עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני רוצה להחליף את המחשב הנייד הנוכחי (ישן מאוד), אני קצת הולך לאיבוד עם כל הדגמים הקיימים בשוק היום. הצרכים העיקריים שלי הם אינטרנט, סרטים לבית. מבחינת עבודה יש לי רק אקסלים גדולים מאוד ומבחינת גיימינג, אני משחק מדי פעם אבל לא במשחקים שמצריכים יותר מדי כוח (לאחרונה Fortnite). אני רוכש מחשב פעם בכמה שנים ומעדיף שיהיה מעל לממוצע, אם כבר להשקיע אז להשקיע. להלן התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ישנה אפשרות למצוא מחשב שמתאים בפחות אז למה לא. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by KoDkOd,

שלום אני מעוניין לרכוש את המחשב הנל : ‏HP Pavilion DV6-2130EJ רציתי לדעת אם במחיר שהוא מוצע בארץ,סביב ה 4500 שח הוא כדאי, אם לא מה כן יכול לעמוד בסטנדרטים,תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by solikt,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצלו עד תומו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים למשל כמו דוטא סימס והרבה תמונות יהיו במחשב רזולוציה (מלבד הבסיסית של הנייד) - לא משנה שיהיה טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן (נייד בכל זאת...) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by idooo,

שלום חברים אני מחפש מפרט למקום העבודה. השימוש בו יהיה בעיקר משרדי (OFFICE,אינטרנט וכו') כך שהפוקוס הוא על מעבד וזיכרון נורמליים צריך שגם מסך יהיה כלול בתקציב . מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן מקלדת עכבר ורמקולים זולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני רוצה לקנות מחשב חדש, שיהיה טוב למשחקים, עבודה (תיכנות) וסרטים... חשוב לי כשאני קונה מחשב לקנות רכיבים שהם מתקדמים טכנולוגית כדי שהמחשב יחזיק שנתיים לפחות. אני לא עושה OC, ואני לא מתיימר להיות גיימר מטורף עם SLI וכאלה, מצד שני אני לא רוצה להתפשר על איכות. זה המפרט שיצא לי (לא כולל מסך, כונן קשיח, כונן אופטי, כרטיס קול, מקלדת ועכבר שכבר יש לי מספיק טובים): מעבד Intel Q9450 1540 ¤ לוח אם ASUS P5Q3 890 ¤ זיכרון OCZ DDR3 2GB 1600Mhz 740 ¤ כרטיס מסך ATI HD4870 1420 ¤ מארז Antec P182 725 ¤ ספק Modu82+ 525W 550 ¤ מאוורר BigTyp 120VX 210 ¤ סה"כ: 6075 ¤ המחירים הם לפי KSP. נראה לי שפיספסתי איפשהו כי זה נראה לי יקר מדי, אולי אני טועה. לכן אני צריך חו…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. חשוב שיהיה בו זיכרון של 1 גיגה צורב DVD רצוי כרטיס מסך ולוח אם איכותי

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכולם! מחפש המלצה למחשב נייד, המטרה המרכזית תהיה שימוש בלימודים אבל אשמח אם יוכל להפעיל גם כמה משחקים מהפחות דורשים. משקל - עדיף פחות מ2.5 קילו, אבל אפשר לחרוג חובה סוללה שתחזיק יותר משעתיים של שימוש משרדי גודל מסך - עד עכשיו היה 15" והספיק, אפשר יותר אבל עדיף שלא פחות התקציב הוא בסביבות ה2500, עדיף פחות אבל אפשר לחרוג במקרה והמוצר יצדיק זאת תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני מחשב מחשב למטרות לימודים בתקציב של עד 5500 שח... מסך רחב זאת אופציה אבל ממש לא חובה .. אני רוצה צורב dvd לא חובה daul layer זיכרון לא פחות מ 512 מב HDD 60 גיגה.... כרטיס מסך כמובן עדיף לא משולב אבל תמליצו לי אתם.. המחשב הוא אינו למשחקים, מקסימום אני אריץ DIABLO 2 .... חח עכשיו לגבי המעבדים אני ממש מבולבל.... מה עדיף, מה משתלם ... תודה מראש..

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by pet4a,

הנקודה האדומה בTHINKPAD נשחכה איפה אפשר לקנות חדשה? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. היי, הסתכלתי על המפרט הזה: http://www.memoryexpress.com/Products/MX43707 והוא נראה לי דיי מתאים (כל הצרכים המשרדיים + עבודות בינוניות של עריכת וידאו ותלת מימד) רק שהמליצו לי ללכת על מעבד יותר טוב (ה-Intel® Core™ i7 3632QM לדוגמא) ואפילו להרחיב ל-16GB זיכרון. מה אתם אומרים? יש דגם טיפה יותר מתקדם שיכול לענות לי על הדרישות? (אין הגבלת תקציב אבל אני כן מחפש משהו באיזור של המחשב הנ"ל ולא מעבר) תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by yon,

המפרט צריך לכלול גם מסך. העדפה ל-INTEL

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי אני רוצה מחשב שקט ככל האפשר עם רכיבים טובים. למרות שי לי כבר בערך מפרט אבל אני לא בטוח שהוא שקט. אז אם אפשר בבקשה לקבל מפרט למחשב שקט.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, אני מתכוון לרכוש מחשב בימים הקרובים. רגע לפני, אני בקש לברר שאין לי בעיה אקוטית עם המפרט. השאלות שלי: 1. האם קירור האוויר מספק? אם לא - אשמח להמצלה לרכיב חלופי. 2. האם ספק הכוח מספק? אם לא - אשמח להמלצה לרכיב חלופי. 3. כל הערה נוספת תתקבל בברכה. בתודה מראש. מעבד: 999 ₪ - SIX Core i5 10600KF 4.1Ghz-4.8Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 204 ₪ - Be quiet! Shadow Rock 2 לוח אם: 879 ₪ - ASUS TUF GAMING Z490-PLUS זכרון: 428 ₪ - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3000Mhz CL16 Black כרטיס מסך: 2203 ₪ - * בהרכבת מחשב * - GIGABYTE GeForce RTX3060Ti 8G D6 Up To 1665Mhz EAGLE דיסק קשיח:…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם, אנחנו מתכננים להחליף את המחשב. רציתי שתעזרו לי למצוא את המפרט האופטימלי בשביל השימושים שלי והכסף שאותו אני רוצה להשקיע. המפרט לא צריך להיות כולל: - מסך - מקלדת - עכבר תודה מראש, יונתן

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי, קניתי מחשב נייד של ASUS, מה שקורה בפועל זה שהמחשב יושב 5 ימים מהשבוע במקום אחד, ובמהלך הסופש במקום אחר, אבל לא זז יותר מידי, ותמיד נמצא ליד שקע חשמל. כיוון שעל מנת לשחק משחקים בצורה נוחה, אני צריך לחבר את המחשב לטעינה, תהיתי אם זה בסדר שמהלך כל שהותו של המחשב במקום קבוע (שזה כמעט כל הזמן בערך) הוא יהיה מחובר לחשמל, כדיי שלא אצטרך לנתק ולחבר אותו בכל פעם שאני רוצה לשחק. האם זה בסדר או שזה עלול להזיק למחשב/לסוללה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Mute Dan,

דרוש מפרט למחשב גיימינג 11k, אבל… It’s complicated. אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב2 פעימות, פעימה ראשונה עכשיו כשיצא דור 8 של אינטל, ופעימה הבאה כשישוחררו כרטיסי מסך חדשים באיזור אמצע 2018: בפעימה הנוכחית בתקציב 4k אני צריך מעבד (i7 8700k), לוח, ספק, זיכרון, ואם נדרש אז גם SSD חיבור M.2 כי שלי ישן בחיבור סאטא וכל מה שאתם חושבים שעוד נדרש (פרט לכרטיס מסך וציוד היקפי) פעימה הבאה בתקציב 7k תכלול כרטיס מסך ומסך 4k המחשב שלי התקלקל ואני מתכוון לקחת ממנו: מארז NZXT TEMPEST ישן אבל במצב טוב - לא מוצא סיבה להחליף כונן קשיח SSD SATA של 128 2 טרה HDD מקלדת עכבר ואוזניות של rezer. אז בנוגע לפעימה הנוכחית: 1. ת…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ElectRoulette,

שלום, שמי מיכאל ואני עורך וידאו כבד, רציתי לשתף אתכם במפרט של המחשב הנוכחי שלי: http://www.tms.co.il/preview/spec/6w8nvjag החלפתי את הזיכרון לאחרונה ב:[h=1]G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual[/h] והוספתי כונן: [h=1]Seagate 3TB Barracuda Sata III[/h][h=1]אשמח אם תתייחסו לחלקים שיש לי ויהיה אפשר להעביר אותם, מבלי להוסיף עכשיו עוד ראם, לדוגמא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000[/h]א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה כבדה, אפטר אפקטס, אביד, פרמייר, פוטושופ, ברמות הגבוהות ביותר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by דוב,

מטרות המחשב: עבודות משרדיות, שימוש בתוכנות שונות (למשל, רוזתה סטון), גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים. עדיף מחשב יחסית קטן ובעל משקל נמוך. חשוב שיהיה מהיר מאד, זכרון רם עדיף 8, זמן סוללה ארוך. אשמח לשמוע רעיונות טובים ויחסית זולים (עד 3500), וכן מה דעתכם על המחשבים הללו: http://www.wallashops.co.il/Mobile/Main#!/app/product/6MKFBB94E2 http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=4702&siteurl=http%3a%2f%2fwww.pc-online.co.il%2fitem.php%3fps%3d3002&modelid=878415&prodId=1626094054&platform=2

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אני עשיתי מפרט, הוא ניראה ממש יפה, רק שהוא קצת עולה על הגבולות, בכול זאת... אם אני אקח ANTEC 300W Smart Power זה יספיק למחשב הזה? 2.4GHz C Intel P4 Radeon 9800 NON Pro ASUS P4P800 כרטיס קול Creative Sound Blaster Live 5.1 כונן קשיח 40GB 2MB Buffer 7200 RPM DVD של BENQ צורב של SAMSUNG עם 8MB BUFFER FLOPPY Geil Golden Dragon PC3500 Series Retial המארז הכי חלש של אנרמקס (שהוא בכלל לא חלש) 2מאווררים של ThermalTake שהם Ball Bearing 2 ב 50 ש"ח דיי ג'נריים 2 מאווררי Smart Fan 2 מאוורר 1 שבא עם המארז מקווה שלא שכחתי שום דבר, בכול זאת מה שיש זה ככה: 1) זה כבר 5000 שקל, אני לא יכול לעבור 5000 שקל, ואני צריך עוד ספק וקירור למעבד, אם תוכלו להציע משהו אז תודה, אהה ולא לשכוח שזה ל OC…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Abu-Ali,

שלום לכולם, אהלן וסהלן, אני צריך מחשב לצורך עבודה עם תוכנות קאד. לא מצאתי משהו עדכני בארכיון הפורום לגבי דברים דומים ואינני בטוח שאני זקוק לאותן דרישות כמו הגרפיקאים אז.. למבינים בנושא הקאד - אני לא זקוק לסימולציות כבדות וגם לא לרינדורים תכופים. ההרכבות שאני בונה הן לא כבדות, לא יותר מ1000 חלקים באסמבלי. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב? שימוש בתוכנות גרפיות כבדות כדוגמת סולידוורקס, אינוונטור, אנסיס, סוליד אדג' וכו'. השימוש בהן די תדיר, כמו שאמרתי למעלה אין לי צורך מיוחד בסימולציות או ברינדורים. דברים בסיסיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by ran1809,

אני צריך לפרמט מחשב IBM R50e בדקתי ומחיצת השחזור קיימת אני בעלייה לוחץ על Access IBM ועולות לי 3 אפשרויות אחת להמשיך בעלייה והשנייה ולכנס לביוס ועוד אחת שלא עוזרת לי אין לי שום דיסקים עם המחשב אני רוצה לשחזר אותו למצב יצרן. איך אני יכול לעשות זאת מה לא עשיתי נכון?! תודה רן

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz Gigabyte GA-P35-DS3L Gecube Radeon HD2900PRO 512MB GDDR3 HDMI HDCP VIVO PCIe Western Digital 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS OCZ DDR2 2048MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 SAMSUNG S183L DVD-RW + X18 Lightscribe + SATA Samsung SyncMaster 226BW 22" ENERMAX Liberty 400W Raidmax SAGITTA שיניתי את המפרט הקודם קצת, את המעבד יש לי בחצי מחיר מאינטל, זכרונות במבצע מנועה, הכל יוצא 6000 יש פה מה לשפר? כי אני לא רואה... רמקולים אני נשאר עם הATP3

23. שלום, נהניתי לקרוא מעט מהסקירות והמפרטים. כל הכבוד לעוסקים במלאכה!!! אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי בסיסי. בהנחה שבעבודה יש לי מחשב חזק, נראה לי שבבית אוכל להסתפק במחשב פשוט יותר, בתקציב נמוך. אני מתלבט בין מחשב עם מעבד מתקדם יותר, P4 או Athlon , בתקציב של כ- 2500 ש"ח , או שאולי ניתן להסתפק במעבד סמפרון או סלרון, ולהוזיל את העלות לכ- 2000 ש"ח. כיון שאני חיפאי, שתי חנויות פופולריות ומוכרות במחירים זולים ושירות סביר הן "מרדנית" ו- KSP. יש למשל הצעות של סמפרון 2.8G ב- 1800 ש"ח . המחשב מיועד ל: - עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט, מצגות פאואר-פויינט משולבות קליפים של MPEG וכיו"ב. - העברת תמונות ממצלמה דיגיטלית, הורדת סרטים מהאינטרנט לצפייה ב-DVD. - משחקים: לילדיי בני 7 ו-4. לא משחק…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. דרוש מפרט לחבר עם הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מיילים, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה/אופיס. כן להרכבה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. Started by שחרש,

מחפשת לקנות מחשב חדש ללימודים. בעקרון מתלטבת בין כמה דגמים : בראשם - 1.http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=883070 LENOVO YOGA 2 PRO 2.DELL XPS 13 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=816499 3.DELL INSPIRON 7347 FULL HD https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14031 בכללי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש בסיסי אינטרנט,אופיס וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית: עדיפות שתהיה לו רזולוציה ג…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים