עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by chelsky26,

* מטרות המחשב: בעיקר אני קונה את המחשב לאישתי ללימודים, היא הולכת ללמוד טכנות מחשבים, מחשב יותר מדי חזק היא לא צריכה,עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים(מאוד חשוב, כמובן HD) * גודל מסך 15.6 * יציאות חשובות HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * העדפה לדל, אבל הם קצת יקרים, האם יש הבדל משמעותי נגיד בין אסוס\לנובו ודל באותו מפרט?? אני צריך מחשב נייד עד 3000 שקל, אם אפשר ורצוי שגם בפחות אבל 3000 זה קו אדום. תודה.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by skanarek,

שלום אני מעוניין למכור בעתיד הקרוב את החלקים הבאים ורצית לדעת מה השווי... לוח אם : Gigabyte X48 DQ6 מעבד : Q6600 קירור למעבד Thermaltake V1 זכרונות : 2X1GB Geil EVO ONE תודה תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by shapin,

Intel q9400 gb ep43-ds3l 4Gb corsair xml3 nzxt tempest Wd 640gb caviar green 16mb Sapphire ati 4870 1gb toxic Dvd-rw lg Seasonic 550w

• 1 תגובה
    • 925 צפיות
  4. Started by ds.trias,

שלום, ברשותי (בקרוב) המפרט הבא -- והייתי מעוניין להתאים לו ספק ומאוורר למעבד, אשמח אם תוכלו לסייע לי בכך.. התקציב שלי הוא 350-400 ש"ח לספק, 100-200 ש"ח למאוורר (אני מאמין שזה אמור להספיק). מעבד Intel Sandy Bridge Core i7 2700K (השגתי בזול דרך אינטל, ולכן לא לקחתי את ה 2500k) זכרון Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMZ8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9 לוח-אם Gigabyte GA-Z77-DS3H Socket 1155 Z77 CHIPSET VGA+DVI+HDMI דיסק קשיח CRUCIAL M4 128GB SSD (רק הכונן הזה. בעתיד אשלב גם HDD) מארז NZXT Source 210 Elite USB3 Black כרטיס מסך SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  5. Started by mavingadol,

שלום יש לי ידע רב בחומרה , ואפילו הרכבתי לחברים שלי ולמשפחה כמה מחשבים והמלצות. אני מעוניין להתחיל להמליץ על לאנשים פה בפורום על מפרטים שאני חושב שהם טובים . האם בשביל לכתוב כאן ולהמליץ אני חייב לעבור איזו בחינה או הסמכה ממשהו בשביל לכתוב לאנשים? אם כן איפה נבחנים , ומתי? מאיפה אני צריך להמליץ לאנשים פה ? מאיזה חנות הכי טוב להמליץ לאנשים לקנות את המחשב שלהם ? אני מכיר 2 חנויות שקניתי מהם חלקים , א.לומדה באשדוד וRSM בתל אביב , האם זה בסדר לכתוב את ההמלצות שלי משם ? מבין-גדול

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?12000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים גרפיקה ובלו-ריי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים שעתידים לצאת הכבדים בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 x 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום, בימים האחרונים התחלתי לבנות מפרט למחשב חדש, ותפסה את תשומת ליבי ארכיטקטורת LGA 2011 (הכוללת את i7-3820). בדקתי את רשימת המפרטים המומלצים באתר, ולמרות שהיא מאוד מעודכנת הארכיטקטורה החדשה (ו-i7 באופן כללי) נעדרים ממנה. רציתי לשאול- האם i5 באמת כה קרוב בביצועיו ל-i7 שאינו משתלם? (כי מנק' מבט הדיוטית זה לא נראה ככה- גודל Cache למשל) האם הארכיטקטורה החדשה לא משנה את המצב הקיים? אותי הלהיבה התמיכה ב-Quad Channel לזכרון. תמיכה בארכיטקטורה החדשה עשתה לי קצת בעיות- הסתדרתי עם לוח האם אבל מאוורר קשה למצוא. הארכיטקטורה תתפוס בוודאות והמבחר יהיה עשיר יותר? האם לדעתכם יכול להיות שלא תהפוך לפופולרית בזמן הקרוב (או לעולם לא?) אני מתכוון להריץ Linux עם וירטואלי…

• 8 תגובות
    • 930 צפיות
  8. Started by xMoYaL,

אז ככה , אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב מחשב נייד , עד 4000 שקל , אם באמת יש צורך אז יש אפשרות לחרוג בעוד 500 שקל אם זה באמת יעשה שינוי עצום של המחשב שבאמת שווה להשקיע עוד 500 שקל . עכשיו , מתחת לבית שלי יש חברת KSP , והבנתי שהם חברה ממש זולה , ככה שדיי עדיף שזה יהיה משם , אלא אם כן שוב , יש איזה מציאה בחברה אחרת שלא כדאי לפספס. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות כן , משחקים גם כן , בעיקר שיוכל להריץ אותם בצורה חלקה ובלי בעיות , אין לי בעיה שגם זה יהיה באיכות הנמוכה ביותר למשחקים הכבדים שיש ... אבל מקווה שבסכום הזה זה יוכל להריץ באיכות טובה את רוב …

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  9. Started by KoDkOd,

היי, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לצורכי עבודה משרדית,לימודים,גלישה. מסך 13'. חשוב לי יציאת HDMI ויציאות USB (אם SS אז מה טוב). קראתי ביקורות על הDELL V131 והתלונה העיקרית שלו היא על הצג ,אישית לא יצא לי לראות אותו. ישנם אלטרנטיבות אחרות בשוק בטווח מחירים הזה? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Sapphire Mini PC Edge-HD3 [table][tr][td]CPU‎[/td][td]AMD Dual-Core Processor E-450 (1.65GHz, 1MB Cache)‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Memory‎[/td][td]4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096MB), Up to 4 GB‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ HD‎[/td][td]320GB SATA 2.5'' Hard Drive‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ GPU‎[/td][td]AMD Radeon™ HD 6320M 512MB Graphics‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Optical Device‎[/td][td]No‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Wireless‎[/td][td]Yes, 802.11b/g/n Built-in Wireless Network‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][/tr] [tr][td]‎ Network card‎[/td][td]Yes, 10/100/1000 Mbps Built-in Ethernet‎[/td][/tr] [tr][td]‎[/td][…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by mennys,

שלום, אני מתחיל ללמוד קרוס עיצוב גרפי במכללת ג'ון ברייס. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שאוכל להשתמש בו למטרות גרפיקה. האם יש למישהו המלצה למחשב (התקציב שלי הוא 2500-3500 ש"ח). בנוסף, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על מחשב שהמליצו לי באייבורי תודה רבה "15.6 Acer Aspire 5750G i5-2450M GF [table][tr][td]מעבד[/t]Intel® Core™ i5-2450M Processor 2.50GHz[table][tr][td]מסך[/t]"15.6 1366x768 LED[table][tr][td]מצלמה[/t]יש[table][tr][td]מאיץ גרפי - Video[/t]NVIDIA® GeForce® GT 610M 1GB[table][tr][td]זכרון[/t]4GB DDR3[table][tr][td]דיסק קשיח[/t]500GB 5400RPM[table][tr][td]מערכת הפעלה[/t]Windows 7 Home Premium 64Bit[table][tr][td]שפת ממשק[/t]עברית, אנגלית או רוסית[table][tr][td]Office S…

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  12. Started by L_B,

שלום רב, מחפש המלצה למחשב נייד לחבר: עלות עד 3500 גג גג 4000 קנייה בארץ מטרות המחשב:צפייה בסרטים גלישה קצת משחקים ובעיקר עריכה גרפית!. גודל: אני קצת לא מבין אבל קצת יותר מהממוצע בשביל לראות סרטים בכיף. משקל: כמובן כמה שפחות אבל לא משנה לי כלכך זמן סוללה: עדיף שיהיה מעל 5 שעות אבל שיהיה מספיק לנגיד נסיעה של שעתיים ועוד שהיה בחוץ של שעה בלי שתיגמר לו הסוללה. יציאות מיוחדות: USB, מיקרו אס די, HDMI, הסטנדרט של ימינו. בולטוס: רצוי מאד שיהיה כוננים: צורב DVD עידפות לחברה: מה שנחשב אמין וטוב אני מאד אוהב את DELL ו TOSHIBA. אחריות טובה וארוכה ככל האפשר. תודה על העזרה, אם נדרש מידע נוסף לגביו אנא אמרו.

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  13. שלום, אני מחפש מחשב נייד לצורך משחקים וצפייה בסרטים. תקציב עד 5000 ש''ח ומסך 15.6". הסתכלתי על שני מחשבים של DELL ואני מתלבט בניהם: DELL Latitude E5520 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19317 DELL Vostro 3550 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19764 ניסיתי להסתכל על מחשבים של ASUS ובאופיס דיפו הציעו לי מחשב של HP pavilion dv6 שנראה טוב. אני פתוח להצעות נוספות ולבדוק איזה מהמחשבים יותר טוב בשבילי. תודה רבה! עריכה: התקציב טיפה גדל ואני מתלבט בין ASUS לDELL שתיהם אותו מחיר http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=15046 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&cat=4747 תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 936 צפיות
  14. Started by highwar,

אני מתכוון לקנות מחשב נייד חדש עד 4500 שח מצאתי 3 מחשבים שמתאימים למה שאני מחפש גודל המסך הרצוי הוא 15 משקל -לא משנה לי סולללה 5-7 שעות יציאות מיוחדות USB 3 וHD צורב כמובן העדפה לחברה אני לא סומך על DELL . שלושת המחשבים שראיתי : http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7870 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8035 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7757 האם כדאי לקנות מחשב נייד עם 8 GB זיכרון זה לא יותר מדי לנייד ? בנוסף: האם מישהו יודע מתי יתחילו למכור מחשבים ניידים עם IVY BRIDGE ? והם שווה לחכות או שהמחיר יהיה יקר מדי ? מבחינת חברות למי יש אמינות טובה יותר HP או ASUS ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אני מאוד רוצה את הDell Latitude E5520 נראה לי מחשב מעולה. הבעיה היא שאני גם רוצה את המעבד Intel Core i7 ויש לי תקציב רק לDell Latitude עם המעבד של ה Intel core i5 . http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=811602 אבל אז גיליתי שכמעט באותו מחיר של הDell Latitude E5520 עם המעבד core i5 אני יכול לקנות : Dell Vostro 3550 עם מעבד Intel Core i7 . http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809572 אני בדילמה מטורפת. אני רוצה לערוך סרטים פה ושם ושישמש אותה לתקופה ארוכה אז נראה לי שעדיף מעבד של Core i7. מצד שני הLatitude E5520 נראה מחשב טוב מה Vostro 3550. אני לא יודע על מה ללכת???? האם באמת ה Latitude יותר טוב מהVostro והאם אני ארגיש בהבדל ? האם המעבד באמת יותר חזק משמעותית ? מה יות…

• 7 תגובות
    • 921 צפיות
  16. רציתי לדעת בדיוק איך אני עושה את זה? כי אין לי שום דיסקים? (או שהיו אבל אין לי מושגע..) ההתקנה של הווינדוס 7 אמורה להיות כבר על המחשב? או שאני צריך להשיג ווינדוס משלי ולפרמט כרגיל? כל מחשב נייד זה משהו שונה.. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שבת שלום לכם, לפני יומיים קניתי מחשב נייד חדש עם הדגם HP שרשום בנושא. הנה מפרט שלו: ) שלוש שנים אחריות Processor: I3 -2330 M 112.4 GZ Hard disk\; 320 GB DVD DL drive 15.6 LED (flat screen) Wi-fi and camera built-in. כתבתי באנגלית כי זה העתק מהודעה. עכשיו שעתיים עשיתי לו הפעלה מחדש כי עכבר האלחוטי שלו זוהה ע"י מחשב. הפעלתי מחדש את המחשב והוא התחיל להתקין עדכונים ולא הצלחתי להפסיק את זה וגם הוא עשה מאוד לאט זה לא אופייני למחשב כ"כ חדש. לחצתי על כל מיני מקשים וגם ניסיתי להזיז עכבר מובנה והוא לא הגיב.1) יש איזשהו כפתור אחר שיכול להפסיק את המחשב. 2) ובעניין של עכבר אלחוטי - קניתי אותו בבלוקבסטר רחובות ב-50 ש"ח - הוא עובד על סוללה, יש לו חיבור USB (עכשיו הוא עבד אתמול) ועכשיו ה…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני בעליו של Dell vostro 3550 עם כרטיס מסך ati 6630m מעבד I5 וסוללה של 9 תאים (בקיצור הגרסא הכבדה יותר של ווסטרו) כל הדרייברים שלי מעודכנים וכך גם התוכנות והביוס. כאשר הלפטופ מחובר לחשמל הוא עובד מעולה. כאשר הוא עובד על סוללה (גם אם היא מלאה) הוא פשוט מתקע, אני חווה לאגים הזויים של מספר שניות גם כאשר אף תוכנה אינה רצה ברקע, פיקים רנדומליים וקיצוניים במעבד. המחשב עבר דיפראג ובדיקת תקינות זיכרון ראם, וגם הטמפ' שלו סבירות לחלוטין. כמו כן בדקתי את הבעיה תחת כל תוכניות ניהול המשאבים (מצב חיסכון, מאוזן וביצועים גבוהים). בדקתי כאשר הוויפיי כבוי וגם הבלוטות ועדיין יש את הלאגים האלה (כמובן שהכל נבדק כאשר הכרטיס מסך החיצוני כבוי כי כאשר אני על סוללה אין לי צורך בו). האם מישהו נתקל …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב חדש בעיקר לשימוש למשחק סימולאטור טיסה (FSXׂ) עד 3.5K ללא ציוד הקפי וללא מסך תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? עד K3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות עד 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה? משחקים ,בעיקר סימולאטור טיס (FSX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב FSX . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין …

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - אוטוקד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - מסך 23" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - …

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  21. Started by shahaff32,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב (כל עוד לא דוחפים סתם) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט אם זה הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3,COD,GW2 בעיקר (והבנתי שGW2 יושפע יותר מהמעבד מאשר הכ.מסך) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג, אני מתכנן לקנות מסך רחב כנראה 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  22. Started by Arikation,

אני רוצה לקנות מחשב חדש.. עכשיו לא ברור לי אם אני קונה מסך 3D אם אני צריך את ה 3D VISION או שמספיק המשפקיים שמגיעות עם המסך ... תודה.

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  23. Started by OreoCookieh,

. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שאתם חושבים העיקר שלא יהיה חריגה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש ממש ממש שווה וכדאי וכו' אז תחרגו, אני אנסה להשלים אותו, כל סכום. 2. מה שימושי המחשב (? משחקים כבדים, כל דבר חדש שיוצא אני משחק, סרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. כשיוצא משחק אני משחק, זה תלוי בתדירות יציאת המשחקים, אם היה יוצא כל יום אז יום-יום ^^. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3, GTAV, SKYRIM, BF3 , כל משחק עתידי חדש שעתיד לצאת כמו MAX PAYNE 3 , DIABLO3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…

• 3 תגובות
    • 988 צפיות
  24. Started by Arikation,

Q9450 P35-DSL ADATA 4GB 1033 DDR2 HD5850 750GB.

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  25. שלום אנשים! לפני כמה שבועות בקשתי עזרתכם כאן בנוגע למפרט מחשב ב5K וייעצו לי פה ובפורום אחר לחכות מעט ליציאת המעבדים החדשים והכ.מ של NVIDIA המעבדים יצאו כבר לפי מיטב הבנתי, יש טעם לחכות עוד לכ.מ ?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים