עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל למחשב + 4000 שקל למסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG חדשים בסגנון WITCHER \ MASS EFFECT ANDROMEDA | DARK SOULS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך 2K 27' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 15,000 שקל אז תשתוללו א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לא חייבים לשרוף את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו, גיימינג ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Premiere, sony vegasפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כל המשחקים החדשים שיוצאים, אני עושה ביקורות וידאו וגם Let's Plays -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב שמיועד בעיקר למשחקים.. -תקציב 4000 ש"ח [ללא חריגה מעל זה... ] אני מחפש בעיקר מחשב שיוכל להחזיק מס' שנים קדימה.. חלק מאוד חשוב במחשב זה כ. המסך, רצוי עם תמיכה בDX10 ויכולת להריץ משחקים על רזולוציה כמה שיותר גבוהה [יש לי מסך LCD רחב 20 אינצ'..] -חשוב לציין שאני לא צריך כונן קשיח חדש...יש לי את שלי והוא מספיק לי. -כמו-כן, אין צורך בציוד היקפי [מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'] תודה.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. מה התקציב המקסימלי? 7500האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8000 מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המחשב מיועד למשחקים, סרטים ולתכנות. יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שום תוכנה מיוחדת, אבל יריץ גם Windows וגם Linux אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? ישנו מסך קיים 19 אינץ' ברזולוציה 1280x1024, יש צורך במסך נוסף שישב לצידו (ועל כן רצוי [אך לא חובה] מסך עם רזולוציה בגובה 1024). מסך 23 אינץ' ברזולוציה 1920x1080 זה סבבה. לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל אם זה משנה אז בעיקר אסטרטגיה? לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/ב…

• 8 תגובות
    • 849 צפיות
  5. שלום, אני חדש בפורום וגם במחשבים אני לא מבין כל כך, המחשב האחרון שיש לי כמעט בן 5. 1. אני מעוניין במפרט של מחשב שיהיה למשחקים בעיקר ויספיק לי לשלוש ארבע שנים. 2. האם כדאי לחכות חודש או חודשיים ליציאה של המעבדים החדשים כדי לקנות מחשב? ואם כן מה אז כדאי לקנות? תודה רבה לכולם.

• 12 תגובות
    • 916 צפיות
  6. שיהיה מעבד אינטל לא להכליל סי די רום, צורב, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך מחשב שיהיה חזק ל משחקים לא OC תודה למגיבים נ.ב גג עד 4000 ש"ח

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. אני זקוק למפרט למחשב חדש בתקציב של בין 5000-6000 שקל (אין צורך לנצל את כל הכסף). אני מתכוון לקנות במזומן. אני מתכוון לשחק במחשב במשחקים כבדים אבל גם לתכנת ולראות סרטים. אין לי צורך בציוד היקפי. אני רוצה שיהיה במחשב גם כונן פלופי. אין לי העדפה לחברה כלשהי, אבל אני מעדיף מחשב מרובה ליבה כי למיטב ידיעתי אני אוכל להריץ בו מספר אפליקציות במקביל טוב יותר מאשר במחשב דו-ליבה. הקירור חשוב לי, העיצוב פחות. חשוב לי שהמחשב יהיה הכי שקט שאפשר. אין צורך למערכת הפעלה, אני מעדיף שהמחשב יורכב במפעל. אין צרכים מיוחדים מעבר למה שציינתי. לא מתוכנן אוברקלוק. אם אני אשחק במשחקים זה יהיה ברזולוציה של 1024*1280. המפרט למשחקים ב5500 שקל במדור המפרטים המומלצים נראה לי די מתאים, אבל אם יש משהו שהי…

• 9 תגובות
    • 789 צפיות
  8. שלום אני מאיזור באר שבע ומעוניין להרכיב מחשב שיהיה מבוסס על מעבד אינטל החדש. התקציב הכולל הוא 4500 ש"ח והמליצו לי על מסך סמסונג 2333T + מקלדת ועכבר אלחוטי מיקרוסופט דגם 800 ששניהם עולים יחד כ1000 ש"ח. מה שמותיר לי למחשב עצמו כ 3500 ש"ח. אני מאפשר למומחים חריגה או חיסכון של 500 ש"ח בבניית המפרט. אני לא יודע לבצע אוברקלוקינג כך שלא אשתמש באופציה זו אך חשוב לי שבלוח יהיה פיירוויר לדגימת סרטים DV. כרגע מתוכננת עבודה בתוכנת פינקל סטודיו 14 ולאחר מכן אשקול מעבר לתוכת אדיוס 5 או 6. תודה מראש למשיבים !

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. המחשב אמור להיות למשחקים אינרטנט מוזיקה סרטים ( בקיצור סטנדרטי) ( כרטיס מסך 6600 או 6600GT זול יספיקו) רצוי שיש מעבד 939 ופלטפורמה nf4 עדיפות למסך LCD לא חובה , אבל אם תצליחו אני מוריד בפניכם את הכובע אל תגידו תקציב קטן מידיי למשחקים כמו שאמרתי 6600 אמור להפסיק ( וכרטיס כזה עולה בסביבות ה 500 שקל) הנה מפרט שהצלחתי להרכיב דגם מחיר כמות AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 1080 ¤ 1 MSI K8N Neo4-F NFORCE4 620 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ CL2.5 250 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 370 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1300 256Mb 550 ¤ 1 LG GSA-4167B BLACK BULK 260 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A21 BLACK 400W 515 ¤ 1 SAMSUNG 793S 665 ¤ 1 סט מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי מ…

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  10. עדיפות למסך של סמסונג (אלא אם כן אין עדיפות מיוחדת בתחום של כ 1000 שקל למסך כזה או אחר) אם מישהו יוכל להרכיב לי משהו מרשת KSP זה ממש יהיה אחלה תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  11. היי כולם, אשמח להמלצות למפרט. השימושים העיקריים שלי למחשב הם עבודה בפוטושופ, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט וקצת גיימינג. אני לא גיימר כבד אז זה לא עד כדי כך קריטי לי אבל אשמח אם המחשב יוכל להריץ משחקים חדשים כמו GTA ו-Half Life ברמת גרפיקה ומהירות מספקת. בנוגע לפוטושופ, אני צריך שהתוכנה תרוץ בצורה המקסימלית. ה תקציב שלי הוא בין 4,500 ש"ח ל-5,000, אם כי כמובן אשמח למחיר כמה שיותר זול. מכיוון שההבנה שלי בהרכבת מחשבים די נמוכה אשמח למפרט שלא דורש הרכבה מיוחדת מצידי ושניתן להשיג דרך חנות אחת (עדיפות לחנויות באזור המרכז, תל-אביב או ראשל"צ). בנוסף אני זקוק למסך חדש, לאותם צרכים, מסך גדול ורחב שיתאים לצפייה בסרטים ולעבודות גרפיקה. התקציב שלי למסך הוא עד 4,500 ש"ח. עוד משהו שאני…

• 4 תגובות
    • 621 צפיות
  12. Started by rotman,

שלום לכולם , ווידוי : זו פעם שניה שאני מפרסם את הבקשה הזו , פעם קודמת היתה לפני חודש אבל אז נוצר לחץ בלימודים ולא יכלתי להתעסק עם המחשב , עכשיו אני מתכוון לקנות ורציתי לראות אולי יש איזשהו שינוי , כמו כן הדרישות מלוח האם שונו קצת. תודה רבה על העזרה חברים. המחשב בעיקר לעבודה יומיומית שכוללת יישומי אינטרנט ואופיס. כמו כן , תיכנות על visual studio 2011 ו eclipse . אני רוצה לשמור לעצמי אופציה להריץ קצת משחקים כשיהיה לי יותר זמן פנוי ולכן אני רוצה שכרטיס המסך יהיה חזק פחות או יותר , המסך איתו אני עובד הוא DELL U2412M דברים חשובים : 1) אני חייב יציאת סאונד coaxial לרמקולים שלי - אבל אשמח לקבל גם מפרט עם לוח אם ללא יציאת coaxial אלא אופטית , לאחרונה מצאתי איזשהו מתאם שהו…

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  13. Started by rotman,

שלום לכולם , אני שוקל לקנות מחשב חדש בימים אלה , המחשב בעיקר לעבודה יומיומית שכוללת יישומי אינטרנט ואופיס. כמו כן , תיכנות על visual studio 2011 ו eclipse . אני רוצה לשמור לעצמי אופציה להריץ קצת משחקים כשיהיה לי יותר זמן פנוי ולכן אני רוצה שכרטיס המסך יהיה חזק פחות או יותר , המסך איתו אני רוצה לעבוד הוא DELL U2412M דברים חשובים : 1) אני חייב יציאת סאונד coaxial לרמקולים שלי. 2) כמובן שאני חייב יציאת HDMI. 3) אני מתכוון להעביר 2 סטיקים של זכרון שקניתי לא מזמן למחשב הנוכחי : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231428 4) קניתי כבר כונן SSD שעליו אני רוצה להתקין את המ"ה ותוכנות , לכן לוח האם חייב לתמוך ב SATA III . הכונן : ADATA S510 120 GB S…

• 4 תגובות
    • 585 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרוב אינטרנט, מעט משחקים כגון cod א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מעט -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.call of duty ודומיו. הגדרות ממוצעות מספקות אותי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?רגילות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  15. Started by KOMBINA,

לוח אם שבו 1 חריץ הרחבה PCI Express ולפחות 2 חריצי הרחבה PCI רגילים הלוח צריך לתמוך גם ב -DDR2 רגיל וגם DDR3 עבור שדרוג עתידי. במחשב יותקן 2GB של זיכרון RAM מסוג DDR2 בתדר 1066MHZ חובה שהיה RAID חומרה מובנה בלוח שתומך ב 0.1 לפחות. כרטיס מסך עםעם 2 יציאות DVI. (יכול להיות מובנה בלוח או חיצוני ). כ. רשת 1000 MB למחשב מחובר מסך 19 אינטש בחיבור DVI ---(מה בא טוב כאן ) אין מגבלות תקציב,אבל צריך להיות ריאלי

• 12 תגובות
    • 992 צפיות
  16. אני רוצה שכל המשחקים החדשים יעבדו אצלי בלי תקיעות ו/או הפרעות, תקציב: עד 6500 ש"ח כולל ציוד הקפי כגון מסך, מקלדת, עכבר וכו'. אני רוצה מעבד AMD 64BIT ATHLON 3200 + BOX 120GB יספיקו, ואמרו לי 6600GT די טוב. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב : משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS WATCH DOGS וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). : מסך 24 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב : גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כונן סידי רום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 : 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

• 16 תגובות
    • 4.2k צפיות
  18. תשובות לסטיקי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 6 תגובות
    • 825 צפיות
  19. שלום לכולם, אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב לנער בכיתה י'. הנ"ל משחק בהרבה משחקים חדשים ולא הייתי רוצה שהוא יהיה מוגבל בצורה כלשהי (כלומר שהמשחקים ירוצו ברובם בצורה טובה). מצד שני אני לא רוצה להוציא יותר מ5500 ש"ח ללא מסך. היה לי ניסיון טוב מאוד עם AMD ובד"כ יותר זול ולכן אני מעדיף לקבל הצעות מבוססות AMD , אלא אם כן תשכנעו אותי אחרת. תודה רבה מראש אלון

• 8 תגובות
    • 531 צפיות
  20. אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד. שימושים עיקריים זה אינטרנט שיהיה חזק ויחזיק הרבה זמן וישרוד את נחת זרוען של כמה בנות שלא הכי מבינות בעולם עם צורב זה יהיה מצויין עזרו לי בבקשה מוטי *אגב את הרשימה של החלקים אם אתם יודעים או ממליצים מאיפה לקנות אותם ותוכלו לחלוק איתי זה גם יהיה מצויין! (עדיף במקום שגם מרכיב) ** שנה טובה וחג שמח לכולם

• 5 תגובות
    • 609 צפיות
  21. שלום לכם. בעבר כבר התייעצתי איתכם לגבי בניית מפרט, והדבר עזר לי מאוד. אשמח אם תוכלו לעזור לי גם הפעם. אני מרכיב מפרט בשביל חבר, שצריך את המחשב שלו למטרות הבאות: עבודה משרדית נטו (וורד וכאלה), קצת צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט. זה הכל. שום גיימינג, ושום עבודות גרפיות. ציוד היקפי יש לו מהמחשב הישן (אני עוד צריך לברר איתו אם הוא מתכוון לשמור את הכל - עדכונים יבואו במידת הצורך): מקלדת, עכבר, רמקולים. מה שהוא צריך זה מארז (עם מחשב בפנים כמובן.. ), + מסך. המסך - מדובר על 17" או 19" דק, לא צריך מהחברות המובילות. כל זה בתקציב של עד 2,000 ש"ח במזומן. זה אפשרי? שוב, עלי להדגיש, לא מדובר במחשב שמיועד למשימות כבדות, ולא צריך רכיבים של חברות יקרות. הוא לא צריך גופי קירור, ולא…

• 8 תגובות
    • 610 צפיות
  22. Started by sharonv30,

שלום, אני עומד עכשיו בפני קניית מחשב חדש , את הקודם שלי קניתי באייבורי לפני 5 שנים והייתי מאוד מורצה , אז אם קיים גם מפרט דומה באתר שלהם אשמח לקבל קישור אני לא מבין גדול במחשבים , אבל אני יודע לערוך וידאו , לכן אני רוצה משהו שיעבוד מהר ( בזמן הרינדור ) אולי 2048 ג'יגה זיכרון ( זה מה שאמרו לי ) בכל מקרה , אני רוצה גם הרבה זיכרון גם להורדת משחקים וגם לחמרי גלם לעריכה ( מה עדיף הר דיסק נייד שמתחבר או הר דיסק פנימי של 250 ג'יגה?) אני גם רוצה בלוטוס במחשב , ובמארז שיהיו כניסות USB במקום נגיש ( המחשב יושב על הריצפה) ז"א שאני רוצה מארז שכניסות USB יהיו בחלקו העליון של המארז כמו כן ,אני רוצה אפשרות לחבר עוד מסך LCD לעובדה , ואני חושב שאני צריך גם כרטיס מסך / טלויזיה ( לא יודע?…

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  23. Started by megic,

אני צריך מפרט מחשב חזק ומתקדם לעבודה עם avid media composer 4 בתחום של עד כ-5000 ש"ח. עקב מצבי הכספי הירוד כרגע אשמח להמלצה על מקום אמין בו אוכל לקנות מחשב שכזה ומאפשר חלוקה להרבה תשלומים. תודה רבה לכל מי שיכול לעזור.

24. שלום למבינים. אני זקוק למחשב שלם, ממסך ועד עכבר, לעבודה בתוכנות גראפיות חבילת אדובי לעיצוב גרפי (פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור), ובעיקר אפטר אפקטס ותוכנות עריכה כמו פרמייר. בהמלצת חברים חיכיתי וחיכיתי עד שאינטל יפתרו את בעיית ההתחממות והרעש של מעבדי הדואל-קור, אך נראה לי שזה מיותר לחכות עד הדגם הבא ואולי כדאי לקנות AMD. האם נכון שיש מעבדים וכרטיסי מסך המותאמים לעבודה עם תוכנות adobe? האם נכון שמעבדי אינטל החדשים מתחממים ומרעישים? בקיצור אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מפרט שיענה על הדרישות: דגש על מסך מעולה 17" שאפשר לשבת מולו שעות. כרטיס מסך שיעבוד טוב תחת לחץ תוכנת האפטר אפקטס הכבדה מעבד מתאים אינטל או AMD? בעל אפשרות לשדרוגים עתידיים. לא בלחץ למחר

• 7 תגובות
    • 555 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס,אינטרנט,התחברות לעבודה מרחוק,חיבור לטלויזיה לצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 30 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים