ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה נוחה ומהירה בלייטרום ושיהיה זריז באינטרנט ואופיס אבל מה שבאמת חשוב זה הלייטרום אני מצלם עם מצלמה שמוציאה פלט בגודל של 25M 3. אין צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? תלוי אם זה מתאים לשאר המפרט: יש מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד קל משקל (אולטרבוק?), בסביבות 13-14 אינץ', ברזולוציה גבוהה ומסך איכותי. SSD לא הכרחי, אך גם אין צורך בהרבה אחסון. המחשב לא ישמש בכלל למשחקים, אלא רק לגלישה, ועבודות משרדיות למיניהן (מסמכים, מצגות). בדר"כ הרבה דברים פתוחים במקביל, שזה בעיקר אומר זיכרון גדול (8GB?). אין צורך בכונן אופטי. הזמנתי כבר לנובו u41-70, מסך 14" FHD עם מעבד 5200U, ב-3000 ש"ח, אבל אני מתלבט אם לבטל את ההזמנה. ראיתי ביקורת שהמסך לא משהו. יש דגמים מומלצים? המחיר גמיש, אבל רק אם יש לו הצדקה. לא רוצה סתם לזרוק 7000 ש"ח על פוזה. איך מעבדי הcore M החדשים? לא רוצה להיתקע עם מחשב מקרטע כמו עם הATOM. ושלא יהיה מק. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני יודע שזה כבר נשאל פה פעמים רבות, קראתי המון פוסטים לפני שכתבתי את הפוסט הזה, אבל אני מתבלבל בין כל האפשרויות... אני מחפש מחשב נייד למטרות לימודים באונ' וצפייה בסרטים, הכי סטנדרטי שיש בלי בקשות מיוחדות. מה היא בעצם האופציה הכי טובה כיום למחשב שיעשה את העבודה וגם יחזיק לי כמה שנים? מטרות המחשב? לימודים וסרטים. * גודל המסך? 13-14. * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, כמובו שזה יתרון אבל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה, שמעתי רבות על האתר והפורום הזה בפרט על המקצועיות שלו. מחשב שקניתי לפני 3 וחצי שנים ככה כנראה עקב התחממות נהרס (איימאדי 2500+, לוח אנפורס של אביט וכו.) בחנות הציעו לי לשדרג לשתי אפשרויות ואם תוכלו ועזור או להציע משהו משלכם זה יהיה אדיר amd 4200 gigabyte nforce m555-s3 2*521 ddr 2 800 הרץ או intel duel core 4400 לוח אם של אסוס שמתבסס על צ'יפ 945 או 965 שיותר יקר וזיכרון 2*512 667 הרץ או 800 אם אקח את הלוח היקר יותר תודה רבה ! =)
-
- 25 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בתחילת השבוע נגנב לי המחשב ולכן התחלתי לחשוב על מחשב חדש המחשב הקודם שלי היה נייד שעשה עבודה מעולה גם עם משחקים וגם עם תוכנות photoshop, lightroom, vegas והמחשב החדש שלי מתוכנן להיות נייח שגם יעמוד בכל הדרישות ואפילו מעבר כרגע בניתי סקיצה ראשונית של המחשב מבוסס על אחד המפרטים המומלצים עם קצת שינויים עד 5000 ש"ח המחשב צריך להריץ תוכנות לעריכה גראפית שמתאימות לצלמים כגון פוטושופ ולייטרום, אני לא מתעסק בתלת מימד ורנדורים כבדים המחשב צריך להיות מסוגל להריץ את המשחקים החדשים על גראפיקה גבוהה עדיפות כמובן למקסימלית ושיחזיק לי מעמד לעוד מספר שנים לא מועט לא דרוש ציוד נלווה למחשב רק המחשב עצמו אני גר באזור נתניה-חדרה והתכנון היה להרכיס את המחשב בKSP ולכן הכרטיס מסך מהחברה הזו …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טופס - * מטרות המחשב? עבודות משרדיות , גלישה באינטרנט , מסחר בבורסה . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה ניתן לכם המומחים להחליט . 14 , 13.3 , 15.6 מתלבט * רזולוציית המסך? חשוב שאיכות התמונה והמסך תהיינה ללא פשרות עקב שהות מרובה מול המסך ... עדיפות לפאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מאוד חשוב לי נוחות ואיכות החומר מימנו עשוי המחשב . מקלדת נוחה בהקלדה כפתורים לא מגומי או סילקון . * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אני נע עם המחשב כל יום וכל היום. הוא צריך להיות מסוגל לנוע איתי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כל המרבה הרי זה משובח. המינימום של המינימום, יותר משעתיים בעבודה. המומלץ - 5 ש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חדש כאן...רציתי לדעת איך המפרט הבא: מעבד E2160 לוח אםGIGABYTE 945GCMX-S2 זכרון 1gb קינגסטון 667mhz דיסק קשיח Hitachi Deskstar 160GB SATA II צורב - LG DVD±RW GSA-H62NK x18 Black SATA כרטיס רשת 10/100/1000 מארז 8018 Alien Black / Silver חייזרים עכבר+מקלדת רמקולים מסך 19 אינץ' lg 1900j מחיר 3235 שקל 5 תשלומים בכרטיס אשראי.... אז רציתי לדעת איך הוא בכללי,מה טוב יותר ומה פחות... לא כל כך משנה לי המחיר...אגב רציתי לדעת איך הוא אם אני מוסיף לו את הדברים הבאים [בנוסף] דיסק קשיח 500gb wd aaks כרטיס מסך 2600xt קירור artict freezer 7 pro ספק hec 300 art / fsp 400w רמקולים atp3 שוב,רציתי לדעת איך החלקים האלה.... שימושים: סרטי hd ,משחקים קלים [פיפא,סיבולז…
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מסך- 15.6 אפשר לרדת עד 15.4 המחשב ישמש לאינטרנט אופיס קצת ומידי פעם סרטים אז צריך שיהיה לפחות חיבור vga אם אפשר עם hdmi עוד יותר טוב וזהו אין ביקוש מיוחד תודה רבה עמית
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
מבוסס על פנטיום 4 . מחיר מקסימלי 4500 עם מסך או 3500 בלי מסך . תודה!! למשחקים וגלישה באינטרנט .
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני חושב על למכור את המארז הנ"ל ולהחליפו ל-P280 של אנטק (590 ש"ח) ואני רוצה לדעת בכמה אוכל למכרו כדי לדעת כמה כסף אצטרך להוסיף מכיסי. המארז נרכש לפני כ-4 חודשים מ-KSP ויש עליו אחריות ויש לי קופסא ואת כל החלקים שהגיעו עמו. סיבת ההחלפה היא שהוא רועש בשבילי קצת והוא שואב אבק רציני ;D וראיתי שהאנטק שקט משמעותית, נוח יותר ויפה לטעמי. (פילטרים מגנטיים למארז הזה עולים 250 ש"ח אז אולי אופציה משתלמת יותר היא למכור אותו) תודה למציעים ולעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח המחשב בעבר נכנס למצב שינה באופן שהגדרתי לו (בהתחלה לstandby ואחכ לשינה) כרגע הוא לא נכנס. אין לי מקלדת ועכבר בUSB ככה שלא זו הבעיה. וגם לא התקנתי שום דבר חדש.. חשוב לציין שבאופן ידני המחשב כן נכנס למצב שינה (ולמצב סטנדביי) ולא מתעורר אבל באופן אוטומטי זה לא קורה... האם יש דרך לתקן את הבעיה או לזהות את הגורם שלה? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , שמי אור ולאחר מספר שנים טובות עם מחשב שבקושי זז - החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אבל לפני מספר שאלות. לפני שאגש לשאלות ולמפרט שבניתי לעצמי - קצת פרטים על מטרות המחשב: קודם כל, אין צורך בשום סוג של ציוד היקפי או מסך. כמו כן יש לי הארדיסק (80GB) וצורב (CD-RW פשוט) שמספקים אותי. המחשב בעיקרון ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, מסנג'ר, עבודות ביה"ס וכו'), מידי פעם הוא ישמש לגראפיקה דו ממדית ותלת מימדית, קצת משחקים (גם כבדים וגם קלילים) וקצת קידודים, עריכות וכו'. מה שכן מעלה את דרישות המחשב בכמה מונים הוא העובדה שאני מתכנת, ועכשיו אני רוצה להתחיל בפיתוח משחקי מחשב תלת מימדיים (פשוטים). אה .. והדבר הכי חשוב - המחשב צריך להחזיק להרבה זמן (מינימום 3 שנים). בקש…
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם,חג שמח! ברצוני להרכיב מחשב שישמש בעיקר למשחקים בתקציב של עד 4K. (מפנדה מחשבים/TMS) החלקים שיכללו הם מעבד,כ.מסך,לוח אם,זכרונות (4GB) והארד דיסק (80-120GB). אין צורך במסך ובכל ציוד היקפי נוסף. המערכת תעבוד בתוך המארז GIGABYTE 3D AURORA עם הספק enermax 420w מה שחשוב לי במחשב זה שיהיה כרטיס מסך טוב (עד היום עבדתי עם x1950 pro 512mb AGP וכנראה שהוא לא הספיק). בנוסף אם תהיה אפשרות להכניס בתקציב הזה מערכת לOC זה יהיה מצויין. אשמח לקבל הצעות,תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקשה ראשונה היא מפרט למחשב מבוסס אינטל כולל מסך 17" בתקציב 5500. נראה לי מעבד 3.2 64 BIT בקשה שנייה היא בנצ'מארקים בין AMD לאינטל של סוקט 939...כי לא הצלחתי למצוא משהו מעודכן. ובבקשה בלי תגובות: AMD טובים יותר..יש לי סיבה לבחור אינטל
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרושה חוות דעת על מפרט ותיקונו - תקציב ~5300 כולל ציוד הקפי חברים שלום, מעוניין לרכוש מחשב חדש עבור יישומים: עיבוד ווידאו – תוכנת Adobe Premiere Pro CC 2015 עיבוד תמונה – תוכנת Adobe Photoshop CS6 עיבוד מקבילי – עבודה במספר תוכנות במקביל שימושים סטנדרטיים – אינטרנט, Office, וכיוצא בזאת. המחשב אינו מיועד לגיימינג בכלל. להלן השאלון מה התקציב המקסימאלי? 5300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד ווידאו – תוכנת Adobe Premiere Pro CC 2015 עיבוד תמונה – תוכנת Adobe Photoshop CS6 עיבוד מקבילי – עבודה במספר תוכנות במקביל…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום אני מחפש מחשב לחבר סטודנט גודל מסך 15/14 השימושים שלו הם ללימודים (עבודה משרדית), מעט פוטושופ/פריהנד. הוא מעוניין שלמחשב תהיה יציאת HDMI אם אפשר שיהיה כמה שיותר קל (אני מודע שהתקציב נמוך יחסית) אם אפשר ונכנס בתקציב אז גם מערכת הפעלה ניתן לחרוג עד 500 ש"ח בערך תודה חברים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם . צריך את עזרתכם , חבר שלי פנה אלי לקבל עזרה בנושא ואני פונה אליכם כי אתם בטוח יותר מומחים ממני בניידים ;D , אני בוא נגיד לא כל כך מתמצא בהם . התקציב לנייד הוא 2000-2500 ש''ח כאשר התקרה היא 2500 ואין לחרוג ממנה . אז הנה הפרטים והדרישות : * מטרות המחשב? אינטרנט , אופיס , צפייה בסרטים ומשחקים קלים . * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אין לי מושג בזה העיקר שלא יהיה כבד יותר מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לדעתי שיהיה בסטנדרט , העיקר שהסוללה לא תיגמר תוך זמן ממש לא שפוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) ? רצוי HDMI , USB 2/3 * בלוטות? כן , צריך , תיקון - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300+ GB , רצוי כמובן…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני אדריכלית שמשתמשת בעיקר בתוכנות - אוטוקד, רוויט, סקצ'אפ וי ריי, ועוד... קיבלתי הצעה למפרט למחשב בסכום של 5,000 ש"ח, אשמח לחוות דעתכם (מה מומלץ לשנות, או שאפשר להשאיר את המפרט כמו שהוא), אדגיש שאין לי צורך במסך/רמקולים/מלדת וכו': תאור מעבד INTEL I7 10700 מאוור מעבד ANTEC A40 PRO זיכרון 16 גיגה DDR4 KINGSTON 2666 לוחם אם GIGABYTE z490 ud דיסק קשיח 500 MZ-V7E500BW (970 EVO) M.2 מארז GX202 BLUE…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים. הגיע הזמן לשדרג את המחשב הקיים שלי (בתקווה שאפשר לעשות דבר כזה). האם ניתן לשדרג את המחשב בתקציב הנ"ל כדי להגיע למכונת משחקים טובה? האם צריך להחליף את הבורד או שפשוט אפשר לשדרג דברים עליו? מפרט המחשב מופיע מצד ימין. תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ש לי מחשב נייד lenovo s10-3 ויש לי 1 RAM... עכשיו אני רוצה להחליף ךזיכרון הזה http://www.ebay.com/itm/2GB-RAM-MEMORY-4-Lenovo-IdeaPad-S10-3-S10-3c-DDR3-/270790530998?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0c5f97b6#ht_1787wt_1163 איל אני יכול לדעת אם המחשב יכול להחזיק כזו כמות של זיכרון? זה המעבד: Intel® Atom™ Processor N450, 1.66GHz כרטיס מסך: intel® graphics media accelerator 3150 גודל מסך: 10.1'' high-defnition LED backlight display, 16:9 widescreen מערכת הפעלה Windows 7 Starter 32 bit המחשב יצליח להחזיק את התוספת של הראם?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי אלו החלקים החדשים שאקנה: Core I5 3570K GA-Z77-D3H Fractal Design Define XL R2 Black Pearl SeaSonic 850W Bronze Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU אלו החלקים שעוברים מהמחשב הקודם: ATI 6770HD Sapphire 1GB Samsung SSD 840 256GB WDC WD16 SAMSUNG HD103SJ Kingston 8GB (4X2GB) 1333 DDR3 DVDRW LG מספר עצות ושאלות טכניות: 1- ספק הכח יהיה אובר קיל? 2- מה עלול להיות צוואר בקבוק במחשב המוכן עם כל החלקים הנל? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפעמים, אחת לחודש או אחת לשבוע, הנייד שלי, hp dv3, נתקע, התצוגה משתבשת מאוד (ראו תמונה מצורפת), אחרי כמה רגעים המסך הופך שחור וחייבים לכבות את המחשב. אין שום אזכור לזה שקרתה תקלה (אין קובץ dump) והמחשב ממשיך לעבוד כרגיל. מה לדעתכם הבעיה? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצה למחשב לצרכי גרפיקה (כל החבילה של ADOBE, ותלת מימד-לא משהו מטורף..) צרכים: תקציב - עד 10k ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,תלת מימדית) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 אינץ', מבריק. * רזולוציית המסך? מינימום FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל הדברים האחרים חשובים יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, אבל ההתאמה לגרפיקה חשובה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 512GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נד…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 750 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימניג של משחק(OSRS-Old School RuneScape, משחק מאוד קל, גרפיקה נמוכה), ולימודי פסיכולוגה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OBS Studio, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק OSRS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מינימום 720P, העדפה ל1080×1920, מסך מטת גודל של לפחות 14…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-