ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
היי, המחשב מיוחד לתלמיד כיתה ז', וישמש בעיקר משחקים, גלישה באינטרנט ולימודים (Microsoft Office). יש צורך במערכת הפעלה, ציוד היקפי, חוץ ממקלדת ורמקולים שיש ברשותי. מעוניין במסך 22" ומעלה. בנוסף, מכיוון שאין חיבור לרשת תקשורת בסביבת המחשב, ויש wifi בבית, יהיה צורך להוסיף כרטיס רשת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Mi…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד חזק לצרכי מחקר. אני משתמשת הרבה בMatlab. מחפשת מעבד i5 ומעלה, RAM של 8G, כונן SSD של 128G. יש לי היום מחשב lenovo L420, אבל הוא היה הרבה בתיקון בזמן האחרון (בן 3 וחצי), חשבתי להחליף חברה. מחפשת משהו עמיד שלא סביר שיכנס הרבה לתיקון, ובכל מקרה- יהיה שירות לקוחות מהיר וטוב. עד 3500 ש"ח. תודה! הילה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להעזר בכם לתכנון מחשב חדש למרפאה, מדובר בשלושה מחשבים כאשר אחד מהם יכול להיות מעט יותר חזק. לשימושים בסיסיים בלבד. אולם כן חשוב לי שהדיסק הראשי יהיה SSD. לא שומרים כמעט כלום על המשחבים האלה ותותקן רק מערכת הפעלה ועוד 3-4 תוכנות קטנות. מקסימום אופיס. מערכת ההפעלה תהיה של 32 ביט לכן אין טעם ביותר מ 4 ג'יגה זכרון. לא בטוח שחייבים לדעתי i3 מחשב פנטיום גם יכול אולי להספיק, לא? חשוב מארז שיהיה קטן יחסית, אסטטי ולא מרעיש. מתכוון לרכוש מחנות סמוכה למרפאה באיזור השרון, KSP אייבורי וכו'. סורי. צריך את המעבדה זמינה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח כולל מערכת הפעלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר למה לא. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? …
-
- 5 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום. מחפשת מחשב לעריכת וידיאו (Adobe premiere) ואפקטים (After effect). אין צורך במסך מקלדת ועכבר. מה התקציב המקסימאלי? - 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו (Adobe premiere) ואפקטים (After effect). העבודה היא עם קבצי HD לרוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר - עריכת וידיאו (Adobe premiere) ואפקטים (After effect). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. הא…
-
- 9 תגובות
- 721 צפיות
-
-
היי, לחבר שלי יש מחשב ישן ומשחקי מחשב עובדים לו ממש לאט (גם על האיכות הכי נמוכה רוב המשחקים לא מתקרבים ל60 FPS). זה המפרט שלו: אין לו הרבה תקציב, אז הוא מחפש מה אפשר לשדרג בזול בשביל לשפר את המצב. מה אתם מציעים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש לרכוש מחשב נייח שיהיה שקט. רציתי לשאול מה החלקים שקובעים האם יהיה ניתן לשלוט על מהירות המאוורר? מקריאה הבנתי שצריך מאוורר pwm. האם צריך משהו נוסף? (חיבור מסוים בלוח אם או במארז) אני מצרף טיוטה ראשונית של החלקים שנראים לי רלוונטיים: לוח אם: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B660M-A-WIFI-DDR4/Overview מארז: https://www.antec.com/product/case/draco10 מאורר למעבד: https://www.amazon.com/Scythe-Cooler-Single-LGA1700-LGA1151/dp/B09XPXC7TG/ref=sr_1_1?crid=3LA4CLKO50S4Q&keywords=Scythe+Ninja+5+1700&qid=1656768198&sprefix=scythe+ninja+5+1700%2Caps%2C173&sr=8-1 2-3 מאוררים למארז: https://www.amazon.…
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מפרסם ב3 פורומים נוספים - ובאף אחד אני לא מוצא את הקונצנזוס. איי גיב אפ , אין לי מושג מה לקנות. אז החלטתי לתת לכם להתפרע וללכת עם האינטואיציה שלכם - רק חשוב לי שיהיה לו גיגה זכרון לפוטושופ ואני אקנה כנראה את זה שיהיה הכי מנומק והגיוני
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הודות לעזרתכם גיבשתי מפרט לשימוש רב תכליתי, משרדי בעיקר בסכום של כ- 2,100 ש"ח , חשיבות גבוהה לשקט 9-10, ללא שדרוג האם המפרט יעיל והרכיבים תואמים ? האם הייתם משנים רכיב כלשהו ? כמו כן האם יש טעם בשינוי המעבד ל II620 , תוספת קטנה בסכום, האם הדבר ידרוש שינויים נוספים תודה המפרט מעבד AMD Athlon II X3 435 Box לוח אם Gigabyte GA-MA78LM-S2 כונן קשיח Samsung HD502HI Eco Green 3.5" 500GB SATA2 16MB משתק לדיסק קשיח Scythe Anti-Vibration HDD Stabilizer 2 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD] קורא כרטיסים JSP-TECH CR-02] מארז כולל ספק Antec NSK3480 380W] קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 64 Pro
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית לקולנוע בבצלאל, צריכה מחשב שישמש אותי למשך שנותיי כסטודנטית לצרכי הלימודים. הצורך העיקרי הוא עריכת וידיאו, מדובר על סרטונים קצרים בני כמה דקות עד חצי שעה גג.- שימוש בתוכנה avid מעבר לזה, שימוש די בנאלי של סטודנטים וכמחשב ביתי, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים, צריבה, אינטרנט, office כמובן ושכחתי עבודה מדי פעם גם על photoshop קיבלתי את ההצעה הבאה, אשמח לקבל חוות דעת שמתייחסת, להתאמה של הרכיבים בינם לבין עצמם, התאמת המחשב לצרכיי, טיב המחשב מבחינה ביצועית וכמובן מחיר... אז הנה זה בא: מעבד: p4 775 3G 2MB 64BIT לוח אם: GigaByte GA-81945P pro זיכרון: 2x512 crosair DDR2 533Mhz דיסק קשיח: WD 100GB SATA + 160GB SATA2 צורב: NEC/LG x16 כונן אופטי: CDRW…
-
- 4 תגובות
- 578 צפיות
-
-
מה המחשב הכי טוב עד 8000 שקל? למשחקים כבדים,לערוך סרטים אינטרנט וכו'? תודה רז
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח תמיד טוב לחסוך 2. מחשב עריכה בתוכנת פרמייר, פורמט DV וHD של עריכת חתונות (אפקטים מרובים רינדורים רבים) 3. ללא ציוד היקפי 4. - 6. שקט נחמד - 7 7. לא 8. הרכבת מחשב בחנות 9. עדיף צפון לא מחייב 10. FW, RAID אם נראה לכם שיש צורך 11. בתקווה שיחזיק ללא שדרוג כמה שנים 12. לא תודה מראש, תום גביש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-6750 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל לא בהגזמה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, bioshock, battlefield, watch dogs, starcraft... ועוד בסגנון הנ"ל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1050X1680 בערך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בי…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש את הדרך הכי זולה לקנות את המחשב המכיל את המילה האחרונה מבחינת מפרט טכני, ויש לי ידע טכני כדי להרכיב מחשב. אני רואה שאני יכול להזמין מאמזון את כל הרכיבים ולהרכיב לבד (או לתת לטכנאי), זה עולה בערך 15K. (זה כולל מארז, ספק כוח וכו') אם אני מזמין מחשב מוכן מאחד מהמותגים (KSP \ אייבורי \ TMS) העלות זהה (15K) אבל המפרט מעט נמוך יותר (מעבד דור 12 במקום 13, SSD טיפה פחות מהיר וכד') בקיצור, נראה שהכי זול להזמין חלקים בנפרד. מה החסרונות של להזמין את החלקים ישירות מאמזון? (בהנחה שאני יודע להרכיב ויודע לבחור רכיבים שיודעים לדבר אחד עם השני).
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לשפוך קצת יותר אור על התמונה, אני מחפש מחשב נייד, שיהיה חזק, בעבר הסתכלתי על מעבדי p8600, היום שכבר ה-i3 \ i5 בחוץ, השוק השתנה, אין צורך בכרטיס מסך (?) מעבדים חזקים וחסכוניים יותר מסדרת ה-P, הבנתי שמעבדי ה-i "נחים" כשהם לא בשימוש, מה שנותן חיי סוללה ארוכים יותר, כנ"ל כ.המסך המובנה בהם, זה נכון? בכללי, לבנאדם שמחפש מחשב חזק, לעבודה אינטרנטית אינטנסיבית מאוד (עבודה עם 2 דפדפנים וכ10-12 טאבים פתוחים במקביל) עם 3-4 תוכנות שרצות ברקע וגוזלות זיכרון יקר, מה עדיף? איזה מה-i? או אולי להשאר עם ה-P? בניגוד חשוב לי מאוד שהמחשב יחזיק לפחות 5-6 שעות עבודה עם מסך 15.4 או 15.6 (הייתי שמח אם מישהו גם היה מסביר על ההבדלים בין הגדלים הללו), ועדיין אני ל…
-
- 9 תגובות
- 14.4k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי את דעתכם למפרט המצ"ב. 2160 ש"ח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעצתכם בנוגע לשדרוג מחשב לאבא שלי. מטרה: עבודה יומיומית (ללא משחקים כבדים). הפתרון הכי טוב שאני מצאתי הוא לקנות כונן SSD (או היבריד - את זה אתם תגידו). זה לדעתי ייתן את השיפור הגדול ביותר הנראה לעין לטובת מטרות המחשב במחיר הכי נמוך. וגם עוד שנה - שנתיים כשנקנה מחשב חדש - הוא יוכל להיות גם שם. להלן המפרט INTEL CORE 2 CPU 6420 2.13 GHZ GIGABYTE 965P-DS3P RAM 2GB NVIDIA GEFORCE 8600GT 1GB 300GB WD 3200YS תקציב - עד 750 ש"ח - אבל נראה לי שאין צורך. השאלות שלי האם יש סיכוי שהלוח אם של לא מתאים? האם יש לכם הצעה אחרת לשדרוג המהירות של המחשב (עוד זיכרון?) ועל איזה כונן אתם ממליצים? הדבר שהכי מפריע הוא שלוקח למחשב הרבה מאוד זמן לעלות ולפתוח תכניות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש בתקציב של 4000 שקל והמחשב מיועד למטרות משחק ועבודה קלילה אני מועניין במסך שטוח . מישהו יכול לייעץ לי בבקשה איזה מפרט טכני יתאים לי במחיר הזה, ואיפה יהיה לי הכי זול תודה רבה, יואב
-
- 8 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום, אני עובד עם לנובו T400 עם כרטיס גרפי היברידי Intel GMA 4500 / ATI Mobility Radeon 3470 ברצוני לעדכן את גרסת ה- ATI Catalyst. באתר AMD \ ATI אי אפשר להוריד דרייברים למחשבים ניידים (נאמר שם כי תמיכה עבור מחשב נייד מצויה באתר היצרן) ובאתר של לנובו אין דרייברים לכרטיס גרפי להורדה עבור ה-T400. מאיפה לעזאזל אני אמור לעדכן את ה- Catalyst? יוסאריאן
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם! אתם יכולים להיות רגועים עשיתי חיפוש לפני שפתחתי את התרד כמובן שהיו דברים דומים אבל אף אחד מהם לא ענה על הדרישות... אז מה הדרישות מהפרט? 1. 4K ואי אפשר לחרוג מהתקציב *(כמובן שאם זו תהיה קפיצה משמעותית בשביל סכום זניח אני אשקול זאת... ) 2. השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. א) פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית דו מימדית. תהיה גם עריכה של תלת מימד אבל לא ברמה שמצריכה דגש. ב) בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכרטיס מסך. אני אסתפק במובנה בחודשים הקרובים. (זה שאני בונה על הכר…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש לצורך גיימינג כבד, אפטר אפקטס ועוד. בלי מסך. כמה כסף כדאי להשקיע? המחשב הנוכחי שלי בן 4 שנים והוא עלה לי בזמנו 6800 ש"ח. עשיתי לו benchmark עם userbenchmark והתוצאות גרועות. הוא לא מסוגל להריץ משחקים חדשים.
-
- 1 תגובה
- 510 צפיות
-
-
יכול מאוד להיות שאם לחכות איזה שבועיים שלושה,המחירים טיפה ירדו.ונדע יותר על NF4 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 1,070 ש"ח Gigabyte GA-K8NXP-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 1,259 ש"ח Samsung 512MB DDR 400 Original 550 ש"ח Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT GV-NX66T128VP 128MB DDR III 1,258 ש"ח GyroTech Midi Atx BOND II USB H7650 188 ש"ח Tsunami 350 Watt 149 ש"ח סה"כ 4,474 ש"ח דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני קונה בימים הקרובים מחשב חדש, לא משתגע עם המחיר וכמובן שהוא לא כולל מסך. המחשב בעיקרון למשחקים. אני רוכש מסך 22' של אוטופיה מאוולה שופס ב-1200. ידוע לי שהחברה לא ידועה אבל המחיר מפתה. מה אתם חושבים ? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IRutopia22w2mstuk תודה מראש לכל העוזרים !
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? השאיפה שלא - במידה וכן 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS לאחסון תכני בלוריי , גיבויים ותחנת הורדות - יפעל 24\7 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מערכת NAS 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כוננים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? ישב בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב בתקציב של 5000 שקל, מבקש הערות והצעות לשיפור: רכיבחברהדגםהצעה של ksp מעבדamdaxp 2000580 לוח אםgigabytega-7vax (kt400)550 זכרון ramלא משנה256mb ddr 333410 כרטיס מסךatiradeon 9000 pro650 כרטיס קולcreativelive value 5.1185 דיסק קשיחmaxtor30 gb 7200420 כונן 1.44sony50 סי-די רום (dvd)LGx16260 מודםלא משנה56K60 מארזatx midi 400w170 מקלדתmicrosoft\logitechinternet\multimedia140 מסךsamsung17" 753 dfx flat1090 הרכבה190 סה"כ4755
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-