ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה ליבנות מיפרט למחשב, אבל יש לי כמה סוגיות. הראשונה, לוח האם צריך להיות אסוס, שניה, גם בנוגע ללוח היא שיהיו לו כמה שיותר חריצי כרטיסי PCI. יש לי מלא כרטיסים שאני עובד איתם (כ.סקאזי, כ.עריכה, קול, רשת X2, וכו') השניה, אני מנסה להנות משני העולמות, גם שהמחשב יריץ מישחקים ברמה סבירה, וגם שאוכל לעבוד עליו בסביבות ווירטואליות (VMWARE). כיום אני עובד עם 2 מכונות לפחות. לפעמים גם לקודד סרטים מהמצלמה וכו'... ועכשיו לשאלות, * מה עדיף, מעבד אינטל או AMD? * מארזים? מארז טוב יכול להגיע לאלפיה ויותר, האם ממש צריך את זה? אני מכיר את המארזים של קול-מאסטר, המחירים נעים מ300 ש"ח עד לאלפיה. ניסיון העבר הראה ששנאי טוב שווה את ההשקעה . כמו כן חשובה לי רמת שקט מסויימת. חברים שקנו …
-
- 7 תגובות
- 795 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחשב מחשב נייח לעריכת סרטונים ותוכנות פוטושופ. האם המחשב הזה מספיק טוב למשימה? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17428 והאם יש לי אפשרות להוריד במחשב את הקשקושים של התאורה הצבעונית? ואם יש המלצות אחרות למחשבים כאלו בטווח מחירים מספיק נמוך אני אשמח לשמוע (-: תודה מראש, יוחאי
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך רק אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי דגש על אופציה לגרפיקה ועריכת סרטים ברמה חובבנית-מקצועית. (כמובן עבודה משרדית, אופיס, אינטרנט, תמונות סרטים, קבצים וכאלה..) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרמייר, אילוסטרייטור אינדיזיין וכו' שימוש בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאיל…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בעזרתם הרכבתי מפרט אשר שלחתי למעבדה שנתנה לי את המפרט הבא: HDD Samsung HDD 500 GB SATA II 16 MB CD-ROM צורב DVDRW LG GH22-NS50 X22 SATA Bulk BLACK זיכרון DDR 3 2G/1333 A-DATA Retail לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 Retail כרטיס מסך Sapphire ATI 5770 1024 GDDR5 PCI-E HDMI+DP Retail מעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Box מארז (הוא טוב?) Thermaltake V3 Window Black ספק כוח Thermaltake ST 600W Litepower A.PFC סה"כ: 3000 ש"ח בעיקרון אני צריך שתתנו לי הערות והארות, ולבסוף אישור קנייה אם המפרט הזה טוב ואכן משתלם ויספק את הסחורה אני רק אציין שהמחשב נועד בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים (גיימינג בעיקר!!!) וטיפה עיצוב (לא מרכזי) תודה רבה לעוזרים (:
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן קנייה של מחשב חדש שישמש אותי בעיקר לעבודה שוטפת, מידי פעם משחקים ויחובר גם למערכת קולנוע ביתי מקצועית. המסך שאני קונה לו יהיה HannsG 28" Wide במחיר של כ-2500 ש"ח (מי שלא מכיר - יש דיון על זה בפורום מסכים). חשבתי ללכת על משהו בסגנון של: Intel Quad Q6600 \ Q9300 Gigabyte EP35C-DS3R OCZ DDR2 4GB (2X2GB) 800Mhz CL4 Innovision GeForce 9800GTX 512MB Samsung 320GB SATA2 16MB Cache Enermax Liberty 400W אשמח לקבל את חוות הדעת שלכם, והצעות לשיפור. (רכיבים שכדאי להשקיע יותר/פחות) תודה רבה, תומר.
-
- 7 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום לכולם, הצורב במחשב הפסיק לעבוד (מחשב עסקי של HP). ישנה דרך לפתור את הבעיה, או שצריך לקנות חדש, אם בכלל אפשר לקנות? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 806 צפיות
-
-
צריך לדעת אם יוכל לתמוך עבודה של תוכנות עריכת וידאו (פרימייר למי שמכיר). לפי המפרט, רוצה להוסיף ל320GB, ל1024MB זיכרון, לוח אם GIGABYTE, ושוקל לקחת כרטיס מסך. מה אתם ממליצים? http://www.p1000.co.il/P1000/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=384&AuctionId=5123908
-
- 7 תגובות
- 877 צפיות
-
-
מפרט לעבודה בתלת ועריכת וידאו הלוח מפני שצריך את הפיירוייר וכל PCI פנוי צריך יציבות אדירה ותמיד יעבוד מול מול שני מסכים ברזולוציה גבוה לא יעבור אובר קלוקינג. האם יש צורך במארז טוב יותר? זה לא נראה לי מפרט שמתחמם כלכך והאם יש צורך בזכרונות מהירים יותר ? האא וממש לא יהיה לי צורך ב-SLI בתקציב של ש"ח 10.000 1 1530 ¤ Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box 1 1495 ¤ GIGABYTE GA-965P-DQ6 LGA775 2 635 ¤ TWINMOS DDR2 1024MB 533mhz 1 635 ¤ WD 320GB 7200RPM 8MB JB או 16mb 1 3290 ¤ LEADTEK Quadro FX 1500 PCI-E 256mb 1 250 ¤ NEC ND4570 16x DVD+/-RW/RAM Double Layer BLACK 1 520 ¤ Supertalent Aluminium CA-601UFB BLACK Tower w/Transparent Window 1 700 ¤ ENERMAX LIBERTY 500W
-
- 7 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש עם המעבד I7. אשמח מאוד לקבל מכם חוות דעת ומפרטים מלאים על מחשבים עם ביצועים מעולים. כמובן מפרטים שיכללו את המעבד I7 ורכיבים טובים המתאימים למעבד זה. אשמח אם במפרטים תוסיפו אם הם והרכיבים מתאימים ל- OC למעבד. השימושים העיקריים שלי הם לתוכנות מוזיקה כגון: Cubase, Newando. התקציב הוא כ- 5000 ש''ח פחות או יותר.(ללא מסך). כמה שיותר מפרטים, יותר טוב!! (* האם בכלל שווה לעשות OC למחשב כזה עם מעבד I7 ? ) תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 966 צפיות
-
-
קבלתי העצה מאייבורי ואני רוצה לדעת עם היא שווה את הכסף מתאם אודיו וUSB קדמי למארז ידית זכרון 800MHZ DRO-2 1GB X2 מארז ידית כסוף שחור ללא ספק צורב NEC7170S DVD X16 DL שחור SATA מעבד אינטל C2D 1333FSB E6550 ספק כח EZ COOL REAL 450W 12CMF דיסק קשיח HITACHI SATA 2 16MB 320G כרטיס מסך NSI NX8800GTS SATA 2 D320 EOC PCIE לוח אם MS P6N-SLIV2 775 1GLAN NXL SPK 19 LCD 2 MS DVI 196Vּ+AOC מסך והמחיר 6360 אני יודע שלוח אם וכרטיס מסך לא משהו אפשר לשנות אבל הצעה משתלמת ? נ.ב אני גר באשון, אז איזה חנות טובה יש בראשון/באזור? תודה מראש לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להרכיב מחשב למשחקים עד 3200 שקל כאשר מלבד החלקים ברשימה יש לי את כל השאר. אני מבקש חוות דעת על הרכיבים ברשימה, האם הם מתאימים למחשב שמריץ משחקים תודה מראש יונתן מעבד Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לוח אם GIGABYTE 945GM-S2 s775 Conroe, DDRII 667, VGA, PCI-E זכרון DDR II 667 1GB דיסק קשיח Western Digital 80GB 7200RPM, 8MB, SATA כרטיס מסך GIGABYTE 7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E לא כולל הרכבה 3080 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום חברים ותודה על כל המאמץ והעזרה שאתם נותנים לאנשים קניתי לאחרונה כונן קשיח חדש של טרה וכשחיברתי התחלתי לחוש ירידה משמעותית בביצועים במשחקים ודברים אחרים הדורשים הרבה מהכרטיס מסך זה גרם לי להאמין שהספק כוח שלי לא מצליח לספק מספיק כוח לכל הכוננים ולמעבד של הכרטיס מסך מה שבסך הכל נראה לי הגיוני מכיוון שבטפשותי בניתי את המחשב במקור עם ספק של רק 500W (למרות שתכננתי להוסיף כונן) הכונן החדש הוא 1 טרה של WD פנימי. (sata כמובן) וזה מתווסף למפרט: לוח: intel Whitesburg dp55wb ddr3-1333 זכרון: DDR3-1333 2GB כפול 2 כלומר 4GB כרטיס מסך: nvidia 9600GT 1GB DDR2 כונן נוכחי (שאליו יתווסף הטרה החדש): samsung 500GB sata צורב פנימי.. ובנוסף גם כונן חיצוני של טרה .. iomega שמתחבר מהחיבור …
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
מלבד העובדה שהכוננים הקשיחים הסטנדרטים שמסופקים עם הניידים איטיים, הם גם גורמים למחשב לרטוט כמעה (במיוחד במחשבים דקים שניתן יותר להבחין ברטט). רציתי לשאול לגבי שדרוג לכונן SSD. לכל הדיעות כונן SSD הינו כונן מושלם למחשב נייד. אך ישנה בעיה אחת. מכיוון שהכוננים האלו מהירים מאוד בזמני הגישה והכתיבה שלהם הם יוצרים בעיה הפוכה. בכוננים סטנדרטים המעבד מחכה לכונן הקשיח ולכן הוא אינו מתאמץ באופן הסטנדרטי. בכונני SSD המעבד לא צריך לחכות ולכן הוא יכול ישירות לטפל במידע. התופעה שנגרמת היא שבמקום 1-2 אחוז או אפילו פחות של CPU UTILIZATION אנחנו מגיעים ל5 אחוזים ואף יותר של שימוש במעבד בעבודה רגילה. התוצאה הנגרמת משימוש במעבד בעבודה שוטפת היא ריקון הסוללה בצורה מהירה יותר. שכן, מלבד המסך…
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב מעודכן ל8.1, הכל עובד טוב ויפה עד שאני עושה ריסטרט ו מופיעה PLEASE WAIT כמו בתמונה ואי אפשר לעשות שום דבר, השארתי את המחשב לשלוש שעות וזה עדיין באותו מסך. זה קורה ראנדומלי, כנראה אחרי עידכון עלשהו או משהו שאני מתקין אבל בגלל שאני לא מכבה את המחשב( הוא תמיד במצב שינה) קשה לי לדעת ממה זה בדיוק,הפעם התקנתי ITUNES והוא ביקש ריסטרט, אחרי איתחול הופיע המסך... מישהו יודע במה מדובר?? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האחד של HP http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1846 והשני של LG http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1976 מה שהכי חשוב לי: עד 6000 ש"ח חברה טובה. במיוחד מבחינת שירות ואחריות. מבחינת נתוני חומרה: שיהיה קל. הכי קל שאפשר. כרטיס מסך - רק לא NVIDIA יציאת S-VIDEO מתקדם יחסית - T8300-T7000 אם יש דגמים מומלצים אחרים, אשמח לשמוע. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 842 צפיות
-
-
קיבלתי הצעה כזאת http://img2.tapuz.co.il/forums/1_96440589.gif לא מתכנן oc המחיר יצא 4400 כולל מסך 20 אינץ lcd
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
מה המחיר הגבוהה ביותר שניתן לתת לכרטיס הזה כאשר הוא במצב טוב מאוד + אחריות והוא לא אוברקלוק (למרות שהבנתי שהוא אוברקלוקר לא רע בכלל ) למרות שהוא ישן כבר?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הגבוה מהמחיר במזומן ונמצא בסניפים. מעבדי AMD כמות מחיר סה"כ Athlon 64 6000+ (Socket AM2) X2 DualCore, Life Time Warranty 1 710 710 לוחות אם למעבדי AMD ASUS - 3 Years Warranty כמות מחיר סה"כ M2N-E SLI AM2, 500SLI, DDRII 800, 2xPCI-E 1 490 490 זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty כמות מחיר סה"כ 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader 1 390 390 כרטיסי מסך ASUS - 3 Years Warranty כמות מחיר סה"כ 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1 1240 1240 סה"כ 2830 כל שאר הציוד יש לי כבר . יש את אותו כרטיס מסך של ג'יגהבייט בפחות 150 שקל האם יש הבדל כזה משמעותי ששווה לקחת דווקא את האסוס?
-
- 7 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש החודש ובשבוע האחרון אני עוקב אחרי הפורום ואשמח לדעות ועצות מכם. אני מחפש לקנות מחשב חזק יחסית (שיחזיק כמו הנוכחי שלי, ארבע שנים) למטרות גיימיניג בעיקר. לא עשיתי OC בעבר.. רק לאחרונה קראתי את מדריכי הפורום וניסיתי... לצערי הצלחתי להמהיר את המעבד רק ב0.08GHZ.. אבל ארצה להשאיר את האופציה פתוחה במחשב החדש. המסך יהיה 22' או 23'. רזולוציה רצויה 1920X1080 הרכבתי בעצמי 3 מפרטים.. אשמח לתגובות. (שניים מהמפרטים מKSP ואני מודע לבלאגן בפורומים. מבחינתי זכיתי רק לחוויות קנייה טובות שם, אולי מזל ואולי לא..) 1. מה התקציב? 5500 , מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר משחקים ועבודות סטודנטאליות (לא כבדות) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש …
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על ההצעה הבאה איך היא? לוח ABIT IS7-E p-4 800 mhz intel 865pe מעבד 2.6GB 800mhz 512kb מאורר Fan for p4 intel זיכרון 2*512mb DDR 400 mh dual channel כונן דיסקטים : panasonic 1/44mb כ.מסך : Abit nvidia Fx5600 256 mb ddr tv=dvi צורב CDRW lg 52*32*52 דיסק WD 120 gb SATA 7200 8m cache DVD lg * 52 כרטיס קול 6 channels 128 bit כרטיס רשת 10/100 מארז ATX midi 500W usb 8675 כסוף microsoft optical mouse BTC keyboard multimedia מסך : 17Lg T710Bh מחיר 5440 ש"ח שווה?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקבל בבקשה מפרט מחשב למשחקים חדשים יחסית ולעיבוד נתונים בתוכנות CAD. עם המחשב אני צריך מסך ורמקולים, אולם הרמקולים פחות קריטיים מהמחשב עצמו. להלן שאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 4.5 אלף שקל, כולל כל הציוד ההיקפי האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 5 אלף. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים, גרפיקה (סולידוורקס), עיבוד נתונים (ANSYS) וכדומה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Solid Works, Ansys, ומשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בע…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, שמי ארתור ואני צריך שרת לארגון מסויים. יש לי מספר התלבטויות בנוגע למפרט השרת. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. כמות משתמשים צפוייה : בין 10-15 משתמשים. (עד 5 משתמשים בו-זמנית). מטרות הארגון: 1 - שיתוף תוכנת מנב"ס - תוכנה למערכת חינוך, ממש לא כבדה 2 - אקסצ'נג' סרבר 3 - מקום אחסון - גיבויים (לכל משתמש צריך כ 50 ג'גה - לתווך של כמה שנים) המטרה שלי בנוסף לאמור, היא לרוקן את המחשבים שלהם מתוכן, מפני ש כל כמה חודשים צריך להתקין להם ת'מערכת מחדש, ואז כל הגיבויים שלהם, סריקת וירוסים, לוקחת המון זמן, לכן ברצוני לרכז את כל החומר שלהם בשרת, ובזמן שמישהו צריך התקנה אני רוצה להריץ GHOST וזהו . מה אתה יכול להציע בתור מפרט שמתאים להם ? אני חשבתי לקנות חלקים (איכותיים מאוד כמובן…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. מקווה שזה המקום המתאים. לא מזמן רכשתי ממכר (שביננו - מוצף בכסף) מעבד 980X ולוח אם MSI Big Bang - שניהם חדשים בקופסא - בעלות של 700 דולר. הוא קנה אותם בעצמו ב 1400 דולר. בכל אופן - הוא מכר לי אותם תוך ידיעה שאני אפרסם את שניהם ב eBay ואעשה עליהם קופה קטנה (: [שנינו גרים בארה"ב אגב] אבל - אני מוצא את עצמי מתלבט. האם - בהתחשב במחיר ששילמתי עבור שני אלה - מומלץ להשאירם ולבנות מחשב נחמד ( :), מתוך שיקול לטווח ארוך? זאת מכיוון שכרגע אני משתמש ב core 2 quad Q6600, שכבר בן כמה שנים טובות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
-
- 7 תגובות
- 842 צפיות
-
-
בכוונתי לקנות מחשב נייד בקרוב (כבר בחרתי את הדגם). המחשב מגיע עם מסך 15.4" וברזולוציה של 1920x1200 האם זה יהיה רזולוציה גבוהה מדי בשביל שימוש רגיל ? האם הכתב יהיה קטן מדי ? האם כדאי לבקש לשנות את הרזולוציה ל- 1680x1050 ? שימושים הם אופיס , אינטרנט , סרטים ומשחקים.
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום לכולם אני טס החודש לתאילנד לטיול לפני שאני מתחיל ללמוד בתור סטודנט, וחשבתי לעצמי לקנות שם נייד אחרי שכמה מחבריי כבר ביקרו בתאילנד וקנו שם מחשבים ניידים זולים של ACER שמתפקדים לא רע. אבל הבעיה היא שאני לא כ"כ חובב את ACER. אז ככה, איזה חברות\מותגים אתם ממליצים לי לבחון בתאילנד ואם אפשר לדעת איזה מחשבים יהיו מומלצים בכללי לסטודנט? אני לא מבין כ"כ בחומרה של מחשבים ניידים לכן אני מעדיף לעשור מחקר לפני ואני צריך שתעזרו לי למצוא מחשבים טובים ואני אשתדל למצוא אותם בתאילנד או שבסופו של דבר אני אקנה אותם בישראל. השימושים שלי הם פשוטים, אופיס, סרטים ואינטרנט. מדי פעם אני מתכוון להריץ בהפסקות איזה משחק קל, לא משחקי COD וGTA, אלא סתם משחקים קלים מאוד. וגם כנראה שטויות של הלי…
-
- 7 תגובות
- 819 צפיות
-