ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לקנות לבית ספר מחשב לכיתה של מגמת גרפיקה - פוטושופ אילוסרייטור ואינדיזיין. הבנתי מהמורים שהם לא צריכים מכונות חזקות מידי בגלל שהתלמידים לא מתעסקים עם עבודות ענק אלא עם דברים יותר בסיסיים. אשמח עם תוכלו לעזור לי. לא צריך ציוד היקפי חשבתי לקחת את ההצעה הזאת מאייבורי (כמובן לשדרג מארז) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode= האם זה קריטי שיהיה כרטיס מסך חיצוני או שגם המובנה בSB אמור להספיק? אני פתוח גם להצעות של AMD תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 732 צפיות
-
-
המחשב עבור חבר. אמור לשמש לעבודה משרדית ואינטרנט, אבל גם למשחקים (הזהרתי אותו שלא יצפה שמשחקים חדשים יעבדו כמו שצריך...) המפרט צריך לכלול בין היתר גם מקלדת/ עכבר/ מסך 17". האם למישהו יש הצעה אחרת מזו שבמפרטים המומלצים? http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=office&price=2500&monitor=17 תודה מראש!
-
- 33 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
1. תקציב - ניתן בהחלט לחרוג מהתקציב אבל לא מתכוון לזרוק כסף על דברים לא נחוצים (הנחתי היא שהסכום יספיק למטרה, אבל אם יש הצדקה להשקיע יותר אין מניעה). 2. מטרות המחשב - ברובו שימוש משרדי, שימוש במאגרי מידע ותוכנות סטטיסטיקה, מעט צפיה בסרטים ועריכה גרפית ברמה נמוכה. (תוכנות - Office, SPSS, Prism, photoshop). דגש על תפקוד מהיר בהרצת מספר גבוה של אפליקציות במקביל. 3. ציוד היקפי - מסך טוב (בכיוון של 24 אינצ' עם FullHD), רמקולים - טובים מהממוצע כוללים סאבווופר, עכבר - עדיפות לעכבר מדויק ונוח. 4. יש צורך בכל המרכיבים הרגילים. 5. אין עדיפות מיוחדת לגבי חברות. 6. עדיפות לשקט מסגרת התקציב אבל לא קריטי. 7. לא מתוכנן OC. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפה לחנות מסויימת. 1…
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אינטל לא ייכנס אלי הביתה לעולם אבל המפרט לא בשבילי... מאחר ואני לא יודע על אינטל שומדבר (מבחינת לוחות וכו'), אני מבקש את עזרתכם. המחשב מיועד לאחותו הקטנה של חבר שלי, שמשחקת בעיקר... אני צריך מפרט מלא למחשב, כולל מסך. אל תעזרו לי ותציעו מפרט AMD יותר טוב, לא אותי אתם צריכים לשכנע וחבר שלי לעולם לא ישתכנע לקנות AMD. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, זקוק למפרט מקצועי עבור עריכת וידאו, תקציב 4,700 ש"ח 1. מה התקציב המקסימלי? 4700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, עריכת וידאו (עבודה בעיקר על תוכנת "AVID") 3. יש צורך במסך(רחב 16:9), רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה- אנא עזרתכם 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא יבוצע אוברקלוק. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין עדיפות 10. האם י…
-
- 4 תגובות
- 658 צפיות
-
-
מחפש מערכת שקטה לא משהו מטורף. מערכת שיכולה להריץ בכיף את המשחקים החדשים ביותר שיש כיום. גמישוץ במחיר עד 300 ש"ח תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אז כמו שכתוב בכותרת אני זקוק למפרט למטרת משחקים וסרטים ב2500 ש"ח (ניתן לחרוג קצת) ללא ציוד היקפי. ורצוי שהמפרט יורכב בפנדה. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 783 צפיות
-
-
חבר שלי זקוק למפרט משרדי עד 3000 שקל לא כולל ציוד היקפי (מסך,מקלדת,עכבר וכו') 80ג'יגה ג'יגה זכרון עדיפות ל AMD ספק+מארז כונן דיוידי (לא צריך צורב דיוידי) פלופי יש צורך להכנה ל 2 מסכים (או על כרטיס מסך חדש או להביא כרטיס AGP מהמחשב הישן בנוסף לכרטיס חדש,לכן צריך לוח אם מותאם לאפשרות השניה) עדיפות לחנויות מהצפון *** עדיפות לנועה מחשבים (אבל לא חובה). תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום. אני צריך שתעזרו לי להרכיב מפרט לבת דודתי שישמש לגלישה, צפייה בסרטים ומשחקים קלים (כמו SIMS 3 בהגדרות בינוניות) על המחשב לא יבוצע OC (אלא אם החנות תעשה OC, שאז זה בסדר) ועדיף שהכל יקנה ממקום אחד. התקציב עומד על 2000 ש"ח עם חריגה מקסימלית של 300 ש"ח, אכן משימה קשה אך אפשרית אני חושב שבתקציב הזה אין מנוס ממסך 19 אינץ' מרובע ג'נרי (עדיף בהרבה מרחב) וממארז+ספק כוח ג'נריים. יש גם לקנות מקלדת ועכבר (כמו סט הMICROSOFT MULTIMEDIA שעולה 100 ש"ח) ורמקולים "טובים" אני מקווה שתצליחו להרכיב מחשב כזה בתציב הנ"ל, ואודה לכם מאוד אם תעשו זאת בהצלחה. שלכם, אור כהן עריכה: יש גם צורך בכרטיס רשת אלחוטי
-
- 5 תגובות
- 749 צפיות
-
-
זקוק למפרט נוסף- לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, תומך VISTA , עבודה עם מצלמה דיגטלית. עדיפות לAMD. מחשב שבעיקר יעבוד ולא יעשה בעיות. שתהיה תמיכה לDRIVERS . (לא איזה חברות לא מוכרות). ולא יקר מידי עד 2800 ללא מסך ומערכת הפעלה. שוב תודה אלון
-
- 7 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום חבר'ה. תודה רבה על העזרה עד עכשיו... אני צריך מפרט ב2000 ש"ח בערך (תיתכן חריגה קלה), מיועד לעבודה משרדית בלבד, ללא מסך. תודה מראש, נדב.
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
היי, חדש חדש, ירוק ירוק... אני קונה מחשב, חלקו לעבודה (לא מאתגרת מבחינת המחשב...) ורובו למשחקים (RTW RULES)... סביבות ה 3.5 ללא מסך (אוהב את ה 19 CRT שלי...). מעדיף AMD אבל אשמח לשמוע אופציות... ג'יגה RAM נראה לי בסדר, 160 HD נשמע סביר... כרטיסים... עכשיו אני יושב על 5200, דוקא סביר, גמרתי איתו את FAR CRY ו HL2... חשבתי על 6600 או X700... הם בסביבות ה 600-700 ש"ח, לא? אשמח למפרטים ולהצעות...
-
- 5 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לאחר קבלה של כמה מפרטים וכמה רעיונות והכל רכשתי לי בנתיים פלייסטישן 2 שיספק לי את מטרת המשחקים, אני לא חובב דום 3 ומשחקים דומים ולדעתי פלייסטישן מספק חוויה משחק יותר גדולה. אז לסיכום החלטתי לרכוש מחשב חזק כלכך האפשר אם אפשרות למשחקים כבדים בעתיד. אני מעוניין במעבד כפול ליבה- כאשר אני מעדיף שהוא יהיה אינטל ומעדיף גם **9 על פני **8, בזכרון 1 גיגה ddr2במהירות 800MHZ בסטיק אחד, לוח אם שתומך בקרוס-פייר ודיסק קשיח של מינימום 160 גיגה עם עדיפות ל250 גיגה. אני לא זקוק למסך וכרטיס מסך אני רוצה שיהיה כרטיס מסך סבבה למקרה שאני ירצה לשחק ולא כרטיס מסך ממש זבל, ובהמשך אולי אני יוסיף אחד חזק. השימושים העיקרים שלי במחשב הם הורדות, תוכנות, מוזיקה (עריכת מוזיקה לפעמים), וידיאו (עריכת…
-
- 34 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תראו יש לי משהו שרוצה מחשב שעולה בסביבות ה-1000 - 1100 ש"ח יש לו כבר הכל מסך והכל. הוא ביקשר ממני לבנות לו מפרט. מה שהוא צריך זה מחשב לאינטרנט הוא גולש, והוא צריך מחשב מהיר שיגלוש טוב. עכשיו הוא רוצה רק AMD ואני חשבתי יותר על INTEL P4. בבקשה תרכיבו לי מפרט שכל החלקים יהיו בילט-ין על הלוח עצמו אפילו הכרטיס מסך. ושלא יעלה על המחיר שהוזכר. תרכיבו לי בבקשה מפרט גם של אינטל וגם של AMD. תודה לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אם אפשר לקבל המלצותיכם למפרט מבוסס פנטיום או שמא מתאים יותר AMD עבור: 1. עריכת וידאו (DV לDVD) 2. משחקים 3. תכנות, גלישה, אופיס וכו. 4. לא צריך OC כי אף פעם לא עשיתי ואין סיכוי שאתחיל עכשיו. כבר רכשתי מסך (959NF) ודיסק קשיח (IDE Seagate 160GB 8MB) צורב DVD ועכבר (לוג'יטק כחול ונחמד לא זוכר דגם) נשאר לי תקציב של 3500 ש"ח עבור: מעבד, לוח, 1 גיגה זיכרון, כרטיס מסך עם TV OUT, מארז + ספק, פלופי (למה צריך פלופי??) מקלדת. מה חשוב לי: 1. לוח עם כרטיס קול ורשת. 2. מקום לעוד זיכרון. 3. ספק שיסחוב בשקט את המפרט. 4. מפרט שלא יבאס אותי גם בעוד שנה. בתודה מראש...
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני זקוק למפרט עבור חבר עד 5000 ש"ח המחשב מיועד להרצת משחקים חדשים באיכות גבוהה. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר וכו' המפרט צריך להיות מורכב מksp סניף ירושלים. תודה רבה ושנה טובה!
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
כולל מסך. משהו בסיסי שיריץ משחקים ברמה סבירה עד טובה
-
- 7 תגובות
- 831 צפיות
-
-
היי, הסתכלתי במפרטים המומלצים ואני רוצה כרגע מחשב שיהיה מעולה עבור עבודה משרדית(אינטרנט ואוניברסיטה), עם אפשרות בעתיד להוסיף לו כרטיס מסך טוב ואולי אף אפשרות למשחקים. בנוסף , אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ VISTA. התקציב : 5000 שח +-. מתלבט בין אינטל ו AMD , בעקר לאחר ששמעתי ש AMD הורידו את המחירים בצורה דרסטית(האם זה נכון?) ושהם מעולים. בכל מקרה חשוב לי שHD יהיה לפחות 120GB. הכרטיס רשת ,כרטיס מסך וכרטיס קול יכולים להיות ONBOARD. אין צורך במסך, יש לי אחלה של מסך בבית כבר. אין צורך בצורב מקלדת ועכבר. חשוב שהמארז יהיה יפה ושאוכל "להיכנס" אליו בקלות. אנא עזרתכם המומחים! אני מתכנת וקצת מבין בתחום , אם תוכלו לפרט מדוע בחרתם בכל רכיב אשמח, תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב לא מיודע למשחקים כלל וכלל. רק אינטרנט ועבודה עם פוטושופ. מעבד - אני רוצה רק אינטל. הכי משתלם נראה לי מבחינה של עלות תועלת הוא Core 2 Duo E4700, Bus800Mhz, s775, 2MB לגבי לוח אם - זאת הבעיה העיקרית. אין לי מושג מה אני צריך. Gigabyte או Asus או משהו אחר? זיכרון - לצורך העבודה עם המחשב אני זקוק ל- 2GB. עד עכשיו תמיד האמנתי שקינגסטון באמת הכי משתלם. האם זה נכון, או שאין הבדל משמעותי בין החברות הידועות? דיסק קשיח - האם שאני לא צריך נפח גדול מדי. מה שחשוב זה לדעת של איזה חברה הכי משתלם? מסך - גם כאן ההתלבטות היא קשה. בעיקרון אני כן רוצה להשקיע במסך (17 או 19 אינצ') אבל השאלה מה אני צריך בשביל הצרכים הדי בסיסיים שציינתי? אני לא רואה במחשב זה סרטים. תודה לעוזר…
-
- 5 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אהלן חברים וחברות, לאחרונה הגיעה העת לרענן את חדר העבודה בבית ולהפטר ממה שהיה פעם מחשב ביצועי ביותר, אך היום משמש בעיקר כקופסת פח דקורטיבית וסופחת אבק. מאחר ואינני בקיא בחידושים האחרונים בעולם החומרה, חשתי כי HWzone יחזיר אותי לעניינים חיש מהר, ועל כן אני פותח פוסט זה. לענייננו: 1. מחיר מקסימלי: כאמור, 2000 ש"ח (רצוי שלא לחרוג מתקציב זה, הכוונה הראשונית שלי הייתה מחשב ב1500 אך אני נוטה שלא להתפשר על איכות החלקים). 2. מה הן מטרות/שימושי המחשב? מעט עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, שיתוף קבצים - עד כאן מחשב סטנדרנטי שאפשר לקנות גם ב1K ולסגור עניין, אבל פה זה הופך למעניין: אני מוזיקאי ויוצר ומתכנן אולפן ביתי - מחשב סביר לאולפן ביתי אמור לעלות בסביבות ה3-4K, …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד, אבל הבעיה היא שאני לא מבין בזה כמעט כלום. השימושים שלי הם: בתוכנות של אופיס (וורד, אקסל ן Power Point) אני צריך את האפשרות לגלוש באינטרנט גם מהבית וגם מבתי קפה (צריך שם חיבור מיוחד/ אלחוטי או משהו כזה?) אני צריך שהוא יהיה עמיד- אני מתכוון להתנייד איתו לא מעט שיעבוד לפחות 3-4 שעות בלי חיבור לחשמל שיהיה לו חיבור למיקרופון (צריך חיבור מיוחד או שזה חיבור USB רגיל?) ואולי אני אשתמש בו קצת להוריד מוסיקה מידי פעם. הייתי שמח להוציא לא יותר מ 4500-5000 שקל השאלה שלי מה אני צריך לחפש מבחינת מפרט
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אהלן ותודה מראש. אחרי שנים מחוץ לתחום המחשבים הכל כבר נשמע לי כמו סינית ואני זקוק לעזרה. אז לקראת הקמבק המרהיב שלי: אני צריך נייד שרצוי שלא יעבור את ה-6000 ש"ח ואם אפשר נמוך יותר מה טוב.. המחשב ישמש לעבודה משרדית, עבודה כבדה על אינטרנט וגם עריכת גרפיקה דו-מימדית. האינטרנט צריך להיות אלחוטי, והמחשב יטייל קצת אז רצוי בטריה שתחזיק את ה-3 שעות, ומחשב שלא ישקול כמו משקולת. לא ברור לי מה קורה עם כרטיסים גרפים, אני לא מתכוון להריץ את DOOM 7 על המחשב, אבל אני ארצה שהוא יוכל להתעסק עם גרפיקה בצורה מכובדת, בעיקר פוטושופ. עריכת סרטים תהיה אופציה מבורכת אבל לא הכרחית. מסך של 15 אינצ' לפחות. צורב משולב DVD ו-CD. אין צורך ברמקולים, כרטיסי טלוויזיה או מקלדת.. אבל הומלץ לי לקנות עכבר חיצ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ראיתי פה מספר דיונים על מפרטים בטווח מחירים דומה לזה שאבקש, אך יש שוני במפרט שאבקש לכן חשבתי שעדיף לפחות דיון נוסף. אני מעוניין במפרט למחשב בתקציב שבין 4000-4500 ש"ח בהעדפה למחיר נמוך ככל הניתן. ללא ציוק היקפי (מסך,מקלדת, עכבר ורמקולים),כונן/צורב אופטי וכונן קשיח (Hard Drive) (יש לי אחד יחסית חדש והיום המחירים גבוהים) המחשב יהיה בעיקר לשימושי צפיית סרטי HD (בקונפיגורציה של מעין קולנוע ביתי) ומשחקי מחשב ( Battlefield 3, Assassins creed החדש ובקיצור כול הגדולים) הרצון שלי הוא לשחק בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר (רזולוציה של 1920X1080) (מכאן הטווח מחירים) כמו כן יש לי מערכת Logitech z5500 5.1 ורק כדי להיות בטוח אני רוצה שלמחשב יהיה חיבור Digital (זה היום סטנדט ב…
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. אני לא צריך ציוד היקפי. בעקרון התקציב הוא עד 2500 שקל אבל אם אפשר בפחות כסף אני אשמח -הדרישות הן לא בשמיים אחרי הכל. תודה למגיבים.
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט מחשב שאמור לשמש כתחנת עבודה פשוטה. שימושים עיקריים: שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, עריכת מסמכים. בהתחשב בעובדה שהתקציב מוגבל ל 1500, אך עדיף שיהיה נמוך יותר במידת האפשר, מה המפרט האופטימלי לדעתכם? המחיר לא כולל מסך וציוד היקפי. עריכה: פירוט נוסף - נפח דיסק קשיח - ניתן להסתפק ב 160GB. זכרון - ההבדל בין 1GB ל 2GB במחיר הוא זניח, אקח 2GB. צורב DVD - הכרחי. שקט - כמובן שנחמד, אך לא הכרחי על חשבון דברים אחרים. לא מתוכנן OC. לוח אם / מארז - אין חשיבות ליציאות מיוחדות או לא סטנדרטיות. בשל התקציב הנמוך אני מניח שאסתפק בכרטיס קול וכרטיס מסך OB. מה שכן חשוב לי, ואין לי ידע עדכני לגביו הוא דגמים / מהירויות / נתונים של מעבד, לוח אם וזכרונות. כמובן, אני …
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-