ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב נייח ביתי 1. תקציב - עד 3,500 ש"ח (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) 2. עבודה משרדית, אופציה לגיימינג קל 3. צריך כונן DVD, אין צורך בציוד היקפי 4. צריך SSD + HDD 5. רצוי מחשב שקט, חשוב שיהיה אמין 6. לא מבצע OQ 7. רצוי שיהיה מותקן עם מערכת הפעלה, אין צורך באופיס. 8. חשוב לרכוש מחנות אמינה עם אחריות 9. רכישת המחשב - בשבועות הקרובים 10. אין בקשות מיוחדות 11. אופק שדרוג המחשב - לא מתכנן לשדרג אשמח לקבל חוו"ד על המפרט והמחיר, האם מחשב מותג יהיה יותר אמין ?: https://www.pc365.co.il/product-19672-Dell_Vostro_3670_MT_VM_RD09_11057_Windows_10_Home_במלאי תודה רבה !
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הייתי היום ב IVORY וב KSP והם בנו לי את המפרטים הבאים: KSP: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 3 SCKTN-3000i CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית עבודה משרדית תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ, CivilCAD , AutoCAD , Office,אינטרנט, סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט הבא: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך ASUS 9400GT Silent 512MB GDDR2 DX10 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים Enermax PHOENIX NEO ECA-3162 Black(No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin) מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים none תוכנות n…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד P4 3.0C לוח : Abit ic-7 זכרונות: GeIL DDR-RAM 512MB 3500 Ultra Platinum Memory הארד דיסק: Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD כ.מסך: Sapphire R9800P פלופי רגיל כונן DVD של TEAC מקלדת+עכבר: Microsoft Multimedia Keyboard Microsoft Optical Trekker Mouse מארז: Compucase-HEC CI-6919 (עם ספק דיי איכותי של 300W) מטרת המחשב: משחקים (החדשים, ושיריץ אותם טוב! זאתמרת הגדרות גבוהות) אני גם מתכנן OC בעתיד... וגם סרטים ומוזיקה (אבל אם הוא טוב למשחקים אז הוא גם מספיק טוב לזה..) כל זה (כולל הרכבה) עולה 5900 התקציב הוא 6000 אבל השאלה שלי היא בקשר לזכרונות: עדיף לי לקנות 2 סטקים של 512 במהירות 3200 או להשאר עם סטיק אחד של 3500? ואולי כדאי להוריד את המעבד ל 2.8C (שזה ית…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך מפרט למחשב שיריץ את world of warcraft ו League of legends חלק לחלוטין בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר (או יותר נכון הגבוהות ביותר לרזולוציה 1080p) בנוסף,הייתי רוצה מארז קומפקטי ושקט כמה שיותר, בלי כל מיני אמצעי תאורה מצועצעים. כמובן שאשמח אם אפשר למצוא את החומרה המשתלמת ביותר ביחס של עלות/ביצועים. תקציב - כמה שצריך, אני מניח שזה לא אמור לצאת יקר במיוחד מאחר והמשחק לא בדיוק חזית הטכנולוגיה, רק לוודא שהרכיבים אכן יאפשרו הרצה ב fps גבוה מאוד בלי שיהוקים. תודה רבה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי. אני מעוניין במחשב נייד חדש בהמשך לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/544342-האם-כדאי-להחליף-לפטופ?p=4887213 המחשב אמור להרכש דרך האינטרנט, רצוי בחו"ל משום שהמחירים שם נמוכים משמעותית מאשר בארץ. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית קלה, משחקים קלים בלבד, סרטים באבחנת FHD (חשוב שירוצו חלק כי במחשב הנוכחי שלי הם מקרטעים ורק 720P רץ חלק), עריכה גרפית בפוטושופ, מאיה ופוסר, גלישה כבדה מאוד ברשת (בסביבות ה200 לשוניות פתוחות במקביל בפיירפוקס), מכונות וירטואליות כבדות (ווינדוס, שרתים, לינוקס). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך יכול ל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. אשמח לחוות דעת על הדגם הבא:http://www.bhphotovideo.com/c/product/1028566-REG/lenovo_20a70037us_x1_carbon2_i7_4600u_8gb_256_ssd_windows_8_1_14_t.html מתכנן לרכוש אותו בחנות הזו בניו יורק. האם יש עליו אחריות בינלאומית? קראתי את הפוסט הנעוץ שלכם על בירור אחריות, ועדיין לא הבנתי חד משמעית, אודה לעזרתכם. חג שמח
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הראשוני שלי היה 4000 כולל הכל... אבל זה נסחף טיפה כדי שיצא לי בדיוק מה שרציתי... המחשב לא מיועד למשחקים, הוא מיועד לעבודה יומיומית וריבוי משימות.. ואמור להחזיק 5 שנים לפחות.. אני עומד לעשות OC בינוני-משמעותי למעבד, רק כדי לקבל עוד תמורה למחיר... [glow=red,2,300]מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ₪918[/glow] [glow=red,2,300]לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ₪459[/glow] מארז: THERMALTAKE WING RS 100 Piono Black Mirror Coating 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪197 [glow=red,2,300]זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta CL5 כמות: 1 - מחיר: ₪422[/glow] [glow=red,2,300]קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך המלצות והפניות למפרט למחשב גיימינג לא מטורף מידי, שיוכל להריץ משחקים עכשווים ושייצאו בשנה הקרובהת אבל אני לא מצפה להמשיך להריץ משחקים חדישים גם בשנתיים-שלוש הבאות ברמה מטורפת, התקציב הוא עד שלוש וחצי, אני באמת לא מבין איך המעבדים של AMD עובדים, מה המהירות, היכולות האיכות, אין לי מושג, אני יותר בן אדם של אינטל (פשוטים יותר לא?), חשבתי על כרטיס חדש יחסית של רדאון כי שמעתי שהם מעולים יחסית למחירים שלהם, וכמובן אני לא אתפשר על מערכת קירור שתהיה נחוצה למערכת שאני אקנה כי היא לא חשובה פחות. תודה מראש לעוזרים, אחלה פורים חבר'ה שאלה - מה ה cache tray נותן למעבד? זה יותר חשוב מה GHZ של המעבד? זה המפרט שבניתי לעצמי, חרגתי קצת מהתקציב, מה אתם אומרים? מעבד: …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן הדרישות שלי הן זמן סוללה של מינימום 4 שעות, משקל מינימלי, ביצועים טובים (עבודה שוטפת, סרטים ומוזיקה), בהתחלה אני אשתמש בו ללא מסך חיצוני תוך כמה חודשים יהיה מסך 24", פורט ESATA חובה, פורט HDMI/DP מאד רצוי, כונן אופטי לא קריטי (אפשר פנימי, אפשר חיצוני), מצלמה רצוי, אם אפשר לדחוף איזה SSD של 64GB ומעלה במקום דיס' מכני זה יהיה מגניב ביותר, אופציה לתחנת עגינה, חשוב מאד אבל לא קריטי. יש משהו שיכול לעמוד בדרישות האלה? או לפחות קרוב אליהן?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רוב השימוש יהיה לאינטרנט, אני משחק מעט במשחקים כ call of duty אבל על הגדרות ממוצעות. יש לי מסך של dell 23 יש לי שני הארד דיסקים sata2 חצי טרה וטרה. יש לי צורב ויש עכבר ומקלדת אשמח להמלצותיכם על שאר הרכיבים. עד 3500 אלף
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב), עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי, אני צריך עזרה עם המפרט, המחשב יהיה למשחקים בעיקר + OC ואני רוצה שתהיה אופציה לשדרוג בעתיד (הוספת כרטיס מסך וזכרונות). התקציב שלי הוא 4700 אבל אני מוכן למתוח אותו אם יש סיבה מספיק טובה.. זה המפרט: לוח אם: MSI P55-GD65 850 ש"ח זכרונות: G.Skill Ripjaw 4GB (2x2GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz 460 ש"ח מעבד: intel Core i5 750, s1156, 8MB Box 1030 ש"ח כרטיס מסך: ATI Radeon™ HD 5850 1500 ש"ח ספק: TX 850W Active PFC 810 ש"ח סה"כ: 4650 בקשר למעבד אני מתלבט אם לקחת Core i7 920 שעולה 400 ש"ח יותר, מה אתם אומרים? שווה? וקראתי הרבה ביקורות טובות על הלוח אם הזה אבל אני אשמח לשמוע חוות דעתכם עליו.. והאם הספק הזה הוא מעבר למה שאני צריך? (תתחשבו בשדרוגים עתידיים). תוד…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מסתובב כבר הרבה זמן בפורום הזה ויודע שאם יש שלאות זה המקום ... אז ככה... אני בונה מחשב חדש שאמור להריץ MC XP בשלב ראשון ואח"כ VISTA MC, שרת FTP , שרת קבצים, ו EMULE אני חושב לבסס את המחשב על מעבד Q6600 או E6850 ולוח DP35DP או DG33TL של אינטל (ד"א המעבד והלוח חייבים להיות של אינטל, כיוון שאני מקבל מחירים מצוינים עליהם וקונה אותם בנפרד משאר החלקים), על איזה מעבד ולוח כדאי לבסס את המערכת ? בנוסף אני חושב על הרכיבים הבאים : 2*500 GB HDD ו- 250*1 או 1*160 או 1*80 GB HDD ל OS תלוי בכדאיות הכספית ד"א בנוסף לאילו יהיו עוד שני HD שכבר ברשותי 320+200 GB במידה וזה ישפיע על המאוררים במארז, האם HD לא SATA כ HD ל OS ישפיע על מהירות שאר המערכת ? 2 GB RAM נראה לי 800MHZ כ…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הציעו לי לקנות מחשב נייד בן 10 חודשים כמעט, ורציתי לדעת אם כדאי לי או לא כדאי לי לקנות אותו. דגם המחשב הוא: IBM X31 - Intel pentium M Centerino 1.5GHz + 512 mb ram המחשב מוצע למכירה ללא תחנת עגינה ועם הארד דיסק 40 ג'יגה. בעל המחשב הסביר לי ש 1.5GHz Centerino עובד כמו מעבד במהירות 2.7GHz האם זה נכון? תודה רבה לעוזרים מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו ניסה להתקין על המחשב דרייברים לאחד מהכרטיסי מסך AMD\INTEL שהם לא של דל אלא כל מני מודים שמסתובבים באינטרנט ? דל פשוט לא ממש מעדכנים את הדרייברים אז רציתי לדעת אם יש משהו ששוה להתקין.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי התחיל להיות איטי בזמן האחרון להגיע הזמן לשדרג אותו המפרט שלו כיום: ספק כוח: Corsair VS Series 350W זיכרון: Corsair DDR3-1600 2X4GB מעבד: Intel Dual Core G2020 Ivy Bridge Tray לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כרטיס מסך יש כרגע ולא מעוניין בשידרוג שלו אז זה לא ממש מעניין המחשב משמש בעיקר לאינטרנט סרטים מוזיקה ו משחקים קלים (שוב הכרטיס מסך שיש כרגע מספיק לזה ולא נדרש שידרוג) בהתחשב בעובדה שהזיכרון ram יש מספיק אז חשבתי לשדרג את המעבד הבעיה היא שהלוח ם שלי לא תומך בדור הכי חדש של המעבדים אלא בדור יותר ישן ופה עולות לי שתי שאלות 1.אם יש טעם לקנות מהסידרה של ה3000 למרות שהיא לא הכי חדישה או שמע עדיף כבר להחליף לוח אם למעבד (שכמובן ידרוש יותר כסף ואני בונה פה על לח…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני קונה נייד חדש רציתי לשאול כמה שאלות למי שיודע: 1. מי שהזמין פעם, רציתי המלצה לחנויות. 2. קראתי בסטיק ולא הבנתי כל כך, מי שמזמין מחו"ל (דרך הדואר), לא משלם בכלל מכס אלא רק מע"מ? 3. המחשב שאני רוצה זה HP מסדרת PAVILON. הבנתי שיש עם זה קצת בעיה בארץ מבחינת אחריות. ידוע למישהו על זה? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, כל מה שחדש עכשיו לא משהו ספציפי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 - רצוי שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד בגודל 13.3-14 שמתאים ללימודים + לעריכת סרטים בשביל הכיף. מחפש מחשב חזק שלא נתקע ושיש לו סוללה חזקה. מעדיף ב5000 אך אם שווה להגדיל את התקציב ניתן גם ב5500. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אך במידת הצורך ניתן לחרוג ל5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לימודים + מדי פעם עריכת סרטונים וסרטים בשביל הכיף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תנסו לחסוך אבל אם אי אפשר תנצלו את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 150 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wheelman - left 4 dead 2 - dead rising 2 - test drive unlimited - cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 17" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - ללא ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכל…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להתחדש במחשב נייד חדש וזקוק לעזרתכם בהמלצות בדגמי מחשב שיענה לדרישותי (יש לציין שאינני מבין יתר על המידה בנושא ולכן חשובה לי דעתכם הכנה). * המחשב הוא למטרות עבודה משרדית (סטודנטיאלית), משחקים קלים וצפייה בסרטים. * גודל המסך: 14-15.6. (עדיפות למסף מט). * רזולוציית מסך: 1080-1920 FHD. * אמצעי קלט: יש בי צד שמעוניין במסך מגע, אך כאן מעוניין בדעתכם ובהמלצותיכם בנושא. * משקל: כמה שיותר קל. * זמן סוללה: הכי ארוך שאפשר. חשוב לי מאוד!! * יציאות מיוחדות: HDMI ו-VGA (לא קריטי). * Bluetooth: לא יזיק. * כונן קשיח: SSD. * כונן אופטי: CD/DVD כולל צורב. * התקציב כולל רשיון למערכת הפעלה. אין העדפה לחברה מסויימת. תודה לכל העוזרים!!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ככתוב בכותרת המסך פשוט לא נדלק, שאר הדברים נשמעים כאילו הם עובדים כשורה. במידה והיה מדובר במחשב נייח הייתי פותח אותו ובודק כרטיס מסך וכו' אבל היות ומדובר במחשב נייד שלא שלי גם אני חושש לפתוח אותו. מה לדעתכם אפשר לעשות בנידון? מה נראה לכם הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לקנות מחשב שמיועד למשחקים לילדה בת 15 יותקן עליו XP HOME + אופיס 2003 וכמובן משחקים (בטח לא OC ) וקיבלתי את המפרט הנ"ל: האם יש משהו הכרחי שצריך החלפה או שהמפרט תקין? מארז מידי ATX 775 630A + ספק כח 500W איכותי לוח אם Intel D945GCCR CoconutCreek מעבד Intel Pentium D 915 2.8G 800 2X2MB 775 זיכרון 1024MB DDRII 667Mhz צורב DVD+-RW NEC DL כרטיס מסך GeForce 7300LE/7100GS 128MB Up To 512MB PCI-X דיסק קשיח Seagate 160GB SATA2 7200RPM מקלדת Logitech Value Keyboard Black OEM עכבר Logitech MX310 מסך LG LCD TFT 17" L1719S 1:1400 8MS אם אפשר המלצות מה כדאי לשפר או להחליף , אני לא ארכוש ממקום אחר אבל לשדרג או לשנות אין שום בעיה. תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-