עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by MaorK,

אהלן חג שמח, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הזרמת סרטים ב-4K, במקרה הגרוע AUTOCAD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, המחשב הנייד שלי מתחמם בצורה לא הגיונית ואני מניח שיש בו הרבה אבק ובעיקר המאוורר לא ממש עושה את העבודה, איך אפשר לנקות את המאורר בצורה הכי פשוטה? או שכדאי לי לתת למישהו שיעשה את הניקוי? המחשב הוא Asus K43S. ומה אתם אומרים על משטח קירור? האם זה יכול להוות תחליף או שבכל מקרה צריך להחליף/לנקות מאוורר? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של כ 5000 ש"ח (אם חייב, אוסיף עוד קצת) צרכי המחשב העיקריים הם עבודה - אופיס ואוטוקאד. אני לא בדיוק יודע איך להתחיל כי בשוק יש "שפע" רב... אשמח לקבל עצה לדגם ומפרט כי העניין דחוף תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Kukishin,

לאסוס מעבד I7 דור שמיני לאלטיטיוד I7 דור שביעי. שאר הנתונים זהים. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם, אני גר בארה"ב ואני מעוניין לקנות מחשב למטרת עבודה/משחקים ואני זקוק להמלצות התקציב אמור לכלול גם מסך 24-27 אינצ' התקציב הוא 1500-1800 דולר אני מעריך שרוב החלקים יקנו ב Amazon, FRY'S, newegg מקווה שתוכלו לעזור, תודה רבה! איתי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היי, אני שואל בשביל ידידה... יש לה לאפטופ בלי כונן דיסקים, אז התקנת הווינדוס נמצא אצלה בסוג של חוצץ, ואז היא יכולה לפרמט בקלות. היא שואלת אם אפשר להעביר את המידע הזה לכונן חדש - גדול יותר (היא רוצה טרה, אני לא יודע כמה הגודל הנוכחי שלה... חושב 500 או משהו). ככה שההגדרות יהיו זהות (כשלוחצים F8 זה מעלה את ההתקנה של הווינדוס לפירמוט)... זה בערך מה שהבנתי ממנה...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ChaosBoy,

מה דעתכם לגבי המחשב הזה בתור HTPC/מחשב לצפייה בסרטים? איזה משחקים הוא יוכל להריץ ברמה סבירה? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Adir207,

שלום לכולם, מחפש המלצה למחשב נייד לסטודנט. תקציב של עד 4000-4500 ש"ח, קנייה בארץ, מסך 15.6 אינץ'. עדיפות למחשב שמגיע עם NUMPAD בצד של המקלדת. דברים חשובים - חיי סוללה, קל משקל, ביצועים ואיכות מסך. אשמח להמלצות! תודה עריכה: כרגע עם נייד לנובו EDGE 15 שתם זמנו, יש לו מעבד I7-5200U , 6GB RAM וכונן SSD 256GB, כך שאשמח ללפטופ מתקדם ממנו.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by user-69225,

שלום, יש ברשותי כרטיס גרפי HD 7970 DUAL X. בנוסף יש לי זכרונות של 8GB, DDR3 בתדר 1333. אשמח לשדרוג שאר המחשב (לוח אם, מעבד, קירור, ספק ומארז) בסביבות ה3K (כמובן שאני מעדיף כמה שיותר זול). המטרות של המחשב הן לגיימינג כבד, חשוב לי שהמשחקים יהיו בהגדרות גרפיות הכי גבוהות ברזולוציה 1920X1200 על כ60 FPS בצורה יציבה. כמו כן חשובים לי הדגשים הבאים: ---> מארז ולוח אם עם USB3. ---> קירור שקט. ---> אם זה חכם, בעתיד הרחוק אעדיף לקנות עוד HD 7970 ולהשתמש בשניהם במקום לקנות כרטיס גרפי חדש. (בהנחה שזה יכול לצאת יותר זול ויתן אחלה ביצועים).

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Psy,

[הקדמה קצרה] כנראה אין מנוס מלהזמין מחשב של (DEL(L אף על פי שהתמיכה שלהם בארץ זוועת עולם. ככה זה שכל האתרים שמפרסמים סתם את HP DV6 6040ej, אין לאף אחד במלאי (ורוב הסיכויים שגם לא יהיה), אחלה שיטה לגרום לך להתקשר והם מנסים לשדך לך מחשב אחר. [סוף הקדמה] נחזור לדל, http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=IN5110BKi263&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he זה המפרט של המחשב (כמובן שאני מוסיף את ה-8 ג'יגה זיכרון). יש למישהו חוות דעת על המחשב הזה, נראה לי שהוא די פופולרי פה בארץ אשמח לשמוע כל דבר תודה רבה וחג שמח!

11. Started by davidl,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HEROES 6, FLIGHT SIMULATOR X -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 * 1024 (''19, 3:4) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מפרט מספר 1: [table][tr][td]מעבד אינטל פנטיום 4 64 ביט מהירות LGA775 3000 דגם 630 זיכרון מעבד 2MB קאש זיכרון DDR2 512MB מהירות 667 חברה OEN כונן CDRW X52+DVD ASUS/SONY/Samsung לוח אם VIA P4 775 P4M900 VGA+AC+LAN של חברת Giga Byte עם חיבור PCI-EX דיסק קשיח Seagate 80GB 7200RPM דיסק קשיח SATA 2 מקלדת 108 מקשים עכבר אופטי בחיבור PS2- המקלדת והעכבר מגיעים כ-סט של חברת GigaByte דגם - GK-KM5000 שחור רמקולים שולחניים מהודרים 550 W- כולל מגבר פנימי מסך דק "17 LCD TFT שלוש שנות אחריות (לא החלפה של אחד באחד) כרטיס מסך OB 6 יציאות USB - 4 מאחורה ו2 מקדימה זיכרון כרטיס מסך - עד 128MB כרטיס הקול תומך 7.1 כרטיס רשת 10/100 כניסת PCI-EX הספק של ספק הכוח…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4670K Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX770 2GB GDDR5 1 כונני SSD: כונן Silicon Power V70 2.5 Inch 240GB SSD SATA III 1 ספקי כוח: ספק כח מודולארי SeaSonic Platinum-660 660W Active PFC 12cm Fan Modular PSU 1 מארזים: מארז Thermaltake New Soprano Mid Tower Black Case No PSU 1 מחיר החבילה: 7110 שקל עמוד מוצר קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ב…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ReQo_El,

CPU: Intel P-4 2.0A Ghz 512KB Cache Motherboard: ELITEGROUP P4VXAD Memory: Kingston 256MB DDR PC-2100 Video Card: Sapphire Radeon 8500LE 128MB + TV + DVI-I H.D.D: Seagate 80GB 7200RPM ATA-100 CDRW: Liteon 40x12x48 DVD: Microtek 16x48 TV-Tuner: ATI TV-Wonder Monitor: PROVIEW 19" Case: TSUNAMI VIRGO Mouse: Pine Optical Mouse

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by ecas,

אהלן חברים, זקוק שוב לעזרתם בפורום הנהדר הזה, אני לקראת שדרוג המחשב שוב, פעם קודמת תכננתי לשדרג כרטיס מסך והסתבר שהלוח אם שלי לא יתמוך ברוב הכרטיסים אז חיכיתי ועכשיו אני חושב לשדרג. כרגע המפרט שלי הוא מעבד - Intel i5 2500 לוח אם - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 זיכרון - 16G כרטיס מסך - Geforce 630 רוב השימוש שלי עם המחשב הוא לצורכי תלת מימד (Maya, Zbrush וכ'ו), ומעט משחקים פה ושם התקציב שלי הוא באזור ה 3000, אני יותר בכיוון שדרוג של הלוח אם, מעבד וכרטיס מסך. זכרון נראה לי פחות לחוץ כרגע, ושאר הדברים גם די בסדר, פעם קודמת גם קניתי ספק כוח של Antec אם אני זוכר נכון כך שנראה לי שגם בזה לא צריך להשקיע כרגע.. יש לי 2 מסכים ואני אולי חושב לשים אפילו 3 בעתיד אז הבנתי שיכול להיות ששני כר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום חברים. ה CORE I5 שלי מזדקן והגיע הזמן לשדרגו. רכשתי כבר מעבד (6700K) וזיכרונות, אני זקוק להמלצה על לוח אם ומארז. לגבי הלוח - מבוסס צ'יפסט Z170 (ארצה אופציה ל OC בעתיד) של ג'יגהבייט או אסוס, לא הכי יקר ולא הכי זול: http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=0&p=2&v=37 http://www.asus.com/il/Motherboards/Intel-platform-Products/ לגבי מארז, חייב שיהיה שקט, ושיהיה מקום למינימום 4 כוננים, רצוי 6. תקציב - כ 1000 עד 1500 ש"ח, נראה לי ש500 ש"ח למארז (ללא ספק) זה מספק וכ 500 ש"ח ללוח כנ"ל, אבל ניתן לחרוג בכ 200-300 ש"ח בערך.

17. Started by bwe200,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולהוציא עדיין ביצועים ברמה גבוהה, למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far Cry 3, Battlefield 3, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 21.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?שאלה קצת מוזרה. מחשבים חדשים בימינו עושים רעשים? בכל אופן - 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק בזה. 7. האם האם יש צורך לכלול מע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. בקשה ראשונה היא מפרט למחשב מבוסס אינטל כולל מסך 17" בתקציב 5500. נראה לי מעבד 3.2 64 BIT בקשה שנייה היא בנצ'מארקים בין AMD לאינטל של סוקט 939...כי לא הצלחתי למצוא משהו מעודכן. ובבקשה בלי תגובות: AMD טובים יותר..יש לי סיבה לבחור אינטל

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by AloNs01,

אהלן חבר'ה יש לי כרגע מחשב יחסית ישן, לפני 5 שנים בערך אבל אז היה מכונה רצינית ב 6000 שקל: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 לוח אם DFI DK X48 כרטיס מסך HD 4870 4 ג'יגה זיכרון כונן קשיח 500 ג'יגה נראלי של סמסונג ספק Hiper 500W מארז אנטק 300 + 3 מאווררים מסך 22" של LG בעיקרון אני לא מחפש שידרוג מאסיבי למחשב, שעיקר השימוש שלי בו הוא סרטים ומשחקים. רק שאוכל להריץ משחקים חדשים בהגדרות טובות (לא חובה מקסימאליות) ושיעבדו בכיף על 1680x1050 אז מה שאני חשבתי לשדרג זה רק את הכרטיס מסך (שלדעתי כבר עבר זמנו) והכונן קשיח לגבי הכונן קשיח אני כבר דיי סגור על הסיגייט ברקודה 2 טרה ולגבי הכרטיס מסך יש 2 אופציות: א. לקנות כרטיס מסך חדש. ראיתי שיש ב TMS מבצע על GTX 560 (אם הוא מ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכם, יש את המחשב הזה, עם המעבד הנ''ל. רציתי לשאול את דעתכם: 1. אם הוא מתאים לשימושים משרדיים. 2. למה יש שם זכרון DDR3 (לא שזה מפריע לי)? 3. למה זה לא בא עם חלונות 7, או אולי אני יכול לבקש? תודה.

21. אני רוצה לקנות חלקים ולהרכיב לבד.. שכוללים לוח אם, מעבד ,זיכרונות וכרטיס מסך. יש לי ספק כוח של אנרמקס 485 וואט ומארז של Thermaltake Soprano וגם ארבעה הרדיסקים. המחשב ישמש אותי למשחקים בגרפיקה מקסימלית ולסרטים HDTV. הסכום המקסימלי הוא 4500 שקל, ללא ציוד הקפי וללא אוברקלוק. זה מה שחשבתי עליו עד עכשיו... ¤1,380 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤458 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI ¤502 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤1,512 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤116 קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro 6 :פריטים ¤ 3,969 סכום כולל מע``מ המפרט מסקי-פיסי - http://skypc.co.il אם מישהו בבקשה יוכל לתת לי עצות לשיפורים אני מאוד ישמח.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by free_me_0,

הגיע הזמן להחליף את הנייד שלי. ומצאתי נייד שניקנה לפני חודש .אפילו את הניילונים הבחור לא הוריד ככה עבד איתו. לבחור אין מושג כמה לתמחר אותו.ואני רוצה להיות הוגן. לא מצליח למצוא את הדגם הספציפי הזה באתר היצרן רק דומים. דגם-MSI GE620DX את הדגם מצאתי אבל מפרט שונה מפרט I7-2670QM NVIDIA GT 555M/2GB DDR3 15.6 HD 1366X768 DDR3 4G HDD 640G MINDOWS 7 HOME PRAM OA 64 BIT מה נותנים עליו ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הציוד מיודע למשחקים בעיקר יש לי מסך 20WFP של דל ספק seasonic 430 sII הכי חשוב שאפשר יהיה לשחק ברזולוציה הטבעית של המסך 1680 ואין צורך שיהיה מסוגל לסחוב אם פילטרים... אינטל או אמד לא משנה העיקר שיעבוד ויסחוב משחקים אם אפשר שיהיה בלוח USB3 אז מה טוב... מערכת הפעלה ווינדוס7 32 ביט אין דברים מיוחדים... העיקר שיהיה אפשר לשחק משחקים וזהו....

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by tirani8,

שלום, אני צריך מפרט של מחשב לילד קטן בגיל 8. כלומר למשחקים פשוטים סרטים מצויירים ועבודה משרדית להורים. חשבתי על המפרטים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=293&CatCode=1 (עם שדרוג לצורב DVD ושדרוג לכרטיס מסך 8400GS) או http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=414&CatCode=1 (עם שדרוג לצורב DVD ושדרוג לכרטיס מסך 8400GS) אם אפשר חוות דעת, המלצות למפרטים נוספים והמלצות מאיפה לקנות. (חייב שתהיה חנות עם שירות טוב!)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by saada,

מטרות המחשב? מחשב לתכנות, משחקי מחשב ברמה בינונית+ בכיוון 8750M. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 15.4 מאט * רזולוציית המסך? לא קריטי, מסך הלפטופ ברוב הזמן ישמש כמסך שני ל24 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בעדיפות כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו סטנדרטי, מספר usb, יציאות HDMI + יציאה אופטית לרסיבר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500G וSSD של 128\256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי, 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? לא טאץ', 8G…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.