ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הנני מעוניין לקנות מחשב יד שניה. מצאתי הצעה מיד 2 על המפרט הבא: core i7 860 RAM 4GB DDR3 1333Mhz HD 160GB Geforce 285 זה בגדול בקשתי ממנו את הדגמים הספציפים מכיוון שאין לי כרגע מידע על מארז לוח אם וספק. רציתי לדעת בכמה אתם מערכים את המחשב. בנוסף המחשב לא היה בשישמוש סה"כ 3 חודשים. הוא נקנה לצורך סטארטאפ שקשור להרצת אלגוריתמים על כרטיסי מסך . תודה רבה, אלדד כהן.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לרכוש מחשב לצורך עבודה משרדית וסרטים בעיקר (לא למשחקים) בכ4500 ש"ח. ראיתי את המפרט הבא ב-IVORY: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=195&CatCode= לאחר מספר שינויים ושדרוגים ברצוני לרכוש את המפרט הבא: מארז: מארז HEC 6A19 ספק כוח FSP350GLN מעבד: E6300 לוח אם: 965 של MSI או ASUS דיסק קשיח: 160 GB SATA2 7200RPM 8MB (חברה כלשהי) זכרון: 1 GB 800MHz של OCZ או KINGSTON כונן: LG GSA-H12N ומעלה. כ.מסך: INTEL GMA 3000 UPTO 128MB משולב מסך: SONY X95F מקלדת+עכבר סבירים. להערכתי המחיר יהיה סביבות 4200 ש"ח. (לא ניתן לדעת בדיוק כיוון שאין להם מחירים באתר). מה דעתכם? יש משהו להוסיף/לשנות? אולי המלצה על מפרט אחר המבוססת אותה פלטפורמה? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 שקלים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 (אבל רק אם זה ממש שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : FIFA 15 NBA 2K15 CS GO CALL OF DUTY -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב בינוניות/גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק , כרטיס מסך , כונן דיסקים , וציוד היקפי כמובן. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט אני ישן ליד המחשב אז כמה שיותר שקט יותר טוב , אבל אם זה הורג את הכסף אז מבחינתי לישון ליד משאית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בתקציב 2500 ש"ח, רק לצרכי עבודה, בלי כרטיס מסך, בלי מסך, ובלי רמקולים ועכבר (עם צורב ומקלדת). תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, אז ככה, מישהו מוכן לקנות ממני את המחשב ב3500 ש"ח. בזמנו קניתי את המחשב לפני כמעט שנתיים ומחיר של כמעט 6 אלף. לפי מה שהבנתי, ההצעה של 3 וחצי אלף זה יחסית מחיר טוב למחשב הזה. בעיקרון אני לא מוכר אותו בגלל שאני לא צריך מחשב למשחקים אלא בגלל שסתם בא לי להשתדרג והמחיר שהוא מוכן לשלם עליו הוא לא רע. מפרט המחשב שלי שהוא רוצה לקנות הוא זה: [table][tr] [td]AT #[/td] [td]שם המוצר[/td] [td]כמות[/td] [td]מחיר[/td][/tr] [tr] [td] C2500KBS[/td] [td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td]1[/td] [td]₪1125[/td][/tr] [tr] [td] GZ68MXUD2HB3[/td] [td]Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 for socket 1155[/td] [td]1[/td] [td]₪702[/td]…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרוש מפרט למחשב גיימינג 11k, אבל… It’s complicated. אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב2 פעימות, פעימה ראשונה עכשיו כשיצא דור 8 של אינטל, ופעימה הבאה כשישוחררו כרטיסי מסך חדשים באיזור אמצע 2018: בפעימה הנוכחית בתקציב 4k אני צריך מעבד (i7 8700k), לוח, ספק, זיכרון, ואם נדרש אז גם SSD חיבור M.2 כי שלי ישן בחיבור סאטא וכל מה שאתם חושבים שעוד נדרש (פרט לכרטיס מסך וציוד היקפי) פעימה הבאה בתקציב 7k תכלול כרטיס מסך ומסך 4k המחשב שלי התקלקל ואני מתכוון לקחת ממנו: מארז NZXT TEMPEST ישן אבל במצב טוב - לא מוצא סיבה להחליף כונן קשיח SSD SATA של 128 2 טרה HDD מקלדת עכבר ואוזניות של rezer. אז בנוגע לפעימה הנוכחית: 1. ת…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד עסקי מבית טוב, שיהיה קל וקומפקטי אבל עתיר ביצועים. חשוב לי שהמסך יהיה מט, ושאוכל להתחבר למסך LCD ביציאה דיגיטלית אין צורך במשחקים בכלל, השימוש הוא לתוכנות ייעודיות כבדות (גרפיקה ב-2D ותוכניות זוללות זכרון ועתירות חישובים אחרות) במקביל עם עבודה משרדית רגילה. דוגמה לתוכנות שפתוחות אצלי במקביל (בדרך כלל כולן יחד) ביום עבודה רגיל: Matlab, ArcGIS, SigmaPlot, Photoshop, Firefox, Word, Excel אחרי שיטוט בפורום חשבתי על כמה אפשרויות: Dell Vostro 1310 Lenovo T61 14.1 Dell latitude D630 התקציב גמיש (6-8K) כי אני מוכן לשלם קצת יותר על איכות הרכבה, עמידות ואחריות. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את המודל שמתאים לי (למשל בלנובו - יש איזה 100 תצורות), לאור הבקשות לעי…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לרכוש זיכרון SSD בגודל 128 ולהתקין אותו על המחשב הנ"ל. מישהו יודע כיצד ניתן ואיפה ניתן לבצע? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן של דל אני רוצה להחליף את ה HD למשהו יותר גדול . האם יש משהו מיוחד או שכל דיסק יכול להתאים?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
להלן הרכיבים הדרושים לבנית המערכת ומ"ס מחשבות על הפריטים: CPU: AMD Athlon 64 3200 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 1050 ¤ CPU COOLING: Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 240 ¤ MOTHERBOARD: DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard 940 ¤ GRAPHIC CARD: Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Card 2450¤ MEMORY: PQI PC3200 2048MB DDR 400MHz Dual Channel (2x1024MB) Mirrored Black Copper 3-4-4-8 1,380.00¤ - POWER SUPPLY ??? השאלות: 1. המלצות לספק זול, יציב שיכול להחזיק את המערכת הנ"ל עם הרדיסקים 2 X + צורב + נגן DVD ואשר יוכל להחזיק OC קל עד בינוני, בנוסף רציתי לדעת האם יש צורך בחיבור 24 פינים? בלוחות NFORCE 4 או הניתן להשתמש בספקים ע…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש שני מחשבים המיועדים למשחקים ושימושים כלליים (סרטים, אינטרנט וכו') ואפשרות ל OC קל בעתיד. התקציב למחשב הראשון הוא 6000 שח והוא כולל מקלדת ועכבר ובשבילו ארכוש בנפרד Dell 2007WFP. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ₪1111 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ₪639 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ₪1674 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪381 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ₪213 זיכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ₪546 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ₪419 מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD ELITE ₪186 עכבר: LOGITE…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מסך גיימינג עד 3500. יש לי מסך אחר שישמש אותי לשאר הדברים. אני משחק בעיקר CS:GO, Fortnite ו WOT כרטיס מסך 1070 אין לי בעיה לקנות גם יד-שניה, למשל הציעו לי: PG258Q - 2000 ש"ח PG278QR - 2500 ש"ח PG279Q - 2500 ש"ח אשמח לדעת את מי מאלו תעדיפו ולמה ובנוסף לקבל המצלה למסך חדש (רצוי זמין לרכישה באילת) תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, שימושים ביתיים וקצת משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' 1080*1920 EIZO FORIS FS2331 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט ק…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אבא שלי צריך לעבודה מחשב נייד חזק..... עד 7500 שקל.... דרישות: סנטורינו 1.5GHZ הארדיסק לפחות 40 אבל גם 40 זה טוב כרטיס רשת WIFI שן כחולה צורב כרטיס מסך משו כמו 9800P כי הוא הולך להשתמש בתוכנות ענקיות כי זה אתר בנייה רצוי חריץ זכרון לSD אבל זה אפשר לוותר אם לא תמצאו אינפרא חשוב USB2.0 פיירוויר תודה.....
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סטודנטית לעיצוב וגרפיקה מבקשת עזרה. המטרה: עיבוד תמונה, אילוסטריטור, תלת מימד שונות, עריכת וידאו והפקת אפקטים, אנימציה וכיוצא באלו. משחקים כבדים לא רלוונטיים. להערכתי מהירות מעבד פחות חשובה לעומת נפח RAM וגודל דיסק קשיח, אבל אשמח לשמוע מבעלי הנסיון כאן. אנא הביאו בשיקול זמן עבודה בסוללה סטנדרטית ואם כדאי לדעתכם המליצו סוללה תחליפית. רצויה יציאה למסך חיצוני. חשוב מאד השירות זמינות ואיכות כלומר מקור (יצרן / ספק) שניתן לסמוך על השירות שלו גם מקצועית וגם על נכונות לתמיכה (לכן נדמה לי שמוצרי HP לא יהיו רלוונטיים). מה שממש לא חיוני זה: BlueTooth , קורא כרטיסי זיכרון מובנה, קורא טביעת אצבע, וצעצועים דומים. התקציב אמור להספיק גם לאבזרים אם צריך כמו סוללה גדולה יותר מהרגיל או …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה, בעקרון אין לי ניסיון רב בחומרה אבל אני מבין את הבסיס. לפי מה שהבנתי, בשביל הצרכים האלה, אני לא חייב כרטיס מסך חזק אם בכלל. הבנתי שאני יכול להשתמש בכרטיס המובנה ולהתמקד בזכרונות, הארד דיסק ומעבד. במידה והייתי עורך וידאו, עורך 3D, מעצב רציני, וכו', הייתי צריך להשקיע יותר. אבל יכול להיות שאני טועה. בנוגע להארד דיסק, אני חושב לקנות 1TB 7200RPM אבל חשבתי גם על SSD. אולי SSD רק לווינדווס? או שאולי לא כי זה יקר מדי..? בנוגע לזכרונות, ראיתי שזה רכיב מאוד זול, אז נראה לי שאקח 16GB שזה סביב ה-450 ש"ח. בנוגע למעבד, הייתי מעדיף ללכת על הI7 כדי לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, למרות שלפי מה שהבנתי, התמורה הכי טובה היא בI5, שמספק ביצועים טובים אבל לא עולה כל כך הרבה. אם הדברי…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב שנקנה לפני כמה שנים ואני מעונין לשדרג אותו שימוש המחשב בעיקר למשחקים (אסטרטגיה וFPS) תקציב: 1000 ש"ח. המפרט שלו כיום: ASUS P8H61-M LX R2.0 Sapphire Radeon R9 380 Intel Core i3-3220 8gb DDR3 SDRAM 120gb Corsair Force LS SSD 1tb hard drive הרזולוציה שבה אני משחק:1680X1050 תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני בדרך לרכישת מחשב (פתחתי 2 ת'רדים בנושא) ואני עושה קצת "שעורי בית". רציתי את תגובתכם (הקצרה) על המפרט הזה שנועד לעבודה עם חישובים כבדים. מפרט זה לא נועד למשחקים. AMD ATHLON 64 FX55 939 BOX MSI K8N NEO2 PLATINUM CORSAIR TWINX 1024MB DDR 400MHZ 3200XL WD 74/10000 RAPTOR SATA ZALMAN CNPS 7700 AlCu האם המפרט מאוזן ?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הוא 2500 אבל אפשר עם חריגה קטנה. <- המפרט הנוכחי שלי בצד. השיקול העיקרי שלי לשדרוג הוא העובדה שנפלה עלי הזדמנות פז לקחת SSD במחיר רצפה, והיות ואני הולך להתקין מחדש ווינדוס, אז אנצל את ההזדמנות לעשות זאת על מערכת חדשה לגמרי. גורם נוסף הוא העובדה שכרטיס הקול שלי (Asus Xonar DX) לא עובד טוב עם לוח האם הנוכחי שלי. יש המון רעשי רקע ותקתוקים שמפריעים לי מאוד. בגדול הכיוון שלי הוא: I5 3450 (לא מתוכנן אוברקלוק) ב910 שקל Gigabyte GA-Z77X-D3H ב710 שקל. כאן אני צריך עזרה Corsair XMS3 2x4GB 1600 9-9-9-24 ב270 שקל. וגם מאוורר Freezer 7 pro v.2 ב120 שקל. ביחד זה יוצא 2000 שקל. בנוסף יש לי אפשרות להשיג Sandisk SSD Extreme 120GB ב620 שקל. זה מחיר רצפה אני יודע ולכן אני חם על זה…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי צריך לפטופ (חייב להיות לפטופ, לא שולחני) לסבתא. שימושים: גלישה באינטרנט, WORD מידי פעם, צפייה בתכני (אולי HD) ביו טיוב. יש עדיפות לחברות אמינות שנותנות אחריות להרבה שנים. שנתיים זה טוב. המחשב צריך לבוא רק מאייבורי דיזינגוף סנטר - זה המקום היחידי שהיא קונה ממנו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך לא קטן מ 15.6" . מבריק או מאט לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? טושיבה, HP * כונן אופטי? צריך כניסת CD * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) היא מעדיפה בצבע בורדו או כחול אבל זה לא ממש משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCa…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)סרטים\משחקים * גודל המסך?רצוי כמה שיותר גדול * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד,המחשב יחובר לחשמל ברוב הזמן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)? HDMI,VGA * בלוטות?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500gb+ * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD וצורב. * כונן Bluray?לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא,אבל ראיתי שלדל יש מה להציע
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בקשה למפרט שלדעתי יעניין אתכם: קיבלתי כבר כמה תגובות אבל אני חושב שאפשר עוד לשפר - במיוחד בנושא הדיסקים והמארז. יש לי גם כמה הערות לגבי הזכרונות (מודגש). התקציב גמיש - בין 5000 ל-7000 - דבר ראשון, חשוב שיהיה שקט, שקט, שקט. אפשר אפילו קירור פסיבי, רק לא קירור מים. - כרטיס מסך - שיחזיק משחקים חדשים ברמה גבוהה לפחות שנה שנתיים. אני מניח ש-8800 כלשהו יספיק.. - זיכרון - לפחות 2 ג'יגה. האם שווה להשקיע ב-CL נמוך או ביותר Banks? או אולי ב-ECC או Registered? - דיסקים קשיחים - למה דיסקים ולא דיסק? כי עברתי מספיק קריסות כדי להעדיף 2 דיסקים במקום אחד. מ-2 סיבות: א. שאוכל לעשות גיבוי על דיסק פיזי שונה. ב. אני רוצה להפעיל אותם ב-intel matrix raid כדי ליהנות מ-raid 0 ו-r…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בשביל משחקים (אני לא גיימר רציני או משהו כזה) שהמשחקים יעדו חלק ויפה אני לא צריך ציוד הקפי יש לי ממסך LCD 17 אינץ' של מאג שיעבור למחשב החדש. בעיקרון אני רוצה שהמעבד יהיה ארבע ליבות ם אפשר מבחינת התקציב כומבן למשל המעבד 4 ליבות של AMD 9550 אם אפשר חוות דעת עליו. אני לא מעוניין לעשות OC כי אין לי מושג איך לעשות את זה ואני לא רוצה להסתבך. אני רוצה שהספק יחזיק את המערכת כמו שצריך ולא יהיה גבולי תודה לעוזרים
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש הצעות לשיפורים? 1 AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Yea 618.55 ש"ח 2 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 1,157.00 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 511.75 ש"ח 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK 75.65 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 396.05 ש"ח 1 ABIT NF7-SL ver 2.0 (nforce2) - ATX 631.90 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הציעו לי לקנות מחשב נייד בן 10 חודשים כמעט, ורציתי לדעת אם כדאי לי או לא כדאי לי לקנות אותו. דגם המחשב הוא: IBM X31 - Intel pentium M Centerino 1.5GHz + 512 mb ram המחשב מוצע למכירה ללא תחנת עגינה ועם הארד דיסק 40 ג'יגה. בעל המחשב הסביר לי ש 1.5GHz Centerino עובד כמו מעבד במהירות 2.7GHz האם זה נכון? תודה רבה לעוזרים מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-