ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום, אז ככה, קרובי משפחה ביקשו מחשב לילד בן 10 - בעיקרון אני חושב שהשימוש יהיה לאינטרנט וה"שוטרים" של הילדים הקטנים. לכן לדעתי הכרטיס המובנה 6100 אמור להספיק. הרכבתי מ KSP - אך לא הצלחתי להגיע למחיר כזה נמוך, למחשב בינוני, חשבתי אולי אתם תוכלו לעזור לי, אני חרגתי והגעתי ל: 1670 ש"ח שזה הרבה... אולי אתם תוכלו לתקן \ להוסיף משהו? תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מעולה למשחקים, בנוסף אני עובד בפוטושופ וגם בתלת מימד. יש לציין - יש לי מסך 19 מעולה של viewsonic - VP930. אשמח למחשב שקט אבל לא צריך להשקיע בזה יותר מדי. אין צורך למשהו מיוחד לoc, אולי אעשה משהו לא כבד מדי מתי שהוא. אני רוכש מiqpc ככל הנראה ולכן אשמח למפרט משם. התקציב מאוד גמיש ויכול מעל או מתחת ל3500 אם אין צורך מיוחד.. בקיצור, אני פתוח להצעות לכל הכיוונים! המון תודה לכל העוזרים!! =]
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
יש את הלפטופ של Asus TUF Dash F15 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=39051 אני רוצה להתקין עליו תוכנה מסויימת של תופים שיש שם ספריית סאונדים של 500GB, לשם כך אני רוצה לחבר לו עוד HD פנימי מישהוא יכול להגיד איזה סוג HD פנימי נוסף צריך לחבר לו? בין אם זה m.2 או 2.5inch וכו'.. תודה
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
- 1 follower
-
-
cpu: intel pentium d 820 2.8Ghz dual core 2x1024Mb mb: asus p5gz-mx 800Mhz memory: kingston 2x512 ddr2 667Mhz cl5 hd: western digital 160Gb 7200 sata dvd-r/w: LG dvd-r/w dual layer x18 monitor: acer al1716as 17" lcd מארז וספק כוח 500Watt מקלדת פשוטה 2 רמקולים genuis עכבר אופטי GPT המחשב מיועד לאינטרנט ותוכנות גרפיקה במקביל. כמו photoshop, macromedia flash mx 2004, swift 3d xpress אני משתמש בכרטיס מסך וכרטיס קול onboard וכרגע המחשב עובד בסדר. בעל החנות נתן לי שבועיים לשנות דברים אם אני רוצה. אז מה דעתכם המקצועית בנושא? ועוד שאלה קטנה... מה הטמפרטורות הכי גבוהות ונורמליות שהמעבד והלוח-אם אמורים להגיע אליהם?
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
שלום, ככל הנראה יש לי בעיה בלוח האם מסוג Z520 במחשב נייד ASUS EE PC 1101A. חיפשתי אם אוכל לקנות את לוח האם בנפרד אבל לא מצאתי אותו למכירה. שאלתי אם כן היא: האם אוכל לקנוות לוח אם אחר למחשב הנ"ל? אם כן איזה? מקווה שזה הפורום המתאים לבירור הנושא הנ"ל. תודה לעונים וחג שמח
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
אני צריך רכיבים למחשב ואני לא צריך מסך מקלדת ומארז כי אותם אני יקנה כנראה בארץ אני מאמין שאני יקנה מnewegg ואני חושב לשלב את הכרטיס מסך של 8800gts חשבתי על הכרטיס של הevga כי הוא בא אם משחק אבל עם עדיף משהו אחר אז תרשמו תודה לעוזרים!!!
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-
-
מממ יש לי מחשב יחסית מאוד ישן אבל החלפנו לו כמה דברים ועכשיו אני רוצה לשדרג אותו עם כמה חלקים [כגון מעבד, לוח וזיכרון] המחשב הזה הוא [מה שמודגש זה מה ששדרגנו ] מעבד Intel pentium 4 2.60 זיכרון 512 DDR2 ספק JSP TECH EZCool 500W כרטיס מסך Sapphire X800GTO2 לוח אם Asus P4GD1 PCI-E WD 160GB אני רוצה לשדרג אותו שיהיה טוב לאורך זמן בגג 3000 שקל ומישהו אמר לי לקחת את החלקים האלה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1436 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-965GM-S2 ¤529 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39225 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤339 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ קרור למעבד Thermalta…
-
- 6 תגובות
- 525 צפיות
-
-
INTEL CORE i7-920\860 8mb 1333 GIGABYTE P55UD4 WINDOWS 7 HOME PREMIUM דיסק קשיח 500GB SATA2 דיסק קשיח SEAGATE 1 TB 32MB כרטיס מסך ATI 5850 DDR5 1GB צורב DVD LG RW X22 תוספת לספק כח OCZ\ 650 8GB DD3 קינגסטון אוסיז מארז TERMALTEK ELEMENT T המחיר המוצע לי הוא: 7670 ש"ח אני ביקשתי 1.5 טרה בתצורה הזו. מה דעתכם? חזק מספיק? חזק אש? אפשרי הרבה יותר ? אני ממש מחפש מחשב חזק שיעבוד מהר מאוד עם זמני תגובה אש למשחקים, עריכת וידאו, הפעלת בסיסי נתונים וכו'.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף הארד דיסק לmacbook a1181. מחיפוש באינטרנט עושה רושם שמה שיש בשוק כרגע מתאים למאק אבל לפעמים אני מוצא איזכורים של משתמשי MAC שלא הסתדר להם עם הארד דיסק כזה או אחר. הדגמים שאני שוקל הם: 1. Momentus 500GB 16MB 7200RPM Sata II ST9500420AS 2. Travelstar 7K500 500GB 16MB 7200RPM Sata II 3. Travelstar 5K500.B 500GB 8MB 5400RPM Sata II 4. Scorpio 500GB 16MB 7200RPM Sata II WD5000BEKT 5. Scorpio 500GB 8MB 5400RPM Sata II WD5000BPVT למישהו יש נסיון עם אחד מאלו ב-MAC? בחנות לא מוכנים לקחת אחריות אם הוא יתאים או לא אז כבר אין לי כל כך את מי לשאול.
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום! אני יודע שזה דגם חדש וראיתי שהוא מומלץ פה לבעלי תקציב נמוך יחסית.. אפשר לקבל ממישהו התרשמות כללית וחחות דעת עליו? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש.... (יותר נכון מספר חלקים) 1. מה התקציב?2000 בהמשך אני אבדוק לגבי חריגה אני מבקש לא לחרוג בינתיים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים וכיף! D= 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד AMD ,לוח אם הפועל בטכנולוגיית pci express וAGP 6. האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב? אני מעדיף (לא חובה שהחלקים לוח אם ... לא ירוקים (לא חובה) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם לא. 9. חלקים: מעבד, לוח אם זכרון וזהו... (לכן התקציב כל-כך קטן שאר החלקים שייכים לתקציב אחר שבא ממקור ש…
-
- 5 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם! זה יהיה קצת ארוך אבל כדי לעזור לכם לעזור לי אני אנסה לפרט במידת האפשר את הדרישות... אז ככה, המחשבים סה"כ לא מאוד שונים והרעיון העיקרי מאחוריהם הוא יכולת השדרוג בעתיד לכן ממה שידוע לי (אחרי שיטוט באינסוף אתרים ולפי המלצתו החוזרת ונשנית של NIKE כאן בפורום) אז אני חושב על הכיוון הכללי של AM3 ו-DDR3. שני המחשבים מתחילים את חייהם עם המסך האדיר הנ"ל: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=846 שקט וקירור חשובים (נניח בדירוג 8 ) מאוד אבל לא ברמת טירוף מוחלטת כאשר במחשב הזול יותר לא יתבצע OC ובמחשב היקר יותר כנראה יתבצע אבל בשלב מאוחר יותר. אין צורך בציוד היקפי או במערכת הפעלה והמחשבים הם לסטודנט וישמשו גם למשחקים (כל המשחקים ועל הגדרות גבוהות, לא מחפש להריץ על…
-
- 6 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום. אני טס עוד שבוע לארה״ב ורציתי לשאול איזה רכיבים כדאי לנסות להביא משם. הכוונה כמובן לרכיבים קטנים יחסית. כמו זיכרון או ספק או כרטיס מסך.. ובאילו מגבלות מכס עלי להתחשב.. תודה
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל מעט עזרה א םאתם מתמצאים בהרכבת מחשב טוב לOC ושיהיה טוב למשחקים בגרפיקה טובה וגם לעבודה רגילה במחשב [אינטרנט MSN ובעיקר להרבה תוכנות שפתוחות] חשבתי על המעבדים E4300/E6300 ועל הלוח DS3 בקשר לכרטיס מסך ראיתי את ה7900GS שאפשר להגיע איתו בקלות לOC שעוקף את הx1950p [המתחרה שלו במחיר הזה] אבל אחר כך הבנתי שכבר עדיף לי לקנות כרטיס שיתמוך בDX10 שבקרוב אמור לצאת, אך בקשר לזה אני לא בטוח אם התקציב יספיק או שבכלל לא בטוח אם ישתלם לי לקנות עכשיו אולי לחכות עד שיצא DX10 [בכלל יש תאריך צפוי ? כדאי לחכות ?] בקשר לזכרונות, אני לא בטוח אם כדאי שיהיה 800MHZ או 667MHZ אבל צריך שיהיהו טובים לOC כמובן.. HD - חשוב שיהיה 250GB מארז, שתיהיה בו אפשרות מספיק טובה לקירור טוב …
-
- 82 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים,עבודה משרדית, סרטים וכו' .. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? בתור התחלה המחשב יהיה מחובר לטלווזיה ולאחר מכן אולי למסן בגודל 19 אינץ'. * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כבדים (COD, FIFA,PES וכו') * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? על גבוהות אם יהיה א…
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ASUS N55SF, המחשב הוא מחשב חדש שנקנה לפני שבוע. המחשב הזה אמור להיות די חזק עם מעבד i7 זיכרון 8 GB וכרטיס מסך NVIDIA GT 555M 2GB.. התקנתי עליו את המשחק Battlefield 3 והמשחק פועל באיכות מעולה ברזולוציה של FULL HD אבל.. שמתי לב לדבר שאני לא מצליח להבין אותו, כשאני משחק בלי לחבר את המחשב לחשמל כלומר רק על הסוללה אז המשחק קטוע ואחרי 5 דקות של משחק המשחק פשוט ניתקע ואני צריך ללחוץ על ctrl+alt+delete בשביל לצאת ממנו. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבל אז חיברתי את המחשב לחשמל ושוב ניכנסתי למשחק ושיחקתי שעתיים רצוף והכל פעל חלק ואחרי זה שוב ניתקתי את המחשב מהחשמל ושוב המשחק קרס.. ואז הבנתי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלה הטעינה. רציתי לדעת עם זאתי בכלל …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת הזמנתי היום סוף סוף את המחשב... אשמח לקבל חוות דעת לטוב ולרע... Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX 1,799 ש"ח ASUS P5B Deluxe Intel P965 Chipset Socket 775 1,169 ש"ח Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4 1,790 ש"ח Western Digital 250GB 7200Rpm 16Mb SATA II WD2500YS 490 ש"ח ASUS EN8800GTS GeForce 8800GTS 640MB PCIe 2,970 ש"ח LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder Black Bulk 225 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44 Black 55 ש"ח Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Case 855 ש"ח Corsair HX Series 520W PSU 730 ש"ח Logitech Cordless Desktop MX3000 Laser 549 ש"ח Dell 20 LCD 2007WFP UltraSharp Flat Pan…
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
-
-
כפי שציינתי השאיפה היא להישאר באיזור ה3000-3500 ש"ח... סכום זה נועד רק למארז, לוח אם, מעבד, קירור מעבד, זכרונות וכונן קשיח. אין לי צורך ברכיבים נוספים... אני מוסיף למפרט חלקי זה רכיבים שכבר נמצאים ברשותי והם: ספק כח Thermaltake ToughPower 750W כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon HD4870 X2 2GB הרזולוציה המקסימלית של המסך שלי (22 אינץ') 1680x1050 השימוש במחשב הוא בעיקר למשחקים בהגדרות מקסימליות לגבי OC לא מתכוון לעשות כי אני לא יודע איך אבל הייתי מעדיף מערכת שקטה (8 מתוך 10) מתכוון לעבוד עם וינדוס 7 64x מעדיף לרכוש את המחשב מאייבורי (אם שכחתי להוסיף משהו מהנהלים תנו לי לדעת ואוסיף) תנו דעתכם בבקשה על המפרט החלקי הבא: מארז 280 ש"ח - Antec Three Hundred לוח אם 575 ש"ח - Gigabyte GA…
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
ברמת העיקרון, ישמש למשחקים (לא לאקסטרים שבהם..), אין צורך במסך (יש לי 19" של LG) וגם לא במקלדת\עכבר. מעבד Intel Pentium Dual-Core E2180 Box לוח אם INTEL BLKD945GCNL NEWBURY LAKE כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB זיכרון Kingston 1024MB 667MHz DDR2 CL5 * 2 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 8600GT 512MB PCIe צורב LG GSA-H44N X18 DVD מארז ללא ספק GIGABYTE Poseidon ספק כח ThermalTake TR2 550W קרור למעבד Thermaltake Silent 775 רמקול למחשב Creative SBS-330 2.1 מערכת הפעלה Windows XP Home תודה רבה על דעתכם !
-
- 11 תגובות
- 570 צפיות
-
-
המחשב הוא לאחי ואני לא מבין בכלל בתחום (גם הוא לא) הבנתי כי יש צורך במסך 15.4" ושיהיה כמה שיותר חזק יקנה רק בארץ. אם יש צורך לענות על שאלות נוספות, תשאלו בבקשה הבנתי שיש את הניידים עם המעבדים החדשים של אינטל, זה הכיוון? לדוגמא http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1557-720-ati.htm
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)מחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.צריך רק מעבד לוח אם וכ"מ 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? MD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במע…
-
- 5 תגובות
- 801 צפיות
-
-
יש לי למכירה בעקבות שדרוג: crucial m4 256GB SSD מעבד I5 דגם 760 2.8GHz לוח אם P55-USB3 של ג'יגה בייט זיכרונות 4X2GB g.skill DDR3-1600-pc3 תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני גר בחו"ל כבר די הרבה שנים ועל כן בקושי מכיר את השוק בארץ. אבי רוצה לקנות מחשב חדש והייתי רוצה להמליץ לו על חנות שבה יקבל שרות טוב ואחריות אמינה. הסתכלתי כבר על המפרטים (יופי של רעיון!) ונראה לי ש -2500 שקל (לא כולל מסך) הם תקציב סביר. אשמח להמלצות למפרטים ולחנויות!
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא כזה קריטי לא חייבים לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא יחרגו בכלל . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הנייד אמור להיות בעיקר לעריכה גרפית ( הדמיות במחשב VRAY וכל התוכנות האלה ) ואולי שיריץ משחקים קטנים כמו PORTAL 1 לא משהו רציני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים המחשב יהיה מיועד יותר לעריכה גרפית (PORTAL 1 וכו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
חוזרת ללמוד באוקטובר, מתלבטת לגבי מחשב נייד. עד היום השתמשתי במחשב נהדר של אסוס ששרד כמו גיבור ארבע שנים של שימוש אינטנסיבי (חוץ מהסוללה שלו שהתחילה למצות את עצמה). נראה לי שהפעם הדרישות שלי שונות. אני מחפשת מחשב קטן, ככל הנראה 13.3. קל משקל, בעל סוללה חזקה ושיהיה מספיק חזק כדי להריץ עליו חלונות + לינוקס בVM. טווח המחיר הוא במסגרת השפוי. אני יכולה להביא את המחשב מארצות הברית, כך שנראה לי שהוצאה בסביבות ה-1000 דולר נשמעת לי סבירה, אבל אני מוכנה להשקיע קצת מעבר לזה לטובת משהו שעומד בדרישות. עבור מחשב חלומותי אני מוכנה להשקיע גם עוד 400$ בינתיים אני הולכת לאיבוד בין כל האפשרויות. המלצות לסדרות ספציפיות? האם מה שאני מחפשת בכלל ריאלי? *מטרות המחשב? כמו שפירטתי, הוא צריך להח…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-