ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מתחיל את שנתי השנייה במחלקת אנימציה שבבצלאל ולמען האמת אני חייב עזרה דחוף... ההבנה שלי במחשבים מסתכמת במעט מאוד וברצוני לקנות מחשב טוב ואיכותי שישמש אותי בעיקר לעבודה עם תוכנת תלת מימד, maya וגם אפטר אפקטס התקציב שלי הוא 7,000 ש"ח כולל מסך מקלדת ורמקולים, חבר שלי המליץ לי על הפורום הזה ולכן אני פונה עם בקשה לעזרה. הייתי עם חבר שיש לו קשרים אצל מנכ"ל חברה והוא הביא לי את המפרט המצורף וגרם לי להאמין שזה אחלה של מחשב ושאין לי מה לדאוג, כאשר שאלתי כמה אנשים כולם אמרו לי שהכרטיס מסך חלש ושלא כדאי לי לקנות... קבלתי גם כמה המלצות לקנות ב tms.co.il אבל על מנת להרכיב מחשב צריך להכיר את הרכיבים, שוב בעיה... אם למישהו בא לעשות מצווה או אם משהו קנה לא מזמן מ…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בחרתי לקנות את המפרט הבא בחנות IQPC ולבסוף הוצע לי המפרט שלמטה עם קצת שינויים. האם המפרט הסופי (למטה) אכן יותר מומלץ? תודה לעונים. מפרט ראשון: מעבד: INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪849 לוח אם: INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪477 זיכרון: KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי כמות: 2 אחריות: שלוש שנים. LIFETIME יצרן. מחיר: ₪150 כרטיס מסך: PALIT GTX460 768MB GDDR5 - RETAIL אחריות: שנתיים. מחיר: ₪766 צורב DVD: LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי אחריות: שנתיים. מחיר: ₪111 מארז: COOLERMASTER CM 690 w/o PSU - זמין …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לגיימינג ודיי מתלבט בין 3 דגמים שונים https://docs.google.com/spreadsheets/d/15pIyKs1LqBHNslCH2dvMJ-eYODcpTFn2RR4qXcI-5MI/edit#gid=2064781029 אשמח לעצתכם, איזה דגם (ASUS/DELL/LENOVO) ולמה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי אישור להזמין עבור שכנתי הגרפיקאית במשרד מחשב חדש. המחשב מיועד לעיבוד קבצים גרפיים ברזולוציות גבוהות (לדפוס) וכרגע המחשב הנוכחי (מבוסס Q6600) מתקשה לסחוב את העבודות האלה. הזמנתי בעבר בעצמי מחשב מצויין ש לפי המלצה פה בפורום והייתי מאוד מרוצה ממנו (הרבה תודה ליקיר!) ואני מניח שבטיבו המחשב אמור להיות דומה במפרט למחשב שהזמנתי לי (מלבד העובדה שהמחשב המדובר לא ישומש למטרות עריכת וידאו אז אני מניח שאפשר לרדת ברמת כרטיס המסך). אשמח לקבל פה המלצה ע"מ שאוכל לבצע רכישה חכמה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכ…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני הדגמים הבאים,נראה לי שההבדל המרכזי הוא הכרטיס מסך. מה דעתכם? או אולי דגם אחר בסידרה בעלות דומה? 1. Lenovo IdeaPad,G570 M517AIV Intel i5 GPU: Intel HD Graphics 3000 מחיר: 2710 ש"ח http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14074 2. Lenovo IdeaPad , G570 M5159IV, Intel i5 GPU: AMD Radeon® HD 6370M ,1G DDR3 VRAM מחיר: 2990 ש"ח http://ksp.co.il/hmain.php?uin=13870 הדרישות: Budget: up to 3000 NIS Laptop HW to be relevant for the next 4 years. 15" screen Good Performance for: programming (.Net, Java and Friends) Office, Internet and movies. Memory Minimum 4GB. Storage Minimum 250GB. On board Camera and Mic VGA Port WiFi (type n), Ethernet cable port Good War…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר של DELL מבצעים ומחשבים ממש טובים (של XPS M1550 במחיר של 1500$). אני מעוניין להזמין מהארץ את המחשב לקרובים בארה"ב ולאסוף אותו כאשר אני אהיה שם (אני טס לשם בעוד כשבועיים). האם זה אפשרי להזמין באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי? התמיכה שלהם בצ'אט אונליין אמרה שזה לא אפשרי. האם מישהו ניסה ובכל זאת זה עבר? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא בסביבות ה3-3.5K, מעבר ל3.5 אפשרית חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש אופיס כבד (הרבה חלונות פתוחים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 +6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, וינדוס 10, א…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט לעריכה גראפית ללא מסך ואין צורך ב OC אגב המעבד שאני לוקח זה ה הcore 2 quad q 6600 ב800 ש"ח. אז תתחשבו בזה כחלק מהמחיר. את כל השאר תוסיפו לי ב4200 ש"ח . תודה רבה !
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לקבל הצעה למחשב פשוט שיוכל להריץ SolidWorks בצורה טובה. המחשב לא מיועד למשחקים או לשימוש כבד אחר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,250 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי הנדסת מכונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks בשימוש תדיר אך לא כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1,000 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -. משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כמה שיותר טוב בהתאם לתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר טוב בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מחשב htpc, שיריץ את boxee על לינוקס, ויתחבר לטלויזיית lcd 42" full Hd (1920x1080) lg60fr כרגע אני מחכה לion של נוידיה, שאמור להיות מאוד זול, ולתמוך ב 1080p. הייתי מעוניין לדעת מה המפרט הזול ביותר שיכול לתפקד כhtpc. (ולכן אין תקציב, אני לא יודע מה הטווח). דגשים (לפי סדר חשיבות): 1. מחיר. 2. שקט. 3. upscaling (גם בתוכנה). 4. תמיכה בלינוקס. (כך שלא צריך רשיון למערכת הפעלה). 5. גודל (קטן ככל האפשר). 6. אין צורך ביכולות הקלטה, אבל הייתי מעוניין לדעת כמה זה עולה. 7. אין צורך באלחוט - יש יציאת ethernet ליד הטלוויזיה. 8. יש מקלדת + עכבר אלחוטיים microsoft wireless 1000. אם יש משהו יעודי וזול, אשמח לדעת. תודה רבה מראש!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה כל כך, הוא יהיה תמיד מחובר למטען (כמעט) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 200 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? כונן CD/DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה כל כך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בעקרו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ככה אז מה שאני צריך זה ככה : מפרט במחיר של 5,000 +\- שהיה בוא : Readon 9800 pro ! אטלון 64 לוח של אלבטרון 512 ראם ארד דיסק איכותי מארז : עם יש מספיק כסף אז את המארז הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_515&products_id=4775 http://www.thermaltake.com/xaserCase/lanfire/vm2000a.htm ועם הספק כח הבא : http://www.thermaltake.com/purepower/menu.htm#specialty זה האחרון ברשימה אני מקווה לקבל פה מפרטים טובים בתודה רום זה מאוד מאוד חשוב לי.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ובכן, שנה הבאה אני מתחילה ללמוד (מה שנה הבאה, עוד חודש וחצי..ברר), ואני זקוקה למחשב נייד.. אין שמץ (אבל ממש) של מושג מה מי וכמה. אני אפילו לא מכירה שמות של חברות, מה ראוי וממה להתרחק כמו מאש. מהות המחשב היא בעיקר בשימוש תוכנות אופיס למיניהן, קצת מוסיקה ואינטרנט, לא יותר. (כלכלה וסינית, אם מישהו חושב שאני מחסירה מטרה - מוזמן להגיד לי..). התקציב הוא בסביבות ה 6000-7000 (שאפילו אין לי מושג אם זה סביר או ממש ממש בדיחה..?). אם תוכלו להכווין, ולו במעט, כדי שאני לא אגיע לחנות ואקנה את המחשב עם הצבע הכי יפה.. המון תודה מראש, יעל
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, המחשב שלי כבר מתחיל לקרטע ולהתקע ונראה לי זה הזמן לרכוש אחד חדש. יש לי צורך ב 2 מחשבים, כל אחד בתקציב של עד 3 אלף. המחשבים מיועדים בעיקר למשחקים, סרטי hd ואינטרנט. מחשב ראשון: אין צורך בהארדיסק, מערכת הפעלה, כונן אופטי ומארז. מחשב שני: אין צורך במערכת הפעלה. אשמח לקבל את עזרתכם
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case 1 711 ¤ Intel Core2 Duo 2.13GHz 2MB E6400 Box CPU 1 1240 ¤ Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5" FDD 1 44 ¤ Seagate 250GB ST3250620AS 16MB NCQ S-ATA II HDD 1 435 ¤ ASUS P5B Deluxe LGA775 Intel 965 DDR2 + 1000 LAN Motherboard 1 1098 ¤ Geil 2GB (1GB X 2) DDR2 800 Dual Channel Value Memory 1 1828 ¤ LG GSA-H22A/N 18 x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 190 ¤ Computer Integration 1 160 ¤ Sapphire Radeon X1950XTX PCI-e 512 MB VIVO Lite Retail Video Card 1 2450 ¤ סה''כ: 9 8156 ¤ ה 1950XTX נשאר...אז לכל אלו שבטח יתרגזו מזה...חבל על נסיונות השכנוע אז חוץ מזה שמעניין מה דעתכם. עדיף להשקיע עוד 100 ולקבל זכרונות של CORSAIR XM…
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4K בלי חריגות. אם אפשר לחסוך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? HTPC, תכני HD, גלישה באינטרנט. הרזולוציה הטבעית של המסך: 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמק…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב, ברשותי מחשב נייח ברמה מספקת ומעלה בן כשנה, ניתן לצפות במפרט באשכול זה. אני מתעתד להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המחשב בבן גוריון ועובר לדירת שותפים ואני מתחבט בתוכי מה כדאי מבחינתי לעשות באשר להתנהלות עם המחשב עבור לימודי: א. האם כדאי למכור את המחשב הנייח ולעבור למחשב נייד ולספוג הפסד ניכר מערך המחשב+הוצאות למחשב נייד? אליו אצטרף להוסיף מסך גדול יותר לצפיה נוחה. ב. להישאר עם המחשב הנייח ולרכוש מחשב נייד מינימליסטי עבור הרצאות (עיבוד תמלילים קל, מצגות וכו')? ג. להשתמש ב-iPad 3, להוסיף לו מקלדת אל-חוטית מ-eBay ולהשתמש בחיבור האל-חוטי של האוניברסיטה לטובת חיבור RDP/VNC/Splashtop אל המחשב הנייח לעבודה בסביבת אופיס/אינטרנט? ד. אחר? אשמח לשמוע גם מסטודנטים בעבר/הווה מה…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, לאחר חיפוש, הגעתי למסקנה שהחשב הנייד שהכי מתאים לי כרגע הוא ה - Asus X402CA מדובר במחשב נייד עם מסך 14 ברזולוציה של 1366x768 מעבד i5 ודיסק של 500GB. המחיר שהגדרתי לעצמי היה בין 3000 ל - 4000 ש"ח, והתמורה למחיר נראתה לי הטובה ביותר, למרות שהתפשרתי קצת על הרזולוציה. הבעיה שלא מצאתי בשום מקום ביקורת רצינית שעשו ללפטופ, וכן אין לי מושג לכמה זמן תספיק הבטריה בשימוש של אינטרנט ב - Wifi (שזה הכי חשוב לי). האם מישהו מכיר את הלפטופ ויכול לתת לי חוות דעת? בנוסף אשמח לשמוע על חלופות ללפטופ אם אתם חושבים שיש כאלו במחיר ובמפרט (אם דומה או זהה). כמו שכתבתי, השימוש העיקרי זה גלישה באינטרנט ב- WIFI קצת אופיס אולי סרט פה ושם (כל השאר זהה רצוי מסך 14, או 13.3…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קוראים לי דן ואני מחפש מחשב נייד שעתיד לשמש אותי לכמה דברים בעיקר: 1. גלישה באינטרנט 2. הרצת סרטים - כולל סרטי HD. 3. אופצייה להרצת תוכנית עריכה בעתיד - שבחשב יהיה 4GB זכרון אבל בנוסף סלוט פנוי - על מנת שאני יוכל להרחיב בעתיד, בנוסף מעבד סביר+ אני מאמין שI5 או I3 יתכנו מענה טוב תגידו לי מה אתם חושבים, עכשיו הדברים שהכי חשוב לי זה האינטרנט והסרטי HD - כמה יעלה לי מחשב כזה? במידה ואני ירצה מחשב חזק יותר שחזיק גם הרצה של תוכנות - כמה יעלה מחשב כזה? כיצד SSD קטן למערכת ההפעלה יעזור? האם הוא יעזור ואם כן כיצד? תודה, דן מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וסרטי HD, יתכן גם הרצת תוכנות לעיבוד נתונים בעתיד (לא מחייב). * גודל המסך? מסך גדול 15.6 * משקל רצוי? כמובן שרצוי כמה …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם!! הייתי רוצה להפוך את המחשב הישן שלי למחשב שיוכל להריץ משחקים. כרגע המפרט שלי הוא: לוח אם: M810D מעבד: AMD DURON 1300 MHZ כ. מסך: מובנה בלוח האם זכרון: 2 כרטיסי DDR 256MB דיסק קשיח: 80GB 7200 ATA 133 8M מארז: ATX P4 + 2 FANS את שאר הרכיבים לא כתבתי כי נראה לי שזה פחות רלוונטי...אבל אם צריך עוד מידע תשאלו. יש גם ספק כח. חשבתי להחליף את המעבד, לוח האם, הזכרון, וכמובן לקנות כרטיס מסך. האם כדאי להחליף רק את הרכיבים האלה? האם אפשר להחליף למערכת מבוססת INTEL והאם זה כדאי? התקציב הוא סביבות ה2500 ש"ח תודה!
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. בחברה שאבא שלי עובד בה יש לעובדים IBM T41. מחליפים להם ממש בקרוב את המחשבים לT61. הציעו להם לרכוש את המחשב הנוכחי שלהם ב1200 שקל, או ב1500 כולל אחריות ל3 חודשים (לא כולל הסוללה). המחשב סה"כ במצב מצוין, החליפו את הסוללה בשבוע שעבר, הרחבנו לו את הזיכרון ל768 לפני איזה שנה וחצי. אני לא יודע, המחשב הזה הוא כבר לא בדיוק שיא הטכנולוגיה, אבל הוא כן מחשב טוב. מה אתם אומרים? שווה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא ידעתי אעפה לפתוח את הנושא אז סליחה אם זה לא במקום. אני רוצה לקנות מחשב בחול דרך אחת מהחברות שמתמחות בלשלוח מוצרים לארץ( כמו :http://www.mustop.co.il/ או http://www.ezbuyus.co.il/ezbuyus/) . חשבתי לקנות דרך אחת החברות באיביי ולשלוח את המחשב לפה, לפי מה שבדקתי אפשר לחסוך כך כ 1000שח (כולל מסים). רציתי לשאול אם מישהו בפורום ניסה את זה פעם, ואם אתם ממליצים על זה בכלל... תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש הוא לא גיימר רציני הוא רוצה מחשב מבוסס אינטל עם כרטיס מסך טוב כלומר שיצליח להריץ משחקים פה ושם ולעבודה משרדית. התקציב שלו הוא עד 4500 שקל פלוס מינוס חשוב שהמחשב יהייה עם מסך
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני סטונדט שנה שנייה להנדסה ומעוניין לקנות לפטופ. יש כמה דגמים שאני מבולבל בינהם. הערה חשובה: המחשב אך ורק לצורך לימודים ולצפייה בסרטים ולא לגיימינג. במידה ואשתמש בתוכנות בתואר הן תוכנות שדורשות מחשב בסיסי מאוד. הדגם הראשון שרציתי לקנות: HP Pavilion 15-P205NJ על פניו עונה על כל הצרכים שלי. המון זכרון בכונן קשיח (1TB) המון (ואולי אפילו יותר מידי) RAM 12 .GB רזולוציה סבבה1920X1080 החסרון :אין SSD/SSHD דגם אחר שראיתי הוא: Lenovo Yoga 500-15 80N6002SIV הוא לכאורה עולה בכל פרמטר על המחשב הקודם: כונן קשיח היבירדי 1TB ובנוסף כונן קשיח SSHD 8GB. בשאר התכונות הוא דומה למחשב הקודם. מה שכן הזכרון RAM שלו הוא 8 ולא 12 בנוסף המסך מסתובב 360 מעלות. עם אחריות של 3 שנים הוא עולה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-