עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כמה שיותר חזק בתקציב הזה (אם קיימת חיה כזאת) אלה השימושים בעיקר, תוכנות כבדות יחסית כמו AUTOCAD, PHOTOSHOP וכ'ו.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by eyalben,

היי, טוב, הצלחתי לצמצמם את המחשבים שאני מעוניין לרכוש ל2 דגמים ואני צריך את עזרתכם להחליט מה עדיף. - במובן מסוים יש לציין שאני מעוניין לרכוש מק (בגלל MacOS) Macbook Pro - 1999$ Weight: 2.45kg CPU: 2.4 Ghz Penryn Screen: 15.4 LED Backlit 1440 x 900 non-glossy Memory: 2GB HarddriveR: 200GB Graphic card: 8600GT 256MB 1 year warranty Dell XPS M1530 - 1500$ CPU: The same Screen: The same but GLOSSY Memory: 4GB Harddrive: 320GB Graphic card: The same Warranty: 3-years פחות מעניינים אותי הגימיקים החדשים בMBP, ובמובן מסוים אני מעוניין לקנות מק (פשוט נמאס לי להתבחבש עם הPC). מצד שני, אנחנו מדברים על הפרש של 500$ שזה כמעט 1500 ש"ח והבדל משמעותי במפרט ובאחריות. מה דעתכם? איך המחשבי…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by whybe,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני אשמח לעזרתכם בבחירתו. מטרות המחשב? הכל, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים, שיוכל להריץ על ההגדרות הגבוהות ביותר שניתן במסגרת התקציב), צפיה בסרטים וסדרות ב-hd, עריכת סרטים ותמונות(לא שימוש עיקרי, אבל שיוכל לעשות זאת כשאצטרך) . * גודל המסך עדיפות ל-15, אפשר גם 17 אבל זה הופך להיות פחות נייד ונוח. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה, נראה לי מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * משקל רצוי? שלא יהיה משקולת של חמש קילו.. משהו סטנדרטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יודע מה זה ארוך, אם הוא מצליח להחזיק 3 שעות של שימוש זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi, כל השאר ככל שיותר יותר טוב. * Bluetooth? לא קריטי…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני מבולבל למה רואים מפרטים עם זכרונות DDR3 1066MHZ אבל מעבד שתומך FSB 800MHZ בלבד, לדוגמא DELL STUDIO 14Z בעוד שבמקרים אחרים שמים מעבד P8600 שתומך 1066MHZ עם זיכרון DDR2 800MHz ?! (ראה DELL E6400). מנסיוני במחשבי PC , זה היה נחשב לחוסר תאימות או OVERKILL של אחד הרכיבים. אני מניח שלא מדובר כאן בטעות , הרי רכיבי מחשב נייד אמורים להיות מאוד תואמים אחד לשני. מה קורה פה?! מה אני מפספס?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by *BYZ*,

GIGABYTE GA-945P-S3 E6300 ?X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E? 1GB DDR2 667 Kingston פעמיים 160GB Westerndigital 500W Enermax Liberty סה"כ 5025 ש"ח ב-KSP אני רוצה לקנות עכשיו את הכרטיס מסך הזה ובעוד שנתיים אני אקנה אחר שתומך DX10 בקשר למעבד והלוח אם אני לא בטוח אם זה יספיק לכמה שנים (אז תאמרו אם יש לכם משהו אחר) כדאי לעשות OC? אם כן, אז מה להוסיף?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן חברה, מחפש מחשב נייד לגיימינג תיכנות ושאר הירקות , בסביבות 8000 שח , ראיתי את המחשב הזה בניו אגג ב7500 שח +- , אשמח לתגובות עליו, או הצעות אחרות, https://m.newegg.com/global/il-en/product/N82E16834233190

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by EyalSch,

היי, מריץ מערכת הפעלה XP על מחשב עם 2Gb זיכרון של DDR2 במהירות 400Mhz. כמה החלפת הזיכרון ל- 800Mhz אמורה לשפר את הביצועים של המחשב בהנחה שהפעולות המרכזיות הן Office וגלישה סטנדרטית (לא משחקים או סרטים)? תודה אייל

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by spartan932,

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer Xtreme Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H87-D3H LGA1150, Intel H87, DDR3 1600 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX780 OC 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III 1 צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1 ספקי כוח: ספק כח Antec High Current Gamer 620W Active PFC 13.5cm PSU HCG-620 (Retail) 1 מארזים: מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by okarmi,

שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לאדריכלית. המחשב יריץ בעיקר את התוכנות הבאות: Autocad Photoshop illustrator sketchup התקציב - באזור 4. שאלות: 1. מה מפרט מומלץ? 2. על מה חשוב להקפיד? המעבד (i5 מול i7)? הזיכרון (לפחות 8?) כרטיס גרפי? הארדסיק רגיל מול SSD? 3. האם המחשב הבא יהיה מספיק טוב לשימושים אלו? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14992 תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. היי לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לשימוש יום-יומי, אבל גם לשמש כ WEB SERVER ויפעל 24/7! ה Web-Server ירוץ כ Virtual Machine חשוב מאוד שיהיה שקט המפרט שחשבתי עליו: מעבדי אינטל‏ Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray זכרונות‏ DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיסי מסך‏ ASUS - nVidia GT440 1GB DDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E דיסקים קשיחים‏ Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX מארזים‏ Thermaltake ARMOR A60 Midi Tower Series Black Case (No PSU) ----------------------- מה הייתים מחליפים במפרט הנ"ל??? ומה הייתם בוחרים כ לוח אם למחשב זה? ספק? מערכת קירור? התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. 1. תקציב מקסימאלי - בערך 5000 ש"ח. אם אפשר לחסוך סבבה, אם יש סיבה טובה לחרוג מהתקציב - נחרוג. 2. מיועד לסלון - צפייה בתכנים מהאינטרנט (VOD למיניהם) ותכני HD, גלישה באינטרנט, משחקים לילדים, ניגון מוזיקה, ובעתיד אולי הקלטה מממיר של YES וקצת גיימינג (כשהילדים יגדלו, אבל כנראה נחליף מחשב כשנגיע לשם - הגדול שלי בן שנתיים...) 3. ציוד היקפי - המחשב יהיה מחובר לטלויזיה בסלון ולרסיבר אז אין צורך במסך או רמקולים. צריך המלצה על מקלדת אלחוטית משולבת עכבר עם אותיות בעברית. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - נראה לי שאני אמור להסתפק בכרטיס מסך מובנה במעבד/MOBO, לא צריך נפרד. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 9. חשוב לי שיהיה שקט, כי הוא מיועד לנגן סרטים. המחש…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by sdodly,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עניין של עלות מול תועלת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (רק אם זה הבדל משמעותי). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מחשב ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים) ופיתוח תוכנה מידי פעם (WebStorm ,IntelliJ ,Visual Studio 2013). שורה תחתונה - רוצה מחשב מהיר וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920X1080 מסך 23 אינץ' (אפשרות ל- 24 אינץ' בעתיד). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום אני נוסע לאמריקה בעוד חודש וחצי ואני יגיע לניו יורק עוד 6 שבועות (השבועיים הראשונים היו בקנדה) אני צריך מחשב נייד קל לא צריך מסך גדול מקסימום אם זה קל 13" כונן שהיה לפחות 30 gb וכדי שהיה המעבד החדש centrino עכשיו האם כדי לי לקנות את power book של ה 12" ועוד שאלה אמרו לי שיש מקום שאני יכול "להתפיס" אל המקלדת עיברית (במקום מיוחד) שזה יראה כמו מקלדת עבריץ רגיל אבל השאלה האם מחשב האמריקה יוכל לכתוב בעיברית זה קשור לחומרה? או שאני צריך רק ווינדוס בעיברית ןאם זה יעבוד אני יוכל לכתוב בעיברית גם באפל תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by rab10,

האם למישהו יצע להנסות עם המחשב הנ"ל? אני שוקל לקנות אותו... מטרתו היא צפיה בסרטים, כתיבה בשיעורים ובעצם בבית להיות כמו שולחני... האם מישהו התנסה איתו?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Ivan,

בחלק מדגמים שעון של מעבד יהיה מאד לאט (למשל 1.2 במקום 1.8 אצלי) אם מוציאים בטריה ועובדים רק עם חשמל. וזה נשאר לאט בלי קשר להגדרות או עומס. בעיה ופתרון (יקר) http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-71222 כדאי לדעת.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, בעיקרון אני שוקל לקנות מחשב בזמן הקרוב (יכול להמתין חודש חודשיים לעדכון מחירים) והייתי רוצה להתחיל להרגיש את השוק בצורה טובה יותר (אחרי משהו כמו 4 שנים שאני עוקב בצורה כללית) בעקרון אני מחפש מחשב בעל ביצועים שיספיקו למשחקים קיימים (יוצאים כיום) בעלי דרישות גבוההות, כל זה ללא OC מאחר ואני לא רוצה להכנס לתחום יותר מידי לעומק. בנוסף מאחר ואני מתכנן לעבוד במחשב עם matlab אני אצטרך זכרון של: 2 GB בתור תנאי הכרחי. נתחיל במפרט ל:1. מחשב כולל מסך LCD 17 ללא ציוד היקפי וכרטיס קול בסיסי. 2. מחשב ללא מסך (נשתמש ב crt החצי מת שלי) ללא ציוד היקפי. upgrade אפשר לותר על upgrading עתידי המחשב הנ"ל מתוכנן לתקופה של שנה - שנתיים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by iib,

AMD Athlon XP 2500 + Retail :592 Samsung orginal 512mb PC3200 :537 ABIT NF7 V2 :479 Sapphire Radeon 9600XT 128mb :1,095 WD 60GB 8mb cache :428 Pioneer DVR-A06 Retail (4x +/- RW) Retail :999 LG 17' flatron F700P :1,140 Compucase Ci-6CN1 midi tower + HEC 300W :234 Total : 5,003NIS אם יש לכם הצעות לשיפור במסגרת התקציב אשמח לשמוע. המחשב יוזמן היום בערב...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 3K במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית ומשחקים. בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי . לא נראה לי שיש צורך לכונן דיסקטים, ואין סיבה לכ.קול לא מובנה... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של ה…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום רב, יש לי אפשרות בתחילת פברואר לקנות מחשב נייד בארה"ב. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי איזה דגם שווה להביא ארצה. אז ככה, מבחינת תקציב : 2.5K ש"ח אבל אפשר לחרוג עד נניח ה3K ש"ח במידה וזה שווה את זה. צרכים: ביתיים + - אני צריך שהמחשב ישמש מן הסתם לשימושים הגנריים הביתיים אך גם שלא יתבטל מול קבצי אקסל כבדים (מודלים פיננסיים לדוג'). דגשים ספציפיים : 1) מסך 13 אינץ 2) חיי סוללה טובים 3) אם ניתן, דור שמיני של מעבדי אינטל החדשים. 4) אני לא צריך שזה יהיה המחשב הראשי בבית, יש גם מחשב נייח חזק. (ככה שלדוגמא אני לא צריך שטח אחסון גדול במחשב נייד - 256/128 SSD אמורים להספיק) במידה ויש מחשב שחורג גם …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Kanshoof,

שלום, יש לי נייד HP Pavilion dv9000 כבר מעל שנה, לאחרונה עברתי על רשימת התוכנות המותקנות והסרתי כאלה שלא נעשה בהן שימוש, בינהן גם כמה כלים שונים של HP שהגיעו עם המחשב. בגדול המחשב עובד כרגיל אבל קרה משהו מוזר: הנורות שצמודות למתג ה wifi ולמתג הטאצ' פד, דולקות רק כאשר מכבים את האמצעי, כלומר דולקות רק בכתום כשמדליקים את האמצעי (wi fi או טאצ' פד) הנורות כבות במקום להאיר בכחול. האמצעים פועלים כמו שצריך. מישהו נתקל בזה ? אשמח לפתרון. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by KF,

שלום לכולם! אני צריך מפרט לשימוש משרדי כגון אינטרנט,offIce וכד'.. התקציב הוא 1200 ש"ח,אין צורך במסך ובמערכת הפעלה.. (יעבוד על WIN7). רצוי מ-TMS. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום אני סטודנת ואני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך הלימודים התקציב שלי הוא 5000 שקל יש לי מספר שאלות לגבי המחשב: ראשית האם יש המלצה על מחשבי HP אני יודע כי בעבר היה איתם בעיה במתן השרות שלהם, אבל אני יודע כי זה השתנה בזמן האחרון, האם אתם ממליצים עליהם או לא. לגבי המחשב המפרט הינו: מעבד Core 2 Duo זכרון של לפחות 1GB הרדיסק של לפחות 120GB צורב DVD תקשורת אינטרנט אלחוטית יצאת ודאיו. חיבור FireWire היתרון יש לי מבצע סטודנטים במחשה הזה: http://www.ibm4u.co.il/product.aspx?p_id=7086 ב 4200 שקל אשמח לקבל תגובות ועזרה עמיר

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש''ח 2. מה שימושי המחשב: משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מסך FHD. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, ספק, קירור למעבד, כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אולי רק בינוני לכרטיס מסך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by -twelve,

כרגע יש לי מחשב מלפני שלוש שנים חחח. בקיצור אבא שלי בא אליי היום ביציאה שאני יתן לו מפרט שאני רוצה בלי יותר מידי הגזמות והוא כנראה יקנה לי. עכשיו אני צריך בזה עזרה מימכם במיוחד מאלה שממש מבינים! אני צריך מחשב שיחזיק לי לפחות 3 3 וחצי שנים אוקי? אז ככה קודם כול יש לי כמה דרישות שחשבות לי... המעבד חייב להיות AMD עכשיו נראה לי שמעל 3800 זה קצת יקר אז כנראה 3800 (אלא אם כן אין הבדל גדול בינ ו לבין ה 4000). SLI חשוב לעתיד. תכלו להסביר לי על זה קצת יותר למשל איזה 2 כרטיסים אני יכול לשלב ביחד ואילו לא? ג'יפורס 7800 FX 512 אחד למה 2 זה כבר יותר מידי מארז שיהיה יפה וחזק לא ג'נרי! אני גם צריך ציוד הקפי כמו עכבר ואוזניות ופאד טוב אבל לא יקר! אני לא יוציא כסף על בד! אוזניות …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ate5502,

שלום למומחי הפורום. הגיע הזמן, וצריך לשדרג את המחשב. ככה: המחשב מיועד למשחקים, עבודה שוטפת (וורד, אינטרנט, פוטושופ לעיתים נדירות), ותכני HD. אני מחפש מעבד, זכרונות, לוח אם, כרטיס מסך, דיסק קשיח וספק כוח (או מתאמים לספק כח ישן, יש לי 500W). אין צורך במארז, וכונן DVD. לא מתוכנן אוברקלוק (בלא מתוכנן אני מתכוון אף פעם) אז קירור סטוק הוא יותר ממספיק. והמסך הוא 32" עם רזולוציה של 1920X1080. מגבלת התקציב שלי היא 3500 ש"ח, עם מקס' 100 ש"ח חריגה. אין בעיה של רעש, והמארז הקיים עושה עבודה טובה בסינונו. אין בעיה לקנות את הרכיבים ממספר חנויות, אני מתכנן להרכיב את המחשב לבד. מה שכן, ישנה העדפה לחנויות באזור רחובות, או מהיבואן "גראנד אדוונס". תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.