עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by magadi,

שלום לכולם יש לי בעיה בצורב DVD הצורב לא רוצה לצרוב לי על דיסקים של DVD.. אני צורב משהו ושאני מכניס את הדיסק לאחר הצריבה למחשב הוא מזהה אותו כדיסק חדש אם בכלל הוא עולה.. הצורב עצמו הוא בן שנה ובקושי צרבתי אליו גג 15 צריבות לדעתי הרבה פחות האם יש תוכנה שיכולה לבדוק האם הצורב עובד כמו שצריך? מה אני יכול לעשות? ככונן רגיל הוא עובד מצוין וגם כצורב מדיות רגילות(אני צורב בעזרת נרו) תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  2. Started by Hammer,

אז ככה יש לי הרדיסק סמסונג והוא אמור להיות 133 ATA אבל הוא פועל ב100 הלוח שלי הוא abit nf7 איך אני יכול לעשות שזה יהיה 133

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  3. שלום... יש לי ערימה גדולה של דיסקים צרובים, גם CD וגם DVD. כיוון שהם לא RW לא ניתן למחוק אותם, הם חד-פעמיים והמידע תמיד שם. אין לי שום עניין ושימוש בהם יותר; ואני מתכוון להשליכם למחזור. מה דרך מהירה ויעילה למחוק את כל הדיסקים או להפוך אותם לבלתי-קריאים בעליל? תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/22hdd-120.html

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  5. Started by בנאל חלפון,

שלוםהיום בבוקר הרצתי את התוכנה UserBenchMark וכשהיא הריצה בדיקה על כונן D (לא הכונן שמותקן עליו הווינדוס) היא פשוט נתקעה על הסריקה מלא זמן..אני עצרתי את התוכנה דרך מנהל המשימות ומאותו רגע הכונן עובד ממש לאט ותמיד על 100% שימוש אפילו שאין בו שימוש עשיתי כמה הפעלות מחדש למחשב ובכמה מהפעמים הכונן אפילו "נעלם" מהמחשבבכל מקרה אם תגידו לי לנסות לגבות אז אין לי ממש אפשרות מ2 סיבות:1. אין לי איפה לגבות את הקבצים2. אם אני אפילו פותח תיקייה שנמצאת בכונן הזה זה מתקיע את המשימה explorer לכמה דקות ומוציא הודעת שגיאה שהתיקייה/הקובץ לא נמצא או שפשוט לוקח למחשב מלא זמן להוציא את הודעת השגיאה בלי שexplorer יתקעאשמח לעזרה

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. יש לי שני מחשבים שבאחד יש כלוב עם ארבעה דיסקים קשיחים, ובשני כלוב חמישה דיסקים קשיחים. אני צריך דיסקים קשיחים נוספים לגיבויים ולאחסון data. אני לא רוצה לקנות מארז נפרד לכל דיסק קשיח, ואני גם לא רוצה להוציא הרבה כסף על פתרון NAS. מצאתי בפנדה שני כלובים לדיסקים קשיחים שמיועדים להיכנס לתוך מפרצי ה-"5.25 במארז, אבל נראה לי שאפשר להשתמש בהם גם באופן חיצוני: Thermaltake I-CAGE http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1149&products_id=11370 CoolerMaster 4-in-3 Device Module http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1149&products_id=7898 ה-Thermaltake עולה 117 ש"ח ויכול להכיל שלושה דיסקים קשיחים, בעוד שה-CoolerMaster עולה 219 ש"ח ויכול להכיל ארבעה …

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. עקב בעיות שונות ומשונות אני רוצה לחבר להוסיף למחשב P4 1.4 כרטיס הרחבה (PCI) של sata. האם ההארד דיסק היחיד שיהיה מחובר למחשב יהיה מחובר באמצעות כרטיס ההרחבה הזה, האם ניתן יהיה לעשות בוט למחשב? האם הבוט יהיה איטי יותר? ד"א הלוח אם הוא Intel Garibaldi" D850GB.

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  8. Started by k^7,

אני מתכנן לקנות צורב דיוידי בימים הקרובים, אשמח לקבל המלצות לגבי צורבי דיוידי שונים. כמו כן, שמתי לב שיש הבדל עלות בין מותגים שונים (אמאסאי, טושיבה, לג'י וכו') מה כדאי ? מה עדיף ?. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  9. Started by t-mac1,

שלום ‎ אני צורב לאחרונה בנרו כבר כמה דיסקים, הוא מתחיל לצרוב ואז הוא רושם לי למעלה כזה הערות עם איקסים אדומים בתיבה של הערות (איפה שהוא רושם בצריבה שהוא התחיל לצרוב, על הכמה הוא צורב וכל זה) והוא רושם שמה אחרי כמה דקות שיש סקטורים פגומים... ככה דפק לי איזה 5-6 דיסקים (פעם אחת חיכיתי עד הסוף שהוא יגמור, הוא עשה את הסקטורים האלה ואחרי חצי שעה הוא עצב את הצריבה בERROR). היום ניסיתי לצרוב דיסק דיוידי ולא הצליח (צרבתי אותו על מהירות 2.4 ואחרי 40 דקות הוא לא סיים אותו, ותמיד במהירות הזאת הוא היה עושה לי תדיסק ברבע שעה), וגם לפני כמה ימים הוא דפק לי 2 רגילים... יש לי את הצורב בין שנתיים לשלוש, צורב של פיליפס... יש מצב שהצורב הלך? אוליי אני יכול לתקן אותו? תודה רבה לכולם...!

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  10. Started by puGs,

באחרונה רכשתי הארדיסק שסוג החיבור למקור חשמל שלו הא SATA, הבעיה היא שיש לי רק כבל אחד כזה והכונן האופטי כבר תופס אותו. לאחר קריאה בנושא מסתמן כי ניתן להשיג מתאם molex ל-sata שאמור לעבוד. האם תהיה פגיעה בביצועים, וכדאי לנסות פתרון אחר? כמו כן, האם למישהו כאן כבר יש אחד כזה מיותר? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  11. איך הדגם הזה: SEAGATE 320GB 7200RPM SATAII 16MB: דגם: ST3320620AS אוו שמומלץ ללכת על WD ? אוו MAXTOR.? שאלה לא קשורה, על איזה דיסקים אתם ממליצים לצרוב? יש לי של TEACH, הם בסדר? אוו לקנות SILVER LINE \VERBATIM.

• 6 תגובות
    • 861 צפיות
  12. Started by esaly,

אהלן! יש לי בעיה רצינית של איטיות מערכת ואני חושד בהרד דיסק..(האיטיות מתבטאת בפיתחת חלונות איטית ,עומס מורגש של המערכת וכו') פתאום לוקח לי המון זמן לפתוח קבצים מקווצים ולוקח לי המון זמן להעתיק קבצים.. עשיתי איחוי דיסק עם התוכנה DISKKEEPER וכלום לא עוזר.. גם סריקה וירוסים וספייוורים לא עזרה.. בכל מקרה זה לא היה ככה לפני חודש.. עשיתי גם בדיקת מהירות קריאה וקיבלתי ממוצע של 55 מגה לשנייה.. מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  13. Started by guym142,

יש לי מחשב נייד Lenovo IdeaPad 300-15ISK ואני מעוניין לקנות עבורו כונן SSD בנפח 500GB. (כרגע יש דיסק קשיח בנפח 1TB) קיבלתי המלצות לקנות כונן של Samsung וראיתי את Samsung EVO 860 שנראה מתאים. ראיתי שהוא מוצע למכירה בשני סוגים עם המק"טים: MZ-76E500B או MZ-76E500E מה המשמעות של B או E? בנוסף, המחיר הכי זול שמצאתי היה 528 ש"ח ב-TMS. האם זה נחשב מחיר טוב? ניתן למצוא במקום אחר ביותר זול? תודה!

14. היי, יש לי מחשב נייד שיש בו מקום ל- M.2 NVME וכונן 2.5 אינץ' סטנדרטי. כרגע מה שיש לי במחשב זה 128GB NVME ודיסק קשיח בעל קיבולת של 1TB איטי להחריד (5600RPM) אני סובל מהקיבולת של שניהם (בעיקר מה- SSD) ומהאיטיות של הדיסק הקשיח. חשבתי להשקיע משהו באזור ה-200$ (בערך) ואני מתלבט איך שווה לי לגשת לזה. אני חוקר את הנושא הזה הרבה זמן והנטייה שלי כשקניתי את המחשב הייתה רק להחליף את ה- NVME ואח"כ חשבתי רק להחליף את הכונן 2.5 אינץ' ב- SSD. כרגע הנטייה היא לשדרג את ה- NVME בכונן בקיבולת של 240-512GB (מתלבט אם ללכת לכיוון של 512-1TB QLC או ללכת על 240-512GB TLC) ובנוסף ללכת על 2.5inch SSD בעל קיבולת דומה (למשל Samsung 970EVO 1TB) החסרון בגישה ה…

15. שלום לפניי שאני קונה דיסק קשיח חיצוני רציתי לדעת איך אני בודק אם יש לי כניסת USB 2? אני קונה את הדיסק הקשיח הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3809 הוא יתמוך במערכת הפעלה 7 נכון? תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  16. רכשתי לפני שבועיים צורב של פיונר DVD כמו במומלצים עכשיו לקחתי איתו 50 דיסקים ועלה לי 70 ש"ח אמרו לי שאפשר למצוא 100 דיסקים בעלות של 120 ש"ח המלצות יתקבלו בברכה

• 4 תגובות
    • 802 צפיות
  17. Started by mavingadol,

אני מעוניין לרכוש כונן כזה מ RSM המחיר שם 580 ש"ח . האם הדגם טוב ואמין ? האם המחיר משתלם ? ראיתי שיש את הדגם הרגיל , האם הEVO הוא באמת יותר טוב ושווה להשקיע עוד 50 שקל ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום רב, לפני מס׳ ימים רכשתי דיסק קשיח חיצוני של Western Digital מדגם Elements. נפחו כ320GB. גיביתי על הדיסק כ50 ג׳יגה של מידע שחשוב לי. עבד בכל המחשבים כמו שצריך. לאחר מס׳ ימים חיברתי את הדיסק למחשב עליו יד מערכת Windows XP ללService Pack. המחשב לא זיהה את הדיסק כלל, בכלל לא זיהה שחיברתי אליו משהו. כעת כל מחשב שאני מחבר אליו את הדיסק בקשיח מגיב בצורה דומה, פשוט לא מזהה בכלל שחיברתי אליו משהו. ניסיתי לחפש פתרונות באינטרנט, לא מצאתי. עושה רושם שהדיסק הקשיח הזה בסדר גמור אך כנראה משהו במחשב עם הXP גרם לכך ששום מחשב לא יזהה אותו. אותו דבר בדיוק קרה לי עם נגן מחברת iAudio/COWON שכעת שום מחשב לא קולט. אם מישהו מכיר את התקלה ויודע על פיתרון אשמח נורא לקבל סיוע בפתרון הבעיה. תוד…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. יש לי הארד דיסק אחד של IDE 80GB ויש לי גם 250GB SATA II ! חיברתי תSATA II בביוס הוא מראה שהוא מחובר אבל שאני נכנ ס למחשב שלי אין שם אותו הוא מראה לי רק ת IDE 80GB למה ???

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  20. Started by krispelj,

היי חברה, אני מחפש DOK חדש אחרי שנעלם לי האחרון. אשמח לקנות אותו במחיר הזול ביותר שאפשר, גם ebay זה אחלה, רק אם אתם ממליצים משם, שזה יהיה סוחר שאתם סומכים עליו. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by hck,

היי! לפני שכולם קופצים עלי - כבר חיפשתי בפורום ולא מצאתי פתרון לבעיה שלי. אז ככה: קניתי כונן קשיח של MAXTOR 120GB SATA. את הכונן הישן (MAXTOR 80GB ATA133) ניתקתי, חיברתי את החדש לSATA, פירמטתי, והתקנתי את הווינדוס. הבעיה היא, שעכשיו אני רוצה לחבר שוב את הכונן הישן, וכשאני עושה זאת הוא מזהה אותו ככונן הראשי, מחפש את הווינדוס, ומכיוון שהוא לא מוצא ווינדוס המחשב נתקע. מישהו יודע מה הפתרון?

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  22. אני מתכוון לרכוש כונן מגנטי (HDD) לצורך גיבוי, לא עבודה יומיומית. זאת... אחרי שכונן חיצוני שקניתי לגיבוי הפסיק לעבוד באופן יחסית פתאומי אחרי די מעט זמן לטעמי (שנתיים בערך). ראשית כל, למדתי את הלקח שלי - מכל דבר חייבים להיות לפחות שני עותקים, נקודה, אחרת בכלל אין טעם בכל העניין. אני גם קצת חושד בכוננים קומפקטיים (2.5") אשר אינם נתונים במארז מוגן-זעזועים, כי נראה לי ששילוב שני הגורמים הללו דפק אותי בפעם הקודמת. על כל פנים, יש לי שתי שאלות: 1. האם לדעתכם עדיף ככלל לרכוש כונני 3.5" לצורך גיבוי במקום כונן 2.5" משיקולי אורך-חיים, או שעובי הכונן לא באמת משחק תפקיד? 2. האם עדיף לרכוש כונן המיועד לשימוש פנימי, ואז להשתמש במעגנה (dock) ו/או במארז ה…

23. Started by zoyaniv,

שלום רציתי לדעת מה ההבדלים באיכות בין הצורבים דל PLEXTOR ASUS RICHO במהירות X40 אני מתכנן לקנות צורב חדש ואני מתלבט מכיוון שה-PLEXTOR יקר ב 200 שקל מהאחרים השאלה האם הוא שווה את ההפרש

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by אבשה,

שלום רציתי לברר על כל חלק מהמפרט שלי לפני שאני קונה אז רציתי לדעת האם הכונן הקשיח הזה אמין: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים http://tms.co.il/product/4982

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by catrider,

שלום לכולם, שאלה פשוטה בשבילכם, בשבילי בעיה!! איך צורבים מוסיקה שהיא קבצי MP3 לדיסק רגיל...??? תודה על כל עזרה! נ.ב אני משתמשת בתוכנת צריבה NERO

• 1 תגובה
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.