ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
המטרות של המחשב: אינטרנט, סרטים (אולי בעתיד Visual Studio) יריץ Windows 7. אשמח להמלצות. רק ממבינים. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב גראפי לעבודה בתוכנות תלת מימד 3DMAX ואוטוקאד בתקציב של עד 5000 שח אודה אם תוכלו לפרט מה תורמת כול חומרה כלומר האם דרוש כרטיס מסך טוב יותר או שעדיף יותר RAM ולמה כי המושג שלי קלוש בנושאים הללו תודה ויום טוב
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם. יש לי שני מחשבים בהם אני מרבה להישתמש האחד חדש והשני ישן "במקצת", את המחשב השני אני מעביר לאחי. הינה הפרטים של המחשב עליו מדובר: CPU: P3 1Ghz GPU: Geforce 3 ti200 Memory: 512MB of RAM Mobo: ASUS - CUSL2-C ספק כוח של 300W וHD עם 30GB רציתי לעשות בו שיפור קטן ליפני שאני מוסר אותו לאחי, אני יודע שאחי צריך הרבה מקום איחסון ואני בספק אם 30GB יספיקו לו ומצד שני הוא מרבה לשחק במשחקים (חדשים וישנים כאחד) והוריד הרבה תכנים (חוקיים) מהאינטרנט (ביגלל זה אני בספק ש30GB יספיקו לו) יש לי 450 ש"ח בכדי להשקיע בשיפור כלשהו במחשב, וכאן אני פונה אליכם, מה יהיה הדבר הכדאי ביותר לעשות? שיפור של כרטיס מסך? שיפור של HD? שיפור של זיכרון? או כל דבר אחר העולה בדעתכם.…
-
- 52 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברשותי מחשב בן 3-4 שנים בעל המפרט הבא: לוח אם: Intel Silver Reef מעבד: Pentium 4 , 2.4MHz 2 זכרונות 256 כ"א DDR 2 HD בסך כולל של 160MB כונן DVD וצורב DVD השימוש שלי במחשב הוא בעיקר אינטרנט, משרדי וטיפול בקבצי מוזיקה ווידאו כגון המרות, הדבקת כתוביות, וכד'. לאחרונה, התגלתה בעיה בלוח האם. האם כדאי לשדרג את המחשב הנ"ל ואם כן, מה לרכוש מלבד לוח אם? או שכדאי לרכוש חדש ? (חוץ מהכוננים שהם חדשים, האם יש משהו נוסף בעל ערך במחשב הנוכחי?) אני בעל ידע במחשבים של משתמש רגיל ומממוצע ....... אנא להתחשב בכך בתשובות............. : תודה על עזרתכם
-
- 58 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד במחיר שנע סביב ה7000 ש"ח. המחשב מיועד לגלישה, גיימינג, לימודים וסרטים- בקיצור מולטי פונקציונאלי. אני מחפש מחשב חזק שיוכל להריץ משחקים חדשים בצורה טובה. חשבתי על Dell XPS L702x XPS17-27204G5D או על Asus 3D G53JW-IX047V אבל האמת היא שאין לי מושג איפה האחד טוב יותר מהשני. אם תוכלו לעזור לי להחליט ולהסביר לי איפה האחד טוב יותר מהשני, או בכלל להמליץ על מחשב אחר. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עומד לקנות את המפרט הבא עוד יומיים ואני צריך שתעזרו לי ותגידו לי אם זה מפרט טוב כדי שאני לא יבזבז 9000 שקל על מחשב שלא שווה את זה.זה גם חשוב לי שתגידו לי אם אתם מכירים את החנות(supershop) שממנה אני קונה את המחשב ואם היא אמינה. תודה על העזרה! http://supershop.co.il/product_info.php?manufacturers_id=9&products_id=46&osCsid=09273139a6238824d92ffec67e70cb9c
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?700 2. מה שימושי המחשב : משחקי בליזזארד (d3 - sc2) - (ייתכנו משחקים עתידיים חדשים בסגנון זה) + סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעוניין באיכות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.כן : מסך + עכבר + רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ההצעת מחיר היא מ KSP מעבדי אינטל Core 2 Duo E6420, 1066Mhz, s775, 4MB 1105ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 460ש"ח זכרונות DDR II 667 1GB x 2 Kingston 480ש"ח כרטיסי מסך GIGABYTE 7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E 700ש"ח דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 310ש"ח צורבים LG DVD±RW GSA-H42NK x18 Black 175ש"ח ספקי כוח JSP-TECH PS-05 BIG FAN 500W (12cm Fan) (24pin) 205ש"ח מארזים Thermaltake Thermaltake Soprano VB1000BWS 425ש"ח מסכים LG L206WTQ 20'' LCD 2ms DVI…
-
- 10 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום לכם ;D אבא שלי רוצה לקנות מחשב טוב למשפחה, כאשר אחי הקטן (בן 12) ישתמש בו למשחקים (משחקים טובים יחסית - הדור הצעיר דורש הרבה), ושאר בני הבית לאינטרנט, WORD וכו'. בעיקר שהמחשב יהיה באיכות טובה, מחברות טובות שיאריכו ימים, ושכרטיס המסך יאפשר לאחי הקטן לעשות חיים. התקציב הוא 2500 שקל, כאשר המפרט יכלול מסך דק 22 אינצ' LCD, עכבר, מקלדת ורמקולים. בבקשה תעזרו לי ותנסו להכניס כמה שיותר במסגרת התקציב. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
האחד DELL E6400. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10351 כמה שאלות לגביו: א. האם זה נכון שיש לו מקלט GPS מובנה? ב. האם הסוללה של 6 תאים זה משהו סטנדרטי או שמדובר בסוללה חזקה יותר? וכמה זמן היא מחזיקה אם מדובר בסוללה חזקה במיוחד? ג. מסך LED מדובר בהבדל משמעותי או שזו סתם הנפצה של דל? ד. האם זה נכון שהמשקל שלו הוא רק 2 קילו (למסך 14.1"?). ה. האם יש לו HDMI. המחשב השני SONY VAIO VGN-CR31S/W http://www.lifelaptops.co.il/sale.asp?pid=72 עכשיו בגדול הבנתי שאיכות הבניה של הVAIO היא מצויינת והבנתי שמדובר במחשב מאוד מומלץ, הייתי בטוח שאני הולך עליו עד שראיתי את הE6400. עכשיו השאלה אם ה6400 באמת קל יותר חזק יותר משמעותית והסוללה שלו חזקה יותר וגםהמסך שלו יותר טוב, שזה שווה א…
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
כרטיס מסך: ASUS EN8800ULTRA/HTDP/768M דיסק קשיח: SEAGATE SV35 500GB 16MB 7200 RPM PATA - ST3500641AV צורב CD-RW: LG CDRW 52X32X52- GCE-8527B - BULK צורב DVD: SAMSUNG S183L DVD-RW + X18 Lightscribe + SATA זיכרון: GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 1160MHz DUAL CHANNEL CL-4-4-4-12 כונני דיסקטים: TEAC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE כרטיס קול: CREATIVE SOUND BLASTER X-FI FATAL1TY מעבד: INTEL CORE 2 EXTREME PROCESSOR S775 3.0GHz(QX6850) - BOX לוח אם: ABIT IN9 32X-MAX WIFI מסך: EIZO FLEXSCAN LCD 21.3" S2100 כונן DVD: TOSHIBA/TSST DVD-ROM 16X48- BULK מארז: ANTEC P182 SPECIAL EDITION ADVANCED SUPER MID TOWER CASE w/o PSU מערכות הפעלה: WINDOWS VISTA ULTIMATE - 32 BIT - ENG/HEB ספק כ…
-
- 5 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי ליאור ואני זקוק נואשות לעזרתכם. אני מנסה לבנות מחשב חדש, ובמילים פשוטות, אין לי מושג מה אני עושה. אני כנראה סובל מפוסט טראומה על המחשב הישן שלי שהיה בן 90 ומת בשיבה טובה (שנות מחשב כשנות כלב, חבר שלי פעם אמר), וזאת לאחר שלא היה מסוגל אפילו לפתוך מסמך וורד באופן נורמלי, שלא לומר לעשות משהו. אני שואף למחשב שעובד מהר וחלק ומריץ משחקים כמו מאסטר, שלא לדבר על פוטושופ ותוכנות אנימציה (אני סטודנט לאנימציה וזה עניין חשוב מבחינתי). ביררתי על רכיבים שונים, אבל פשוט אין לי מושג אם הם מסוגלים לעבוד ביחד, איפה הגזמתי ואיפה צריך להוסיף. בהנחה ובכלל בחרתי בחלקים מתאימים, אני צריך לבחור בין גרסה יקרה יותר ליקרה פחות, והנושא הכספי חשוב למדי אז אני אשמח אם תודיעו לי כשתו…
-
- 2 תגובות
- 564 צפיות
-
-
היי כולם, אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט, השתדלתי לפרט ככל הניתן כמו שרשום בחוקים, אני מתנצל אם יצא לי קצת ארוך. * תקציב - 2000 ש"ח, מאוד בעייתי לחרוג כי אני רוצה גם מסך, והתקציב שלי לשניהם ביחד זה 3000 ש"ח ללא חריגות בכלל. אין אפשרות למזומן. * מטרות המחשב - בעיקר ישמש את האחיות שלי, שזה אומר אינטרנט, סרטים, office, photoshop, וכד'. יכול להיות שישתמשו בו למשחקים (לא כבדים ורזולוציות נמוכות) - אבל זו מטרה מאוד שולית. * ציוד הקפי - בעיקרון לא, אם כי אני רוצה מסך - התקציב שלו הוא בערך 1000, איך שאני מבין את החוקים - עדיף לפתוח עליו thread נפרד בפורום מסכים לא? * יש לי העדפה לאינטל core 2 duo, אני מתכוון לקמפל עליו פרויקטים מסוימים ויותר נוח לי לעבוד עם אינטל. כדי למנוע …
-
- 10 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למעט עזרה בנושא חומרה בכל הקשור להרכבת מחשב HTPC. תקציב: עד 3500-4000 ש"ח. הערות: 1. המטרה של ה-HTPC הזה היא לראות תוכן (סרטים וסדרות) ב-HD מלא. 2. די סגור על המארז שאני רוצה (Thermaltake VB8000BNC Bach) שעולה בערך 500 ש"ח ללא ספק. 3. אין צורך בדיסק גדול. מבחינתי שיהיה למחשב הזה את הדיסק הקשיח הכי קטן (בהנחה שזה משתלם כלכלית כמובן. אם ההפרש בין 80G ל-120G הוא 50 ש"ח אז לא נלך לרבנות). אני מאמין שזהו. המחשב יתחבר מצד האודיו למגבר טוב ומצד הוידאו לטלוויזיה טובה עם תמיכה מלאה ב-HD. אני אודה לכל מי שיענה, כי אני טיפה חלוד מנושא החומרה ואשמח לעזרה. תודה, אסף
-
- 2 תגובות
- 464 צפיות
-
-
היי חברים, אני בהתלבטות שחבל"ז! יש לי לוח אם 58SO2 של אינטל עם מעבד EXTRM X990 אני חושב שהלוח שלי נדפק. ואני חושב על לקנות חדש. אבל... מכיוון שהצ'יפ סט כל כך ישן לא פשוט בכלל למצוא לוח מתאים (LGA1366) המחשב (כשעבד) ענה לי על כל הצרכים , משחקים ,תוכנות וכו' איפה אני יכול למצוא לוחות מתאימים ? האם כדאי לי בכלל לקנות כזה לוח או כבר לוח חדש ומעבד חדש? ואז אני זורק לפח חומרה שעדיין יקרה וטובה !?!?! אני עובד עצות HELP !!! J
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר הרבה זמן שאני מתלבט בשאלה האם לשדרג את המחשב הקיים או לקנות חדש. המפרט הקיים: מעבד : pentium D 2.66 לוח אם: MSI PM8PM-V (MS-7222-080) זיכרון: 1GB (2*512 הארד דיסק: 120 GB של WD כל שאר הרכיבים גנריים. (המחשב מIVORY לפני כמה שנים). אני משתמש בעיקר בתוכנות מתמטיות כדון MATLAB ו- MATHEMATICA. והשאלה - האם כדאי להחליף כמה רכיבים (לוח אם + זיכרון ואולי גם מעבד) או להשקיע בקניית מחשב חדש. :s05: אני חושב שאוכל להשקיע במחשב חדש 2500-3000 ש"ח. תודה
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אוקי מפרט של אחי הקטן (מזכיר את שלי רק עם ציוד הקפי שונה ומארז שונה השאר כמעט אוות דבר) a64 +3200 s754 epox 8kda3j 9800pro 256 bit 512mb 120 gb הרד דיסק יש כונן dvd עכשיו יש לי 1000 שקל לשדרג אותו חשבתי על עוד 512 וצורב dvd אצלו כי שם אני משתמש במחשב כמחשב הורדות יש לו את אותו קרור חרא שלי יש הקסטר קינג 2 50 מנוחה 60 מאמץ (כנראה צריך לרענן משחה או לקנות קרור חדש) אז חשבתי מה לעשות ? לקנות mx1 ולשים ב2 המחשבים רענון משחה ? או להלחליף לגמרי ת2 קרורים ולמה ? כי זה משאיר אותי עם 200 שקל לכול גוף (אי אפשר לשים ביג טיפון כי אין מקום!) מה אתם חושבים ?
-
- 2 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום ידידי, לאחר למעלה משנה שאני כבר סובל עם מחשב נוכחי (1001 סיבות) החלטתי סוף סוף לקנות מחשב חדש. אני לא רוצה לבזבז יותר מידי כסף, הרף שהצבתי לעצמי הוא כ2500-3000 "גג" שתמיד לצערי אני חוצה אותו, הרכבתי לעצמי מחשב ורציתי לדעת את דעתכם ועצות אם אפשר תמיד יתקבלו בברכה: Intel Core 2 Duo 4300 - 1.8 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 - 700 NIS ASUS P5W DH DELUXE (975X) - ATX - 1171 NIS 1GB KINGSTON DDR II - 667 - KINGSTON Original X2 - 400 NIS Thermaltake SwInG ATX MIDI Tower CASE - Black - 349 NIS CooLER Master - eXtreme Power 400W(RS-430-PMSR/P) - ATX - 220 NIS WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II - 300 NIS Leadtek GeForce PX8500 GT 256MB TDH - PCX - retail - 557 NIS TOTAL = …
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של DELL מדגם XPS M1330. לאחרונה המחשב נדלק, המסך נדלק אבל לא רואים כלום על המסך ( גם לא במסך חיצוני). כלומר מאפיינים קלאסיים של כרטיס מסך תקול. מבירור ב 3 מעבדות באיזור המרכז תיקון יעלה בין 500- 800 ש"ח. השאלה היא האם כדאי לתקן אותו? סה"כ הוא מחשב חזק ונוח ועונה על צרכיי(סטודנט). האם מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה וזולה באיזור המרכז ( גם איזור חיפה יכול לבוא בחשבון...) תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ממש זול . לא בשבילי אלא למשהי שממש חייבת וממש קצרה בכסף. היא צריכה אותו בשביל אינטרנט ובשביל משחקים לילד שלה שהוא בן חמש . חשוב לי שהמחשב יריץ משחקי תלת מימד בצורה סבירה לפחות כמו שהם רצים אצלי במחשב . לי יש מחשב פנטיום 3 1GHZ עם 256mb זכרון sdram ועם כרטיס geforce 4 mx440 hd w/d 40gb הוא מריץ משחקים כמו לדוגמא need for speed מצוין . היא רוצה מחשב ברמה הזאת לא משהו עם גרפיקה מדהימה . סטנדרט . חשוב שיהיה אפשרי להתקין עליו win xp ותוכנות office של microsoft . מה שכן חייב להיות במחשב זה מעבד לפחות 1.6 ghz עם מהירות bus לפחות 400mhz לוח אמין עם יציאות usb2 לפחות 4 יציאות זכרון ddr לפחות 256mb ועם מהירות של לפחות 400mhz hd w/d 7200rpm …
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק לעצתכם בקשר לשידרוג שאני הולך לבצע למחשב שלי זה המפרט הנוכחי: AMD Athlon 2500 ABIT NF-7 MEM - 512 (2X 256) TWINMOS - HD - 120G Maxtor 7200/133 ATAדיסק מעפן לגמרי בעיקר בגלל שהוא מייצר רעש של טרקטור כשהוא עובד DVD-RW Pioneer A09 Nvidia - GForce 4 Ti 4200 - כרטיס מסך מעולה (למרות שהוא קצת ישן) אבל לפי דעתי הגיע זמנו להשתדרג אני יודע ש"יחסית" המכונה הנוכחית לא רעה אבל אני רוצה לשדרג בעיקר בגלל שתי סיבות 1. אני צריך לבצע מספר בדיקות די קריטיות על מערכת Server 2003 64bit Edition של מיקרוסופט וכפי שכולכם מבינים אני זקוק למעבד 64bit שכרגע לא נמצא במינין החומרה של המכונה שלי. 2. אני צריך שהלוח יתמוך בעבודה עם כמות גדולה (ואני מתכוון מאד גדול…
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
השימושים משרדיים בלבד למרצה באוניברסיטה כשהניידות היא גורם מכריע. הנה הלינק לת'רד שפתחתי בנושא במקור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=289541.msg2544443#msg2544443 הנ"ל כולל מעבד מעודכן (U2500), מספיק זיכרון (1G) ואחריות יבואן 3 שנים. מה אתם אומרים - צריך לתת תשובה בחצי השעה הקרובה! לינק: http://www.notebookclub.co.il/prod-d420-1.htm לא משם אני קונה, אבל המפרט זהה. תודה מראש, TMP
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לצורך תיכנות ועבודה משרדית בכ 1500 - 2000 ש"ח. אני גר בירושלים. רציתי לקנות ב KSP כי הם נמצאים בי-ם. בצעתי הזמנה דרך האתר, והם לא חוזרים אלי. התקשרתי והם כבר מספר ימים אומרים שיחזרו אלי. לא מראה על שירות טוב. אז אני זקוק לעצה בנושא חנות מחשבים. האם לקנות אולי באייבורי כי גם הם בי-ם? לנסות להמשיך לנדנד ב KSP? מה לגבי IQPC? הם באשדוד והמחירים שלהם קצת יותר יקרים, אבל שמעתי שהם לא רעים? מה לגבי נעה מחשבים? אולי כדאי לקנות מחשב חלש יותר בגלל שהם יקרים יחסית, אבל הם חנות מצויינת? יש חנויות נוספות לא רחוק מירושלים שכדאי להתעניין בהן? תודה לעוזרים, שיעשו קצת סדר בבלאגן.
-
- 4 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה הגעתי לפה דרך חבר שהוא כתב של האתר ואני זקוק לעזרה ברמת העיקרון מדובר על מחשב לצרכי לימודים ואני בתור אחד שהיה לו עד עכשיו מחשב נייח פחות מתמצא בנושא הניידים מדובר על מחשב עם שימוש של אנט', סרטים, תוכנות כמו VB ואפשרות להרצת משחקים ברמה גבוהה (ידוע שזו הבעייה המשמעותית) אי לכך כרטיס מובנה לא בא בחשבון, ויצא לי לשמוע גם על סדרה 8 של NVIDIA כך שגם היא לא אופציה אני מעדיף להמנע ממחשבי 15.4 אנצ' בגלל שהם פחות ניידים ודי כבדים ולמרות שדגמים של 13.3 או 14.1 פחות מיועדים למשחקים אגב אחריות בי"ל היא חובה מבחינתי ואין שום בעייה להזמין דרך אתרים רשמיים או פחות רשמיים של חברות ולהשתמש בשירותים של MUSTOP אשמח לשמוע הצעות שני דגמים של מחשבים שמצאי הם ה S…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע מתעסק בעבודות פרילאנס, מחפש מחשב נייד שיוכל להחזיק apache,mysql ועוד מאט סרברים לא כבדים. בנוסף לזה אני מתעסק טיפה עם פוטושופ (לא עריכה כבדה אלה כמה כפתורים ורקעים פה ושם.) יש לציין שאני לא מצפה ממנו להיות טוב למשחקים, אלה רק להיות מספיק חזק כדי להחזיק כמה אתרים פתוחים ביחד, עם חבילת השרתים ואיזה עורך טקסט. בקשר למסך.. כעקרון אני מאוד אוהב את הקטנים של ה 12 אינץ, אבל אני מפחד שיהיה לי לא נוח לכתוב קוד על מסך כזה, וגם מחשבים כאילה יקרים יותר. לדעתי אני צריך פה איזה 1GB DDR ומעבד בסיסי.. מה אתם חושבים? יש בלוחות יד שניה מחשבים בתקציב עם מפרטים נחמדים.. האם יש משהו מהסדרות החדשות שיכול להתאים לי בתקציב הזה? אני רוצה גם לציין שאני עובד כרגע עם מחשב נייח …
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-