עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dor2911,

אני רוצה לקנות מחשב נייד לעבודה משרדית בגודל 14 ומעלה, ראיתי את המחשב הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=dizingof&uin=9809 יש לו מפרט די טוב ומחיר נמוך מאוד יחסית, האם שווה לקנות או שיש איתו בעיות ידועות? יש לכם אולי המלצה למחשב אחר עד 3000 שקל? תודה, דור.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by cozic,

שלום, אני מעוניין לעזור לחבר לקנות נייד חדש. נמאס לו מהנייד הישן שלו (משנת 2008, ויסטה והוא כבר החליף פעמים סוללה - העלות המצטברת כבר לא מתאימה לו, לא מעוניין לחכות לפעם שלישית...) ממה שהבנתי ממנו, אלה הפרטים: * תקציב: 2600 (ניתן לעלות לכיוון 3000 אך בהחלט עדיף להשאר באזור 2600) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 מינימום האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? אינטרנט אלחוטי (אם אפש…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של חברת Fujitsu-Siemens דגם Esprimo M9410, גודל 14.1". אני מחפש תחנת עגינה עבור המחשב אבל לא הצלחתי למצוא חנות שמוכרת דגם שמתאים למחשב הספציפי הזה. רציתי לשאול כמה דברים: 1. האם מישהו מכיר חנות שמוכרת תחנות עגינה של החברה הזו? 2. האם אני חייב לקנות את הדגם של חברת פוג'יטסו-סימנס שמופיע באתר שלהם או שישנן תחנות עגינה אוניברסליות שיכולות להתאים? 3. אם ישנן תחנות אוניברסליות איך אני יכול לדעת מה יתאים למחשב שלי? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. הכרטיס נמצא אצלי בין שנה וחצי לשנתיים המצב שלו מצויין, המאורר שלו עובד לא מרעיש, אני רוצה לדעת אם יש טעם למכור אותו Sapphire ATI Radeon HD5670 1024MB DDR5

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. כמה כסף אני צריך להשקיע על מחשב שיריץ את המשחקים האלה על הגדרות גבוהות על רזולוציה של 1650X1050? בלי ציוד הקפי\מסך

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. התקציב הוא עד 4000 שקל * מטרות המחשב? בעיקר מולטימדיה - המון צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. * גודל המסך? 15.6 אינץ * רזולוציית המסך? עדיף 1080*1920 * משקל רצוי? עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב, אבל לא הכרחי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi ואשמח לריבוי יציאות usb3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750 ג'יגה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש dell ו asus נחשבות לחברות טובות, תקנו אותי אם אני טועה * חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר, ולכן מעדיף 8 ג'יגה ראם. כמו כן תאורה למקלדת חשו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by MS-D,

שלום חברים ! אני צריך שתרכיבו לי מחשב בתקציב של 3500 ש"ח , המחשב לא מיועד ל-oc וגם אם יתבצע בו זה יהיה לא רציני .. אני דיי מרבה בלשחק במשחקים וישנה עדיפות למעבד AMD , אני מבקש מחשב שלם כולל הכל .. *לא זקוק לעכבר מקלדת ורמקולים . תודה מראש !

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by sroolik,

אני צריך מפרט טוב למחשב אינטל, רצוי מאוד 64 ביט, כרטיס מסך pcie וכולל מסך lcd 17 המחשב ישמש אותינ להרבה דברים, משחקים, אינטרנט, אוברקלוק, אולי קידודים פה ושם, לא רציני תודה על העזרה !

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. ערב טוב, ברשותי מחשב נייד של Toshiba מדגם Satellite A500-1DN אשר רכשתי לפני כ- 4 שנים. מאז שקניתי אותו אני משתדל מאוד לשמור עליו ולא מוריד דברים שאני לא צריך וכו'. מאז שקניתי אותו לא פירמטתי אותו ולאחרונה שקלתי לעשות זאת עקב בעיות קלות. לדוגמא: - כניסה איטית לשולחן העבודה לאחר איתחול. לעיתים הוא גם נתקע במסך ה"ברוך הבא" ולא זז. - מדי פעם כשאני סוגר את המסך ופותח שוב- הוא לא נדלק, אא"כ אני סוגר שוב ופותח. - בעיות כלליות של מהירות (עבודה, לא גלישה). אני לא בטוח כמה זה טוב לפרמט בגלל שגם יש לי תוכנות של Toshiba שקיבלתי עם הנייד ואני לא יודע אם אוכל להשיג אותן שוב אם אפרמט. עם זאת, יש לי דיסק מקורי של ווינדווס ופירמטתי לא-פעם את המחשב הנייח שלי, כך שאני…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב? 2000 ש"ח (משלם בכ.אשראי) את המחשב ככל הנראה שאני אקנה מ- KSP 2. מטרות המחשב? לדוגמה: לרוב שימוש משרדי, אבל שתהיה לו היכולת להריץ משחקים כבדים/מודרניים כגון: GTA IV 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: צורב DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? יש לי כבר כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שלא יעשה הרבה רעש, שלא יציק באוזניים. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by iNfeKTziA,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור סטודנט למדעי מחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אפשרי גם להזמין מחו"ל (…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by מאיר אוליאל,

אהלן, מחפש כרגע לפטופ לצורכי זום, דפדפן, וקצת אופיס, ולכן מחפש משהו בתקציב זול עד 1500 ש'ח +-, בדקתי אופציות רלוונטיות בארץ ולא מצאתי משהו אטרקטיבי. חיפשתי קצת באמזון ומצאתי מחשב של אסייר(מצרף קישור) עם אחלה תגובות. העיסקה כוללת שילוח מגיעה ל1700 ש'ח. https://www.amazon.com/dp/B07RF1XD36/?tag=bestviewsre0e-20 . לא מבין גדול במחשבים ולכן אשמח לחוות דעת האם האופציה הזאת סבירה וכמובן שאשמח לאלטרנטיבות אחרות, חשוב לי בעיקר מחשב שיעבוד מהר לצרכים הבסיסיים. הגודל לא משנה- החל מ13.3 אינץ. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by GUY550,

. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לנסות שלא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב? עריכה בלבד א)התוכנות שיעבדו על המחשב(AFTER EFFECTS,AVID,MAYA) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך ציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב,אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS,אייבורי 9. האם יש בקשות מי…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Hikaru,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, סרטים, עבודות משרדיות * גודל המסך? 15 * משקל רצוי? כמה שפחות אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סביר להניח שיהיה ליד המחשב שקע חשמל כל הזמן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) * בלוטות? לא מעניין * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 128 לפחות, אם אפשר SSD אשמח. * כונן CD/DVD? צורב? לא רלוונטי * כונן Bluray? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי אך לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי אך לא חובה * האם …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by cocooi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? word וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). word ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלו…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by zilor,

שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by skuki1,

שלום! אני צריך מפרט למחשב ב3500 שקל. לא צריך ציוד הקפי, והמחשב הוא לא לאוברקלוק. כרטיס מסך שיהיה משהו נורמלי (בטח שלא מובנה בלוח אם) אך לא צריך משהו מפורז, זה לחבר והוא לא משחק יותר מדי. כן חשוב: שהכרטיס מסך לא ישתמש ב turbo catch. המחשב הוא לפוטושופ וקצת משחקים. דרישות: צורב DVD, הארד דיסק 160 ג'יגה ,ג'יגה זיכרון והרכבה- חובה. הכי נוח לקנות מ KSP כי הם ממש קרובים לבית. תודה! מה אתם אומרים על זה:

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, מחפש לפטופ 15.6~ לשימוש כללי, ללא משחקים, מה כן חשוב - - פרמטרים של "נוחות": משקל, התחממות, רעש, אורך חיי בטריה, אחריות של יבואן טוב. - אחרי הפרמטרים האלה אם נכנס בתקציב SSD שמשמש ל-cache אמיתי על ה-HD מה טוב - פרוססור לא חייב להיות הדבר הכי חם שיש, מילולית , אבל שלא יהיה משהו שלא יסחוב כלום שלוש שנים מעכשיו תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by nirh216,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב Mac Mini בחנות של אפל (מהאתר הרישמי) רציתי לדעת אם זה אפשרי ואפשר להזמין משם ללא חשש. ומה לגבי מיסים וכו'?.. אשמח לדעת עוד ממישהו עם ניסיון מרכישה מהאתר הרישמי שלהם שהביא את זה לישראל. תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by naamani3,

שלום, אני מבין קצת במחשבים אבל המון זמן לא קניתי מחשב חדש (בטח לא נייד) ככה שאני לא ממש מכיר את המחירים בשוק ולא מכיר את כל הדגמים של המעבדים (יש כל כך הרבה סוגים של I3\5\7) או את כרטיסי המסך. אני צריך לקנות מחשב חדש, בעקרון הוא אמור לשמש ללימודים אני כנראה לא אריץ עליו משחקים כבדים (אם בכלל) אבל בגלל שזה לא מחשב נייח ואני מאמין שאם אני אקנה מחשב עם כרטיס מובנה הוא לא יריץ שום משחק אני רוצה לקנות כבר מחשב עם כרטיס מסך סביר (שיריץ לדוגמא פיפא ו-NBA החדשים ולא יקרוס כשייצאו חדשים בשנה הבאה) לא ממש חשוב לי שזה יהיה ב-Ultra או משהו כזה, כי מדי אני פעם אני מאמין שארצה לשחק בו. שורה תחתונה אני רוצה מחשב עם מעבד טוב (נניח I5) כרטיס מסך נורמלי (פירטתי למעלה) ו-SSD, השאלה שלי ה…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by MasterOr,

חשוב זמן סוללה ואולי כרטיס מסך סביר. תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ItzikT46,

המפרט המקורי שבחנתי לקנייה היה: מעבד E6300 לוח ג'יגהבייט GA-965P-S3 Rev3.3 כ. מסך Leadtek PX8800GTS מחיר 1844 ש"ח. דיסק WD 250GB 16MB SATA2 מארז Thermaltake Soprano ספק ENERMAX Liberty 400W מע' הפעלה Vista Home Premium 64Bit התקציב הוא כ 6000 ש"ח, והמחשב מיועד למשחקים ועריכת וידאו בייתי.לא יהיה OC. לאחר שעיינתי בפורום הגרפיקה, ברשימת הכרטיסים המומלצים, חשבתי אולי,מכיוון שאני לא כזה גיימר "כבד", ל "הוריד" את רמת כרטיס המסך ולקנות כרטיס ATI Radeon X1950XT ובהפרש המחיר לקנות כרטיס לכידת וידאו Pinnacle 500pci 1.מה דעתכם 2.האם כדאי/רצוי להוסיף קרור למעבד, ואם כן איזה ? תודה לכולם

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by show_biz,

שלום לכולם , אני צריך מחשב (לחבר) - אז ככה הוא רוצה מסך LCD הוא עדיין לא מנוסה בעולם המחשבים אז אין משהו מיוחד להתמקד בו - מה שבטוח שאוברקלוק לא יהיה ההעדפה שלי (אישית ) היא אינטל אבל לא נראה לי ריאלי במחיר הזה אינטל אז..... ( אם יש אפשרות למשהו זול יותר - יתקבל בברכה - אז העודף נשקיע במדפסת , מצלמה או רמקולים איכותיים יותר) תודה רבה!!!!!!!! ;D

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by FPSbanana,

לוח אם: Asus Strike Extreme PC-E 16X מעבד: Inte Core 2 Dou E6600 זיכרון: 1GbX2 OCZ 667Mhz כרטיס מסך: eVGA 8800GTX GDDR3 768Mb כיסק קשיח: 250GB 7200RPM 16Mb SATA 2 כונן דיסקים: LG DVD+-RW Black מארז: Thermaltake Suprano DX ספק: Thermaltake ToughPower 600W PFC מסך: LG L1970HR 19" LCD 2ms DVI סה"כ: 12489 ש"ח המחשב לא מתוכנן לOC ציוד הקפי כמו עכבר לא כלולים במחיר כול אחד יבחר עכבר מקלדת רמקולים והשאר אני ממליץ על: עכבר Logitech G5 laser Mouse 320 ש"ח רמקולים Creative inspire T6060 5.1 580 ש"ח כרטיס קול יש בלוח עם 24 Bit

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by MetalB,

הכל עבד טוב עד שהחלטתי להתקין עידכונים של מייקרוסופט ופתאום הוינדוס XP לא עלה... עשיתי פורמט התקנתי אובונטו ההתקנה הייתה איטית מאוד... לקח לו כמה שעות וגם אחרי שהתקין כל הזמן נתקע יש לציין שהמחשב לא קופא.. ניתן להזיז את העכבר כל הזמן פשוט הוא נתקע עשיתי עוד פעם פורמט התקנתי XP שגם כן לקח שעות להתקין ועד שעלה הכל עובד לאט בדיוק כמו שהיה עם הלינוקס ככה שאני בטוח שיש בעיית חומרה הכי נראה לי הגיוני שהבעיה בהארד דיסק... איך אני יכול להיות בטוח שזה הבעיה? ואם כן אשמח להצעות לפיתרון זול שרק יאפשר לי להעלות מערכת הפעלה..

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים