עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום יש לי מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W ולאחרונה ראיתי שמאוורר אחד לא עובד אצלו והשני חלש מידי אני מתכוון להחליף לו את המאווררים של 120mm מהחנות KSP.. מישהו יכול להמליץ לי על 2 טובים? וראיתי שיש לו מעין מנתב אויר למעבד שמחובר בצד של המארז, שווה לפרק אותו ולהוסיף במקומו מאוורר 80mm? תודה (:

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by mistaarvim,

ללא ציוד הקיפי -AMD או INTEL מה שהכי משתלם במחיר הזה -צורב דיוידי -זיכרון מה שלדעתכם עדיף לקחת בתקציב הזה 1~2 G לטווח הארוך -כרטיס מסך חשבתי על 18XT 512MB -ספק כוח חזק -מארז לא אכפת לי נראה לי שהכי משתלם זה הקומפיוקיס -לא כ"כ אכפת לי אפשרות לאוברקלוק הכל תלוי אם יכנס בתקציב, זה לא מה שיעשה לי את הקניה -ברור שאם אפשר להכיס קירור למרות שלא נראה לי שזה יהיה אפשרי בתקציב הזה -אפשר להפריד את הקניה עד שתי חנויות באנטרנט כמובן אם יש חנות באיזור ירושלים אולי אפילו באר שבע אז עדיף תודה אני אודה לYOAV ול DR.NOOB ליאור23 ולכל בעלי הידע באתר שיוכלו לעזור לי עם הידע שלהם בנושא

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אחותי הקטנה עומדת לסגור 15 אביבים (טוב, סתוים) והוטל עלי לבחור לה מחשב חדש. המחשב ישמש לעיסוק אובססיבי בתוכנות מסרים, גלישה בלתי סופית ב-Facebook, אולי מדי פעם קמצוץ של לימודים ומשחק אחד ויחיד - SIMS 3 אין צורך בשום ציוד היקפי או במערכת הפעלה. יחובר למסך 22" ברזולוציה של 1680X1050 בעל יציאות DVI ו-VGA השקט אינו שיקול מרכזי (ממילא לא ישמעו את הרעש מבעד למוסיקה המחרישה) , נאמר 4-5 מתוך 10. לא מתוכנן OC. יש צורך בצורב כמובן, וכונן קשיח של לפחות 500gb. אין צורך בשום דבר מעבר לסטנדרט כגון כרטיס טלווזיה או יציאות מיוחדות כלשהן. תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Acer Aspire 5735Z אני צריך רק לאינטרנט תודה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Funkyzord,

שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ולהוסיף SSD בנוסף לHDD הרגיל. על הSSD אני מתכנן לשים את המערכת הפעלה. השאלה שלי היא מה עדיף, לקנות SSD ולחבר אותו במקום ההארד דיסק ואת ההארד דיסק לשים במקום הצורב או לקנות mSata ולחבר ישירות למחשב. האם יהיה הבדל בביצועים בין שני האפשריות? ועוד שאלה, כרגע ההארד דיסק שלי מחולק לשתי מחיצות, כאשר בשתיהן התקנתי תוכנות, האם אני אוכל להעתיק את כל המחיצה של המערכת הפעלה לSSD בלי שאני אצטרך להתקין מחדש את כל התוכנות?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. Started by asaf19,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית עבודה משרדית תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ, CivilCAD , AutoCAD , Office,אינטרנט, סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אורח טל
    Started by אורח טל,

שלום, אשמח להמלצה למחשב נייד , מעוניין במספר אופציות עם הנתונים הבאים: מעבד i5 ומעלה. Ssd+ אחסון 1 טרה מסך hd זיכון 8gb ומעלה מיועד לעבודות מזדמנות בפרימייר ופוטושופ, צפיית סרטים, שימוש משרדי ומשחקים לעתים רחוקות (בעיקר ישנים). תקציב 3500? אשמח אם ניתן לצמצם אותו או להצדיק ניצול מקסימלי.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. זאת המערכת שבניתי כרגע: AMD Athlon 64 3000+ 512k (754) - שבכוונתי להעלות לכ-2400 מגה הרץ בתוספת קירור מעבד כלשהו (אחד ההמלצות שאני הייתי רוצה לקבל) Gigabyte GA-K8NS Pro mobo (תומך SATA וכרטיס קול, רשת וכו' מובנה) TwinMOS/A-DATA DDR PC3200 400 2x256mb WD 80GB 8mb buffer SATA PSU 500W SUPER ATX LG DVDx16 בעיקרון, המחשב הנוכחי שלי מכיל GeForce MX4000 128mb שהוא אחלה כרטיס (לצרכים שלי, לפחות, אני לא הכי גיימר שבעולם) וכל שאר הכרטיסים הבסיסיים, קול ורשת, הלוח אם כבר מכיל. יש לי עוד את הוודוו 3000 הישן שלי, שאני אשים במחשב הנוכחי אחרי שאקנה את החדש. לגבי קירור למעבד חשבתי על המעבר של Tt שמתאים לאת'לון 64.. שכחתי מה שמו :\ סיילנט בוסט משהו? לא זוכר :\ ולגבי האוברקלוק עצמו, אני…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. המקלדת העכבר והמסך יכולים להיות פשוטים ... המחשב ישמש למשחקים... עד 5000 שקל... תודה מראש !!!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום רב המחשב יהיה לרוב לשימוש כבד של אינטרנט והורדות עריכת וכתיבת מוזיקה ושימוש בתוכנות כגון CUBASE SX3 ו REASON 3 במקביל (המון משאבי מערכת!!!!!) שימוש כללי בתוכנות OFFICE אני לא גיימר, אבל אשמח ליהנות מכרטיס מסך שיעשה את העבודה במידה וארצה לשחק במשחק קליל, וגם בגלל שאני לא מעוניין בכרטיס SHARED כדי שלא יזלול לי זיכרון מהזכרון הכללי - אני ממש זקוק לזכרון RAM שלי במלוא התפוקה. לא מתכנן לעשות OC ללא מסך ללא כונן DVD (כבר יש לי, אני אתקין בחדש) ללא מערכת הפעלה ללא אביזרים\הקפי וכל הנלווים המיותרים... :-) המפרט: מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 1.8GHZ 1066MHZ 2MB 64BIT LGA775 BOX לוח אם Gigabyte GA-945P-S3 זכרון פנימי - 2GB לקנות 2 כרטיסים: KINGSTON DDR2 1024MB 667MHZ CL5 - או ש…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by avi03,

האלן חברים אשמח לחוות דעת על המפרט הבא http://pcpartpicker.com/p/sbxNHx המפרט נטו למשחקים,ובנוסף הרכישה תתבצע רק בעוד חודש וחצי שיהיה בארהב תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? זה תלוי , מכיוון שאופציה מחו"ל גם פתוחה בפניי(EBAY) , אבל אני חושב שעד 7K ולא יותר (זה כאילו המקסימום שבמקסימום להוציא) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אבל שוב בארץ זה יעלה X באיביי יש מציאות . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א.תכני HD ב. משרדי ג.משחקים קלים כמו Contraption Maker ,Crazy Machines א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבע…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by gal555,

שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד עד 2000 ש"ח השימושים יהיו בעיקר אינטרנט אופיס ומשחקים ממש קלים

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by udist,

לפעמים, אחת לחודש או אחת לשבוע, הנייד שלי, hp dv3, נתקע, התצוגה משתבשת מאוד (ראו תמונה מצורפת), אחרי כמה רגעים המסך הופך שחור וחייבים לכבות את המחשב. אין שום אזכור לזה שקרתה תקלה (אין קובץ dump) והמחשב ממשיך לעבוד כרגיל. מה לדעתכם הבעיה? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by wertuy,

היי, יש לי אזשהו בלבול קטן ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את העניין... הכוננים הקשיחים בלפטופים הם כונני 2.5 רגילים עם חיבור SATA? ראיתי פה אנשים מתייחסים לכונני SSD עם חיבורMSATA. מה הסיבה לקנות כונן עם החיבור הזה? ברוב הלפטופים אי אפשר להכניס 2 כונני SATA? אם אני רק מעוניין להוציא את הכונן הקשיח שבא עם המחשב ולהחליף אותו למשל בsamsung 840 evo 250gb sata [בלי כונן נוסף], זה אפשרי? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בפוטושופ וליטרום, גלישה באינטרנט ושימושים כלליים. יתכן וגם הקלטה ויצירת מוזיקה. אם ישנה אפשרות למשחקים לא כבדים זה יהיה בונוס נחמד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by danielly,

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - אני מעדיף שהמחיר יהיה כמה שיותר קרוב ל5K אבל אם יש שיפורים משמעותיים בתוספת אני מעוניין לשמוע במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 6K אין לי אפשרות לחרוג מזה בכלל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב -גיימיניג בFHD, בהגדרות משחק גבוהות, קרייסיס, מאס אפקט.. וצפייה בסרטי FHD מסך Samsung P2350 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? - אני לא יודע לבצע אוברקלוק בנתיים, אבל חשבתי לעש…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. לוח אם GA-8s655fkl מעבד INTEL P-4 2.8 מארז USB 2 FAN ATX P-4 + מקלדת מולטימדיה + עכבר אופטי PS2 דיסק קשיח 0 G JB 7200 כונן 1.4 זכרון DDRAM 512m כ.מסך MX 440 SE GEFORCE 4 64M כרטיס קול AC97 OB כ.רשת (עבור ADSL) מסך "17 FLAT COMPAL dvd 16X48 סך הכל במזומן 4015 ש"ח סך הכל לא במזומן 4137 ש"ח

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. קניתי בארצות הברית מחשב חדש של ASUS . לא מבין גדול במחשבים ניידים כי זה הראשון שלי אבל לפי מה שקרתי לפני הקניה הוא מחשב חזק מאוד יחסית לנייד. הנה המפרט שלו שהעתקתי מתוכנת EVEREST שבודקת את תכונות המחשב : Computer: Computer Type: ACPI x64-based PC (Mobile) Operating System: Microsoft Windows Vista Home Premium OS Service Pack: Service Pack 1 Motherboard: CPU Type: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo P8700, 2533 MHz (9.5 x 267) Motherboard Name: Asus N70SV Series Notebook Motherboard Chipset: SiS 671/671DX/671FX/672 System Memory: 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) DIMM1: Nanya NT2GT64U8HD0BN-AD 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM(6-6-6-18 @ 400 MHz)(5-5-5-15 @ 333 MHz)(4-4-4-12 @ 266 MHz) DI…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 גג גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס. עיקר ההתמקדות היא בתכנות WEB, אני עובד כרגע עם VS CODE , תוכנה די קלילה , לא כבד מידי. בונה אתרים פשוטים, בהמשך גם מסבוכים, אבל הבנתי שזה לא מכביד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? היום 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מכיוון שאני מתכנת ג'וניור אז אני לא יודע בדיוק באיזה עוד תוכנות משתמשים בהמשך, אבל כרגע למיטב הבנתי בעיקר בVS CODE. אם משהו יודע שיש שימוש גם בתוכנות כבדות יות…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by GUY550,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב 1-1.5 K אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים שנחשבים הכי כבדים היום (המחשב לא בשבילי אז אני לא יודע איזה משחקים בדיוק) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by scribey,

בעיקרון המפרט לבן דוד שלי הוא לא "גיימר כבד" הוא בכיתה ד' ואוהב לשחק במחשב... השימושים של המחשב יהיו למשחקים (כאילו דאהה) ולאינטרנט. וכמובן לישומיי אופיס... המפרט הוא מפרט כולל ציוד הקפי, יש להם מחשב ממש ישן (פנטיום 1\2) אז אי אפשר לקחת כלום חוץ ממסך. EPOX 8RDA+ NVIDIA Nforce 2 AMD 641 ש"ח AMD ATHLON XP 2400 - גוף קירור + מאוורר למעבד : Spire falconRock II 567 ש"ח + 49 ש"ח TwinMos 256MB PC 2700 DDR 485 ש"ח Maxtor 40GB 7200RPM 390 ש"ח ATI RADEON 9500 PRO 128MB RETAIL 1,303 ש"ח CD Lite on x 52 Retail 119 ש"ח Mitsuni floppy 1.44 51 ש"ח Simbadda 201H Grey USB Front 400W Case 185 ש"ח …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום חברים, לאחר ההצפה בביתי אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי בנושאים וירטואלים (GNS, vmware וכ"ו) התקציב עומד על 2000 שח עם אפשרות חריגה של עד 400 שח מההצפה נשאר לי כרטיס מסך ישן של GT 7800, מארז,כונן של 1TB, סי די רום IDE (ניתן לקחת בחשבון החלפה בצורב SATA, ספק כח בספק שתקין בגלל שבמארז הוא ממוקם בתחתית המחשב וכולו נרטב בהצפה לכן אני מניח שהוא גמור. נדרש: -16GB RAM -מעבד מרובע ליבות -אין צורך לכלול ציוד הקפי (מסך מקלדת עכבר רמקולים וכ"ו) -אין צורך להתייחס לרעש -לא יהיה אוברקלוקינג -אין צורך במערכת הפעלה -כל חנות מבחינתי טובה, העיקר שהחלקים יגיעו עם מקסימום אחריות -תמיכה בRAID ברמת הלוח אם יכולה לתרום (לא קריטי) -לא מתוכן שדרוג כלל תודה ניר

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by b3ta0,

http://ark.intel.com/products/family/84979/5th-Generation-Intel-Core-i7-Processors#@Mobile ראיתי מחשב אולטרבוק חדש במחיר סביר, עם מעבד חדש https://www.pc365.co.il/product-3346-Dell_Latitude_15_3550_L3550_7077_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94 המחיר זול יחסית למחשבים אחרים באותה חנות ועם מעבדי U מהדור הישן יותר (שנמצאים באולטרבוק) אבל זה אותו דגם מעבד אל הרבה יותר יקר... אמנם עם מערכת הפעלה אך היא עולה רק כ 500 שח... https://www.pc365.co.il/product-3347-Dell_Latitude_15_3550_L3550_7284 אז, האם ה 5500U החדש מעבד חזק, ומתאים לאילו שימושים? (יחסית ל U מהדור הישן יותר ויחסית למעבדים אחרים כמו 4200H ,4700HQ), ומדוע יש הבדל מחיר כז…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Salwaby,

חיפשתי מפרט בפורום ב 5000 ש"ח שיהיה טוב למשחקים , מצאתי משהו .. אני הייתי רוצה אולי תגובות עליו - מה לשפר אם בכלל . Intel Pentium D 930 3.0GHz 2x2 MB GIGABYTE GA-8I945PG-RH Leadtek WinFast PX7900GT TDH 256M CORSAIR VALUE 2x512MB 667Mhz Westren Digital WD2500KS HEC 400W HEC-400TRT מארז COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 300WATT www.skypc.co.il - החנות :] סה"כ : 5072 ש"ח (יש גם החזר על הספק שבא בנוי במארז - ככה שיוצא בערך 4900 ש"ח) לא זוכר מאיפה בפורום הבאתי את המפרט, אבל הוא נראה טוב, מה חושבים ? (ערכתי - שכחתי בהתחלה את הספק)

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים