עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Dudass,

הי, אח שלי אמור לקבל מחש מהעבודה והוא שאל אותי מה עדיף לקחת? אחד משני המחשבים המוזכרים בכותרת. למחשבים מפרט די דומה, מעבד זהה ואותה כמות זכרון. כרטיסי המסך מעט שונים, ובמחשב של דל מכניסים הרחבת USB 3 במקום הכונן האופטי. יש למישהו הכרות עם המחשבים הללו? המלצות? אשמח לשמוע, תודה.

• 1 תגובה
    • 880 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 20% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 27 אינץ או יותר של דל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  3. היי חברים ברשותי לפטופ חדש ורציתי לדעת מה ההליך הטוב ביותר להשמת אותיות עברית על הלפטופ. הבנתי שמדבקות זה האידיאל בגלל שחריטה מפיגה את האחריות. למישהו יש דגם מדבקות מומלצות ומקום מומלץ שיוכל לעשות לי את העבודה? תודה רבה! אגב-- לא ביקשתי המלצות לחריטה בגלל שלמיטב הבנתי הן פוגמות באחריות (lenovo t420s), אם אני טועה וזה לא פוגם באחריות אשמח אם תגידו לי, כי זה ללא ספק אופציה עדיפה. תודה שוב.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. Started by krimon,

שלום... רציתי לשאול האם הכרטיס מסך הזה הוא טוב למחשב נייד שאמור להריץ משחקים ברמה של CRYSIS 2?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכם, אני משנה את המחשב לדגם אחר של דל. אשמח לקבל חוו"ד על המחשב הנ"ל. האם הוא מומלץ? השימושים הם משרדיים / לימודיים (אופיס) ואינטרנט ללא משחקים. אם יש המלצות אחרות אז בבקשה שיהיו על מחשב במשקל דומה. בתודה, אימא של

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא מיועד למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים כל אחד ותקופתו (יריות גוף ראשון,אסטרטגיה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך23 " מחשיבזיה סמסונג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות…

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  7. Started by אמתי,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך?10-13.3 * משקל רצוי?עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) כדאי HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה אבל כדאי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  8. Started by puGs,

שלום לכולם, אני מתכנן לעשות שדרוג קטן למחשב עקב צוואר בקבוק שיש במערכת ופער מסויים בין החומרה לדרישות של היום. בעקרון אני בא בגישה של לשדרג את הלוח-אם המעבד והזיכרון, אם צריך גם משהו אחר נא לציין בבקשה. החומרה בה אני מחזיק כרגע: CPU: C2D E8400 MB: G31M-ES2L (ממש גרוע) RAM: Samsung 2GB(2x1gb) DDR2 667hz (גם נורא) GC: HD5770 PS: HEC 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. 2. מה שימושי המחשב? משחקים וסרטים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - AC, Skyrim, Mass Effect 3, Diablo 3, SC2, MMH וכדומה - 1680x1050 - גבוהות-בינוניות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני מאמין שאין צורך לכלול כרטיס מסך כרגע (HD…

• 35 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייד, הראשון שלי (: היות ואין לי כיוון אודה על המלצתכם. התקציב שלי הוא 2000 שח למחשב 15". המחשב ישמש לצרכים בסיסיים יחסית, כרגע אין סיבה ככלל לצאת איתו מהבית ככה שזמן סוללה מנצח הוא לא קריטריון שחשוב לי יותר מידי (אשתמש בעיקר במתח חיצוני), וגם אין צורך במחשב חזק פיזית או מוקשח, בעתיד אקח אותו ללימודים. ישמש אותי ליישומי אופיס, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה בחדר (עם מערכת חיצונית של creative) , וניגון סרטים. אם בכלל יש כזה דבר במחשבים ניידים אז חשוב לי יציאה לסאבוופר 5.1 סראונד למחשב לצורך שמע בסרטים. כמו כן, חשוב לי שיהיה כרטיס רשת מובנה אלחוטי שתומך במהירויות גלישה גבוהות, חשוב שיהיה Bluethooth' , כמובן צורב DVD. USB 3.0. חשוב לי שהמחשב יו…

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  10. Started by benhalaf,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב לאמא שלי. הצורך היחידי שלה במחשב הוא הרצת תוכנות עיצובי בגדים. המפרט הדרוש הוא גודל מסך מינימלי של 15.6 אינטש, זיכרון פנימי של 2-4 GB, ללא צורך במערכת הפעלה וללא חשיבות במשקל. אבקש הצעות והמלצות למחשבים בסביבות ה-2,000 ש"ח. אודה לכם מאוד בשמי ובשמה.

• 1 תגובה
    • 770 צפיות
  11. שלום לכל החברים, המומחים ויודעי הדבר 8) אני פותח דיון היות ואני מחפש לקנות מחשב נייד שנותן הכי הרבה תמורה לכסף, דרישות הבסיס הן אמינות ואורך חיים כל השאר נתון לפרשנות אישית שלכם. כמובן שאני מצפה שהמחשב יעמוד בעומסים ובדרישות של המשתמש הסביר, כמו הישראלי הממוצע אני אשמח לקנות חללית גיימינג במחיר מחשבון כיס אבל זה לא ממש עובד ככה, אז מה דעתכם? תשובות מנומקות יתקבלו בברכה, דארוק.

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  12. שלום, קניתי מחשב נייד בארצות הברית ורציתי לדעת- האם אני צריך שנאי או שמספיק מתאם חשמל? הדגם של המחשב- Dell XPS 15 תודה מראש

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  13. שלום, אני מחפש מפרט למחשב עריכה לשימוש בפרימייר פוטושפ, פריהנד. מה אתם יכלים להציע, ליעץ לי ? התקציב עומד על 3000 ש"ח ניתן יהיה להרחיב עד 4000 ש"ח, כמובן שהעדפה היא כמה שיותר קרוב ל3000. - לפי מה שהבנתי לא כדאי מעבד פחות מ I5-2500, אני יודע שהכי טוב זה I7 עניין תקציבי. - בעניין לוח אם של איזה חברה אתם ממליצים , אינטל, גיגבייט, אסוס, אסרוק וכמובן איזה ציפסט H67,Z68 אולי אחר. - ספק כח מחייב לפחות 600W או שניתן גם לשים 450W ? - דיסק קשיח כרגע של 500 יש לי עוד אחד של טרה בבית - זכרון 8GB 1333 של איזה חברה ממליצים לי? - כרטיס מסך מה הייתם ממליצים GTX460 , GTX450, GTX550Ti , של איזה יצרן, אולי יש הצעה אחרת? - מארז אני חושב ללכת על המארז של טרמלטק M9 - צורב כמובן האם כדאי לשים ד…

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  14. להלן הפרטים ע"פ חוקי הפורום: התקציב המקסימאלי - 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא משנה לי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? – כמה מאות מה שימושי המחשב - גלישה, הורדת תכני HD וצפיה בהם במסך מחשב, עבודה עם אופיס. אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט בסולם של 1 עד 10 אז שיהיה 3 לא מתוכנן אוברקלוק לא צריך לכלול מערכת הפעלה/אופיס עדיף הרכבת מחשב בחנות. גר בקריות (KSP למשל) האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB3 נראה לי חשוב. כמוכן, שיהיה אפשר לחבר 2 HD של SATA ואחד של IDE (מהמחשב הישן) האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? – שלילי תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 900 צפיות
  15. Started by israel_0,

האם מומלץ AMD למחשב חדש למשחקים בינוני עד 2K

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  16. חברי הפורום שלום! אנו שמחים שבחרתם להתייעץ בפורום "מפרטי מחשב" ומקווים שאתם נהנים ממחשבכם החדש.היינו מעוניינים לשמוע את דעתכם לגבי 2 נושאים עיקריים: 1) מידת הרצון שלכם מהפורום (סדר בדיון, קבלת עזרה, יחס וכו'). 2) מפרט המחשב - האם אתם מרוצים ממנו? האם הוא מתאים לשימושכם ובקשותיכם? (התייחסו למידת השקט, ביצועי גיימינג\עריכה, מראה וכו') בתוכן ההודעה ציינו (במידת האפשר): * מפרט המחשב - רצוי כי יהיה מינימליסטי ויכלול בשורה נפרדת את שם החלק ואחריו הדגם (אין צורך במחירים וקישורים). * קישור לדיון שלכם. * זה המקום לציין מי עזר\ו לכם ולהגיד תודה על הדרך. * תמונה של המחשב שלכם שמפרטו נבנה בעזרת חברי הפורום. * חוות דעת כללית - תוכלו לספר על התרשמותכם הכללית או דברים מעניינים אחרים שת…

• 48 תגובות
    • 189.1k צפיות
  17. Started by Yaniv11,

שלום, אני צריך מחשב שייכנס למארז הכי קטן שאפשר בעלות של בערך 2000 ש"ח. המחשב יישב בתוך מגירה, כך שהוא צריך להיות מאוורר היטב או להתחמם פחות. השימושים הם עבודה משרדית-כמה תוכנות במקביל, סרטים וחיבור לטלויזיה(חובה יציאה דיגיטלית). שמעתי על מחשבי minipc שמגיעים עם ספק חיצוני. האם הם שווים משהו או שחבל על הכסף? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי, אני מחפשת לפטופ לשימוש עסקי. מטרות: המחשב מיועד בעיקר לשימוש עסקי (משרדי). לא צריך להריץ משחקים ולהתמודד עם גרפיקה מורכבת (עיבוד תמונה בפוטושופ ברמה בסיסית לכל היותר). המחשב ישמש כמחשב שני ולא יתחלף מחשב שולחני, אבל יסתובב הרבה. חשוב לי שיהיה חזק, מהיר, אמין ובנוי טוב. קניה: בארה"ב, אז המחירים בהתאם. אחריות בינלאומית: כן תקציב: עד כ-4,000 ש"ח נשמע לי הגיוני. רצוי פחות אלא מה משקל: קל! עד 2 ק"ג לכל היותר, עדיף פחות. משקל הוא השיקול הכי חשוב נוחות: מקלדת נוחה קריטית. מקלידה הרבה ומאוד מהר. דומה ככל האפשר בגדול, בתצורה ובתחושה למקלדת רגילה (לא של לפטופ) סוללה: 4-5 שעות ומעלה מסך: 12"-14" תוספות: לא דרוש אף סוג שהוא של כונן אופטי מ"ה: לא קריטי. רצוי שיגיע עם Windows 7 …

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני עובד עם תוכנות חישוב וסרטוט כמו matlab, מייפל וכו'.. אני צריך המלצה למחשב רב תכליתי לעבוד עם התוכנות האלה, מסך בגודל 15.6, מחשב טוב ואמין שיעבוד מהר! תודה..

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  20. Started by liores121,

היום רכשתי מחשב DELL XPS 152 ואיתו התקנה WIN 7 בעברית. ברצוני להחליף את שפת מערכת ההפעלה מעברית לאנגלית, לשם נוחיות. כיצד אני עושה זאת? תודה והמשך יום טוב.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by rofben,

היי אני רוצה לקנות HTPC לסלון. הוא יריץ סרטי HD וירדו אליו סרטים ישירות מטורנט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  22. אני קורא המון טקסטים ישנים ושבורים בנייד שלי וזה מוציא לי את העיניים פניתי לחבר שמבין קצת והוא כתב לי אתזה "הבעיה אינה חדות\טיב, מה שאתה צריך זה מסך שגודל הפיקסל=הנקודה שבונה את האותיות תהיה קטנה ככול האפשר מתחת ל 0.25 הממוצע בשוק 0.31~0.23, גודל פיקסל מתחת ל0.20 נחשב איכותי ובמסכים לא LCD בעבר גודל 0.17 היה די מקובל,כיום במסכי LCD יידרש חיפוש טוב לגדלים כאלה ומטה." יש את הדבר הזה http://tech.walla.co.il/?w=/4003/1739394 שקראתי אבל לפי הבנתי זה עוד בחיתולים... שמעתי על משו שניקרא קינדל שאולי גם שייך לקטגוריה הזאת אז הדבר החשוב ביותר במחשב הוא המסך כרטיס מסך גם קשור לעניין? אני מאמין שאם יהיה לו מסך טוב אז לא צריך לדבר על שאר המפרט.. ללא הגבלת תקציב הואיל וזאת העבוד…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by pooweer,

[1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.cod mw3, gta iv, וכאלה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ]מסך 19אינץ' של HP -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכ…

• 4 תגובות
    • 662 צפיות
  24. יש צורך במסך מט בגלל שנייד יהיה בחדר עם הרבה אור. השימושים במחשב : גלישה באינטרנט משחקים קלים צפיית סרטים עבודה בפיתוח תוכנה תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. אני מחפש מחשב למוסך ותוכנה קלילה של המוסך של חבר ומצאתי ב300 ש"ח פנטיום 3 מהירות 1000MHZ זיכרון 384MB (מורכב מ128+254) במהירות 133MHZ לוח ASUS CUSI-FX צ'יפסט SiS 630E/S + 85C503/5513/961 כונן קשיח 13 ג'יגה כרטיס קול + רשת on board עובדים כונן דיסקטים + כונן תקליטורים X52 כמה שווה מחשב כזה באמת? 300 זה בסדר?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.