ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אז כך בניתי את המפרט שאני רוצה לקנות כמה שאלות לפני הקניה .. 1-כמה זמן המחשב הזה יחזיק למשחקים? 2-האם אני יכול לעשות OC ? הנה המפרט אם יש מה לשפר תגידו מעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 BoxוIntel כ.מסך nVIDIA GeForce 8800GTX 768MB זכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHZ CL5 קשיח WD2500KS Western Digital 16M מארז דמוי Thermaltake ספק ThermalTake TR2 550W לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L קירור Thermaltake BigWater 735 Liquid Cooling System תודה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. תקציב מקסימאלי - בערך 5000 ש"ח. אם אפשר לחסוך סבבה, אם יש סיבה טובה לחרוג מהתקציב - נחרוג. 2. מיועד לסלון - צפייה בתכנים מהאינטרנט (VOD למיניהם) ותכני HD, גלישה באינטרנט, משחקים לילדים, ניגון מוזיקה, ובעתיד אולי הקלטה מממיר של YES וקצת גיימינג (כשהילדים יגדלו, אבל כנראה נחליף מחשב כשנגיע לשם - הגדול שלי בן שנתיים...) 3. ציוד היקפי - המחשב יהיה מחובר לטלויזיה בסלון ולרסיבר אז אין צורך במסך או רמקולים. צריך המלצה על מקלדת אלחוטית משולבת עכבר עם אותיות בעברית. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - נראה לי שאני אמור להסתפק בכרטיס מסך מובנה במעבד/MOBO, לא צריך נפרד. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 9. חשוב לי שיהיה שקט, כי הוא מיועד לנגן סרטים. המחש…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר מעל 7 שנים, הגיע הזמן להגיד שלום לפנטיום 4, 1 ג'יגה RAM עם הFX5200 הקלאסי ולעבור למשהו חזק ושקט הרבה יותר. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250-300 ₪, אלא אם כן תוספת קטנה מעבר לזה מצדיקה מאוד או הכרחית 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה שוטפת (אינטרנט, משרדית, סרטים עד איכות 720p), פיתוח תוכנה (ויז'ואל סטודיו, מכונות וירטואליות, קומפיילרים למיניהם, מטלב וכו'), גיימינג קל מאוד א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. – ויז'ואל סטודיו, VMWare Workstation ב) צייינו האם תשתמש…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ההבדל קריטי אז עוד 500-600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר וגם מעט עריכת מוזיקה (לא קריטי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. StarCraft 2, Alice: Madness Returns, TES V: Skyrim וכאלה.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ש1248X1024, מסך 17" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב נייד HP Pavilion dv6-3060ej WR752EA 6GB http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=3396 בעיקרון המחשב קצת למשחקים סימס 3 וכאלה ואנטרנט פייס וזה.. מה אומרים שווה? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Gigabyte GA-8IK1100 (875P) - ATX 814.35 ש"ח 256MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original X 2 614.10 ש"ח Seagate 120GB 8MB 7200RPM S-ATA 765.40 ש"ח LITEON X16 DVD - RETAIL - BLACK 275.90 ש"ח INTEL Pentium 4 - 2.8 - 512K Cache, 800Mhz FSB 1,428.45 ש"ח Creative Sound Blaster® Audigy de/se 413.85 ש"ח MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.40 ש"ח COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black ש"ח 396.05 יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך , וכל שאר הדברים שמסביב. הצעות או שינויים לגבי רכיבים , יתקבלו בברכה. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , בניתי מפרט ב 6000ש"ח אני מעוניין שתגידו לי אם הוא טוב או לא ומה יש לשפר במסגרת התקציב ... 1 AMD Athlon 64 (3000+) - 512K Cache - RETAIL 1,492.98 ש"ח 2 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) - original 992.34 ש"ח 1 SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 128MB + TV - OEM 1,582.38 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 447.00 ש"ח 1 LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE 259.26 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - white 375.48 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.86 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8VT800 Pro (K8T800) - ATX 724.14 ש"ח סך הכל לתשלום: 6,043.44 ש"ח אני בעקרון מתלבט בקשר לזכרון הפנימי , האם אין הבדל בינו לבין סמסונג או זכר…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 שקלים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 (אבל רק אם זה ממש שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : FIFA 15 NBA 2K15 CS GO CALL OF DUTY -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב בינוניות/גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק , כרטיס מסך , כונן דיסקים , וציוד היקפי כמובן. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט אני ישן ליד המחשב אז כמה שיותר שקט יותר טוב , אבל אם זה הורג את הכסף אז מבחינתי לישון ליד משאית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב לאבא שלי שעוד תקוע עם הפנטיום 3...הסלרונים של אינטל ניראים לי לא משהו ולמרות שאני פשוט אוהב את אינטל ועד היום היה לי אך ורק אינטל (6 מחשבים רק אינטל כולל הC2D החדש שלי ) אבל לאור הורדת המחירים של AMD אני מתחיל לחשוב אוליי לעבור אליהם בקנייה המתוכננת הזאת..כי הפנטיום שלו פשוט קטסטרופה... דרישות: 1) תושבת AM2-שיהיה לי תמיכה בDDR2 2) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה -אם אפשר אז כמה שיותר טוב. 3) 512 מגה לא פחות..(בדואל) 4) 4 סלוטים של זיכרון בלוח אם.. ואם יהיה אפשר לדחוס איזה מארז נורמלי בשילוב עם ספק...המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית שכוללת אופיס..קצת אינטרנט...וכ'ו...הייתי בונה לבד אבל אין לי מושג בAMD בכלל!...אם אתם חושבים שאפשר להשים אינטל טוב במחיר הזה אז מה טוב א…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE - 830 K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II - 510 256MB Twinmos CL2.5 X2 - 280 80GB (8MB) SATA II 7200RPM - 370 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 - 260 סה"כ : 2250 ועם מוסיפים מארז עוד 250 שקל = 2500 שקל ! עכשיו יש לי 2 שאלות : 1. האם מישהו התנסה עם הלוח הנ"ל או מכיר ביקורות עליו ...סה"כ הוא נשמע טוב כי הוא בא עם כ מסך מובנה 6100 שזה דיי מכובד וחוסך לי פה המון ! ואיך הערכת שבבים של Geforce 6100 מה זה אומר בדיוק האם זה nforce 4 שהרכיבו עליו 6100 ? 2.איך הכרטיס מסך ה 6100 הזה ? מממ כמו ה 6200 ? פחות טוב יותר טוב מ FX5200 ? האם הוא יריץ משחקים כגון FarCry בצורה טובה לצורך השוואה ? סה"כ הלוח מציג יתרונות יפים ביותר כגון Sata II ו 7.1 יצאות…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד עסקי מבית טוב, שיהיה קל וקומפקטי אבל עתיר ביצועים. חשוב לי שהמסך יהיה מט, ושאוכל להתחבר למסך LCD ביציאה דיגיטלית אין צורך במשחקים בכלל, השימוש הוא לתוכנות ייעודיות כבדות (גרפיקה ב-2D ותוכניות זוללות זכרון ועתירות חישובים אחרות) במקביל עם עבודה משרדית רגילה. דוגמה לתוכנות שפתוחות אצלי במקביל (בדרך כלל כולן יחד) ביום עבודה רגיל: Matlab, ArcGIS, SigmaPlot, Photoshop, Firefox, Word, Excel אחרי שיטוט בפורום חשבתי על כמה אפשרויות: Dell Vostro 1310 Lenovo T61 14.1 Dell latitude D630 התקציב גמיש (6-8K) כי אני מוכן לשלם קצת יותר על איכות הרכבה, עמידות ואחריות. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את המודל שמתאים לי (למשל בלנובו - יש איזה 100 תצורות), לאור הבקשות לעי…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט ב 5500 ש"ח עד 6000 לא לעבור את זה בבקשה, חובה שיהיה במפרט 1GB RAM מעבד AMD 3200 VENICE כרטיס גרפי מסדרת GEFORCE 6 מה שיכנס ספק אכותי שיחזיק את המערכת.. המפרט צריך להיות כולל ציוד הקפי ומסך אכותי השימושים הם ICQ MSN תוכנות מסריים מיידים למינהם וגם שיהיה מתאים למשחקים כמו GTA VICE CITY אבל לא הTOP של הגיימרים שהכול בבקשה יהיה מאותה חנות.. ומישהו יכול להגיד לי איך המסך הזה http://www.olsale.co.il/olsale/Description.aspx?auction_id=8204260&type=1&product=1&= ידידה שלי רוצה לקנות אותו חובה 19" ושיהיה נוח לא מכאיב לעיניים גם אם היא תהיה מולו 5 שעות ביות תודה מראש לכול העוזרים
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנייד שלי מתחמם בצורה לא הגיונית ואני מניח שיש בו הרבה אבק ובעיקר המאוורר לא ממש עושה את העבודה, איך אפשר לנקות את המאורר בצורה הכי פשוטה? או שכדאי לי לתת למישהו שיעשה את הניקוי? המחשב הוא Asus K43S. ומה אתם אומרים על משטח קירור? האם זה יכול להוות תחליף או שבכל מקרה צריך להחליף/לנקות מאוורר? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, דוד שלי יבל מעבודתו אישור לקניית מחשב נייד עד 2000 שח (מעל זה יצא מכיסו), הוא צריך את המחשב בעיקר לעבודה משרדית (מיילים, אופיס...) מיידית כשהוא בשטח (שזה זמן בכלל לא מבוטל מהיום עבודה שלו - הוא ארכיטקט). הוא ביקש שהמחשב יהיה קל אם אפשר (מה שלא נראה לי במחיר כזה) וידידותי (בכלל רלוונטי במחשבים אישיים?), ואורך סוללה טוב אם אפשרי. הוא לא הולך לשחק במחשב וכנראה אפילו לא לראות סרטים, אז הוא לא צריך מחשב חזק במיוחד. מה אתם מציעים לי? אני מניח שבמחירים כאלו זה לא כדאי אבל יש לי גם חבר בארה"ב, הוא לא ממש הולך להגיע לארץ בקרוב אבל אני מניח שהוא יכול לשלוח לי בדואר את המחשב (לפי המדריכים זה לא כ"כ פשוט אבל זה יותר פשוט מאם לא היה לי שם מישהו). האם כדאי בכלל לשקול קנייה בחו"ל,…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לבקש עזרה בבניית מחשב חדש לגמרי, אני צריך מפרט חלקים של תקציב בסדר גודל של 5000-5500 שקל. הייתי רוצה שהמחשב יסחוב את המשחק GTA 4 בצורה טובה (שלא יהיו תקיעות ושהגרפיקה תיהיה טובה), אבל שהמחשב לא יהיה בנוי בעיקר למשחקים, זאת אומרת שיעבוד טוב גם תחת לחץ של כמה תוכנות שפועלות בו זמנית ושיעבוד בכללי טוב גם אם אני לא משחק. אני מאמין שאם המחשב יסחוב טוב את GTA 4 הוא יסחוב טוב את כל המשחקים הקיימים כיום. הייתי מעוניין שגם כל החלקים שלו יהיו מסונכרנים בינהם בצורה המקסימאלית. תודה רבה למי שיוכל לעזור לי לבנות מפרט כזה. (:
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברה יש לי מחשב נייד מסוג ibm t42 עם מעבד 1.6ghz מסוג centrino יש לו 1.5 גיגה זיכרון ו-250 גיגה הארד דיסק ועם כרטיס מסך radeon 7500... כרגע יש לי xp על המשחב ואני צריך לפרמט אותו בגלל שיש לי עליו כנראה הרבה וירוסים....אני שוקל האם לפרמט אותו לוינדוס 7 או להמשיך עם xp... מה אתם אומרים?האם כדי לפרמט את המחשב לוינדוס 7?האם וינדוס 7 יעבוד יותר טוב מאשר xp על מחשב עם הנתונים האלו? אגב הפעלתי את וינדוס 7 advisor והוא אמר שהמחשב יריץ את וינדוס 7 אבל בלי aero ו-windows xp mode ....מה זה ה-windows xp mode הזה?והאם בגלל שאני לא אוכל להריץ את זה לא כדאי לי להתקין את וינדוס 7? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקבל מפרט למחשב לעבודה משרדית ועריכה גרפית בתצורת mini itx. תקציב: 3,000 ש"ח בערך
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב! אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד (יד ראשונה) קטן- 10- 12 אינץ' (עדיף שיהיה קל). לא יהיה צורך להתקין עליו תוכנות כבדות- המקסימום זה אופיס ואקרובט רידר. אין צורך שיהיה חזק יותר מדי- ישמש בעיקר למסמכי WORD ואינטרנט. אבל חשוב כמובן שיחזיק זמן רב עד כמה שאפשר ושיהיה מחברה אמינה ואחריות לפחות שנתיים. עדיף גם שהסוללה תחזיק מעמד יחסית הרבה זמן. התקציב הוא עד 1600 ש"ח פחות או יותר. אשמח להמלצות, מקומות שכדאי לקנות בהם (באיזור ת"א והמרכז). אין צורך במקום אחסון רב- יספיקו גם 60 GB אם עדיין קיים דבר כזה וזה יכול להוזיל במחיר. תודה רבה מראש ושבוע טוב!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל אני לא יודע של איזה חברה כדאי ושיהיה לו ביצועים טובים יש לי עוד שאלה ראיתי שיש כמה סוגים של מעבדים אז איזה מעבד טוב יש לי בין ל 3000 עד 5500 תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברה צריך עזרה ל- מחשב למשחקים כבדים,סרטים, ועבודה שוטפת, מתכנן OC בעתיד יש לי כרגע מפרט עם כמה לבטים בו ! לכן אני מעוניין בעזרתכם לעזור לי להחליט!. והם יש לכם הצעות אשמח לדעת עם נימוק כמובן !!! ברה אני מצרף פה מפרט מסויים שקיבלתי וגם נעזרתי בכם כמובן!! והייתי רוצה את חוות דעתכם לגבי הרכיבים בו ולסגור את ההתלבטיות שנשארו לי בו אשמח לקבל את הערות שלכם (עם הסבר כמובן !) עלמנת שאוכל לבצע שינויים עם יש צורך בכך! מעבד - 920 Core i7 2.66 G מחיר 1,350 ש"ח לוח-אם - Asus MB P6T DELUXE מחיר 1,235 ש"ח ראיתי ששמתם לוח של GIGABYTE הייתי רוצה לדעת מה יותר טוב? זיכרון - KIT TRIPLE GOLD OCZ 6GB DDR3 1600MHZ מחיר 990 ש"ח יש התלבטותOCZ עם CORSAIR או G.SKILL דיסק קשיח - …
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5.1K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל וכמובן לחסוך אם זה משהו לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד איזה 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: i5-2300 (ללא אחריות) לוח אם 1: Gigabyte B75M-D2V (שנתיים אחריות) לוח אם 2: Asus P8H61-M-LX (ללא אחריות) זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHz (שנה וחצי אחריות) כרטיס מסך: Gigabyte GTX650Ti 2GB Windforce II OC (שנתיים אחריות, חדש ומעולם לא היה בשימוש)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב עד 3500 לתכנות, קצת משחקים וכו'. ללא מסך. עם צורב ו-DVD, כרטיס מסף לא חייב להיות תותך - כמו שאמרתי משחקים לא כבדים. אני מעדיפה מפרט עם מעבד INTEL למרות ששמתי לב להעדפה שלכם לAMD .
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לשקול חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SolidWorks בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בין 1 עד 10, הייתי אומרת 3 - לא כ"כ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם הבנתי נכון מה זה, אז לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, בעקרון אין לי ניסיון רב בחומרה אבל אני מבין את הבסיס. לפי מה שהבנתי, בשביל הצרכים האלה, אני לא חייב כרטיס מסך חזק אם בכלל. הבנתי שאני יכול להשתמש בכרטיס המובנה ולהתמקד בזכרונות, הארד דיסק ומעבד. במידה והייתי עורך וידאו, עורך 3D, מעצב רציני, וכו', הייתי צריך להשקיע יותר. אבל יכול להיות שאני טועה. בנוגע להארד דיסק, אני חושב לקנות 1TB 7200RPM אבל חשבתי גם על SSD. אולי SSD רק לווינדווס? או שאולי לא כי זה יקר מדי..? בנוגע לזכרונות, ראיתי שזה רכיב מאוד זול, אז נראה לי שאקח 16GB שזה סביב ה-450 ש"ח. בנוגע למעבד, הייתי מעדיף ללכת על הI7 כדי לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, למרות שלפי מה שהבנתי, התמורה הכי טובה היא בI5, שמספק ביצועים טובים אבל לא עולה כל כך הרבה. אם הדברי…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-