עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, מתייעץ על מפרט עבור חבר, ייעוד עיקרי גיימינג, תקציב באזור ה-4-5 אלף, בשימוש על מסך 4K בקצב 60 הרץ שכבר נרכש: https://www.lg.com/us/monitors/lg-27UL500-W-4k-uhd-led-monitor 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף שקל, חריגה קלה אם ממש יש צורך, עדיפות לחיסכון אם אפשר (למשל, אולי על מסך 60 הרץ בלבד אין צורך בכרטיס מסך מאוד חזק? מצד שני, הוא 4K..) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (COD, PUGB, Hitman, Doom, RDR, AC - בקיצור משחקי פעולה וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכי…

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. Started by Yuron,

מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, משחקים בקטנה, קצת צפיה בסרטים גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע מה עדיף. אני חושב שמבריק רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? numpad לא קריטי אבל רצוי שיהיה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. 2קילו משהו כזה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. המחשב משמש ל: סרבר לכל הבית, רינדור תלת מימד יחסית כבד, עריכת וידאו וכמובן משחקים הורדות ואופיס. הערה: המחשב יגיע רק בעוד כחודשיים בגלל הזמנות מיוחדות המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 2.26 Ghz לוח אם: Asus P4T533 - עוד לא הגיע לארץ (ייבוא מחו"ל) זכרון: 1GB Samsung RDRAM PC1066 32bit - חצי מגיע עם הלוח ועוד חצי מוזמן כרטיס מסך: ATI Radeon 9700 - מוזמן מראש מהאתר שפרסמו כאן (לא זוכר את השם) כרטיס קול: Hercules Game Theater XP 6/1 הארד דיסקים: ארבע יחידות של WD 80GB 8 MB Cache Special Edition צורב: Plextor 48X24X48 - מחו"ל דיוידי: Aopen 16X48 עכבר ומקלדת: Logitech Cordless Desktop - Black כונן זיפ: Iomega 250MB Internal כונן דיסקטים: Teac 1.44 מארז: Lian Li PC-71 ספק כוח: Antec …

• 18 תגובות
    • 7.8k צפיות
  4. שלום לכולם, אני שואל את השאלה הנ"ל בשביל חבר הוא מעוניין במפרט כולל מקלדת ועכבר בעלות של 4500 ש"ח, הוא מעוניין במסך 20 אינץ'. המפרט צריך לכלול הרכבה ומערכת הפעלה. המחשב לסרטים, ומשחקים LITE. אשמח לקבל מפרט מKSP המון תודה עבור הסבלנות מראש.

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  5. Started by username80,

היי, אני מחפש נייד עד 4000 ש"ח. השימושים העיקריים הם אינטרנט ואופיס. תודה

• 0 תגובות
    • 532 צפיות
  6. היי, אשמח לעזרה שלכם, מצורף גם למטה התיאור וגם מפרט דוגמה שבניתי (חורג מהתקציב שלי) - האם אפשר עזרה בהתאמות טובות יותר? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? * הרצת תוכנת סריקה תלת מימדית עם הסורק ועריכה של האובייקטים הסרוקים - באתר הסורק כתוב על דרישות למחשב: at least: intel i7, 16GB ram (32GB is recommended), powerful GPU * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות, מודלים תלת מימדיים - טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם. * הרצה של רשתות ולמ…

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  7. Started by thejinji,

יש לי: מסך 22" וציוד הקפי מעוניין בחוות דעת על מפרט זה: (נבנה ב ksp) ------------------------------------ Core i5 750, s1156, 8MB Box 1030 GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 700 DDR III 1600Mhz 2x2GB Kingston HyperX Dual Channel CL9 630 Western Digital 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 285 GIGABYTE GT220 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E 440 LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 125 Gigabyte 3D Mars Aluminum Full Tower Black 470 Golden Tiger 550W Real, 12cm Fan (24pin) 190 total:3870 NIS תקציב מקסימלי: 4K+- שימושים: תכני HD , משחקים אין צורך באפקטים מלאים , מעט אופיס , לא עריכת וידאו , לא לעבודה דוגמאות למשחקים: force unleashed , COD mf2 , רזו…

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  8. אני מפתח תוכנה שצורכת הרבה עיבוד, בעיקר מאות דפדפני כרום פתוחים במקביל ורצים. למיטב הבנתי הצריכה היא של CPU ולא GPU, בכל מקרה יש לי כבר 1660TI שאני רוצה לחבר ליתר ביטחון. אז אני צריך מחשב (אם אפשר כזה שאפשר להכניס לו יותר ממעבד אחד זה מעולה - סגנון שרת). זכרונות - 32 GB יספיקו (2 סטיקים) - לדעתי מNEWEGG המחיר הוא חצי מבארץ. ירוץ וינדוס 10. איזה מעבד \ לוח אם יכול להתאים ? חשבתי ללכת על דגמי הX של אינטל ? אני מניח ש32 ליבות (16*2) זה המינימום. תקציב 5000 - 9000

9. שלום אנשים טובים, חבר טוב שלי קונה מחשב, לצערי הוא חייב לבצע את העסקה בחנות מאוד מסויימת (עקב אילוצים שלא תלויים בו). המפרט מיועד לסטודנט, והוא צריך לכלול מסך. הבעיה היא, שבעל החנות עד עכשיו לא הסכים לתת לנו רשימת מלאי, כדי שנרכיב מתוכה מפרט לרוחנו אלא אמר לנו לתת לו מפרט, והוא ייתן את המענה הטוב ביותר שהוא יכול לתת למפרט שאנחנו נספק זו ההצעה שקיבלנו ממנו בסופו של דבר, והמחשב הגיע בפועל עם כמה הבדלים מהמפרט הזה (מסומנים באדום) מפרט מחשב מעבד: Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore ¤765 בפועל הגיע מעבד 5000 ולא 5200, מכיוון שבחנות טוענים שאין ייבוא רשמי יותר ל 5200 מחר בבוקר נדע האם יש לו 5600 או לא. לוח אם: GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤340 זה הלוח שהגיע באמת בפוע…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. איש תוכנה, לא מבין כלל בחומרה.. אשמח לעזרתכם- המטרה לקנות מחשב שיהיה מספיק חזק "להחזיק" 2-3 שנים.. תקציב עד 8K. המחשב משמש לפיתוח מערכות- יריץ DB, IDE, weserver, פיירפוקס וכרום במקביל, ubuntu בתור מערכת ההפעלה וVirtualBox שיריץ windows7 אני מניח שארצה להריץ משחקים מידי פעם.. אבל השימוש העיקרי הוא הפיתוח- לא לתת דגש על הצד המשחקי. מעבד intel i7- האם כדאי 920 עם OC (יש לציין שאינני יודע איך לבצע זאת) או 950? זיכרון 6Gig- תצורה של 3 כפול 2? שלתצורה תיהיה אפשרות להוסיף עוד במקרה הצורך.. דיסק קשיח Intel X-25 SSD 80G שיריץ את מערכת ההפעלה והתוכנות הכבדות, ועוד HD מינימאלי לדברים פחות חשובים (לא צריך שטח איחסון גדול, פשוט 80 גיג לא מספיק) אין צורך בציוד הקפי או מסך. רמת…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. ברשותי מחשב נייד עם שני זכרונות של 256 מגה, סה"כ 512 מגה. אם אחליף חתיכת זכרון אחת ב-512 מגה. כך שסה"כ יהיה 768 מגה, מה ההבדל בביצועים ? השאלה כדי לחסוך כסף במקום העלאה ל-1 ג'גה.

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  12. Started by Clint Eastwood,

שלום לכולם, לאחר קניה מוצלחת של יותר מחמישה מחשבים כאן בפורום אני חוזר להתייעצות לקראת המחשב השישי! מאחר ועברו כבר שנתיים מאז הקניה האחרונה אני לא בטוח עד כמה אני מאורע בתחום. ניסיתי להשאר מעודכן אבל זה לא פשוט עם בקצב הזה... אז מה דרישות המחשב? : 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית ועבודה משרדית בראש ובראשונה, תכני HD, תיכנות, ואחרון חביב משחקים*(הרחבה בהמשך בנושא זה). א) תוכנות שיהיו בשימוש: פוטושופ, אילוסטרייטור, שיתוף קבצים, אופיס, C++ ,matlab ב) מטרת המחשב העיקרית: עריכה גרפית ותכנות לצורכי עבודה. *ג) הייתי שמח אם המחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים. לא מחייב גרפיקה מטורפת, פשוט שיהיה אפשר לשחק! לדוגמא: קניתי לפני שנתיים +- מחשב…

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. היי, אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך שלי. יש לי כרגע hd 4890 ואני מעוניין לשדרג לכרטיס חדש בסביבות 800-900 שקלים. הכרטיס מיועד לגיימינג. איזה כרטיס הכי טוב בקטגוריית מחיר זו? חשבתי על r9 270 או r9 280 מיד שנייה. מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  14. הלך לי הלוח אם של סוס העבודה הזקן שלי (2015) שמבוסס i7-4790 , GeForce GTX970 , Fatal1ty B85 Killer עם מארז איכותי של NZXT . אמנם זמינה כרגע גירסה פשוטה יותר של לוח האם, אבל השאלה האמיתית היא האם לא סביר לשמור את ה-650 ש"ח תיקון (ואולי 1000 אם רכיב נוסף נדפק), או שכדאי להשקיע כל שקל במחשב חדש? המחשב תפקד כעמדת גרפיקה ווגימינג באופן מעולה ושקט עד היום.

15. Started by evman007,

לוח-ecs k7som+ מעבד- amd duron pro 2000+ 1.3 זכרון=256 ddr נראה לי 266 הארד דיסק-אחד 40 גיגה שני 120 גיגה מבית w.d כרטיס מסך- xfx 5200 pci 128mb tvout סידי 52 צורב lg 32 כרטיס קול קריאטיב ויברה 128 כרטיס רשת עכבר אופטי a4tech מקלדת logitech -internet navigator מסך- 17 אינץ מאג 770v

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by RadeonXt,

שלום חבר'ה , מעבד - Amd בלבד. כ. מסך - העדפה ל-Ati. מסך - 17' CRT, עדיפות ל-Lg. אין צורך ברמקולים, אך יש צורך במדפסת - עדיפות ל-Hp. עריכה: ואם זה לא מובן, אז... אני זקוק גם למקלדת ועכבר. תודה מראש, אוראל.

• 11 תגובות
    • 955 צפיות
  17. Started by קים,

אני מתלבטת בין שני הדגמים הבאים: ‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1807‎ 4970 ש"ח ‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1810‎ 5090 ש"ח שני המחשבים הללו זהים במפרט מלבד העובדה שהראשון מגיע ללא מערכת הפעלה והשני מגיע עם VISTA basic. ייתכן שלאחר ניסיון קצר עם ה VISTA ארצה להתקין XP, אך המוכר בחנות אמר לי שבדגם שאיתו מגיע ה VISTA מותקנים דרייברים לVISTA ואי אפשר להתקין XP, ולעומת זאת המחשב שבא ללא מערכת הפעלה מגיע עם דרייברים שמתאימים ל XP וגם עם דרייברים שמתאימים ל VISTA ורק שם אוכל להתקין מה שארצה. האם יש אמת בדבריו? האם אוכל לקנות את הדגם של VISTA ובכל זאת להתקין עליו XP בעתיד?

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  18. רציתי לדעת מה דעתכם על הדגמים הבאים: http://www.laptopdirect.co.il/item.asp?itemid=6053 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=791931 וכמו כן: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=791689 שנראה שהוא ממש זול ועם מפרט די טוב שעונה על הצרכים שלי. מה דעתכם עליו? והאם הייתם ממליצים לי על דגם אחר מאלו שציינתי? הצרכים שלי הם: התקציב - 3500 שימושים: מחשב לסטודנט. בעיקר גלישה ועבודה על תוכנות כמו אופיס. לפעמים צפיה בסרטים. חשוב לי שיוכל להחזיק הרבה משימות בו זמנית. גודל המסך: 14"-15.6". לא רוצה 13". משקל: רצוי שיהיה די קל זמן סוללה: שיחזיק לפחות 3 שעות בלוטות' וצורב DVD: רצוי אך לא חובה לא צריך יציאות מיוחדות HD: רצוי 500GB

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  19. Started by Shay2111,

פורסם לפני 2 דקות (נערך) שלום ללכולם בבקשה שלום לכולם מחפש את החוות דעת שלכם לגבי המפרטים שבנתי אם הם מאוזנים מה כדי לשנות התקציב לא ניתן לשינוי התקציב הוא 6600 ש"ח מה שיש במפרט זה מה שצריך להגיע איזה מהמפרטי יותר כדי זה מחשב לילד שיכלול לימודים אופיס סרטים משחקים מפרט ראשון אינטל : https://ksp.co.il/t/Lm68bQ מפרט שני של AMD : https://ksp.co.il/t/4A2uqG תנו את החוות דעת שלכם בכייף

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. שלום רב, אחותי מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של 3,000 ש"ח, אשר ישמש בעיקר ל INTERNET / OFFICE ופה ושם אולי גם צפייה בסרטים. חשוב שהמסך יהיה לפחות 14-15 אינץ' ושיהיה למחשב כרטיס רשת אלחוטי (שנראה לי שזה די טריוויאלי היום בניידים). כמובן שמחשב קל יתקבל בברכה. אודה להמלצותיכם. תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by The_protector,

אוקיי, לאחר 4 שנים החלטתי שהגיע הזמן לשנות מחשב אני קונה את המחשב באיזור ראשון לציון. המחשב מיועד למשחקים כבדים ולצפייה בסרטים וסדרות. אם מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המפרט, או להציע אלטרנטיבה אני מאוד אעריך את זה תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד: המחשב ישמש לאופיס ואינטרנט, סרטים, משחקים, קצת עריכות בקיובייס. המסך ברשותי הוא DELL 2209WA 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אני צריך צורב.5 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריט…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. היי! העניין הוא כזה: יש ברשותי מחשב נייח ששירת אותי לא רע עד היום, אבל עם הזמן הבנתי שלהיות מוגבלת אליו בלבד זה לא נוח בעליל, להסתמך על המחשבים במכללה זאת טעות גורלית, ושמחשב נייד נהיה דיי הכרחי בשלב הזה. מאמינה שעל מרבית הדברים ה"כבדים" אוכל לעבוד מהבית, אבל אם יש אפשרות לעשות את זה גם על לפטופ בלי למכור את כל הרכוש שלי ונשמתי יהיה נחמד. רוב האנשים שהתייעצתי איתם התעקשו שמקבוק פרו הוא הדרך הטובה והזולה ("""""זולה""""") ביותר בתחום הזה, אבל אם יש אפשרות ללפטופ PC עם ביצועים דומים באותו טווח מחירים... אעדיף אותו, בכנות. אשמח לייעוץ לכאן או לכאן בכל אופן! מפה לשם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בתכלס א…

23. אני צריך מפרט שיחזיק משחקים כבדים לזמן רב, כלומר, כמה שנים. אין צורך במסך (יש), רמקולים (מערכת סטריאו מחוברת למחשב), עכבר (יש) ומקלדת (יש). אני מוכן להתפשר לכונן קשיח לא גדול במיוחד, אני לא מוריד סרטים ומשחקים אז הוא לא יתמלא מהר. (יש עדיפות ל AMD, אגב). כרטיס מסך הייתי מעדיף מסדרת ה 6800 ויש דגש על ה RAM. אגב, שכחתי להוסיף, אני לא מתעסק באוברקלוקינג. הייתי מנסה להרכיב מפרט בעצמי, אבל אני לא מבין בזה הרבה ואני צריך עה של מבינים. מחיר... ממ.. בתחום ה 8000 ככה, יכול לגלוש קצת למעלה. - תודה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by blue_wolf,

אני מחפש מפרט למחשב חזק ב5000 שקל לא כולל מסך , אני צריך אותו להכל (משחקים, תוכנות, סרטים, הכל..) הכרטיס מסך מאד חשוב לי ..., תודה לעונים ...

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  25. Started by Ofeking,

ערב טוב לכולם. קיבלתי את ההצעה הבאה: התכלס: לוח אם: ASROCK 775VM VISTA PRO - DDR II SYSTEM BOARD 1066MHZ PENTIUM 4 ATX מעבד: INTEL CORE 2 DUO 1.8GHZ (E -4300) 775 SOCKET 64BIT זיכרון: 1024MB DDR - RAM II 667MHZ מארז: ATX FOR P-4 POWER 500W עם 3 גופי קירור (black-line) ויחידת קירור 12 ס"מ. בתקן UL מאושר ESTAR/MAGNETIC - INTEL. כרטיס מסך: GFORCE 7300 PRO 512 MB PCI-X (X16) DVI + TVOUT. דיסק קשיח: W.D/HITACHI H.D. SATA II 7200 PRM 160GB - 8MB כרטיס רשת: PC NET PRO 32BIT PCI 10/100 צורב דיוידי: ASUS/LG DVD DUAL LAYER R + /R- X16. וה"רגילים": כרטיס קול 8 יציאות full duplex . מקלדת על חוטית של לוג'יטק. עכבר אופטי אלחוטי של לוג'יטק. מחיר כולל משלוח והרכבה: 3790 ש"ח. מה דעתכם? המ…

• 6 תגובות
    • 673 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.