ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, צריך המלצתכם למחשב חדש לאחר שהקודם כבר גווע (לא מזהה הארד דיסק של 2 TB שמחובק אליו למשל...) אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - לא ממש יודע עלויות עכשוויות אז נראה לי סכום הגיוני א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל חוץ ממשחקים: זה הולך להיות שרת מדיה סנטר - כאילו NAS, אמור לשמש לתוכנות גרפיות, HD וחרגיל.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקד דו מימד באופן קבוע, קצת פוטושופ, סקצ'אפ ורינדור באמצעות VRAY - באיכות טובה +. ב) במיד…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, הצורב שלי התחיל לקרטע ואני חשבתי להחליפו, הבעיה שזה צורב פנימי כאילו המכסה של הצורב אינו יוצא אלא בעזרת EJECT הנמצא על המקלדת והדיסק יוצא לבד ואני לא מוצא איפה מוכרים סוג כזה של צורבים, והאם כל מותג מתאים לי? המחשב STUDIO 1535
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? כאמור, 3500 ש"ח. ממש לא צריך למקסם פה את התקציב אם אפשר להשיג משהו שיעשה את העבודה ב(הרבה?) פחות כסף. מצד שני, אם יש איזו הצדקה אז לעלות לכיוון ה-4000 גם לא יהרוג אף אחד... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שימוש משרדי וסרטים ב-FHD יהווו את רוב העבודה על המחשב. לגבי משחקים - הבחור לא משחק, אבל כן ישחק starcraft2, וכנראה כמעט שום דבר אחר ;D המסך יהיה 24 אינץ' כלשהו ברזולוציה סטנדרטית (1920x1080 אני מניח). אני לא מכניס את המסך לתקציב בת'רד הזה, כאן מדובר על מפרט ללא מסך - על המסך אני כבר אפתח דיון נפרד בפורום המתאים. בקיצור צריך אפשרות להריץ סרטים FHD ו-SC בסבבה על הרזולוציה הזאת - לא צריך הכל ב-ultra high settings, לא מדובר באיזה גיימר. אבל שיעבוד…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 3800-4000 פחות או יותר (עדיף פחות) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ליומדים באוניברסיטה (הנדסת מכונות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמה שלא מפריעה בשיעורים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מניח שלא, לא ממש יודע מה זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. 8. האם ישנ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום !!! אני חדש פה הגעתי לפה לאחר שבירות ראשים ושיגעונות בקשר לקניית מחשב והבנתי שזה סיפור לו פשוט אז אני חושב לפי מה שראית שזה הפורום הטוב ביותר בשביל לשאול את השאלות האלו אני החלטתי ללכת על אינטל רק לא יודע איזה בנתיים זה מה שהרכבתי ואני חושב שזה טוב הודה לכם אם תתנו לי הצעות לשיפור מה כן ומה לא ואפילו מפרטים אחרים (אני מעדיף אינטל) מה יש לי כרגע זה מסך מקלדת וכל הציוד ההקפי אז לא צריך תודה מראש מתן. צורב - LG GSA- 4167B Dual Layer DVD מעבד - Intel Pentium D 930 Dual Core 3.0Ghz 2x2Mb 800fsb 775 BOX לוח אם - GA8I945P-Pro Gigabyte Fsb1066 MHz LGA775 Intel945P זכרון - DDR2 2X512MB 667Mhz כרטיס מסך - ?7900GT 256MB TV, DVI, PCI-E? לגבי ספק אני מתלבט (לא מבין גדול בזה)
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
amd3400 k8ns gigabyt 512 a-data 80gb raidmax cobra hec 475 x800xtpe + הרכבה=6351 שווה???
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שמי ערן, סטודנט להנדסת חשמל שנה שנייה. בחיפושי אחר מחשב נייד נתקלתי במחשב הבא: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=16996 Dell Inspiron 14 3420-32106G74IB על פניו נראה כעסקה משתלמת, כמו כן אנסה לקנות באילת כך שהמחיר צונח לסביבות 3300. האם זהו מחשב משתלם ביחס למחיר? או האם יש מחשב אחר יותר מומלץ? אני מצרף למטה את הדרישות לפי חוקי הפורום תודה רבה מראש ערן * מטרות המחשב? לימודים (מקלדת נוחה), משחקים מידי פעם, ניגון חלק קבצי 1080p.* גודל המסך: 13.3-14 לא קריטי, רק לא 15.6* משקל רצוי: לא קריטי, רק שהמחשב לא יהיה מגושם* האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיהיה חסכוני במצב חסכון בסוללה, אולי 6-7 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI* בלוטות: כן* גודל מינימלי וסו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני סטודנטית שהחליטה סוף סוף לרכוש macbook (מודעת למחיר הגבוה ביחס לתמורה, אבל נחושה בהחלטתי :-). השימושים המרכזיים שלי הם כמובן אופיס וגם עריכת תמונות + וידיאו, וכמובן מולטימדיה (סרטים, שירים וכיו'ב) אשמח לקבל המלצה על דגם macbook עדכני - אלומיניום כן/לא, air או רגיל, אילו תוכנות כדאי להוסיף אם בכלל וכיו'ב. תודה מראש! מיקי
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בתקציב 2500 ש"ח, רק לצרכי עבודה, בלי כרטיס מסך, בלי מסך, ובלי רמקולים ועכבר (עם צורב ומקלדת). תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תיכנות + Multitasking כבד + אולי משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? HD 1920x1080, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? מקסימום 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שיהיה ניתן להתקין SSD של 128/256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שתהיה אפשרות בעתיד להרחיב ל16 GB RAM אני רוצה שיהיה לפחות 8GB RAM על המחשב, עם אפשרות להרחב…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין לקנות מחשב שישמש אותי להפעלת משחקים גדולים, תכנות אתרים בשפת צד שרת ועיצוב בפוטושופ ( גם אתרים ). המחשב הוא כהשקעה גם לטווח הרחוק, ואני רוצה להדגיש את זה. אין בכוונתי לקנות מחשב עוד שנתיים בגלל שהחלקים ישנים מדי והם לא תואמים לדרישות שיהיו עד אז. הנה מה שאני ניסיתי להרכיב, תנו לי חוות דעת, תיקונים, שיפורים וכל מה שאתם חושבים. אפשרות א' : מעבד: Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: GigaByte965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E זיכרון: 1GB TwinMOS DDR II 667 כרטיס מסך: Sapphire (ATI) X1950XTX 512MB GDDR4 2xDVI, VIVO, PCI-E כונן קשיח: ?WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? מארז: ?Chieftec Mesh Silver / Silver / Black - להוסיף את כל המאווררים האפשריים ! (…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך את העזרה שלכם למחשב שאני מתכוון לקנות בחודש הקרוב, התקציב שלי עומד על 8,500 ללא אפשרות חריגה. השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט, סרטים, הורדות בביטורנט, עריכת סרטים ביתיים (ולכן צריך Firewire) יישומי אופיס (2007) וקצת משחקים (בלי אוברקלוק). מיותר לציין שאני צריך מחשב שיוכל להריץ בקלות את גירסת הultimate של vista. בנוסף, מסך 19" ומארז שחור (עקב ניסיון עגום, אני לא מוכן לשמוע על Compucase - לא על המארזים שלהם ולא על הספקים שלהם. שמעתי דברים טובים על פוסידון נדמה לי של gigaByte ). תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב וחג שמח לכולם ברשותי מחשב Dell מדגם N5010, נקנה בינואר '11, עדיין תחת אחריות (3 שנים) מלאה. עד היום שמרתי על המחשב "בקנאות". ז"א, אני לא שם אותו בנפטלין כל ערב לפני שאני הולך לישון, אבל דואג שהוא לא יחטוף יותר מדי מכות (וכמובן שהוא חוטף מדי פעם, זה כמו לשלוח את הילד לגן משחקים ולצפות שהוא יחזור בלי שפשופים במרפקים) ושיתפקד כמו שצריך. דבר אחד שלא עשיתי במהלך השנה+ שאנחנו ביחד זה לנקות מתחת למקשים, משום מה, בניגוד ל HP, לנובו או טושיבה הקודמים, המקשים פה פשוט יותר "קשים" להוצאה, וכל פעם שהגעתי לנקודה שהרגשתי שזה ישבור את המקש שחררתי אותם חזרה למטה. לפני 3 ימים הוצאתי את המחשב מהבית, ישבתי עם כמה חברים לשיחה, כפי שהתנבאתי אחד מהם היה חייב להביא "קטנה" לכוס הקול…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אבקש מפרט למחשב שישמש עבור תוכנות גרפיקה כבדות במקום העבודה. אין צורך בציוד היקיפי וכרטיס קול מטורף, המחשב לא ישמש עבור משחקים כלל, מארז חשוב שיהיה משהו איכותי על מנת לשמור על טמפ' סבירה אך עם זאת לא ייעשה במחשב OC ומכאן שאין צורך להשקיע סכומים בקירור מיוחד. [glow=red,2,300]ללא ציוד היקיפי ומסך.[/glow] מעבד - 4 ליבות זיכרון - 4 ג'יגה בייט הארד דיסק - חצי טרה בייט כרטיס מסך - בינוני (תקציב שנע בסביבות 800 ש"ח) לוח אם כמובן חשוב להשקיע צורב די וי די מתקדם וזהו לדעתי, אם יש לכם שאלות או הצעות עבור מחשב שאמור לענות לדרישות האלו אשמח לענות! המחשב הוא עבור עבודה במקום העבודה כך שהתקציב פחות רלוונטי אבל עדיין יש להשתדל לשים לב לעלות מול תועלת והאם יש צורך בהשקעה יותר גדולה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולהעביר כמה רכיבים מהמחשב הישן שלי ברשותי הארדיסק סטה 200 ג'יגה וכרטיס מסך PCIe x800 אני פחות או יותר סגור על מפרט אבל לא מוצא חנות עם כל הרכיבים שאני רוצה שעושה משלוחים או ממוקמת באיזור חיפה נתניה המפרט שאני מעוניין בו הוא: לוח אם asrock conroexfire-esata2 מעבד e6300 עד 1100 שקל זכרונות ddr2 667mhz cl3/4 2x512mb קיט במחיר של עד 800 שקל!! (ראיתי cl4 של ג'י.סקיל ושל קרושואל cl3 בפנדס אבל כשהזמנתי נתנו לי תירוצים ש"אזל במלאי" ויום אחרי זה העלו את המחיר ב200 שקל בשני המקרים!) מארז compucase hec 6A19 300w פנדס היו הכי קרובים לשילוב וגם נותנים מחירים ממש טובים אבל הם שיחקו משחקים אז ביטלתי אם מישהו מכיר חנות באיזור הצפון או שעושה משלוחים ומציעה…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים כבדים אינטרנט וסרטים . (ללא OC). *לוח אם אם SLI למרות שאני לא ישתמש בו עכשיו אבל בעתיד כינראה שכן.ואם כמה שיותר פיצ'רים.אם תמיכה ב-PCIX *זיכרון 1024K.(512*2 שיהיו זכרנות מחברה אמינה ושיעשו את העבודה. *צורב DVD.*2 *כרטיס מסך אופטמלי לרזולוציה של 1280*1024 כי יש לי מסך LCD ושיהיה pci-x *מעבד כולם אומרים AMD טוב למשחקים אז נילך אם זה. (שיגיע עם מהירות של 2200MHZ ויותר ). *דיסק קשיח אחד רפטור 36 (10000)ואחד רגיל אם 120GB. *רמקולים אכותים 5.1 כמה שיותר צליל נקי ואפקטים מאשר עוצמה. *מארז לא לשכוח *תקציב לפי מה שנידרש (לא להגזים).
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אממ אוקיי בעיקרון הוא למשחקים: מעבד: LGA 775 3.0GHZ 2MB 630J 64BIT BOX לוח אם:P5GL-MX ASUS זיכרון:2X DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL with COOLING דיסק קשיח:160GB 7200RPM IDE/100 8MB BUFFER WD כרטיס מסך:BFG 7800GT 256MB OC DDR3 הכרטיס בדרך מחול תנו דעה בבקשה. איך ירוצו משחקים ? הוא בנוי להכל.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל עזרה בבחירת מפרט למחשב לאחותי שישמש בעיקר לאינטרנט כתיבת עבודות ואולי משחקים קלים עד עכשיו היא מסתדרת (בקושי) עם פנטיום 4 מלפני 6 שנים אז אני מניח שכל דבר יהיה שיפור.. התקציב הוא 1500-2200 עדיף כמה שפחות..לגבי השימוש אני לא יודע אם יש טעם לקנות כרטיס מסך חיצוני או מובנה ולהשקיע יותר במעבד.. בכל מקרה חשוב לי שתהיה אפשרות לשדרג בעתיד. לא צריך שום ציוד היקפי (מסך,רמקולים,מקלדת,עכבר וכו') תודה מראש!
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זכרון DDR הוא זוג של זכרון Ram אבל יש הבדל בין DDR DDR2 DDR3 DRR יש לו 2.5 מהירות 200 מתח DRR2 יש לו 1.8 מהירות 800 מתח DRR3 יש לו 1.5 מהירות 1600-800 מתח חשוב מה המהירות שאתה צריך ותדר ספק מתח
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני שוקל לקנות את הנייד הזה (עם מעבד ה I5 והכרטיס NVIDIA) והייתי מעוניין לשמוע חוות דעת מאנשים שיש להם את המחשב ויכולים לתת לי עליו דיעה לטובה ולרעה. במיוחד מה שמעניין אותי זה זמן הסוללה. בביקורת ש YNET עשו עליו רשום שהוציאו קצת יותר מ 6 שעות בשימוש סביר אבל הם לא רושמים מה זה שימוש סביר וכבר קראתי קצת דעות ברשת שאומרות שלא הוציאו ממנו יותר משעתיים וחצי מקסימום 3 שעות וזה עם שימוש של אינטרנט ואופיס בלבד, אז בעיקר מעניין אותי זמן הסוללה שלו בשימוש של אינטרנט, אופיס וכו' וזמן סוללה כאשר רואים סרט למשל. בגדול ההתלבטות שלי היא בין ה Q330 לבין ה Asus U35JC-A1 כשההבדלים המהותיים בשבילי הם מצד אחד המעבד של האסוס חלש יותר אבל זמן הסוללה שלו ארוך יותר. בנוסף לסמסונג יש יתרון ק…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לעזור לחבר לקנות נייד חדש. נמאס לו מהנייד הישן שלו (משנת 2008, ויסטה והוא כבר החליף פעמים סוללה - העלות המצטברת כבר לא מתאימה לו, לא מעוניין לחכות לפעם שלישית...) ממה שהבנתי ממנו, אלה הפרטים: * תקציב: 2600 (ניתן לעלות לכיוון 3000 אך בהחלט עדיף להשאר באזור 2600) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 מינימום האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? אינטרנט אלחוטי (אם אפש…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה כסף אני צריך להשקיע על מחשב שיריץ את המשחקים האלה על הגדרות גבוהות על רזולוציה של 1650X1050? בלי ציוד הקפי\מסך
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, ברשותי מחשב נייד של Toshiba מדגם Satellite A500-1DN אשר רכשתי לפני כ- 4 שנים. מאז שקניתי אותו אני משתדל מאוד לשמור עליו ולא מוריד דברים שאני לא צריך וכו'. מאז שקניתי אותו לא פירמטתי אותו ולאחרונה שקלתי לעשות זאת עקב בעיות קלות. לדוגמא: - כניסה איטית לשולחן העבודה לאחר איתחול. לעיתים הוא גם נתקע במסך ה"ברוך הבא" ולא זז. - מדי פעם כשאני סוגר את המסך ופותח שוב- הוא לא נדלק, אא"כ אני סוגר שוב ופותח. - בעיות כלליות של מהירות (עבודה, לא גלישה). אני לא בטוח כמה זה טוב לפרמט בגלל שגם יש לי תוכנות של Toshiba שקיבלתי עם הנייד ואני לא יודע אם אוכל להשיג אותן שוב אם אפרמט. עם זאת, יש לי דיסק מקורי של ווינדווס ופירמטתי לא-פעם את המחשב הנייח שלי, כך שאני…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני, צפייה בתכני HD ולימודים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Matlab במסגרת הלימודים. (שימוש תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , BF4. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך DELL P2414H. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , רכשתי שלשום תכרטיס מסך של GAINWARD GE FORCE GTX470,בשביל לשדרג תמחשב הישן שלי שאני מריץ בו: מעבד: Intel Dual Core E6600 3.06Ghz Box לוח אם: GA-P35-DS3 [i]זכרוןלא בדיוק זוכר סוג) OCZ 2 GIGA מארז: GIGABYTE SUMO 5115 BLACK ומה שנראה לי מוזר שמשחקים נתקעים לי יותר עכשיו כמו למשל:COD:MW2 לא סוחבים כמו שציפיתי, ואני חושב שכדאי לשדרג תמחשב קצת במעבד לוח אם וזכרון.(עדיפות אינטל). ה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500-3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך אם אין הבדל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר משחקים סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה ש…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-