ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום רב! הדרישה הכללית היא למחשב לבית (גלישה באינטרנט, סרטים, הרצת תוכנות כבדות לחישובים כמו מטלב למשל, modelsim). כמו כן, אני לא משחקת במשחקי מחשב חדשים, ואולי אנסה לעשות אוברקלוקינג בעתיד הקרוב קראתי במספר מדריכים ובאתר זה בימים האחרונים ורציתי שתחוו את דעתכם על המפרט הבא: מעבד: Intel E7200/E8300 קירור למעבד: Arctic cooling silencer 64 / alpine64 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L / GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס מסך: GIGABYTE Geforce 8500GT 512MB DDR2 PCI-E / GIGABYTE RADEON HD3650 512MB DDR2 PCI-E זכרון: 2GB מחברה מוכרת כלשהי דיסק קשיח: 320/500GB מחברה מוכרת כלשהי מארז+ספק: COMPUCASE 6A21 Black+Blue 400W TRT PSU / COMPUCASE 6A19 Black 400W TRT PSU …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בסיסי ליישומים משרדיים ואינטרנט לזוג מבוגר (הורי חברתי). התקציב פחות חשוב, למרות שרצוי שלא יעבור את ה- 6000 ש"ח, כולל מסך ומדפסת טובה. יש לי שלוש שאלות: 1. הכי חשוב: האם כדאי להשקיע את הכסף הנוסף הדרוש לקניית מותג? האם באמת מותגים מציעים אמינות מוכחת גבוהה יותר מאשר מחשב מרשת גדולה (KSP, אייבורי וכד') עם חלקים טובים? האם חברות המותגים אכן מבצעות אופטימיזציה לחבילה לקבלת ביצועים טובים יותר? 2. האם כדאי להשקיע במדפסת לייזר צבעונית? הציעו לחברתי כזו של XEROX ב-700 ש"ח, כשהטענה היא לעלויות הדפסה נמוכות בהרבה מבהזרקת דיו, 10 אגורות לעומת 20-30 אגורות לדף בדיו. 3. האם ישנם יתרונות למסך TFT/LCD על פני מסך CRT רגיל, מלבד כמובן האסתטיקה והחיסכון במקום? חשובה לי מאד ג…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי אחרי שהמליצו לי פה על מפרט ובעקבות זה שהיו חסרים דברים שונו כמה דברים, הגעתי למפרט הבא שאני אשמח לדעות ו/או לתיקונים: http://tms.co.il/preview/spec/ys4b2xjq רציתי גם לשאול, כיוון שאני לא יודע לעשות OC לא תכננתי לעשות אחד, אבל לפי מה שאני מבין "המהרת מערכת מחשב" זה OC? אם כן אפשר בבקשה עצה אם לעשות או לא? תודה ושבת שלום
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד עד 3000 שקל לעבודה גרפית מסך:15.6 עם מערכת הפעלה לא חשוב משקל לא חשוב עם יש DVD עדיפות עם SSD שימושים :אופיס,פוטושופ,כל מיני תוכנות עיצוב של ADOBE. אין עדיפות לחברה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטי FHD, משחק football manager, גלישה ברשת, וקריאת מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD כנראה -צריך לרכוש גם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי dell n3010 חדש והתקנתי עליו windows 7. התקנתי את כל הדרייברים הדרושים אבל ה Function keys לא עובדים. מישהו יודע איזה דרייבר/ תוכנה אני צריכה להתקין כדי שיעבדו? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה רכיבים לרכוש אם בכלל תקציב מינימלי בבקשה האם יש להגדיר הגדרות אחרות אולי? Computer: Operating System Microsoft Windows XP Home Edition OS Service Pack Service Pack 3 Motherboard: CPU Type Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) Motherboard Name Intel Brownsville D845GBV (6 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video) Motherboard Chipset Intel Brookdale-G i845G System Memory 502 MB (PC3200 DDR SDRAM) Display: Video Adapter Intel(R) 82845G/GL Graphics Controller (64 MB) 3D Accelerator Intel Extreme Graphics Monito…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לעזרה בהרכבת מפרט לחבר שלא יכלול ציוד הקיפי , את התקציב ניתן למתוח ל4500 בתנאי שזה אכן נצרך המערכת מיועדת למשחקים לא יבוצע בה אובר קלוק אולי משו קטן אבל אין מה לקחת זאת בחשבון יש צורך במעבד לוח- לגביו אין צורך באף פייצ'ר מיוחד אין צורך בפייר וויר למשל זיכרון מינימום 1024 כרטיס מסך-מן הסתם המערכת היא למשחקים יש צורך במשו טוב ולשם אני חושב שילך רוב התקציב מארד +ספק - יופי המארז אינו משחק פקטור כנ"ל לגביי גודלו יש צורך בספק אמין אבל גם לא משו מפוצץ תודה מראש על העזרה ....
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, כמובן שעדיף כמה שפחות, או לחילופין קנייה באילת באותו תקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, וירטואליזציה (במסגרת לימודים), עבודה משרדית ובהמשך גם יישומי AI. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שלא יהיה רועש בצורה משמעותית, אבל זה פחות קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט: DELL LATITUDE D830 מעבד: T7300 זיכרון: 3G סוללה: 9 תאים דיסק: 7200 rpm שימושים: פיתוח תוכנה, הרצת VM , לא לסרטים\משחקים. בנוסף - אילו בדיקות אני יכול להריץ על הנייד על מנת לבדוק אותו לפני הקנייה? תודה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי תקציב של 2000 ש"ח (גג 2300 כולל מע"מ) לבצע שדרוג, יש לי היום: samsung ddr 333 256 MB מסך 17 שאולך לעולמו, Gforce 2 ti אני רוצה לשדרג את הנ"ל: עוד 256 זכרון מסך 17 איכותי וכרטיס מסך AGP X 8 - 128DDR אתם יכולים להמליץ לי ? (לא לOC , רק למשחקים ועבודה רגילה , אופיס וכו.) תודה מראש לכולם.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים ולילה טוב, קודם כל, מצטער על השם משתמש, אם זה מעניין מישהו - נרשמתי לפה בשנת 2005 בענייני OC ככה שהניק מאוד ישן לאחרונה התחלתי להתעניין בשדרוג המחשב - עקב חלודה החלטתי להיוועץ אתכם בקשר למפרט של המחשב. אז ככה: התקציב הינו בסביבות ה 2000 ש"ח (ישנה הפשרות חריגה של כ 200-300 ש"ח), כמו שציינתי בכותרת - ציוד היקפי לא נחוץ. המחשב יהיה מיועד בעיקר לשימוש בסיסי יומיומי(אינטרנט, אופיס וכו') אך אני גם מעוניין שיוכל להריץ משחקים (לא משחקים מפוצצים שיצאו לאחרונה). ה"שאלון": ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? Acer X193W Wide 1440X900 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1638 לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-DS4 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1211 כרטיס מסך: POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1459 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1.5TB 32MB SATA2 NCQ - ST31500340AS אחריות: חמש שנים. מחיר: ¤754 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ¤121 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤778 מארז: THERMALTAKE XASER VI MX (BLACK) VH9000BNS w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ¤521 ספק כוח: THERMALTAKE THOUGHPOWER QFAN 65…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבקש המלצה למפרט חדש בתקציב של 3200 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנה לעיצוב מטבחים בשם RAUMPLAN http://d3d.co.il/Product.aspx?cid=2&pid=1 - בשימוש תדיר דרישות התוכנה: http://www.d3d.co.il/UserFiles/mifrat_comp_win7(1).pdf (לא להתייחס לנפח ההראדיסק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 1 6. האם מתוכנן אוברקלו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לקנות מחשב שולחני טוב ומהיר עם נפח של 1 טרבייט, זיכרון 4GB, וחשוב מאוד שיהיה שקט ואמין . לשימוש בעיקר של אינטרנט ותוכנות אופיס. אני לא גיימר אבל רוצה להיות מסוגל לראות סרטוני HD שצולמו במצלמה דיגיטלית ותמונות דיגיטליות איכותיות של לפחות 4 MG האמנם אפשר להסתפק בכרטיס מסך מובנה? יש לי נסיון לא טוב עם אחת הרשתות הגדולות שפופולרית באזור המרכז ולכן אני מוכן לשלם קצת יותר אבל לקבל מוצר אמין עם שירות טוב. ראיתי באתר את המפרט של "משרדי חזק ללא ציוד היקפי" בעלות של 2150. לעומת זאת, הצעת המפרט הבא מחנות ביהוד עולה כ-1500ש"ח ואני לא יודע אם מספיק טובה או לבקש מהם בדיוק את המפרט המומלץ באתר hwzone? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU - [347 NIS] 1 Cooler : CPU Cooler for FCPGA/Duron/Athlon up To 2000 MHz - [32 NIS] 1 Motherboard : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400 Motherboard - [488 NIS] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory - [268 NIS] 2 Hard Disc : Maxtor 40GB 7200 rpm ATA133 HDD - [379 NIS] 1 Video Card : Gigabyte RADEON 9200 128MB DDR DVI TV-Out Retail VideoCard - [532 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [51 NIS] 1 CD/DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 - [119 NIS] 1 Monitor : 17'' Proview DX-787 Digital FLAT Monitor - [737 NIS] …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הלאפ טופ מזדקן, אני רוצה בקרוב להתחיל להתעסק עם תכנות עבור תלת מימד. אני מכיר ולומד כמה שפות, אני גם יוצר פרוייקטים בכמה שפות. לא מדובר בתכנות אתרים. עכשיו לפי הפורמט שמנהלי הפורום ביקשו: 1. מה התקציב המקסימלי?----" 5500" 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: ----- " תכנות" א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ----- "VS2008" ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). -----"פרנסה ולימודים" ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.-------" צריך לקנות מסך, עכבר, מקלדת - רמקולים יש. מיקרפון ומצלמה אין צורך." 3. האם יש צורך ב…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם גיסי בא אליי עם בקשה ואתגר לא פשוט-לבנות לו מחשב גיימינג איכותי ככל הניתן בסכום הבסיסי הזה(ללא מסך, כמובן), ובתור אחד שפעם היה מעודכן בשוק החומרה והמפרטים נעתרתי להצעה בשמחה.. לאחר נבירות, בדיקות והשוואות הגעתי לכיוון כללי שלדעתי הוא המשתלם והכדאי ביותר- וכעת הגיע הזמן להתייעץ גם אתכם, אז ככה: בעמדת הכרטיס מסך, ה4870 של RSM ב640 שקלים הוא המלך הבלתי מעורער-במחיר כזה זה פשע לא לקחת את הכרטיס, בתקווה שלא יגמר המלאי.. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1236 המעבד, לאחר לבטים בין אינטל לAMD, ובין מעבדים חדשים יותר או פחות כגון E6600 או I3-530, או 555BE לעומת 720BE הגעתי למסקנה שה555BE שמוצא בIQPC במחיר מדהים של 462 שקלים הוא הדיל הטוב ביותר..בייחוד בשל …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט להנדסת מחשבים ואני מחפש כרגע לפטופ ללימודים. מקווה שתוכלו לעזור לי. מטרות המחשב? לימודים, קצת תכנות ושימוש יומיומי. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 14-15 אינץ (יותר לכיוון ה14) * רזולוציית המסך? לא חשוב לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בערך 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך בערך 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף כונן SSD למערכת ההפעלה לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד לדוד שלי , דרישות : אינטרנט , עבודות , מוסיקה , משחקים ( לא כבדים ) מסך LCD "17 הארדיסק 120ג'יגה - אין שימוש ביותר מזה ציוד הקפי מחיר 4000 גג אם אפשר בפחות יהיה מצויין ! תודה רבה לכם !
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני נמצא כעת בניו יורק ויש לי הזדמנות לקנות אולטרה בוק חדש הסמסונג סדרה 9 קיבל קיצוץ במחיר ועולה כעת 999$ באמזון http://www.amazon.com/Samsung-NP900X3D-A04US-13-3-Inch-Ultrabook-Silver/dp/B00B588J6I/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1364420404&sr=1-4&keywords=samsung+series+9 מה שעוד מעניין זה שהדגם הקודם (NP900X3B) עולה כעת רק 800$ וזו אותה שלדה, מסך זכרון וSSD רק עם המעבד הקודם 2467M http://www.amazon.com/Samsung-900X3B-A02-13-3-Inch-Laptop-Mineral/dp/B007PV9WY2/ref=sr_1_8?s=pc&ie=UTF8&qid=1364420404&sr=1-8&keywords=samsung+series+9 אפשרות נוספת היא הדגם הראשון (NP900X3A) שעולה רק 750$ גם הוא עם מעבד 2467M וSSD 128 אבל עם עיצוב שונה…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום היום לקחתי הצעת מחיר מ-]KSP מעבד PENTIUM E6300 BUS1066MHZ S775 2MB DUALCORE TRAY מאוררים -] PRO ARCTIC COOLING ALPINE 7 לוח אם ASUS P5KPL-[AM S775 1333MHZ INTEL G31 DDRII 800 VGA PCI-[E HD AUDIO זכרונות 3GB DDR II 800 MHZ KINGSTON VALUE כרטיס מסך GIGABYTE GT 220 1 GB GDDR3 DVI HDMI PCI-[E כרטיס קול ON BOARD 5.1 CHANNEL AUDIO צורב LG DVD RW GH 22NS BLACK SATA מארז HJA 241 MIDI BLACK NO PSU ספק כוח GOLDEN TIGER 550W REAL 12CM FAN 24 PIN סה"כ 1990 תמליצו לי
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי הצעות מחיר לגביי שני מחשבים מ P1000 שני המחשבים הנ"ל בדף השוואתי http://www.p1000.co.il/shop/Templates/compareproducts.aspx?CategoryName=IBM_Lenovo&CompareAucions=7703058,7691578&AdditionalText=%e4%f9%e5%e5%e0%fa%20%ee%e5%f6%f8%e9%ed המחשב הימני T7250- 4399 שח+דמי משלוח חינם המחשב השמאלי T8100 - 4448 שח+דמי משלוח 49 הרחבת אחריות 989 שח בשניהם אני מתלבט ביניהם מכיוון ש T8100 יש זמן סוללה של 2.2 שעות לעומת ה T7250 שיש לו 3.45 שעות המעבד ב T8100 הוא 2.1GHZ לעומת T7250 שהוא 2.0GHZ אם תשימו לב ההפרשים הם בערך 100 שח פחות או יותר בין שני המחשבים היכן העלות שווה את התועלת יותר?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wow פותח כמה חלונות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כמה מסכים 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? במצב של חלון אחד אולטרה במצב של כמה חלונות מינימום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב בסך 5000 שקל אפשר לחרוג בכמה מאות. מטרת המחשב היא בעיקר למשחקים. חשבתי על 6600 GT. המפרט יכלול מעבד (לדעתי 3200+ 64 BIT), מסך לא LCD, לוח אם, זכרון, הארד דיסק, מארז,מקדלת ועכבר,צורב דיוידי ,סידירום ,כונן דיסקטים ורמקולים טובים. יום נעים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-