עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by stassik,

היי... רכשתי לפטופ מחברת SAGER בארה"ב. אני מעוניין למכור אותו עכשיו. העם זה המקום לרשום את המפרט שלו ולבקש עזרה בתמחור, או שיש מקום יעודי לכך?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. מצטער על השיגעון שאני עושה פה בזמן האחרון, פשוט אני רוצה לקבל את הטוב ביותר שאני יכול לקבל בתקציב שלי. להלן 3 מחשבי DELL ש"תפסו" את עיני studio 1555 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1555-t65.htm עם הרחבה ל 4 ג'יגה הוא יוצא יותר יקר מהתקציב שלי בכ 300 ש"ח אך אם הוא שווה את זה אני מוכן להתפשר. studio 1537 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t58.htm בעל מסך 15.4" ואחריות לשנה שלא ניתנת להחרבה inspiron 1545 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6500.htm כולל מערכת הפעלה כולם באים אם כמעט אותו מעבד, אותה כמות זכרון (הרחבה ל 4), ופחות או יותר אותה קונפיגורציה. אשמח לקבל ביקרות קצרה עליהם והמלצה לאחד מהם או אם לדתכם יש נייד עם אותה קונפיגורציה אך …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ajl,

יש לי נייד (fujitsu - אינטרנט ואופיס) ו... הלך לו המסך 15.4. היכן ניתן באזור הצפון לחליף מסך ומהם טווחי המחיר? תודה :-)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Skull-Hunter,

לא צריך ציוד היקפי, ללא צורב (אני לוקח מהמחשב הישן) תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. לפני שאני שולח לחבר שלי באימייל : 1 INTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE- 2X1MB Cache, 533Mhz-775PI 912.93 ש"ח 1 GIGABYTE GA-8I945PG (945P) - DDR2 - ATX 610.88 ש"ח 2 512MB TWINMOS DDR II - 533 - TWINMOS Original 627.46 ש"ח 1 LEADTEK - PX7600 GT TDH 256MB DDR3 MyVIVO - PCX - Retail 1,327.24 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 3550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 237.24 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA II - קירור לדיסק הקשיח לא תודה 337.59 ש"ח 1 NOT ANOTHER PC CASE - 2727S - 9x5.25 BAYS 215.03 ש"ח 1 HEC-350W (350TRT) - ATX 2 245.44 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 172.89 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,686.71 ש"ח החלפתי לTRT שאמור להיות לו 2 מסילות…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן. הכנתי מפרט למחשב כנ"ל, ואמרו לי לבוא לכאן להתייעץ, אז הנה אני. קודם כל, הנה התשובות לשאלון שלכם: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות 3500. אם אפשר לחסוך בלי לפגוע ביכולת, מה טוב. מצד שני, אפשר לגלוש קצת מעבר ל-3500 אם זאת השקעה ממש משתלמת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מצד אחד - ניגון סרטי 1080p בכמה שיותר שקט. מצד שני - משחקים כמה שיותר כבדים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). אני לא גיימר כב…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, אני רוצה מחשב בעיקר לצפיה בסרטים, אינטרנט וכו', כי אני לא משחק במשחקים. (לא HTPC). חשוב לי קודם כל שהמארז יהיה שקט ונוח לתפעול, ושיהיה קירור שקט למעבד. עדיף מעבד אינטל, אבל זה לא קריטי. (במידה ויש הפרש קטן בביצועים לעומת המחיר). בלוח צריך להיות יציאת אודיו SPDIF קוואקסיאלית, כרטיס רשת. לוח של אסוס או גיגהבייט. ספק כוח מתאים. זכרון של 4 גיגה. הארדיסק של W.D 1TB. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. מסך כבר יש לי (Samsung 2949HS). אני מקרית גת. תקווה שלא שכחתי כלום, תודה ענקית למי שעוזר

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by khazo,

אני מחפש מחשב בסביבות ה4000 שח. אני יותר משחק באינדי, אבל הרבה פעמים אני מוצא צורך בביצועים כבדים יותר ( Elden ring , Mortal shell, emulators,modded games ) מצאתי בפלונטר את המפרט הבא : https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-550-5500-WIFI-RTX3060Ti-1N AMD Ryzen5 5500 - B550M WIFI Motherboard 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 NVIDIA RTX3060Ti 8GB 1TB M.2 NVMe SSD ZALMAN N4 Case 3x120, 3x140mm RGB FANS with control button 650W 80Plus Bronze Power Supply AMD Original cooler שמתי לב שהבדל המחירים/ביצועים של המעבדים הוא בהרבה פחות משתלם מול כרטיסי מסך, ולכן הסקתי שעדיף להשקיע יותר בכרטיס מאשר לחפש 5600…

9. שלום לכל חברי הפורום, מטרות המחשב המיועד הם בעיקר אופיס, אינטרנט, ותוכנות קלות-בינוניות(כבדות בטוח לא)-סטודנט ואני מדגיש ואומר: אין צורך בכרטיס מסך חזק, משחקים לא יועלו על המחשב אני מתלבט בין 3 מחשבים: אופציה ראשונה: http://m.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC07684999 אופציה שנייה היא ה-HP Pavilion DV5269ea, קישור: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3464 אופציה שלישית היא ה-HP Pavillion DV6126EA, קישור: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2781 אשמח לקבל תשובות ומענות בהקדם, או אופציות אחרות שנעות בטווח המחירים של המחשבים הנ"ל. בתודה מראש אלעד

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by A1eX,

כולל מסך דק וללא ציוד הקפי. המפרט מיועד לשימוש כללי שזה אומר - עבודות, מוסיקה, קצת משחקים (לא כבדים) ואינטרנט. בדגש על: צורב DVD, זיכרון 1GB, כ. קול חיצוני (הכוונה ללא מובנה ללוח).

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום. יש בידי מפרט פוטנציאלי שהוצע לי ורציתי לדעת אם אפשר לנצל את המערכת באופן מקסימלי ע"י שינוי כזה או אחר בחלק מהרכיבים. שימושי המחשב העיקריים הם סרטים בהיי-דף וגיימינג קל-בינוני ככל הניתן. התקציב הכולל של המפרט הוא כ3000 ש"ח ועבור השינויים אפשר לחרוג מעט.. מארז huntkey torch silver ספק כח huntkey jumper 450w PSU+80 לוח אם Gigabyte GA-H67MA-USB3-A3 מעבד Intelcore I5-3470 CPU tray קירור\איוורור Deepcool Icewing5 pro cpu fan זיכרון פנימי Team Elite 1600 DDR3 8GB כונן קשיח Toshiba HDD 3.5 1TR Sata3 כרטיס מסך AFOX GT-630 2GB DDR3 128b כונן אופטי LG dvd-rw H22NS70 sata black אודה לתגובות

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Roy1918,

אהלן, אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב שרוב השימוש בו יהיה קבצי HD, ומעט Gaming. מבחינת הגדרות משחק וכו'- לא מצפה להריץ דברים על ההגדרות החדות והטובות ביותר, אבל כן מעוניין להריץ משחקים ברמה סבירה. תקציב: 3,500 ש"ח. לא כולל ציוד היקפי. כמו כן, מעדיף כונן קשיח 1TB מאשר 500GB, אך לא קריטי. חשוב מאוד- מארז טוב, עדיף שקט (לא דממת אלחוט אבל גם לא רועש). לא חשוב בכלל המראה שלו. תודה מראש לכל העוזרים!!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם, אני אבקר בקרוב בארה"ב ומעוניין לרכוש נייד חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 / 830 דולר בערך. ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, צפייה בסרטים ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום, אשמח לקבל הארות/ הערות על המפרט הבא לגיימינג. התקציב סביב 5500, אין כוונה לבצע .O.C, אלא להריץ משחקים מתקדמים הקונפיגורציה המוצעת: לוח אם - GIGABYTE Z68A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7 או: Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E מעבד - Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray זיכרון RAM: DDR3 1666Mhz 2x4GB KINGSTON Dual Channel CL8-8-8-24 או: PATRIYOT או: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 דיסק קשיח: WD או: SEAGATE SATA3 1TB DVD SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7280S כ. מסך Nvidia GeForce 570GTX SOC 1280MB-5 EVGA מארז - ARMOR A60 מגיע עם מאוורר 20ממ ,USB 3 :חיצוני לפנל הקידמי או: : Thermaltake …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. 1. תקציב: 3,000 - 3,500 ש"ח 2. מטרות המחשב: שהמשחקים של 2008-2009 יעבדו על גראפיקה טובה מאוד, עבודה עם תלת מימד ברמה לא מקצועית, אינטרט 3. ציוד הקפי: מסך 22" 4. לא צריך רמקולים, מקלדת ועכבר 5. העדפה למעבדי Intel, מסך LG/Samsung 6. הקירור והעיצוב: שלא יהיה מגעיל 7. לא צריך מערכת הפעלה 8. אין צרכים מיוחדים 9. שקט: נורמלי, שלא יהיה רועש ולא שצריך להוציא הרבה על שקט 10. לא מתכוון לעשות OC 11. מפרט למשחקים: ברזולוציה גבוהה למסך רחב 22" עם Analysis (קו לא מפוקסל) דיי גבוה חשבתי על מעבד Intel E8500 אבל אמרו לי פה שחבל על הכסף אז כדאי E8400 זיכרונות: 2GB אבל אין לי מושג כמה MHZ לקחת וכמה CL כרטיס מסך: ATI HD4830 או 4670 ואני מזכיר שהתקציב הוא 3,000-3,500 ש"ח לא כולל רמקולים מקלדת…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום חברים. אני זקוק בדחיפות למפרט מחשב כיוון שאני בתיאלנד ובכוונתי לעבור בקניון ה-MBK בדרך לארץ ולקנות חלקים למפרטים שיוצעו פה. יש לי יום אחד לקניות אז בבקשה, מכל מי שברשותו ידע נרחב, הודה לכם מאוד אם תחלקו אותו איתי. את המחשב אני מתכוון לקנות בארץ, אך חשבתי שחלקים מסויימים כגון כרטיס מסך, כונן SSD וכדומה יהיה כדאי לקנות פה בגלל המחיר הזול בהרבה. בכל מקרה, הכוונה היא להזמין את המחשב החדש עם החזרה לארץ פרנסתי בחיים הוא יצירת סרטי תדמית ופרסומות לעסקים / חברות / אפליקציות. ועל כן אני משתמש בתוכנות הנלוות לכך בנוסף לזאת אני גיימר דיי כבד ומתכנן על מחשב שיוכל להתמודד יפה עם משחקים חדשים של הדור המתקרב. אני לא שואף שהמחשב יריץ הכל על ULTRA אבל בהחלט הייתי רוצה למצות את יופיה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by issac,

ערב טוב, אני צריך עזרה בהרכבה של מפרט מחשב שמיועד בעיקר לעריכת מוסיקה, וצפייה מועטה בתכני HDלהלדן הדרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכני HD ועריכת מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - תוכנת לעריכת סאונד Nuendo 3 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היי! הערה: השאלה הבאה התאימה גם לפורום "אמצעי אחסון" וגם לפורום "ניידים", כך שמי שמתעצבן על כך שהיא מופיעה כאן שייקח בחשבון שהיא מתאימה לשני הפורומים (וכמובן שפרסמתי רק באחד). קניתי הארד דיסק חדש לנייד (2.5 כמובן). עד עכשיו היה לי בנייד הארד דיסק אחד, ויש עוד מקום ריק לעוד הארד דיסק. ב"סלוט" שבו נמצא ההארד דיסק הראשון, יש מעטפת מתכת לכונן שמתחברת אליו עם ברגים וחיבור שמחבר את יציאות הכוח והמידע של ההכונן אל ההארד דיסק. בסלוט הריק אין את 2 הדברים הנ"ל. למישהו יש מושג איך קוראים לחיבוריםוהמעטפת הנ"ל ואיפה אפשר להשיג אותם? (אגב, לא נראה לי שזה משנה אבל המחשב הנייד הוא Toshiba Satellite A300 1MO) תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום רכשתי השבוע מחשב נייד דגם DELL VOSTRO 1510 מעבד 2000MHz dual core זיכרון 2GB כרטיס מסך מובנה mobile intel 965 (לפי המנהל התקנים) עכשיו הכל עובד מהר ויציב. המחשב עובד על ויסטה. הטעינה של תמונה בפוטושופ איטית מאוד! לוקח לו בערך דקה לטעון קובץ תמונה בגודל 800X600 הבעיה מתרחשת כאשר אני מתחבר לרשת מחשבים, עם זה בצורה אלחוטית וגם אם זה חוטי.. כאשר אני מחבר את המחשב למודם אינטרנט רגיל אין שום האטה בפוטושופ והכל עולה מהר. בחיים לא נתקלתי בדבר כזה.. ברגע שאני מתנתק מהרשת תמונות בפוטושופ שוב עולות מהר.. ניסתי להגדיר כל מיני דברים.. רשת ציבורית, רשת פרטית.. ואין הבדל.. למישהו יש פיתרון?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by NGaneglus,

מתלבט בין מק למחשב לנובו הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15073 אם לדעתכם מק עדיף, איזה? בדקתי מחשבי מק עד 10 אלף וכולם מבחינת חומרה פחות טובים מהלונובו. מצד אחד אומרים שאפילו שהחומרה של המק חלשה יותר הוא נותנים ביצועים טובים יותר, מצד שני לא קיבלתי שום הסבר למה והאם זה בכלל נכון. מישהו יכול לעזור לי ולעשות לי קצת סדר בדברים? אגב, המחשב הוא במטרתו הראשונה לגראפיקה (פלאש, אילוסטרייטור, פוטושופ, MAYA)

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by patzy,

יש לי אפשרות להזמין מחשב נייד של Lenovo דרך עבודה של קרוב משפחה במחיר זול. אני מחפש מחשב קל (יש מחשב נייח חזק בבית) להסתובב איתו ושיהיה חזק להרצת תוכנות חישוביות (matlab וכו'..) חשבתי לכיוון של: 1)ThinkPad 410 2522- 3FG or C3U 2)ThinkPad T400 2765- 8R6 3)ThinkPad Edge 13" -24U המחשבים מסודרים לפי סדר העדפה אישי שלי (תרם ידוע עלויות דרך החברה אבל זה אמור להיות זול משמעותית אז כסף זה פחות בעיה) כולם גודל של 14.1" או 13.3" מתאמי משקל. צריך המלצה לגבי המחשב ואם יש אפשריות אחרות ב-Lenovo שמתאימים לקטגוריה אשמח להמלצות.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. הייעוד של המחשב יהיה גם לשימוש של משחקים ושיוכל להריץ כמה דברים במקביל בלי להיתקע, וגם ללימודים ושימוש רב באופיס הבנתי שעם המק-בוק יש הרבה בעייות בעברית אז יצאתי מהרעיון של לקנות אחד, וגם התווך מכירים טיפה בעייתי. * גודל המסך?עד 15.6 * משקל רצוי? לא בעייתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא מבין בזה שיהיה ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G אפשר להתפשר עדיף שלא * כונן CD/DVD? צורב? DVD עדיף גם עם צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בארץ מספיק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הלוואי והיית…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם, מבקש עזרה בנושא קניתי מחשב נייד של חברת ,DELL inspiron 1545 אני עובד עם מחשב נייד מחובר לחשמל עם זה יכול לפגוע בחיי הסוללה? או שזה גישה נבונה,

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מה עדיף ‏ Dell inspiron 1564 i3 330 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2159 המפרט הזה משום מה לא מופיע באתר חברת Dell או HP Pavilion dv6-1310EJ http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2033 השימוש שלי במחשב בגדול - אינטרנט, סרטים, תקציב 3000-3500 ‎ הסיבה שאני מתלבט עם הhp ‎‏ למרות שהמעבד יותר חלש מבdell‏ היא שיש לו שנתיים אחריות ולדל שנה אחת ואם הבנתי נכון יש להם שירות יותר טוב מdell‏ , וגם יש לו כרטיס מסך יעודי , תודה רבה אנשים !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Idanbs,

פריטים שחשובים לי במחשב: מעבד חזק כמה שאפשר במסגרת התקציב. כרטיס מסך הכי חזק שאפשר גם במסגרת התקציב. ספק שיכול להחזיק את כל המחשב בלי בעייה וגם שלא יהיה לא בעייה גם אם בעתיד אני אוסיף עוד משהו שצורך חשמל. זכרון 2G. אם אפשר להכניס את כל זה במפרט זה יהיה סבבה. תודה מראש לכל מי שיעזור.

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.