עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by anri,

בלי ציוד היקפי . תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 724 צפיות
  2. כולל כולל מסך(LCD 19) וציוד היקפי... פחות מ5000 אם אפשר(4700 יהיה מצויין אבל לא נורא לחרוג עד 5000 גג) תוכנות כמו AUTOCAD. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 566 צפיות
  3. לחבר שלי נהרס הפנטיום 3 שהיה לו חחח והוא מעוניין במחשב חדש... שימושים רגילים + משחקים קלים (כדורגל וכו') אז הוא צריך מפרט מלא עם 2GIGA זכרון, HD 160 ומעלה, מסך 17/19, שיכנס בתקציב.

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  4. Started by elad the master,

תקציב של 3400 ש"ח. מטרות של משחקים בעיקר.. לא כולל ציוד הקפי.. רק מה שיש בתוך המארז.. תודה וזה קצת דחוף..

5. טוב... רוצים לקנות לקרוב משפחה שלי מחשב הוא רק בן 5 וחצי... הוא זקוק למינימום שבמינימום. זה צריך ליהות כולל מקדלת ועכבר ומודם (ללא כרטיס רשת). שיהיה עכבר ומקלדת הכי פשוטים שיכול ליהות. חשוב שהמעבד יהיה אינטל. (עדיפות לסלרון 1700) אני נותן לכם לבצע את זה כי אני התקשיתי לבנות במפרט בכ"כ מעט כסף. תודה לכולכם

• 32 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. אני לא בידיוק יודע מה יהיו השימושים של המחשב הזה, אבל חשוב שיחזיק כמה שיותר זמן. מדובר בילד בן 6 ולא איזה גיימר שאם המשחק לא ירוץ לו על 1680x1050 הוא יקפוץ מהחלון. אני מאמין שמשחקים זה הולך להיות משחקי דפדפן ומשחקי רשת כמו מייפלסטורי וכו. תודה מראש. עריכה: אוקי סליחה מזמן לא כתבתי פה ולא התעדכנתי בחוקים. אז ככה: המחשב ישמש לעבודה שוטפת(לימודים וכו', ומשחקים(קלים-רשת). אין צורך בציוד הקפי, מערכת הפעלה, והרכבה. מבחינת שקט, אני חושב שלא כזה משנה למרות שכמובן לא יהיה טרקטור בבית. OC לא מתוכנן. כמו שציינתי למעלה, המשחקים הם בעיקר משחקי דפדפן ורשת קצת יותר מתוחכמים כמו מייפלסטורי וכאלה. יחובר למחשב הזה מסך 22" 10X.

• 8 תגובות
    • 777 צפיות
  7. כאמור, אני מכיל את המעבד בסכום שציינתי בכותרת, ככה שנשאר לי לשאר החלקים 3300 שקל. (כמובן ללא מסך וציוד היקפי) המחשב מיועד בעיקר לעריכת וידאו ומשחקים. אני ממש לא יודע איזה חלקים אחרים לקחת, חוץ מההארד דיסק שאני יודע שאני צריך 500 ג'יגה.... בכל אופן אשמח אם תבנו לי מפרט שמבוסס על המעבד שכתבתי, וכמובן במסגרת התקציב.

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  8. שלום! אשמח לקבל ייעוץ בנוגע לרכישת מחשב נייד שישמש לטובת לימודים (office) ועריכה פלאש (לא HD) באמצעות תוכנת Adobe CS3. מצ"ב "דרישות המערכת" של תוכנת CS3 מתוך אתר חברת אדובי וכן מפרט של מחשב שנתקלתי בו ברשת ואשמח לקבל את דעתכם עליו. דרישות המערכת: http://store.adobe.com/store/en_us/popup/software/creativesuite/mastercollection/systemreqs.html מפרט שנתקלתי בו - HP Pavilion dv6-1410ej : http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDV61410ej&cfm=7E05AFD1 כעקרון מפרט המחשב והמחיר שצירפתי נראים לי טובים אך נאמר לי שמחשבי Pavilion הם לא סדרה אמינה במיוחד.... אשמח לשמוע את דעתכם על המחשב הנ"ל והצעות נוספות. תקציב עד 4,000. תודה לעוזרים!!!!!!

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  9. שלום , אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט . דבר ראשון חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר קומפקטי , מחיפוש קצר שערכתי נתקלתי במשהו כזה : http://www.zotacusa.com/zbox-id41.html שמאוד קרץ לי. השימוש העיקרי במחשב הוא אינטרנט ואופיס , קצת צפיה בסרטים (אני כנראה אחבר אותו ל LCD ככה שעליו לנגן סרטי 720P בלי בעיות מיוחדות) , קצת עריכה בפוטושופ ברמה מאוד בסיסית. קצת תכנות ברמה מאוד בסיסית. השאלה היא האם אני אוכל להוזיל עלויות בהרכבת מפרט בעצמי או שכבר עדיף לי לקנות משהו כמו בלינק שנתתי? רב תודות.

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  10. Started by 0p,

שלום, ראיתי במפרטים המומלצים את המפרט הזה שבמבט ראשון מתאים לי: AMD A4-3400- BOX350 לוח-אםAsrock A75M-HVS360 זכרונותCrucial/Kingston/Transcend/Corsair/G.Skill/Micron 1X4GB 1333Mhz DDR3120 כונן אופטיLG/Samsung DVD-RW SATA110 כרטיס מסךמובנה0 מארזEnermax Laguna 300W350 ספק כחכלול במארז אבל אני חייב יציאת S-video ולפי המפרט לוח האם אין לו יציאה כזו. חשבתי לפתור את העיניין ע"י חיבור Geforce 6600GT,אבל האם חיבור כרטיס כזה ישן לא אבסורדי כשעל לוח האם יש כרטיס מתקדם פי כמה? כמו כן לפי האתר של אנרמקס המארז מאפשר חיבור כרטיסי Low profile בלבד, אני רוצה לשמור על מארז מסוגנן שמתאים למדיה סנטר אבל לנצל גם את מלוא הלוח במקרה של שדרוג עתידי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש…

11. בקיצור, לאחר 4 שנים המחשב של סבי נדם חשבתי להשמתמש בחלקיו: הארדדיסק של 20 ג'יגה בית(WD) , וכרטיס מסך. כעת, הבעיה היא שאיני מתמצא בחומרה של היום ואני לא מסוגל להחליט בעיקר איזה זכרון לקחת ואיזה מעבד ולוח אם. היייתי רוצה שיעזרו לי להרכיב מפרט הכולל את החלקים שציינתי ולקבל חוות דעת על שילוב בין איברים חדשים לדיסק קשיח כה ישן

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  12. 1. מה התקציב? עד 3,300 ש"ח אבל עדיף להתקרב כמה שיותר ל-3,000. תשלום במזומן מחנות במרכז. אני לא קונה מ-KSP וגם לא מאייבורי (נמאס משירות מחורבן!) 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (דגש על GTA IV), צפיה בסרטים וקולנוע בייתי (HTPC) והורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כרטיס טלוויזיה (לכידה). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? הכל חוץ מציוד היקפי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא במיוחד. בכרטיסי מסך הייתי מעדיף NVidia בגלל הדרייברים, אבל אני לא שולל ATI 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב לי שתהיה התאמה בין הצבעים (של הצורב והמארז לדוגמה). 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא, על המח…

• 10 תגובות
    • 968 צפיות
  13. מחשב HTPC עם מארז שיתאים לסלון וצריך לכלול במחיר עכבר ומקלדת אלחוטיים תודה

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  14. צריך את כל החלקים (התקציב הוא 3500 + -) חשוב שהמחשב יהיה יחסית שקט. חשוב שיהיה כרטיס טלויזיה שיקליט באיכות יחסית טובה. שיהיה מסוגל לנגן תכני HD חלק. ושיהיה הארד דיסק גדול יחסית... הממ שאלה יש לנו בסלון טלויזיה רגילה (לא LCD לא פלזמה לא מקרן...) לא אמורה להיות למחשב שום בעיה להתחבר לטלויזיה נכון? (היא מלפני שנתיים שלוש) או שבכלל המחשב צריך להתחבר אל הממיר? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 619 צפיות
  15. Started by solar,

העבודה היא בעיקר עם VST ולכן דרוש מעבד חזק אבל אני לא יודע איזה בדיוק וכמובן שאר החלקים גם כן ... תקציב כ - 7000 ש"ח

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  16. אוקיי אז פעם הייתי פה וביקשתי מפרט... כולם היו נחמדים ועזרו לי ואני מאוד מרוצה עכשיו סבתא שלי.. כן סבתא שלי רוצה לקנות מחשב כי כל החברות שלה בסקייפ ובמסנג'ר והיא רוצה גם אחרי שהבנתי שהיא רצינית באתי לפה מה שצריך: -מחשב לאינטרנט בלבד, שיעבוד מהר (אפילו מאוד) בלי משחקים עליו או משהו... רק office :razz: - מסך דק, כמה שיותר דק יותר טוב... אבל שזה לא יבוא על האיכות למרות שלא צריכים ממש לאינטרנט P: -כמובן שזה כולל מארז, שיהיה מאוד שקט. ומקלדת והשאר זה כלום... בעיקרון פשוט שיהיה מהיר (שיעלה מהר ושלא יתקע)- התקציב יכול להגיע ל4000.. שלדעתי זה מלא בשביל מחשב רק לאינטרנט. את המחשב הקודם שהציעו לי פה קניתי מksp: www.ksp.co.il- ומאוד התרשמתי מהאמינות והמקצועיות. אז אני מ…

• 5 תגובות
    • 984 צפיות
  17. Started by gilon,

לשימוש ביתי כללי,שיהיה סביר למשחקים,אבל שיהיה מהיר(לפחות 512 ראם),נוח לגלישה,כתיבה וכדו'.הארד דיסר 80 g"b לא מחייב...כרטיס מסך סביר(יש לי חיבה ל :)ati).עם אפשר כולל מסך lcd 17" טוב ב3000 יהיה טוב.וצריך שיהיה טוב לשימוש העיקרי שלו-מולטימדיה. ד"א ראיתי היום פירסום בעיתון על מסק דק lcd 17" של פיליפס ב1099 ש"ח ברשת שופרסל אבל אני בד"כ לא נוהג לקנות מחשבים בסופר...מה דעתכם? תודה מראש על העזרה!

• 8 תגובות
    • 566 צפיות
  18. אחרי שה-P3 אצל ההורים שלי לא סוחב את סימס 2, זה הזמן להחליף אותון. בכל מקרה אני רוצה דיסק חדש של 120 גיגה ו512 מגה זיכרון, עדיף כמובן להתבסס על AMD. לא צריך מסך, עכבר, מקלדת. צריך כרטיס מסך סביר - לא נראה לי שיש טעם להשקיע 1000 ש"ח על כרטיס מסך לאחיות שלי שכמעט לא משחקות, אבל רצוי שהוא כן יוכל לסחוב משחקים (זה בעיה בימינו). שימושים? אינטרנט, סימס2, קצת עיבוד תמונה. תודה

• 5 תגובות
    • 907 צפיות
  19. שלום לכולם זקוק למפרט אינטלי למחשב ביתי (לא OC ,לא משחקים) אינטרנט,תמונות-פוטושופ ומוזיקה. אני בחרתי מפרט AMD ע"פ ההמלצות כאן, אך חבר שלי מעוניין רק במעבד אינטל ולא מוכן לשמוע על ה-AMD. אשמח לקבל המלצות על מעבד ,לוח אם ,כרטיס מסך טוב ,וכו'..... תודה

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  20. כמו שכבר אמרתי אני צריך מחשב חדש, לשימושים ביתיים שהם בעיקר גלישה, עבודה משרדית ומידי פעם גם תכני HD ומעט משחקים (לא על הגדרות מקסימליות) התקציב שלי הוא באיזור האלפיים שקל ללא ציוד הקפי עם שאיפה לחסוך כשהמטרה היא ליצור מערכת ביחס עלות-תועלת-אמינות מקסימלי עקב התקציב המוגבל והעובדה שהמערכת לא צריכה להיות חזקה במיוחד חשבתי על מערכת מבוססת AMD המחשב הולך להיות בשימוש יום יומי די אינטנסיבי לא כזה קריטי לי העיצוב והשקט של המארז אך שיהיה בגבול הטעם הטוב. אחרי סיוט שעברתי עם אייבורי חשבתי הפעם לקנות את המחשב מ IQPC באשדוד אבל אם יש חניות מומלצות אחרות מאיזור אשקלון-אשדוד אז זה לא כזה משנה לי לא צריך שתהיה אפשרות ל OC או לשדרוג עתידי. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. זקוק למחשב עבור המטפלת של סבתא שלי, כדי שתוכל להתקשר הביתה. המחשב הישן (7 שנים), איטי, לא מסכים להריץ כרום ורועש מדי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, אבל שיהיה אמין ל 7 שנים לפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? גלישה באינטרנט, סקייפ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? יש ציוד קיים (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7.מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  22. שלום לחברי הפורום מעוניין להתייעץ איתכם לגבי מפרט מחשב וחנות מומלצת עבור מחשב בסיסי אשר אני רוצה להזמין עבור חבר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבור גלישה ותוכנות אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD …

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 שח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? אינטרנט, אופיס, תוכנות מסרים, סרטים לא HD, מוזיקה, משחקי פלאש מקסימום פיפא 09 או NBA ברזולוציה של 1280X1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 3 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא מתוכנן OC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? IQPC 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? לא

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  24. זקוק למחשב חדש וחזק בתקציב הנל תודה לעוזרים...

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  25. 1.התקציב המקסימלי זה 4300. אפשר לחרוג עוד 100 שקל בערך או טיפה יותר עם זה יהיה שווה את זה.. עדיף לנצל את כל התקציב. 2.השימושים של המחשב הם משחקים. הגודל של הרזולוציה זה 1680x1050 ההגדרות הגרפיות מיועדות להכי גבוהות במשחק. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4.לא צריך צורב. 5.יש לי כבר מסך וכרטיס מסך חוץ מאלה צריך את כל החלקים כולל מארז כמובן. 6.השקט די חשוב לי 8\10 למרות שאפשר לחרוג טיפה אם יהיה שווה... 7. הוא לא מיועד לאוברקלוק. 8.לא צריך מערכת הפעלה. 9.יש העדפה. שיהיה בהרצליה(יש לי כבר חנות טובה אני פשוט יגיד לה את החלקים והם יזמינו) 10.אין בקשות מיוחדות. רק שיהיה מארז עם איורור טוב. 11.לא יהיה הוספה של כרטיס מסך יש לי כבר אחד די חזק שהוא Radeon HD 6800 12.מה זה אומר לשמור על הא…

• 5 תגובות
    • 755 צפיות

דיונים חדשים בפורומים