ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
המחשב הנ"ל צריך להיראות ולשמש כ HTPC (למרות שכרגע אין לו כרטיס טלוויזיה, יהיה לו בעתיד) אך עיקר השימוש בו הוא למטרות משרדיות עם נטייה לתכנון ושרטוט. AMD ATHLON 64 DUAL CORE 4600 X2 / 2.4GHz SOCKET AM2 BOX GIGABYTE GA-MA78GM-S2H CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 800Mhz CL4 2x1Gb DUAL PACK WITH EPP WD CAVIAR SE 250GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER WD2500AAKS ASUS DRW-2014L1T SATA WHITE+BLACK DVD WRITER WITH LIGHTSCRIBE ANTEC NSK2480 ATX DESKTOP CASE WITH 380W PSU 3Y Scythe MINI NINJA (JAPAN DESIGN) REV.B - AM2 סה"כ 2300 ש"ח תקנו אותי אם יש שינויים משמעותיים ששווה לעשות או אם המחיר לא סביר, ההזמנה תתבצע בימים הקרובים.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יותר נכון לגבי פתיחה של מכסה של מאוורר. יש לי LENOVO N200, וקראתי מדריכים איך לנקות את המאוורר. אבל בקשר לפתיחה של מכסה, כתוב שצריך להוציא את שני הברגים שמחזיקים את המכסה ולהרים אותו. הבעיה היא שלאחר הוצאה של ברגים, ניתן להרים את המכסה ממש קצת, ומשהו עדיין מחזיק אותו מבפנים. כך שאני לא יכול להוציא אותו לגמרי. אני לא רוצה להפעיל סתם כוח ולשבור אותו. מישהו יכול להגיד מה צריך לעשות בשביל להוציא אותו?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך המלצות והפניות למפרט למחשב גיימינג לא מטורף מידי, שיוכל להריץ משחקים עכשווים ושייצאו בשנה הקרובהת אבל אני לא מצפה להמשיך להריץ משחקים חדישים גם בשנתיים-שלוש הבאות ברמה מטורפת, התקציב הוא עד שלוש וחצי, אני באמת לא מבין איך המעבדים של AMD עובדים, מה המהירות, היכולות האיכות, אין לי מושג, אני יותר בן אדם של אינטל (פשוטים יותר לא?), חשבתי על כרטיס חדש יחסית של רדאון כי שמעתי שהם מעולים יחסית למחירים שלהם, וכמובן אני לא אתפשר על מערכת קירור שתהיה נחוצה למערכת שאני אקנה כי היא לא חשובה פחות. תודה מראש לעוזרים, אחלה פורים חבר'ה שאלה - מה ה cache tray נותן למעבד? זה יותר חשוב מה GHZ של המעבד? זה המפרט שבניתי לעצמי, חרגתי קצת מהתקציב, מה אתם אומרים? מעבד: …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, במהלך מס' שבועות אני מנסה לבנות Budget Build יחד עם עזרתם של אנשי הפורום (מערכת משתלמת) והקצבתי לעצמי 4000 ש"ח. רכשתי כבר מס' חלקים ואני חושב שיכולתי לנצל את התקציב טוב יותר, לציין פרט חשוב - בתחילה המערכת לא הייתה מיועדת לאוברקלוק אך בעקבות מבצע שתפסתי בבלאק פריידי רכשתי את הi5 4690k במחיר של 165$ . בעקבות כך המפרט שלי כרגע נראה כך: מעבד i5 4690k אינטל - 720 ש"ח (לא מחשיב את המע"מ בתוך התקציב) זיכרון 1600 G. Skill Sniper 2x4gb רכשתי גם כן בבלאק פריידיי - 220 ש"ח. קירור מעבד - Noctua nh-d15 - נרכש ב322 ש"ח באילת. (שונה מהתכנון בעקבות המעבד K המיועד לאוברקלוק, לפני כן היה מיועד להיות קירור Freezer שעולה כ-120 ש"ח, כלומר ההפרש 200). לוח אם - Msi z97 gaming 5 - נ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לגיימינג ודיי מתלבט בין 3 דגמים שונים https://docs.google.com/spreadsheets/d/15pIyKs1LqBHNslCH2dvMJ-eYODcpTFn2RR4qXcI-5MI/edit#gid=2064781029 אשמח לעצתכם, איזה דגם (ASUS/DELL/LENOVO) ולמה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני שוקל לקנות מחשב שיריץ SQLSERVER ואופטימיזציות על מודל כלכלי. אני אפרט על השימושים, כי זה משמעותי למפרט. המפרט הזה יצטרף למחשב שמופיע במפרט שלי בצד ימין כדי ליצור מערך של מחשוב מבוזר. המחשב יעשה שני דברים: 1. בדיקות חד פעמיות: המשתמש מכניס קלט והאפליקציה מריצה בדיקה היסטורית תוך כדי שליפה של נתונים היסטורייה מDB של כ15GB. עיקר העבודה פה היא השליפה מהDB, שלמרות שהוא מאונדקס טוב, זה עדיין הרבה קריאה מדיסק. בדיקה כזאת לוקחת היום בין דקה ל10 דקות (תלוי בטווח השנים עליהן היא מורצת) ולדעתי המעבר מRAPTOR74GB לSSD יכול להאיץ אותה לפחות פי 5. 2. אופטימיזציות של מודל כלכלי: המשתמש מכניס טווח של קלטים, המחשב מריץ את כל האפשרויות ומוצא את הטובות ביותר. הנתונים נטענים רק פעם…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1,000 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -. משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כמה שיותר טוב בהתאם לתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר טוב בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט: CM elite 120 - 264₪ Asus h87i plus - 640₪ Intel core i3 haswell 4130 - 569₪ Scythe Shuriken Rev. B - 115₪ שימושים: מחשב htpc סלוני לצורכי אינטרנט וסרטים והמלצה לssd תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אתם אומרים אנשים ??? בהנחה שעוד יכולים לרדת עוד המחירים, בכל מקרה זה המפרט פחות או יותר. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX מחיר: ₪1585 לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3R מחיר: ₪912 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ₪2097 דיסק קשיח: WD 320GB 8MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD3200YS מחיר: ₪541 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL מחיר: ₪211 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz DUAL CHANNEL KIT מחיר: ₪517 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE מחיר: ₪41 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU מחיר: ₪414 מקלדת:…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II x4 Quad-Core 965 Socket AM3 3.4Ghz 45nm Tray מאוור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3) לוח אם AMD GIGABYTE MA785G-UD3H AM2+, AM3, 785G, DDR2 800, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Extreme Performance Viper Dual Channel דיסק קשיח Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS כרטיס מסך Sapphire HD 5750 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורב Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata מארז (Antec Three Hundred Mini Tower Gamer Black Case (No PSU ספק כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) סה"כ 3990
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם יש אפשרות להפעיל תוכנה במקום כרטיס מסך מובנה בכרטיס מסך GTX850M ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש משרדי במחיר של עד 3000 ש"ח, אין דרישות תובעניות רק שיהיה אמין,בנוי היטב, ויחזיק מעמיד כמה שנים בשימוש משרדי. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15 אינץ בערך * משקל רצוי? לא כבד מדי (לא יודע בדיוק אבל שלא תהיה מפלצת) * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא, שעה זה מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB * צורב DVD? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הייתי ב KSP השבוע והמוכר שם המליץ לי על Dell Inspiron N5030-T452W7 בגלל האחריות (3 שנים) ב 2890 עם המפרט : CPU Intel® Pentium® Dual-Core Processor T4500 2.3GHz, 1MB Cache, 800MHz FS…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה מפרט המכיל כרטיס מסך GEFORCE GTX 1060, ואני מתלבט בין שני מעבדים: AMD RYZER 5 1400 או INTEL I5 7500 המטרה היא גיימינג ׁלמשחקים כמו GTA V FAR CRY CSGO H1Z1 אני מתכנן את רכישת המחשב באוגוסט, וחבר אמר לי שעד אוגוסט יכול להיות שINTEL I7 7700 יהיה במחיר של המעבד I5 7500, האם זה נכון?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה, משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Photoshop, SQL SERVER, Sharepoint, VMWARE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר ספורט וסימולטורים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך, אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מה שיעבוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 על 1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop מזדמן, visual studio תדיר, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיש בשוק למשל Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, חשבתי על המחשב הנייד הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-nvd.htm הוא יחובר למסך פלזמה 50 אינץ. השאלה שלי אם ייראו בצורה רציפה וטובה סרטי בלו ריי מלאים (40GB) ולא רק מכווצים כמו MKV למיניהם? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, רגע לפני שקניתי מחשב לנובו בארה"ב, שמתי לב שההבדל במחירים כבר לא כל כך גדול. ציפיתי לקנות בפחות מ-3000, אבל בתצורה שאני מעוניין בה כולל אחריות קשה לרדת מ-900$, לפחות בלנובו. המחשב בו התעניינתי: http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/s-series/s431/ בתצורה עם מעבד i7-3537, זיכרון מורחב ל-8, כרטיס מסך Radeon 8670.. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות, ייתכן ועריכת סרטים חובבנית gopro ולכן כרטיס המסך, צפי להיות סטודנט הנדסה שנה הבאה. כלומר: i5 ivy ומעלה... * גודל המסך? 14" או 13.3" * רזולוציית המסך? לפחות 1366. שוקל להרחיב ל-1600. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? פחות מ2 קילו, דק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות בעבודה רגילה. * האם יש צורך ביציא…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בניתי מפרט שאפרט אותו מיד שמסתכם ב- 5,800 כאמור לעיל. המחשב מיועד בעיקר למשחקי נהיגה בגרפיקה טובה. היום חבר יידע אותי שהולך לצאת Directx 10 ושכ. המסך לא יהיה רלוונטי למשחקים תוך שנה עד שנתיים. המפרט: מעבד: INTEL CORE2DUE 2.6GHz E-6700 BOX LGA775 מחיר: 1041 לוח אם: GA965GMS2 - Gigabyte מחיר: 622 זכרון: DDR2 512MB 800MHZ CL3 - Kingston - שתי יחידות (סה"כ 1 GB) מחיר כולל: 580 כ. מסך: Radeon X800GTO 512MB - Sapphire מחיר: 823 ספק כח: ATX MI-ATX600 20/24PIN 600W 12CM FAN מחיר: 340 דיסק קשיח: WD1600JS - Western Digital 160GB 7200RPM מחיר: 287 צורב: LG DVDX16 GSA-4167B DUAL LAYER מחיר: 166 כונן: ASUS DVD 16X48 מחיר: 118 מסך: LG- L1970 HR מחיר: 1583 לא פורטו…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בחודשים הקרובים מזדמן לי להיות בארה"ב ואני רוצה להזמין מחשב על סך 1000$. לא כל המחשב יוזמן מחו"ל, מה שיוזמן מהארץ: מסך (CRT) , מארז, דיסקים וכוננים וכל ציוד הקפי נוסף (כל מה שיוזמן מהארץ כלול במחיר הנ"ל). המחשב מיועד בדרך כלל למשחקים, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט ועבודות. תודה רבה, לכל העונים.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אין הבדל משמעותי אז עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?גג 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. need for speed rivals, the crew -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1600X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני-כלומר מצב שתהיה גרפיקה נחמדה והיא אפשר לשחק ברמה אפשרית 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?א…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב מקסימאלי 3500 ש"ח למסך, למחשב ולציוד היקפי בסיסי, אם אפשר לחסוך אז עדיף ורצוי מאוד לא לחרוג. אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחק מעט במשחקים, בנוסף לא חשוב לי במיוחד להריץ אותם על ההגדרות הכי גבוהות. העיקר שהמשחק ירוץ טוב בלי בעיות על הגדרות בינוניות+, ניתן להתפשר כדי לא לחרוג מהתקציב. בעיקרון הציפיה העיקרית שלי מהמחשב היא להריץ את Diablo 3 כשהוא יצא. אני חשבתי על מסך 19" אבל אם אפשר או כדאי לקנות מסך אחר אז אשמח לדעת. OC- לא הולך לעשות. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. תודה מראש לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח צפונה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, הורדות, טיפה משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). טורנטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty בערך שעה בחודש נחשב? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? במשחקים זה לא באמת אכפת לי, אני ל…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות לאמא שלי מחשב נייד. אני אישית לא מבין גדול במחשבים ניידים כי אני תמיד קונה/בונה מחשבים נייחים. אני מחפש מחשב נייד עם מסך גדול, באזור 3000 ש"ח ומטה. אבל אני מוכן להשקיע קצת יותר אם יש צורך. אמא שלי בעיקר עושה עבודה משרדית: אינטרנט, WORD, Power Point. לא מחשב שמיועד לגיימינג או משהו רציני. לגבי סוללה, לא קריטי כי היא בעיקר עובדת איתו בבית. אמא שלי לא יודעת מה זה מאק, אז כמובן שווינדוס 10. לגבי SSD וכל השאר, כמו שאמרתי אני לא מבין גדול במחשבים ניידים, אבל אני אשמח לקבל המלצה על משהו מוצלח. בעיקר מה שחשוב שזה יהיה מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות, מסך גדול ויהיה בסביבות 3000 ש"ח. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מבקש המלצה על מחשב, שיציג סרטי וידאו על מסך דק שיהיה תלוי על הקיר. חשוב שהמחשב יהיה שקט והמארז אסטטי. התקציב למחשב עצמו כ-1500-2000 ש"ח והמסך בתקציב נפרד (לא סגור עדיין כמה אבל גם באיזור הסכום למחשב). אנשים יצפו במסך ממרחק של לא יותר מ - 2-3 מטרים - אם אפשר המלצה על גודל המסך במקרה זה ועל המסך עצמו, כמובן. תודה מראש לכל מי שיכול להמליץ ולסייע.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-