ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי FULL HD, גלישה ומשחקים קלים כגון SIMS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עזרתי לחבר לבנות מפרט מחשב (שמובא כן בהמשך) מרביתו לקוח ממפרטים שמציאים בחברות אם שינויים לכאן ולכן לצורך התאמה לתקציב. המחשב צריך לשרת עבודה גרפית בסיסית (פוטושופ ופרמייר). אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט והאם הרכיבים יעבדו חלק ומתאימים אחד שלני (תושבת על הקירור למעבד וכו') וכמובן אשמח להמלצות לשינויים. [table] [tr] [td] כמות [/td] [td] חלק [/td] [td] דגם[/td] [/tr] [tr] [td] (1 יח') [/td][/tr][/table] מעבד[/t][/t] Intel Core i5-2500 3.30 [table][tr] [td] (1 יח') [/td][/tr][/table] לוח אם[/t] Intel DH67CL [table][tr] [td] (2 יח') [/td][/tr][/table] זכרונות[/t] Kingston KHX1333C9D3B1K2/8G [table][tr] [td] (1 יח') [/td][/tr][/table] קירור מעבד[/t] [table][…
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היי, [אם השאלה בפורום הלא נכון נא להעביר, לא הייתי בטוח היכן בדיוק למקם] קבלתי לאחרונה את הנטבוק הזה Acer Aspire One 8.9-inch Mini Laptop (1.6 GHz Intel Atom N270 Processor, 512 MB RAM, 8 GB Solid State Drive, Linpus Linux Lite) ZG5 העניין הוא שקבלתי אותו ללא הספק מתח שלו!! לפי חיפוש באינטרנט מצאתי שהספק שלו אמור להיות משהו בסגנון 19V 1.58A עכשיו, האם אני חייב חייב להשיג ספק בעל נתונים כאלו בדיוק? או שאני יכול לחבר ספק עם מתח זהה אך זרם גבוה יותר, או להיפך... ייתכן נזק אם לא אחבר את הספק בעל הנתונים הספציפיים? והאם יש דרך זולה להשיג חיבור מתח כזה? מצאתי לינקים מסוימים מהארץ לספקים בעלות של כ 150-200 ש"ח... אבל לא הייתי רוצה להשקיע סכום כזה, מאחר והנטבוק עצמו [כ…
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
בס״ד שלום! יש לי מחשב נייד מסוג msi ms-1683 הווינדוס מתחיל לעלות ונתקע הרבה זמן על החלק של starting windows עד שהמחשב מפעיל את עצמו מחדש ניסיתי גם מצב בטוח ולא הולך.. כנראה שההטרדה דיסק הולך למות אבל השאלה שלי היא אם יש דרך כלשהי להציל את התמונות שעל ההארד דיסק.. אולי חיבור למחשב נייח או הפעלה באמצעות usb? תודה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה עם הלפטופ הנ"ל. ב WIFI של 10 או 15 מגה בייט, הוא בקושי עובד על מהירות של 1 מגה... זה בא לידי ביטוי בהורדות, בטעינת סרטונים ביוטיוב- בעצם בהכל... אני לא מבין למה זה ואין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה... בחיבור ישירות למודם הכל תקין, רק ב WIFI זה ככה... וכשאני מתחבר עם לפטופ אחר לרשתות שבהן יש לי את הבעיה המהירות תקינה.. כלומר הבעיה היא בלפטופ וב WIFI בלבד.. מה יכולה להיות הבעיה- אני ממש לא מצליח להבין לא משנה כמה גוגל עשיתי... תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
אוקיי, נתחיל ככה. יש לי נייד של msi מדגם ex720 מעבד core2duo t6400 כרטיס מסך 9300t שעשיתי לו oc ועכשיו יש צוואר בקבוק ממש מעצבן אתם לא צריכים להסביר לי על הסכנות, אני יודע את הכל כבר. סך הכל אני רוצה לשפר טיפה את הביצועים של המעבד לfps יותר טוב במשחקים. חרשתי על הכל באינטרנט אבל לא מצאתי אפשרות לזה דרך הביוס כמו שאתם יודעים אין אפשרות לזה. יש למישהו פיתרון? תודה לעוזרים. ושוב אני יודע מה הסכנות אז לא צריך להזהיר אותי.
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום. אשמח להמלצה והכוונה לגבי קניית מחשב נייד אשר עומד בתקציב המצוין לעיל(אפשרית חריגה של כ 10%). המחשב ישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה(לא דרך הרמקולים המובנים). הנקודות הקריטיות הן: - מסך 13" - בעל חיי סוללה ארוכים - לא דגם אשר ידוע כבעל תקלות רבות - קומפקטי וקל משקל, אם מתאפשר במסגרת התקציב כמו כן, שבוע הבא אני טס לארה''ב, כך שהקנייה מתאפשרת גם משם. תנאי חשוב הוא שהאחריות תהיה תקפה גם בישראל. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום ! שמי ריקו, ואני למעשה כבר תקופה ארוכה מפנטז על מחשב נייד טוב, שיוכל להעביר איתי תקופה =) אני חייל משוחרר, ככה שלהרשות לעצמי מחירים גבוההים קצת קשה לי, אבל גם הדרישות שלי, לא גבוהות במיוחד! *אני מעוניין לרכוש את המחשב בישראל, והתקציב שאני הייתי רוצה להשקיע נע בין 2,500-3,500. מוכן להתפשר קצת למעלה אם זה יעשה הבדל כל כך משמעותי בתקופת ה"חיים" של המחשב, או בביצועים. לא ארצה להגיד למצב שאני חורג ביותר מ500-700 מעל טווח המחירים שהצגתי. מה שאני רוצה מהמחשב, זה בעיקר הפעלת משחקים. *המשחקים שהייתי רוצה להפעיל, לא כבדים במיוחד אבל גם לא קלים. המשחק העיקרי שאני משחק בו שאני מניח שחלקחם מכירים הוא World of warcraft, אני אשמח גם אם המחשב יוכל להריץ גם את StarCraft-II. אין צורך…
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, הדל המדובר (3450/3550) כביכול עונה על כל הצרכים, במחיר של 3000 ש"ח - עבודה משרדית, מעבד חזק, גודל מסך (14/15.6, עוד לא החלטתי), אמינות, אחריות והמלצות. נראה שזה המחשב הכי נמכר בטווח מחירים הזה, ובצדק. דבר אחד מציק לי - וזה כרטיס המסך הסטנדרטי. אני לא גיימר כמעט כלל, אבל בשביל להשאיר אופציה למשחקים בהגדרות קלות, האם אפשר בתוספת של עד 500 ש"ח למצוא מחשב עם כרטיס מסך סביר? מעניינות אותי גם הצעות של חברות פחות גדולות בתחום המחשבים הניידים (ASUS, GIGABYTE וכד'). תודה, אסף
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני 7 שנים עם אותו מחשב והגיע הזמן להחליף את העגלה... אני מחפש מפרט למחשב גיימינג וגרפיקה. אני עובד בעיקר עם תלת מימד (Blender). אני גם מפתח תוכנה אבל אני חושב שמפרט גיימינג וגרפיקה יהיה יותר ממספיק בשביל זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן מדובר בשינוי ניכר בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Blender - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד עד 4200 שקל משהו שיתאים לעריכת סרטים (בעיקר סוני ווגאס) ולמשחקים קלים (כמו קאונטר סטרייק, מנג'ר, Skyrim לא באיכות גבוהה ועוד כאלה פשוטים) רצוי שהמשקל לא יעלה על 15.6 שיהיה מבחינת דיסק קשיח מעל 500 גיגה.. ובעיקרון זהו.. הכרטיס מסך חשוב כמובן והזכרון אז חיפשתי לעצמי ומצאתי כמה מחשבים.. רציתי המלצה שלכם אם המחשבים האלה מספיק טובים ואם לא אם יש לכם הצעות אחרות.. או דברים יותר טובים במחירים האלה... http://www.electrokubi.co.il/productPage.asp?id=31790 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19571 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5078 http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=1967 http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=2273 http://ksp.co.…
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
-
-
-
שלום חברים אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג' 3D לסלון הבית ולהלן דרישותיי. אציין שזה המפרט השני שאני מרכיב בעזרתכם מתנצל מראש על כך שסטיתי מהטופס המקובל, אני חושב שבצורה הזו תבינו אותי טוב ותסייעו לי ביתר קלות להשלים את החסר בצורה הטובה ביותר. אופן שימוש הרצת משחקים חדשים בהגדרות המקסימליות 1080P ובתלת מימד, על מסך 40" Sony EX720. {הדגמים הספיציפיים שמצויינים מטה לא מוכרחים להיות קיימים במפרט אבל מאוד אשמח לקבל עליהם פידבקים.} מעבד Intel® Core™ i7-3820 - 10M Cache, 3.60 GHz {15 Intel® Core™ i7-2600K - 8M Cache, 3.40 GHz {13 Intel® Core™ i7-2700K - 8M Cache, 3.5 GHz {16 עדיפות לביצועים אמיתיים - לוח אם ? DDR3 | SATA III אופציה לבלוטות' מובנה…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
[table] [tr] [td][/td] [/tr] [/table]אני מעוניין להחליף את המחשב העייף שלי שנרכש לפני כ4 שנים במשהו יותר עדכני. ציוד היקפי יש, אני מעוניין רק במחשב עצמו. אין צורך במערכת הפעלה. המחשב מיועד למשחקים, ועבודה משרדית. רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב יחובר לטלויזיה בכבל HDMI, ולמסך 22 בכבל dvi רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב ירכש בירושלים, ולכן עדיף שהמפרט יבנה ב ksp, איבורי או חנות כלשהי מהעיר. מניסיון, ברוב הפעמיים שקניתי מחשב נאלצתי לחזור לחנות בגלל בעיות בהרכבה/כרטיס מסך שונה ממה שהזמנתי/חוסר במאווררים או מאווררים שונים ממה שקניתי וכו, ולכן אני מעדיף לקנות בעיר, למרות המבחר המצומצם ושל החנויות פה. תודה לכם
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום , אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט . דבר ראשון חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר קומפקטי , מחיפוש קצר שערכתי נתקלתי במשהו כזה : http://www.zotacusa.com/zbox-id41.html שמאוד קרץ לי. השימוש העיקרי במחשב הוא אינטרנט ואופיס , קצת צפיה בסרטים (אני כנראה אחבר אותו ל LCD ככה שעליו לנגן סרטי 720P בלי בעיות מיוחדות) , קצת עריכה בפוטושופ ברמה מאוד בסיסית. קצת תכנות ברמה מאוד בסיסית. השאלה היא האם אני אוכל להוזיל עלויות בהרכבת מפרט בעצמי או שכבר עדיף לי לקנות משהו כמו בלינק שנתתי? רב תודות.
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה תקופה יש לי בעיות עם הסוללה של הנייד שלי (כרגע בת שנתיים וכמה חודשים). לאחרונה, הוא לא מחזיק לי יותר מ-30 דק', וזה רק עם אני מבטל רמקול, אינטרנט, בהירות אפסית וכו' (גם הווינדוס מסמן לי להחליף כל הזמן). הבעיה רק גוברת עקב היותי סטודנט שלא תמיד נגיש לשקע חשמל. לאור זאת, החלטתי לקנות סוללה חדשה. כרגע יש לי סוללה סטנדרטית של 6 תאים. אשאל קודם - מכיוון שיש יתרונות לסוללות גדולות יותר, האם הן מומלצות? כמה תוספת תהיה להן - למשל 9 חדש מול 6 תאים חדש? כנ"ל 12? והאם זה שווה מבחינת משקל...? רפרפתי קצת ברשת וראיתי שיש הבדלים מטורפים בין חנות אחת לשנייה. כרגע אלו ההצעות הזולות יותר שנתקלתי (איני מכיר את החנויות הללו - אשמח להמלצות): http://pc2.co.il/items/86362-…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מיועד לצפייה בסרטים באכויות שונות ומתקדמות, דיגום בתוכנות עריכה סוני וגאס, מיועד להרצאות על סרטים עם מצגות שבתוכם קטעי סרטים, המחשב מתחבר למערכות הקרנה ושמע בבתי קולנוע, צריך כרטיס קול איכותי ורזולוציה גבוהה, עם מהירות ומעבד חזק. וכדאי שיהיה יעיל לעבודה ממושכת, ולניידות גבוהה. תקציב עד 6500 עם גמישות קלה מיועד לפחות ל3 שנים הקרובות אשמח לתגובה בהקדם, תודה.
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם המפרט הבא: INTEL CORE DUE CPU E8400 2.60GHZ GIGABYTE GA-EP43-UD3L 3GB RAM GPU ATI 4770 COOLER MASTER ELITE 335 HEC 500TD- TF PSU 500W 2X8CM FAN 24PIN אני מעוניין לשדרג את המעבד, כרטיס המסך והזיכרון כדי שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו SKYRIM, BF ברמה גבוהה. התקציב לשדרוג הוא עד 1500 ש"ח. האם אפשר לעשות את זה במסגרת התקציב? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
הי אני צריכה מחשב לצפייה בסרטים בסלון צרכים: אין צורך בTV Card. חשוב שיהיה שקט שיהיה מספיק מקום לסרטים מארז מתאים לסלון יהיה נחמד אבל לא הכרחי חיבור אוזניות וusb מקדימה (די סטנדרטי אבל בכל זאת) לא ישחקו משחקי מחשב עליו כרטיס רשת אלחוטי ממחשב ישן אז יש צורך במקום בשבילו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל -אילו …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עפ"י הדרישות למטה, הדבר שהכי חושב לי זה מסך FULL HD עדיפות לקנייה בארץ, יש אפשרות שדודים ישלחו מארה"ב. * מטרות המחשב? תחזוקת אתרים, כתיבת אתרים, עיצוב בפוטושופ, עריכת סרטים, (משחקים יהיה בונוס) * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? בהתאם למפרט ולגודל כדאי כמה שפחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות ואם יש יותר זה משובח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים ואני צריך קצת עזרה בלבחור מפרט. אני לא צריך מקלדת עכבר וכו'. אני מעדיף מעבדים של אינטל וכרטיסי מסך של רדאון. אשמח לקצת עזרה ורעיונות אפשר לנצל את כל התקציב וגם לחרוג קצת כי אני רוצה שהמחשב יחזיק כמה שנים. המחשב יהיה בעיקר לגיימינג (WoT,WoW) אני רוצה מסך מרובע ולא שטוח. (את המסך תכננתי לקנות בנפרד אז אפשר לפרוץ תקציב בשבילו) המחשב מיועד להגדרות בינוניות-גבוהות אין צורך בציוד היקפי (אני כבר אקנה מקלדת ועכבר בנפרד). עדיפות לאיכות על שקט. לא מתכנן OC ומערכת הפעלה אני כבר אחפש לבד. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. את המחשב אני אקנה מחנות בחיפה (אז אני קודם רוצה לדעת איזה חלקים אני צריך ואח"כ לוודא שיש להם) תודה
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עלה לי הצורך בביצוע עריכת וידיאו ביתית. אני מנסה לערוך כ- 40 GB של סרטים שצולמו ברזולוציית SD בתוכנת PINNACLE-15. לאחר התייעצות איתכם כאן ואח"כ כאן רכשתי GTX-460 ולא עשיתי המהרה למעבד. בדיעבד מתברר שהשדרוג לא עזר לי הרבה (או בכלל לא), ה- PINNACLE המשיך להיתקע ולעיתים אף "לזרוק" אותי מהפרויקט. מנבירה באינטרנט גיליתי שטעיתי בשדרוג. לפי סדר החשיבות ולצורך עיבוד וידיאו הייתי צריך: 1.מעבד חזק 2.הרבה זיכרון 3.כ.מסך (וחשיבות DX 9/10/11 זניחה ביותר). כיום, המצב הפיננסי קצת דחוק, ולכן אני מנסה להגיע לפשרה בעלות השדרוג, להלן שלוש האפשרויות שחשבתי עליהן: 1. להשאר עם החומרה הקיימת: 1.1.להשקיע זמן בהמהרת המעבד (נגיד ל- 3.5GHZ) 1.2.להתקין מחדש את התוכנות ומערכת ה…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח ללא אוזניות, 3000 ש"ח כולל אוזניות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט עם אופציה לשדרוגים עתידיים לשימושים דרשניים יותר כמו גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
באשכול זה נרכז קישורים לFAQים השונים פרי עיטם של חברי האתר בנושא מחשבים ניידים. בעתיד נשתדל להרחיב את הנושאים. כל מי שיכול לתרום תוכן / רעיונות / תיקונים מוזמן לפנות למנהלי הפורום, ויתקבל בשמחה. הנושאים המכוסים כרגע: זכרונות למחשבים ניידים סוללות Li-Ion למחשבים ניידים כרטיסי מסך למחשבים ניידים
-
- 0 תגובות
- 59.7k צפיות
-
-
ב-FAQ זה נרכז את השאלות הנפוצות ביותר המתעוררות בנושא כרטיסי מסך במחשבים ניידים. כל מי שיש לו שאלה או רעיון לשיפור ה-FAQ מוזמן לפנות אליי בפרטי. ש: האם לכל מחשב נייד יש כרטיס מסך? ת: לכל מחשב, נייד או שולחני חייב להיות שבב גרפי (GPU - Graphics Processing Unit) שאחראי על תצוגה. כשמדובר במחשבים שולחניים, הGPU יכול להיות מובנה בלוח האם (integrated GPU), או על כרטיס חיצוני (discrete GPU). לעומת זאת, בניידים, משיקולי מקום, הGPU, גם אם אינו integrated, יהיה מולחם ללוח האם ולא על כרטיס נפרד. למרות ההבדל הזה, הGPU ממלא במחשבים ניידים אותו תפקיד כמו במחשבים שולחניים. משום שהביטוי "כרטיס מסך" שגור בפי כולנו כשם נרדף לGPU, נמשיך להשתמש בו גם כשנדבר על GPU של מחשב נייד, על אף שמבחינ…
-
- 0 תגובות
- 27.6k צפיות
-