חדש מהחנות? the specs is down below: cpu i7-i5 gpu gtx 1070+ or rtx 2060 16ram 1tb hdd 256-512gb ssd
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית-נטו. office/pdf/zoom וכו'.... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה מאוור טוב שיחזיק מספר שנים, אך לא חשוב שיהיה שקט ברמה קיצונית במידה והעלות גבוהה משמעותית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש במחשב נייד גיימניג בארץ או בחו''ל עד 5000 שקל מה הכי טוב שיש היום או בתקופה הקרובה שאפשר לקנות אמזון בסט ביי מה המחשב הכי טוב למשחקים שיש היום
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אני כותב למחייתי (ספרים, עמודי מכירה ארוכים, אתרי אינטרנט וכו׳), עובר על המון מחקרים מדי יום, ומנהל ביזנס. כרגע אני עושה את זה על MacBook 12" (הדגם ההוא ששוקל 900 גרם שהפסיקו לייצר). מת על המחשב הזה, קל לאללה, הסתובבתי איתו המון בעולם (חוץ מהמקלדת butterfly הבעייתית). בתקופה הנוכחית אני הרבה יותר סטטי והייתי שמח לנהל את כל העבודה היומיומית שלי על שטח עבודה יותר גדול - חשבתי להביא iMac 27״, אבל כשאני חושב על זה אולי עדיף לבנות מערכת גדולה יותר, אבל גם קלילה, בטוחה ונקייה מכל הסחות הדעת והג׳אנק איתו ווינדוס ומק מגיעות, ולכן מבוססת לינוקס. אני לא צריך שום תוכנה - רק דפדפן ותוכנת כתיבה. המחשב צריך להיות חזק יותר מהמקבוק 12 (שעם מעבד m3 ו8gb זכרון), שקצ…
-
- 19 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב לאח שלי שמטרתו העיקרית היא עבודה משרדית בסיסית. במקרה הכי טוב יש קצת football manager. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, חריגה של 200-300 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות, המחשב ממקום בחדר השינ…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב בין 7 שנים וברצוני לשדרג את הרכיבים הר"מ: מעבד - Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz לוח אם - Gigabyte Z87X-D3H-CF זיכרונות - (Corsair 2X8Gb DDR3 (CMZ8GX3M1A1600C10 כרטיס מסך - Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 760 את הכוננים הקשיחים וספק הכוח החלפתי לפני כחצי שנה ואני רוצה להשתמש בהם לאחר השדרוג כולל המארז * 2 כוננים קשיחים - Samsung SSD 860 EVO 1TB ** 2 כוננים קשיחים - Western Digital Black 2TB 7200RPM SATA *** ספק כוח - Corsair TX850M *** מארז - Thermaltake Chaser A31 חשבתי על החלפה לרכיבים הר"מ: מעבד - Intel Core i7 10700 2.9Ghz 16MB Cache s1200 לוח אם - Asus ROG STRIX Z490-F GAMING LGA1200, DDR4 …
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
הי, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב חדש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח ניתן לחרוג ב-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי, בנוסף עריכה בפוטושופ ומשחקים לילד בגיל יסודי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בעלות תועלת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? , אשמח אם הוא יהיה קטן יחסית - …
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
לפעמים יש צורך במוצרים שהיחוד שלהם הוא דווקא הצבע. אז שמנו קישור באתר למוצרים ורודים 🙂 יש ניידים, ציוד היקפי ובקרוב (כחודש וחצי) יהיו מארזים ורודים .... מחשבים ניידים, טלפונים ושאר מוצרים ורודים באתר ... אז מקווים שעזרנו למי שדווקא ורוד חשוב לו/ה 🙂
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 ש"ח מקסימלי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי ועריכת צילומים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב!! שיהיה שקט במידה רבה (מאווררים, ספק כוח) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם ה…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
אהלן חברים, אז אחרי שסיימנו עם צרה אחת (הילד), עכשיו צריך לדאוג למחשב שישמש לעבודה של האישה. אשמח לעזרתכם בעיקר בבחירת כרטיס מסך ראוי ו2 מסכים שיתאימו למשימות. נודע לי גם בפוסט אחר שכתבתי שסדרה חדשה עתידה לצאת ולשנות את כללי המשחק בתחום, אבל כל תאריך יעד שסומן הופרך וכרגע לא ידוע מה הצפי לרכישת קצה בחנות. אם מדובר בחודש-חודשיים, להערכתי שווה לחכות עם הרכישה כי מדובר על פערים גדולים מאוד בין הדורות (מעבר לשיקול הכלכלי של לחתוך בחצי את העלות של הכרטיס במידה ונקנה כרגע) בכל אופן, חדל קשקשת. אצרף לכם את המפרט החלקי שלי נכון לעכשיו, מעבד: 2250 ₪ - AMD 12 Core Ryzen 9 3900X 4.6Ghz AM4 BOX קירור אוויר למעבד: 139 ₪ - * חדש * - ANTEC C400 Glacial …
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייד למתכנת הנתונים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, חריגה עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות, בעיקר c ו c++ ופייתון לימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רגיל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מינימום 14 אינץ מסך עדיף 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? כ1500 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב? שימוש משרדי 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כן ssd 860 evo ספק כח Thermaltake 700w כרטיב מסך gt 710 מארז Hdd יש גם קירור ALPINE 11 PRO 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. גר בצפון 9. מתי מ…
-
- 6 תגובות
- 917 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מעוניין להחליף מחשב שולחני במחשב מיני. שימושי המחשב - אינטרנט, צפיה בסרטים אונליין ותוכנות אופיס. שום דבר כבד... העניין - במחשב השולחני ישנו כרטיס מסך שאליו מתחבר ממיר של הוט ומאפשר צפיה בטלויזיה/VOD של הוט תוך כדי עבודה על דברים אחרים (כלומר לכרטיס הטלויזיה יש כניסת HDMI). אני מחפש מחשב במארז כמה שיותר קטן אבל כזה שיאפשר להעביר את כרטיס הטלויזיה מהמחשב השולחני הישן למחשב מיני החדש, כרטיס הטלויזיה המתחבר עם PCI-e. שאר המפרט של המחשב צריך להיות בסיסי. תקציב - פחות בעיה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? לא מוגדר. בין 5 אלף למשהו חסכוני ואמין ועד 10 אלף ליקר ואיכותי האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב? עריכה בינונית בתוכנות שעובדות במקביל ומשחקים פה ושם 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מסך 29 עד 34 אינץ 2K ultrawide עד +- 2,000 שח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 שיהיה 7.5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא הכי גדול לא הכי קטן 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. גר במרכז אבל אפשרי לנסוע לאילת במידה ומשתלם 9. מתי מתוכננת קניית…
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
מישהו הצליח להבין למה ב ivory מחירי זכרונות ה ram כפולים מבשאר המקומות? בשאר הדברים יש להם אחלה מבחר ומחירים, אבל אם במקומות אחרים יש מודולים של 2x8GB בכ 350₪, שם זה מתחיל מ 625₪ וגם המבחר ממש מצומצם וגם מודולים בודדים, עולים כפול. מבאס, רציתי להזמין מהם כי הייתי מרוצה בפעם הקודמת ויש כמה פריטים ספציפים שמצאתי שיש רק אצלם במלאי. אבל אני לא הולך לשלם כפול על הזכרון למחשב.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת ועכבר (כלול בתקציב). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה ARGB (בכל זאת מחשב לבר מצווה). 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום כולם! חבר טוב שלי המליץ לי על הפורום הזה ואני ממש אודה לכל מי שיוכל לייעץ ולעזור לי לתכנן את המחשב החדש שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 עם אפשרות לחריגה מינורית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סאונד (עובד עם Cubase) כשיש צורך ביכולת לסחוב הרצה של מספר ספריות סאונד במקביל; בנוסף, משחקים (סגנן וויצ'ר, GTA וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
התקציב המירבי: 5K, חריגה עד 5.5K ועדיף שלא שימושי המחשב: עריכה גרפית מתונה, פוטושופ ואילוסטרייטור, ופרימייר אפטר ואודישן בעיקר לסרטים קצרים ולא מורכבים (כרגע, ייתכן שבהמשך אערוך דברים ארוכים ומורכבים יותר) ציוד היקפי נוסף דרוש: מסך מתאים שקט פעולת המחשב: די חשוב אבל לא קריטי דרושים גם מערכת הפעלה מקורית אין הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו' מועד קניית המחשב: ברגע שאמצא הצעת מחיר (וקודם לכן מפרט מתאים...) הערות נוספות: אין לי בעיה לקנות באילת אם הפער במחיר שווה את זה. אשמח לעזרה בהרכבה. תודה רבה!!!
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן Intel(R) 2Quad Cpu Q6700 @ 2.66Ghz 2.67Ghz Ram 2gb System 32bit Os x64 bit based processor המחשב קצת איתי עכשיו הבן שלי התחיל קצת לשחק במחשב .. האם יעזור להוסיף עוד 2gb לזיכרון?
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
- 1 follower
-
-
הלך הלוח אם asus p8p67 מחפש מחליף לא יותר נחות ממה שהיה היה מורכב i7 דור שני נראה לי 2600 צריך רק לוח אם מעבד וזכרון כל שאר הדברים יעברו מהמחשב הישן כמו ssd 860 Evo כרטיס בסיסי 710 gt ספק של Thermaltake ומארז בתקציב מינימלי שלא יהיה נחות ממה שהיה תודה
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
אהלן חברים יקרים, שנים שלא ביליתי כאן וחזרתי לתחום בכובע אחר אני לפני סגירת מפרט למחשב נייח ששימושו העיקרי גיימינג לילד מתבגר. אשמח לחוות דעתכם באופן כללי על המפרט מבחינת איכות הרכיבים וההרמוניה ביניהם. פתוח להצעות לשינוי בכל אספקט אם יש רכיב אחר מתאים יותר\שווה יותר מבחינת VFM עוד נקודה שצריך להתייחס אליה היא ספק הכוח שבחרתי + המארז עצמו. אם יש לכם המלצה למארז טוב יותר מבחינת סירקולציה וקירור ששווה להשקיע עליו עוד 100 ש"ח, אעשה זאת. ובאותו עניין, האם הקירור (מאווררים של המארז, כרטיס ומעבד) יספיק לעבודה השוטפת של המחשב? יש צורך בקירור מים או הוספת מאווררים? מצרף לכם את המפרט, אשמח לשמוע חוות דעת בכל כיוון תודה רבה! …
-
- 30 תגובות
- 6.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לרכוש מחשב נייד DELL עם מסך מבריק. האם יש דרך לדעת אילו מהדגמים של Dell Inspiron הם עם מסך מבריק ואיזה עם מט? משיחה עם נציג תמיכה של DELL העולמית עולה שכל דגמי 3000 הם מט, כל דגמי 5000 הם מבריקים (עם ציפוי antiglare) וכל דגמי 7000 הם מבריקים (ללא ציפוי anti glare), אבל אני לא בטוחה שזו אכן קביעה נכונה (כי לא מצאתי תיעוד לזה וכי נראה שיש דגמי 3000 שכן מבריקים. אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיני איך אפשר לחפש רק את הדגמים המבריקים (מבלי לגשת לחנות ולבדוק את המסך).
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
- 1 follower
-