ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
בעבר ניסיתי להתקין וינדוס XP על מחשב נייד של LENOVO (דגם אני לא זוכר) הגדרתי בביוס שיתמוך בIDE הוא עובר את השלב הראשון של ההתקנה מסיים את המאה אחוז ובשלב של אחר כך שהוא צריך להמשיך בהתקנה הוא עושה מסך כחול והפעלה מחדש לפני כשבוע חבר שלי ניסה להתקין מערכת הפעלה על מחשב נייד של MSI, הוא הגדיר בביוס שיתמוך בIDE עשה לו את ההתקנה סיים את השלב הראשון של האחוזים וכשהיה צריך להגיע לשלב השני של ההתקנה הוא עשה לו גם מסך כחול והפעלה מחדש וכל פעם חזר על עצמו מה הבעיה כאן ואיך אפשר לסדר אותה?
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
נתחיל בזה שאני סטודנט, גם עובד אבל לא מרוויח מספיק, כך שפתרון של לקנות לפ טופ חדש אינו אופציה. לפ מדגם LG LE50 EXPRESS נפל לי על הרצפה וכעת כשאני מנסה להדליק אותו, אני מקבל הודעה של: operating system not found אני חושד שהדיסק הקשיח נפגש, דבר שמכעיס אותי, כי יש לי על זה מידע שאני צריך. אם מישהו יכול להדריך אותי איך לבדוק את מקור הבעיה בעצמי, ואף לייעץ לי איך לקנות רכיבים ללפ טופ שלי בזול, אודה לו מאד. תודה מראש חברים.
-
- 2 תגובות
- 964 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 (ללא כרטיס מסך. קניתי ASUS GTX580) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כדי שיהיה מפלצתי כמה שיותר... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל (עדיף שלא לחרוג בכלל). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני אשחק בסימולטור ט…
-
- 9 תגובות
- 931 צפיות
-
-
קיבלתי נייד די ישן שיש עליו מדבקה של ווינדווז ויסטה אבל הסיריאל נמחק יש דרך לשחזר את את הקוד או שזה אבוד ? כרגע מותקן עליו אובונוט
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב הגיע הזמן להחליף את המחשב העתיק שלי וארצה לבנות מפרט למחשב חדש בתקציב של עד 2500 ש"ח (בגדול התקציב הוא היה אמור להיות 3000 אבל רכשתי הארד דיסק לכן זה מוריד מהתקציב) שימושי המחשב הם: אינטרנט , מחשב פועל 24 שעות ביממה , צפייה בסרטים , חשוב שהמחשב יהיה מהיר ומשחקים. ארצה לשחק במשחקים פעם ב... לכן ארצה מחשב שיתמוך במשחקים ותיהיה לי את האופצייה לשחק אין צורך בציוד היקפי רכיבים שאין צורך לכלול במפרט: מסך , הארד דיסק (צריך לוח אם תומך SATA 3) רמת החשיבות של השקט היא 9 חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט לא מתכנן אובר קלוק אין צורך במערכת הפעלה חנות מועדפת: TMS שמעתי שהם טובים אז אלך עליהם , אלא אם אתם ממליצים לי על חנות טובה בחיפה למרות שלא מצאתי חנות נורמלית לכן א…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), מוזיקה. * גודל המסך? 11" ומעלה.. * משקל רצוי? עד 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף סוללה שתחזיק 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? אין לי מושג מה זה, אז כנראה שלא.. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה
-
- 5 תגובות
- 941 צפיות
-
-
טוב, אחותי החליטה שהיא רוצה לרכוש מחשב לצורכי הלימודים שלה, השימושים יהיו בעיקר בתוכנות ( אילוסטרייטור, פוטושופ, אינדיזיין, פלאש (תוכנת אנימציה) ודרימוויבר) ובנוסף לזה, אינטרנט, סרטים ואופיס. היא די מוגבלת בתקציב, בייחוד כשיש צורך גם במסך. אז אני שואל פה כדי לקבל הצעות. לשמחתה, את הרכבת המחשב אני יכול לעשות עבורה ככה שאין צורך להזמין הרכבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב +-3000 שקל - הערות על התקציב גם יתקבלו אם כי לא בטוח אם ניתן יהיה להגדיל אותו א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שאפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מעריך שנצליח לעמוד בחריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדו…
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לשימוש ביתי ללא צורך במשחקים אך עם יכולת צפייה בHD(כולל חיבור HD לטלוויזיה) ויכולת עריכת וידאו. קיבלתי הצעת מחיר של 2265 ש"ח לפי המפרט הבא: מארז: מארז איכותי מותג מתוצרת Thermaltake דגם VM30001W2Z V4 ספק כח: IN-WIN POWER MAN 450W כולל מאוורר 12 ס"מ מעבד: Intel® Core® i3 2120 3.3GHz כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 לוח אם: Gigabyte GA-HA65M-D2H-B3 כרטיס קול:7.1 כרטיס רשת:10/100/1000 דיסק קשיח: Western Digital 500GB SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי: Kingston / Ceon 4GB DDR3 1333MHz כונן אופטי: צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 מאיץ גרפי: Gigabyte Nvidia GeForce GT520 1GB מסך: לא כלול מקלדת: לא כלול עכבר: לא כלול רמקולים: לא כלו…
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש לקנות מחשב נייד. משקל: לא משנה לי סוללה: הוא בעיקר לשימוש בייתי. אין צורך בסוללה שתחזיק הרבה זמן. ביצועים: שהמערכת הפעלה תעבוד חלק. כמה שיותר משחקים שיוכלו לרוץ זה בונוס אבל לא הכי קריטי. מה שבא ברוך הבא. מסך: כמה שיותר גדול שאפשר לתקציב. אין צורך בהתקנה של מערכת הפעלה או אופיס תודה לכולם על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום , אני צריך מפרט מחשב לצורך משחקים גרפיים כגון: battiefield 3 , massefect 3 או כל משחק חדש שיצא לשוק בשנתיים הקרובות . יש לי כבר כרטיס מסך GEFORCE GTX 560 TI שקניתי אותו לפני חודשיים , התקציב שלי הוא עד 2.3K עם אפשרות של חריגה של עד 100 ש"ח , ללא מסך. הרזולוצייה שאני מתכנן להשתמש בה היא 1050*1680. אני מעוניין שההגדרות הגרפיות במשחקים יהיו גבוהות. ללא OC וללא מערכת הפעלה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
יש לי מחשב במפרט הבא: ======================================================= [table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]מעבד :INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX[/td][/tr][/table][table][tr][td]זיכרון :SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוח אם :ASUS P5B DELUXE[/td][/tr][/table][table][tr][td]כרטיס מסך :LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7900GS TDH 256MB DDR3 256 BIT TV/O DVI - RETAIL[/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסק קשיח :SAMSUNG 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA150[/td][/tr][/table][table][tr][td]צורב DVD :PIONEER DVDRW DVR-111D DOUBLE LAYERED X16 - WHITE - BULK[…
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
ההורים נוסעים לחו"ל אז הם יקנו i5 2500k (לא יכלו לחכות עוד כמה ימים ל-ivy bridge אבל לא נורא) שאותו יקרר Noctua nh-d14 וגם לוח Asus maximus gene-z/gen3- כן אני יודע שזה לא די מבוזבז, אבל רציתי פעם אחת להתפנק בלוח איכותי עם שלל פיצ'רים 8) . בהמשך אני אקנה בארץ מארז Corsair 500r כי גם מאוד אוהב את העיצוב, איכות בניה והנוחות הרכבה, שאליו יצטרף כרטיס gtx 580 (או כרטיס מרמה דומה) מיד שנייה. את הכוח יספק להם Seasonic s12 ii 520w שכבר קניתי לפני כמה חודשים (מקווה שיספיק לכל המערכת) ובסוף הזיכרון יהיה 2*4gb של corsair/g.skill/kingston. ציוד היקפי יילקח מהמחשב הקודם: - Logitech illuminated keyboard - Logitech G9X - LG W2486L :-\ - Sennheiser HD598 עם DAC ומגבר Audiotrak DR.DAC2 …
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
נראה לי שהכותרת אומרת הכל בערך 8) אני עובד עם כרטיס קול USB על הקיובייס שמאד מקל על המעבד. חייב להיות בעל כונן סוליד סטייט, גודל הנפח זניח, שיהיה הקטן ביותר, גם ככה כל החומר שלי און ליין\הרד דיסק נייד\DOK לימודים אין הרבה מה לפרט. משחקים, לא פריוריטי, אבל מה שבא ברוך הבא. האם קיים 17" בתקציב הזה? אם לא אז אפשרות חריגה ל1000$. תודה לכולם ויום טוב!!!
-
- 1 תגובה
- 825 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים. קבלתי אישור לכתוב בכיתה על מחשב נייד ויש לי הזדמנות להביא את ה-Asus Eee 1005AH בכ-600 שקל במצב חדש מחבר טוב של אחי. קראתי עליו ביקורות והבנתי שהוא טוב אבל לכל מקרה יש לי כמה שאלות: 1. איזה מערכת הפעלה עדיפה למחשב הזה ? 2. איך הוא לעבודה משרדית ומשחקים קלילים - לאינטרנט, סקייפ, קונטר סטרייק (משחק לחימה משנת 2000 בערך) 3. וכמה זמן הסוללה שלו מחזיקה בתכלס ?
-
- 7 תגובות
- 740 צפיות
-
-
-
שלום רב, אני מתכונן לרכוש חלקים להרכבת מחשב חדש ורציתי לדעת את חוות הדעת שלכם. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD,OC ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,CRYSIS2,RA3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גב…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדקתי את המפרט הראשון של HTPC במדור המפרטים המומלצים ואהבתי מאוד. הבעיה היא שלא מצאתי חנויות שמוכרות את הלוח ASROCK שיש שם...מדובר במפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137643§ion=293&target=%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94%20%D7%A1%D7%A0%D7%98%D7%A8 אחרי חיפוש בפורום לא מצאתי מפרט HTPC שמתאים לתקציב שלי אני לא צריך כונן אופטי ולא הרדיסק (יש את שניהם..) ואם יש אפשרות למארז ATX גם יש ספק יחסית חדש של ENERMAX 400W (למי שמעונין ללדעת הלוח אם של המחשב הקודם התפגר...) אני לא צריך צפיה בFHD אלא רק בHD REDAY מכיון שהטלויזיה בסלון אמנם יכולה להגדיר רזולוצית FDH אבל רואים מגעיל...הכי טוב רואים בה ב720P. מצד שני אולי כדאי לקחת משהו שיכול להריץ גם F…
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט,אופיס, מצגות ), משחקים (קלים), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 17 ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320 * כונן ? DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא קריטי אבל לא יזיק * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב הוא בנוסף למחשב נייח, שימוש עיקרי אופיס ואינטרנט. תודה מראש על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרתכם ברכישת מחשב נייד חדש בתקציב של סביבות ה3,000. אני מאוד (מאוד) לא מבין בעניין ולכן אשמח לעזרה. השימוש העיקרי של המחשב יהיה בגלישה באינטרנט, צפייה של סרטים/סדרות (לרוב העדפה תהיה לחבר את המחשב לטלוויזיה, בHDMI) ובשנה הקרובה גם ללימודים (תוכנות אופיס למיניהם). חשוב לי שהמחשב יוכל לספוג, עד כמה שאפשר, שעות עבודה מרובות וחיי סוללה יחסית סבירים. משחקים וכד' לא ירוצו עליו, אך ורק מה שציינתי למעלה. גודל מסך מועדף בין 15.6 ל13. עד לא מזמן היה לי toshiba satellite c650-179, שבסה"כ הייתי מרוצה ממנו (חוץ מהיעדר יציאת HDMI) עד שהוא שבק חיים. אז אחרי כל החפירה- יש המלצה לדגם מועדף בסביבות התקציב הזה? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי שעובד כמתכנת ביקש ממני המלצה למחשב נייד. הדרישות שלו הן כאלה: שיחזיק הרבה שעות (אני מניח סוללת 8 תאים תספיק ל8 שעות) מסך 14-15 אינטצ' מט שתהיה ראות טובה יותר בחוץ הרדיסק גדול אני מניח 500-750 ג'יגה זה טוב עם העדפה לגבוה יותר 8 ג'יגה זכרון לקימפול מהיר אם זה גם בא עם מסך מגע זה נחמד אבל לא חובה לא דרוש למשחקים אבל סרטים אני מניח שמחשב ברף הזה לא תהיה בעיה להריץ וכמובן שתיהיה לו יציאת hdmi. התקציב לא מוגבל בסכום כלשהו אבל כמובן שאנחנו מחפשים משהו משתלם וטוב ולא סתם מחשב יקר ומפוצץ בדברים. תודה מראש, אור.
-
- 3 תגובות
- 878 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לא הרבה), תכנות, סרטים (HD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio - כל הזמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא משהו כבד במיוחד. (יש לי כבר כרטיס מסך ואני לא רוצה להחליף אותו כרגע..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 24 אינץ ובשביל לראות סרטים מסך 32 אינץ -לאילו הגדרות…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בבחירת מחשב. אני מטיילת בין דגמים שונים כבר שבועות ובאמת שהלכתי לאיבוד אז כל תובנה בעניין תעזור לי. מחפשת נייד קטן יחסית, מסך 12 מינימום, 14 במקסימום (מן הסתם עדיפות ל13.3) ובהתאם גם קל- משקל. (אם אפשר לא לעבור את ה2 קילו, אני אשמח..) התקציב- תיאורטית, הייתי מעדיפה לא לעבור את ה2500. אני יכולה למתוח ל2800 (3000 זה רק אם המחשב גם עושה מסאג' ומנגן דמיאן רייס בגיטרה) הצרכים שלי מאד בסיסיים- גלישה, מסמכים, מוזיקה, צפייה בסדרות. הייתי מעדיפה שהאיכות והעוצמה של הסאונד במחשב יהיו טובים. זה לא חייב להיות מטורף, רק שלא יהיה זבל. למרות שהצרכים בסיסיים אני לא רוצה מחשב איטי, אני אשמח למעבד טוב וחזק ו4 ג'יגה זכרון לפחות. סוללה חזקה (נראה לי שלא פחות מ6 תאים) …
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה החלטתי להתקדם מהמחשב בן ה-7 (הגיע הזמן ^^^) בכל מקרה ראיתי מפרט אצל אייבורי מחשבים ורציתי לשמוע עליו חוות דעת נוספת המחשב הוא לשימוש ביתי- בעיקר למשחקים. אני לא נוטה להחליף מחשב כל יום כמו ששמתם לב אז הוא אמור להחזיק תקופה המפרט: המחיר שלו הוא 5,400 הייתי שמח לשמוע הצעות נוספות תודה רבה לכל העוזרים! עריכה: תשובות לשאלון בחוקי הפורום: 1. התקציב המקסימלי הוא 5K אם ניתן עדיף לחסוך ולא לחרוג כמה שפחות 2. שימוש המחשב הוא למשחקים כבדים GTA4 וצפייה בסרטי HD הרזולוציה של המסך שלי 1080 על 1920 ואני גם מחבר את המחשב לטלוויזיה לצפיה בסרטי HD 720P המחשב מיועד לגרפיקות גבוהות 3. הקינה היא של הקופסה בלבד 4. חשוב שהמחשב יהיה שקט. 7. בסולם 1-10 5. לא מתוכנן למחשב זה אוברקלוק …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 3200. הדגש הוא פחות על משחקים אלא יותר על הדברים הבאים: 1) גלישה באינטרנט וצפייה ב HD. 2) מקלדת נוחה לכתיבה. 3) אחריות ל 3 שנים בבית הלקוח 4) הארד דיסק 500 GB 5) מסך 15.6 6) רצוי אך לא חובה i5 במהלך החיפושים ראיתי את המחשב הבא: http://www.zprice.co.il/product-494-HP_Pavilion_G6_1170sj.aspx בתור אחד שהתנסה עם HP אני מאוד מרוצה. מה דעתכם? כמו כן מישהו מכיר את החנות הנ"ל וידוע אם היא בטוחה לקניה? בכל מקרה אשמח לשמוע עוד המלצות לניידים שעונים על הדרישות תודה לכל העוזרים והמייעצים
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - להשתדל מאוד לא לחרוג . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר תכני HD, אבל הייתי רוצה לשחק למשל בSKYRIM ושיפעל על הגדרות בינוניות-גבוהות, כלומר כרטיס מסך בינוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - SKYRIM, Call of Duty, וכו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1080p. בתור התחלה הוא …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-